Rajsko, wiejsko, sielsko...
-
clem3
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 lip 2014, o 15:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Rajsko, wiejsko, sielsko...
Ewuniu najlepiej uszczykiwać trawnik po kawałeczku, wtedy się nie zorientują nawet
Albo przedstawić to jako dbałość o to, żeby ukochany mąż miał mniej pracy przy koszeniu
Mnie kiedyś denerwował mój kocurek na parapecie, więc ustawiłam ciaśniej doniczki... Poddałam się dość szybko, gdy wchodząc do kuchni zobaczyłam mojego Florka usadowionego wygodnie w doniczce z szeflerą
Od tamtego czasu pogodziłam się z futrzastym kwiatkiem 
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
-
Iwonka1

- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Zdolniacha z Ciebie- super przytulanka Ci wyszła. Szydełko to zupełnie nie moja bajka, a Tobie jak widać dobrze leży w dloni
Zwierzaki w domu są niezastąpione, są ciepłe, przytulaśne i nie pyskują. Nie wyobrażam sobie domu bez zwierząt, a chyba jednak tak będzie. Co prawda z moim psem jeszcze wszystko w porządku, ale za bardzo przeżywam każde rozstanie na zawsze.
Miss Fine już się u kogoś zachwycałam. Ma ciekawy układ płatków i wielkie kwiaty. Zamówienie już jednak zrobione i nic nie domawiam. Na razie poobserwuję ją w zaprzyjaźnionych ogródkach, a kupić zawsze zdążę.
Zwierzaki w domu są niezastąpione, są ciepłe, przytulaśne i nie pyskują. Nie wyobrażam sobie domu bez zwierząt, a chyba jednak tak będzie. Co prawda z moim psem jeszcze wszystko w porządku, ale za bardzo przeżywam każde rozstanie na zawsze.
Miss Fine już się u kogoś zachwycałam. Ma ciekawy układ płatków i wielkie kwiaty. Zamówienie już jednak zrobione i nic nie domawiam. Na razie poobserwuję ją w zaprzyjaźnionych ogródkach, a kupić zawsze zdążę.
- apus

- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Ewuniu wpadłam z odwiedzinami do Ciebie i wyjść nie mogę...
takie masz cudowne miejsce!
Te zdjęcia, które pokazałaś z lotu, to wprost bajka! Bajkowy teren...
Nie dziwię się, że zakochałaś się w tym miejscu.
Wspaniały pomysł na uprawy workowe,
chyba coś od gapię od Ciebie, zainspirowałaś mnie i chyba w tym roku będę w taki sposób pomidorki i ziółka uprawiać - zlikwidowałam jesienią grządkę ziołowo-pomidorowo-sałatową, nawiozłam tam dobrej ziemi i posadziłam róże
a teraz muszę szukać miejsca na jednoroczne ziółka i kilka krzaczków pomidorków.
Kociaki wychodzą na ogród? Jak się "dogadują" z psami?
Te zdjęcia, które pokazałaś z lotu, to wprost bajka! Bajkowy teren...
Wspaniały pomysł na uprawy workowe,
Kociaki wychodzą na ogród? Jak się "dogadują" z psami?
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
viewtopic.php?f=2&t=117468
- ewarost

- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Lucynko zobaczymy czy moja miss przetrwała mrozy
, bo ona miała pierwsza zimę do zaliczenia i od razu taką srogą
Małgosiu mam dwa futrzaki, ale obydwa przyzwyczajone do siedzenia na parapecie razem z doniczkami i jak tylko słoneczko przyświeci dekorują okno
Iwonko różnymi rzeczami się bawiłam ... pergamano, quilling, decoupage, cardmaking (robienie kartek), ale przez chorobę stopniowo rezygnowałam z kolejnych technik, aż zostało mi tylko szydełko i to to grubsze
No ale ile można narobić czapek i szalików, tak więc robię przytulanki w jesienno- zimowe wieczory, a czasem latem , wieczorem na tarasie... jak wnuczek przyjeżdża to się nimi bawi, a czasem robię malutkie zabawki dla kociaków (one szybko je niszczą)
Basiu ciesze się że wpadłaś
Ta workowa przygoda to była spowodowana koniecznością, ale muszę powiedzieć , że pomidorkom i ziołom się podobało
, tylko następnym razem gdybym miała tez użyć worków to nie używałabym tych biały (węglowych ze sztucznego tworzywa) one nie wytrzymują promieni słonecznych, lepsze są jutowe , albo skrzynki po jabłkach... tez mam dwie i w nich super radziła sobie sałata
Koteczki mam niewychodzące ... korzystają tylko z tarasu
, U nas jest sporo drapieżnego ptactwa, a one mieszczuch, sterylizowane więc troszkę się boję żeby nie zginęły. Z psami pełna komitywa... psy były już dorosłe jak dołączyły koty i jest pełna symbioza 
Małgosiu mam dwa futrzaki, ale obydwa przyzwyczajone do siedzenia na parapecie razem z doniczkami i jak tylko słoneczko przyświeci dekorują okno
Iwonko różnymi rzeczami się bawiłam ... pergamano, quilling, decoupage, cardmaking (robienie kartek), ale przez chorobę stopniowo rezygnowałam z kolejnych technik, aż zostało mi tylko szydełko i to to grubsze
Basiu ciesze się że wpadłaś
Koteczki mam niewychodzące ... korzystają tylko z tarasu
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
- ewka36jj

