I te aksamitki też mam w tym sezonie
 Ładne kocię, widać że jest specjalistą w dopasowywaniu się do przestrzeni
 A jak mu musi być przytulnie! Też mam kotka, mój jest mistrzem kamuflażu ;)
 puk, puk, już jestem- pospacerowałam po Twoim ogrodzie, śliczny ani jednej trawki miedzy kwiatkami
 puk, puk, już jestem- pospacerowałam po Twoim ogrodzie, śliczny ani jednej trawki miedzy kwiatkami  
  Ogród pełen różnorodnych kwiatów, niczym festyn kwiatów na którym wszyscy tańczą
  Ogród pełen różnorodnych kwiatów, niczym festyn kwiatów na którym wszyscy tańczą   i nie widać maruderów
 i nie widać maruderów  

Bardzo je lubię.
 Bardzo je lubię. Później stopniowo ich miejsce zaczęły zajmować inne kwiaty i teraz - mimo iż zawsze goszczą na mojej działce - to jednak jest ich malutko.
 Później stopniowo ich miejsce zaczęły zajmować inne kwiaty i teraz - mimo iż zawsze goszczą na mojej działce - to jednak jest ich malutko.  
  Moja Miśka tylko patrzy, kiedy będzie mogła zająć karton, z którego coś wyjmuję.
  Moja Miśka tylko patrzy, kiedy będzie mogła zająć karton, z którego coś wyjmuję. 

ewelkacha88 pisze: Wiolu te jednoroczne ostróżki nie są takie wysokie. Moje miały może z pół metra. Może to też zależy od gleby .Wysiewałam je wprost do gruntu i nie bawiłam się w pikowanie . Jak mi się sypnęło tak rosły

pełnia kolorów i jak zwykle pięknie
 pełnia kolorów i jak zwykle pięknie 

.
 . . Słoneczko w końcu pojawiło się na niebie i jest przyjemny błękit ale mrozi bo jest -10 a wiatr taki nieprzyjemny, że potęguję odczucie zimna . Gdybym nie musiała zawieźć Emilki do przedszkola to na pewno bym nie wyszła
 . Słoneczko w końcu pojawiło się na niebie i jest przyjemny błękit ale mrozi bo jest -10 a wiatr taki nieprzyjemny, że potęguję odczucie zimna . Gdybym nie musiała zawieźć Emilki do przedszkola to na pewno bym nie wyszła  . Kiedy ta zima odpuści
 . Kiedy ta zima odpuści   ?? Termin dzielenia sąsiedniej działki wyznaczony
 ?? Termin dzielenia sąsiedniej działki wyznaczony   , więc jest już bliżej niż dalej
 , więc jest już bliżej niż dalej   . Wczoraj trochę medytowałam , oczywiście na tematy ogrodnicze
 . Wczoraj trochę medytowałam , oczywiście na tematy ogrodnicze   . Zastanawiałam się z czego można posadzić żywopłot taki do wysokości 1,2 ?? Czy macie jakieś fajne pomysły?? Zaznaczam, że nie musi to być coś zimozielonego. Żywopłot oddzielałby część z warzywnikiem od reszty ogrodu.  Początkowo pomyślałam o ligustrze regularnie ciętym. Tworzy fajną zieloną ścianę i jest mało wymagający. No ale liczę na Wasze podpowiedzi i znając życie potem nie będę wiedziała co wybrać .
 . Zastanawiałam się z czego można posadzić żywopłot taki do wysokości 1,2 ?? Czy macie jakieś fajne pomysły?? Zaznaczam, że nie musi to być coś zimozielonego. Żywopłot oddzielałby część z warzywnikiem od reszty ogrodu.  Początkowo pomyślałam o ligustrze regularnie ciętym. Tworzy fajną zieloną ścianę i jest mało wymagający. No ale liczę na Wasze podpowiedzi i znając życie potem nie będę wiedziała co wybrać .  . Tobie również go życzę
 . Tobie również go życzę   .
 . . Muszę zobaczyć tego Twojego mistrza kamuflażu
 . Muszę zobaczyć tego Twojego mistrza kamuflażu   .
 . . Mam kilka ale ta biała jest póki co najwyższa. No miała na pewno ponad 120 cm w tamtym roku. Jesienią przesadziłam ją na tył rabaty i zobaczymy co pokaże . Dziękuję za pochwały
 . Mam kilka ale ta biała jest póki co najwyższa. No miała na pewno ponad 120 cm w tamtym roku. Jesienią przesadziłam ją na tył rabaty i zobaczymy co pokaże . Dziękuję za pochwały   .
 . .
 .  . Wcisną się praktycznie wszędzie
 . Wcisną się praktycznie wszędzie   .
 .  .
 . . U mnie bylinowe coś słabo. Czekam aż się rozrosną i zaczną siać ale może u mnie nie będą chciały . Zobaczymy.
 . U mnie bylinowe coś słabo. Czekam aż się rozrosną i zaczną siać ale może u mnie nie będą chciały . Zobaczymy. .
 . .
 .
 Słoneczne to miejsce jest?
 Słoneczne to miejsce jest?

. Ale jestem wybredna co
 . Ale jestem wybredna co   . Na ścianki powojnikowe będę miała na pewno miejsce w innych częściach działki. Tutaj myślę o czymś innym, prostym ale ładnym
 . Na ścianki powojnikowe będę miała na pewno miejsce w innych częściach działki. Tutaj myślę o czymś innym, prostym ale ładnym   .
 . . Widywałam żywopłoty z grabu i wyglądały bardzo ciekawie
 . Widywałam żywopłoty z grabu i wyglądały bardzo ciekawie   . Bukszpan też mógłby być ale nigdy nie widziałam takiego wysokiego w formie żywopłotu. Kojarzy mi się raczej z niskimi obwódkami przy rabatach
 . Bukszpan też mógłby być ale nigdy nie widziałam takiego wysokiego w formie żywopłotu. Kojarzy mi się raczej z niskimi obwódkami przy rabatach  
 Do metra przy podporach mogą urosnąć
 Do metra przy podporach mogą urosnąć  

. No nie widzę tego. Berberys w kolorze bordowym też godny uwagi
 . No nie widzę tego. Berberys w kolorze bordowym też godny uwagi   . Chociaż za bardzo kolczasty
 . Chociaż za bardzo kolczasty   . No szukam i medytuję
 . No szukam i medytuję   ale mam czas bo pewnie dopiero za rok , dwa mogę ten plan zrealizować
 ale mam czas bo pewnie dopiero za rok , dwa mogę ten plan zrealizować   .
.
 Kremowe aksamitki śliczne.
 Kremowe aksamitki śliczne.  Sadziłam je przez dwa lata, ale jednak po deszczu i jak przekwitają są niezbyt ładne. Nawycinałam się kwiatów i zniechęciłam się, choć nadal bardzo mi się podobają. W moim sklepie ogrodniczym co roku są ich nasiona.
 Sadziłam je przez dwa lata, ale jednak po deszczu i jak przekwitają są niezbyt ładne. Nawycinałam się kwiatów i zniechęciłam się, choć nadal bardzo mi się podobają. W moim sklepie ogrodniczym co roku są ich nasiona.