Wiejski ogród przed sezonem cz. 34

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wiejski ogród przed sezonem cz. 34

Post »

Marysiu te maki wywołałam ale jak pamiętam to fakt, że są legalnie sprzedawane w sklepie to nie oznacza, że można je wysiewać w ogrodzie - głupota ale zgłębiałam nieco ten temat w tamtym czasie. Pomimo wszystko ja wysieję, np.: o samosiejkach
http://www.gloswielkopolski.pl/artykul/ ... ,id,t.html
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Hoho! Toś poszalała, Marysiu! ;:138
Tunel zapełniony, czy zostawiłaś trochę miejsca na kolejne wysiewy?
Jednak słoneczko daje porządnego kopa do działania! ;:333
Tylko na mnie nie chce zadziałać. ;:185
Zadbałam jedynie o parapetowe wysiewy. ;:131 Tylko tyle...i aż tyle. :?
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Anido proszę http://www.agardenforthehouse.com/2010/ ... owing-101/ .
Jak lawenda była stratyfikowana to oczywiście nie wystawiaj na zewnątrz, ja dzisiaj swoją wysiałam do doniczki i zostawiłam w tunelu, ale w ubiegłych latach stratyfikowałam i siałam w domu :D

Aniu najwyżej nie zapłacę mandatu i posiedzimy razem wszyscy z FO ;:306 Wiesz co? nie będę się zagłębiać, bo mi się wyobraźnia uruchamia ;:219

Lucynko nie znasz możliwości mojego tunelu ;:306 Zmobilizowałaś mnie do wysiania powojnika to wysiałam i resztę, ale wszystko zmieściło się na dwóch tacach :oops:
Słonko świeciło caluśki dzionek i ciepło było, ale nie rozbierałam się bo licho nie śpi ;:202
Przyjdzie czas że posiejesz, ale Ty przecież głównie chcesz mieć byliny :D
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,jesteś chyba przodowniczką w wysiewach,poza Irenką ,bo ona ma już takie piękne pomidory,że zaraz będzie je konsumować.kwiaty we wspomnieniach dają tyle radości ,ja jak je oglądam to aż wypieków dostaję ,dziwne to ale prawdziwe,Twoje róże są cudowne,pozdrawiam i dobrej nocki ;:196
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

U mnie też sporo śniegu jeszcze, sporo też wytopiło się, ale powstały kałuże. Ziemia jeszcze mocno zmarznięta (podobno na ok pół metra).
Zapowiadają deszcz... w sumie wczoraj okna umyłam, to sprawa oczywista, że bedzie padać... ;:306
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Jakoś też mi się ta wiosna nie zapowiada. Widziałam jednak ruchy ptasich kluczy na niebie chociaż za bardzo się nie znam :wink: Może to jednak już czas aby projektować Marzannę i z powodu przepisów zamiast do rzeki posadzić ją w ogrodzie jako stracha przy jagodach :wink:
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Marysiu Głaski dla twoich futrzaków z okazji Międzynarodowego Dnia Kota :D U nas dzisiaj istne przedwiośnie, śniego - lód, lekka mżawka temperatura na + ... Idzie w dobrym kierunku :uszy
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Marysiu..też bym chciała aby się u mnie na parapecie zieleniło jak u ciebie, na razie martwa cisza. ;:oj Tyle że sobie podglądam ;:306 . Dziś miał być u mnie dzień działkowy a tu kicha, akurat dziś musi padać. ;:223 Pozdrawiam serdecznie. ;:168
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam!
Pogoda się zmieniła i dzisiaj było trochę słońca, więcej deszczu i do tego trochę śniegu, ale temperatura powyżej zera to z tego tylko zrobiło się więcej błota.

Martusiu jest na FO dużo lepszych wysiewaczy ode mnie ;:306 ale coś tam rośnie, nie narzekam. Irenka to tak zawsze mimo chodem coś posieje, a potem okazuje się że ma las sadzonek. Masz rację, że kwiaty z lata ogląda się z wypiekami i chciałoby się jeszcze, jeszcze :D Dzięki za miłe słowa i ściskam serdecznie Obrazek

Basiu nie wiem jak ziemia w środku, ale błoto na powierzchni mnie wkurza! Najpierw musiałam uważać bo zlodowaciały śnieg, a teraz jeszcze gorzej ;:202 bo jakbym tak w tym błocie glebnęła to cała do pralki ;:306 ;:306
Okna masz już wypłukane, bo u mnie i deszcz i śnieg...no ale taka pora ;:131