- Od: 10 cze 2012, o 18:31
Ewuś - przypatruję się Twojej Miss Fine. Kształt kwiata się zgadza, ale kolor zupełnie nie. Może zdjęcie zmieniło jej kolor, ale ta róża w żadnym razie w realu nie jest ani pomarańczowa ani różowa. Sprawdź dla upewnienia na innych zdjęciach tej rózyczki, może tylko to ma taki kolor?
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ewuniu, trzymam kciuki, by Twoja miss okazała się silną babą i by zdrowo przetrwała zimę.
Spokojnej nocy życzę i słonecznego czwartku.
Spokojnej nocy życzę i słonecznego czwartku.
Witam się i ja. I po pierwsze zazdroszczę drzew i cienistych zakątków. Oj , co ja bym dała, żeby takie mieć. U mnie drzewek , które miałyby ponad 1.5 m wysokości jest całe 3 sztuki
.
I widzę, że róż to u Ciebie już początek kolekcji. Ja mam tylko 2- Nostalgię i Venrosę.
Widzę, że zima też ci się dłuży i rączki swędzą.Posiej sobie partię nasion pomidora najwcześniej w połowie marca. Jeśli mają docelowo rosnąć w gruncie. Bo siane w lutym będą się bardzo wyciągać do światła i będą wiotkie.Ja w zeszłym roku posiałam 1 marca. I zwłaszcza malinowy warszawski bardzo się "wyciągnął" .W kwietniu wyniosłam do tunelu żeby mialy więcej światła i się wzmocniły i nakrywałam je tam włókniną . Wysadzone w tunelikach końcem kwietnia musiały być dogrzewane zniczami bo przez kilka nocy były spadki temperatur w okolice 0 stopni Celsjusza
I widzę, że róż to u Ciebie już początek kolekcji. Ja mam tylko 2- Nostalgię i Venrosę.
Widzę, że zima też ci się dłuży i rączki swędzą.Posiej sobie partię nasion pomidora najwcześniej w połowie marca. Jeśli mają docelowo rosnąć w gruncie. Bo siane w lutym będą się bardzo wyciągać do światła i będą wiotkie.Ja w zeszłym roku posiałam 1 marca. I zwłaszcza malinowy warszawski bardzo się "wyciągnął" .W kwietniu wyniosłam do tunelu żeby mialy więcej światła i się wzmocniły i nakrywałam je tam włókniną . Wysadzone w tunelikach końcem kwietnia musiały być dogrzewane zniczami bo przez kilka nocy były spadki temperatur w okolice 0 stopni Celsjusza
Kasia Mój wątek skrętnikowy http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=68109" onclick="window.open(this.href);return false;
Wiatr wśród pól viewtopic.php?f=2&t=104380" onclick="window.open(this.href);return false;
Irysy SDB i TB https://www.forumogrodnicze.info/viewto ... 2#p6183292" onclick="window.open(this.href);return false;
Wiatr wśród pól viewtopic.php?f=2&t=104380" onclick="window.open(this.href);return false;
Irysy SDB i TB https://www.forumogrodnicze.info/viewto ... 2#p6183292" onclick="window.open(this.href);return false;
- ewarost

- Kontakt:
Czy u was też znikają posty ??? Wczoraj wieczorem napisałam odpowiedzi załączyłam zdjęcia i wszystko zniknęło
było 13 stron a jest 9. Nawet Kasiaodpowiada na zdjęcia i post który zniknął BRRR.... no cóż może teraz nie zniknie
Ewuniu nie upieram się przy tej nazwie ... bo się nie znam, ale taką nazwę miałam na etykietce więc może pomyłka... jak ją zweryfikuję to powiem, a na razie niech przetrwa zimę, bo pięknie pachnie
Lucynko fajnie ze zaglądasz i trzymaj za ta pannę kciuki, też martwię się o moje panienki... te starsze dadzą radę
... ale te młodziaki
Miłego dnia
Kasiu Jeszcze raz odpowiadam na post który się zgubił... Miło cię gościć... od ponad roku nie mieszkam w Tarnowie, ani nawet w Małopolsce
, lecz na wsi, takiej prawdziwej
(nie miejskiej sypialni)... To decyzja podjęta świadomie ... na tak zwane wieczne wakacje
Szkodaze nie moge podglądnąć Twoich włości
Ja nie mam tunelu tylko dość chłodną werandę po przesadzeniu troszkę się będą na niej hartować, ale to taki próbny siew... potem posieję swoje nasiona zebrane w ubiegłym roku
Wstawiam po raz drugi moje fotki (znikające )