Ewciu w ja tam marzanny robić nie będę bo nawet stracha nie ma po co stawiać, a do wiosny jeszcze miesiąc! Spokojniutko kochana doczekamy ;:4 Ptaki niech przylatują, bo śnieg topnieje i lada dzień obudzą się szkodniki to ktoś musi je zlikwidować ;:306

Ewciu ewarost koteczki dziękuję za głaskanko i teraz spokojnie śpią najedzone, umyte i wygłaskane, oczywiście blisko mnie, bo koty mam bardzo towarzyskie :D Pogodę miałam taką samą a planowałam dalsze cięcie gałęzi i nic z tego :wink:

Zuziu moja radość z zielonych parapetów jest tym większa, że dzisiaj wystartowała kobea ;:63 Irenka poradziła tunbergię postawić na kaloryferze (na folii bąbelkowej i w pojemniku z wodą) , jak tunbergia ruszyła postawiłam papryczki i w końcu jak papryczki ruszyły postawiłam pojemnik z kobeą! Pomyślałam i tak nie wychodzi i tak to nic nie stracę! dzisiaj uzupełniam wodę, a tu kilka nasiona dźwiga się z perlitu :D
Zuziu co się odwlecze ... ;:168 Pozdrawiam i miłego wieczoru ;:196
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

W tym roku będę siać mak pierwszy raz, ale może mnie nie wsadzą :;230 ? U mnie śnieg topnieje dość szybko, zarówno wczoraj i dzisiaj było mocno na plusie. Spływał śnieg bystrymi rzeczkami. Szczególnie wczoraj, bo i słoneczko świeciło :tan dzisiaj pochmurno, mglisto i dżdżysto. Ale już wolę teraz deszcz, byleby ostatnie, brudne ślady zimy zniknęły jak najszybciej.
Bardzo ciekawy sposób wysiewania. Kuwetę z ziemią wstawiasz do pojemnika z wodą i to wszystko na folię bąbelkową? Czy coś pomieszałam ;:202 ?
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Błoto mówisz Marysiu, no popatrz na to tak, że woda potrzebna roślinkom, przetrwamy, jeszcze trochę i będzie ciepło i słonko ;:196 , dziś koty mają swoje święto, to wymizianka dla Twoich kociaków :wit
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Iwonko 1 maki królują na FO od paru lat to i ja zaczęłam je siać, a teraz to już się same wysiewają :;230
Zanim deszcz spłucze w ogrodzie resztki śniegu i ślady bytności dzikich kotów, łuski ze słoneczniki i dyni to błoto będzie uprzykrzało mi jakiś czas życie ;:218 Tak dobrze zrozumiałaś, tą kopertę bąbelkową miałam pod ręka, bo Irenka kazała na podkładce. Jakiś czasu temu podpatrzyłam w angielskich programach, że nie podlewają z góry pojemników z nasionami tylko wstawiają w kuwetę wypełnioną wodą. Ziemia nasącza się sama :D Jak ziemia staje się sucha wlewam wodę do kuwety.

Iwonko szczec. wiem, wiem kochana i dobrze prawisz tylko moja ścieżka wydeptana i deptana codziennie szybko zamienia się topielisko błotne ;:131 a wiesz że nie mam innej drogi przez ogród :wink:
Iwonko dziękuję ;:196 koty królują tutaj http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=840
Wymiziaj swojego Stasia ;:167
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Marysiu :wit . Nie było mnie chwilę a Ty tak gonisz ;:oj . Wiosna idzie, oj nie da się ukryć ;:108 . Piękne zdjęcia słoneczka ;:138 . Dobrze, że kupiłam maki skoro królują na forum ;:224 . U mnie też jest etap topielisk błotnych :;230 . Jakoś to przetrwamy i byle do wiosny. Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Marysiu, u mnie też błotko ogrodowe, a zapowiadają jeszcze tydzień deszczu.
A tak to cisza w ogrodzie, nawet przebiśniegom się nie chce.
Ale forsycja zakwitnie pięknie na pewno, ma już spore pąki.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,gdzieś się zakamuflowałaś ,ale nie szkodzi ,pogoda była bardzo brzydka,nawet dzisiaj nie wyszłam do ogrodu,jutro pójdę z odpadkami to może wypatrzę jakąś wiosnę ,strasznie mnie powaliła jakaś chandra ,nie mogę się wziąć w garść ,nawet tutaj nie mam siły przychodzić i pisać ,ale dzisiaj coś się troszkę zmobilizowałam ,pozdrawiam i buziaczki ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”