Ewuniu nie upieram się przy tej nazwie ... bo się nie znam, ale taką nazwę miałam na etykietce więc może pomyłka... jak ją zweryfikuję to powiem, a na razie niech przetrwa zimę, bo pięknie pachnie
Lucynko fajnie ze zaglądasz i trzymaj za ta pannę kciuki, też martwię się o moje panienki... te starsze dadzą radę
Kasiu Jeszcze raz odpowiadam na post który się zgubił... Miło cię gościć... od ponad roku nie mieszkam w Tarnowie, ani nawet w Małopolsce
Wstawiam po raz drugi moje fotki (znikające )

U mnie chyba nic nie znikło . Co nieco Ewo możesz podejrzeć u mnie w wątku o skrętnikach.( Tak od 5 strony). Trochę ogrodowych tam umieszczam.Może kiedyś założę oddzielny. Na tunelik nawet niewielki warto kiedyś namówić męża. Zwłaszcza, że miejsce masz.My zaczęliśmy od 2 samoróbek ze stempli (drugi z okien).Ja mam ten luksus, że od dziecka mieszkam na obrzeżach miasta. Do centrum rzut beretem.A wokół domu jak na wsi - same pola. 
Kasia Mój wątek skrętnikowy http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=68109" onclick="window.open(this.href);return false;
- tara

- Od: 16 mar 2008, o 22:01
Ewuniu coś w tym znikaniu jest bo ja też wczoraj byłam w ogródkach i jakoś wchodziłam ponownie ale postu nie było, pomyślałam, że forumka nie życzy sobie i skasowała,
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ewuniu, zdarza się, że coś w wątkach znika,
ale my i tak robimy swoje.
Przejdź nad tym do porządku i kontynuuj wątek zgodnie z własnymi pomysłami.
Mam taki sam wiciokrzew.
Bardzo go lubię. 
Mam taki sam wiciokrzew.
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Ewciu widziałam zdjęcie pieska w cieniu, ale już zgłupiałam czy to było wczoraj wieczorem czy dzisiaj rano. Często wchodzę do wątków już w pozycji horyzontalnej i wtedy nie piszę bo mi nie wygodnie
No ale nie pamiętam takiego Twojego wstępu więc chyba jednak widziałam wieczorem
A i jeszcze jedno sprawdzałam w Utylizatorze i nic z Twoich wątków tam nie ma więc ktoś inny tu grzebał
Ewciu tą różę pomarszczoną masz taką jasną? bo ja mam ciemno (albo średnio) różowe .
A i jeszcze jedno sprawdzałam w Utylizatorze i nic z Twoich wątków tam nie ma więc ktoś inny tu grzebał
Ewciu tą różę pomarszczoną masz taką jasną? bo ja mam ciemno (albo średnio) różowe .
- ewarost

- Kontakt:
Kasiu i znowu niespodzianka
wchodze na Twój skrętnik-owy wątek i niema 5 strony
jest tylko 1 z 15 lutego
pewnie z czasem coś się objawi i będzie OK
Aniu nadrobiłam w miarę to co zginęło mojego
... mam nadzieje, że to jednorazowa wpadka na FO 
Lucynko mój wiciokrzew był bardzo stareńki i zakwitł i pachniał ... jakby wydawał ostatnią pieśń, nie miał wcale liści tylko kwiaty, a kwiaty nie zawiązały owoców ... i odszedł
Co prawda próbowałam ukorzenić kilka patyczków, ale niestety nic z tego nie wyszło. Teraz będzie tam rosła pnąca róża ... a wiciokrzew może z czasem
Zdjęcie zachowam żeby wiedzieć czego szukać 
Marysiu Piesek w cieniu był i zniknął, ale rano wstawiłam go znowu... i niech spróbuje znowu zniknąć
A róże pomarszczone mam w większej ilości, tyle że właśnie jasno różowe i białe. Pięknie pachną i będą próbować zasłonić co nieco brzydki dół starej stodoły sąsiada, która jest na granicy naszej działki
Na razie kwitły nie wszystkie i niezbyt dużą ilością kwiatów ... jak przetrwały nieco osłonięte słomą zobaczymy ... chyba już niedługo 
Aniu nadrobiłam w miarę to co zginęło mojego
Lucynko mój wiciokrzew był bardzo stareńki i zakwitł i pachniał ... jakby wydawał ostatnią pieśń, nie miał wcale liści tylko kwiaty, a kwiaty nie zawiązały owoców ... i odszedł
Marysiu Piesek w cieniu był i zniknął, ale rano wstawiłam go znowu... i niech spróbuje znowu zniknąć
-
clem3

- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Oj szkoda tego wiciokrzewu, nie wiem jak ty, ale ja uwielbiam jego zapach 
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Ewciu mam 4 różne wiciokrzewy i mogłam wsadzić patyczki, ale może będzie jakiś odrost to następnym razem. W międzyczasie znajdę ich zdjęcia. Jeden staruszek po poprzednikach przesadzany, cięty, obsiadają go mszyce, ale żyje
Pozostałe kupowane już przeze mnie i nawet mniej lubiane przez mszyce
Coś mi te zniknięcia jakims hakerem pachną