Coraz bardziej tęskno do takich widoków na żywo.
Truskawkowa działka
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Truskawkowa działka
Wiosennie u Ciebie!
Ślicznie!
- iwona0042
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Natalko
, przepiękne te Twoje obrazy sielskie, ach jak tęskno do takich widoków, a zdjęcia z czerwca, też bajka, a rogownicy znajdź miejsce, w którym spokojnie będzie sobie szalała, ja co roku wyrywam ogromnie ilości jej, i co roku zarasta mi inne rośliny, źle posadziłam, a tak bardzo podoba mi się jak kwitnie 
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Natalio ja też co zimę spisuję moje nasiona i niestety jest ich coraz więcej i już jestem lekko przerażona jak przypomnę sobie ubiegłoroczne wiosenne wysiewy
Nie potrafię zrezygnować z jednorocznych i zawsze wysieje więcej na wszelki wypadek, a potem utykam gdzie się da.
Śliczne słoneczne zdjęcia ogrzały niejedną ogrodniczą duszę 
- seba1999

- Od: 16 sty 2014, o 20:10
Natalio może podesłać Ci nasiona naparstnicy ? Ostatnio znalazłem zagubioną paczkę z nasionami, która miała być wysłana na AWN.
W Twoim ogrodzie będą pięknie wyglądać
Uwielbiam fotografować chmury, dzięki za info. Będę wiedział jaki filtr jest najlepszy
Pozdrawiam,
Seba
W Twoim ogrodzie będą pięknie wyglądać
Uwielbiam fotografować chmury, dzięki za info. Będę wiedział jaki filtr jest najlepszy
Pozdrawiam,
Seba
Cześć Natalio
Dotarłem
I jak bardzo żałuję, że nie wcześniej! Zdjęcia cud miód, działka naprawdę ma to coś, prześliczna jest! Oglądając Twoje zdjęcia kawałki pewnej układanki się zebrały do kupy, efekty u mnie zostały spisane. Dziękuję
Będę Cię wspierać w tworzeniu tego kawałka na ziemi
Dotarłem
Będę Cię wspierać w tworzeniu tego kawałka na ziemi
- Arkadius121

- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
Witaj
Na Twojej działce przybywa coraz więcej kwiatów,bardzo ładnie prezentują się żurawki,orliki
Bardzo spodobały mi się zdjęcia łąki z pasącymi się krówkami i kłębiastymi chmurami
Pozdrawiam.
Na Twojej działce przybywa coraz więcej kwiatów,bardzo ładnie prezentują się żurawki,orliki
Bardzo spodobały mi się zdjęcia łąki z pasącymi się krówkami i kłębiastymi chmurami
Pozdrawiam.
- Blueberry

- Od: 7 kwie 2013, o 22:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Beatko, Lucynko, Iwonko, Mario, Seba, Mati, Arku bardzo dziękuję za miłe słowa
Iwonko rogownicy prędzej czy później znajdę jakieś miejsce, pewnie przez kilka lat będzie taką "zatkajdziurą"
Mario najbliższe kilka lat to będzie testowanie co się sprawdza, a co nie
Seba bardzo dziękuję za propozycję, ale mam już naparstnicę, dostałam z forum różową, a kupiłam jakąś jasną (na zdjęciu beżowa)
Mati witam i zapraszam ponownie

W pełni lata na działce niewiele się działo - kwitły nagietki i aksamitki, którymi regularnie zamęczałam czytających wątek, owoce na drzewach dojrzewały, chwasty za bardzo nie chciały rosnąć przez brak wody i iście afrykańskie temperatury... Z braku innych tematów, zabrałam się za uwiecznianie wszelkich zieloności. Na pierwszym zdjęciu jeden z bardzo wielu ogórkowych gości, niestety, większość z nich ukrywała się skrzętnie pod wielkimi liśćmi. Ten postanowił zapozować - pozwolił na jedno zdjęcie, a potem zwiał w poszukiwaniu cienia.

Kilka z roślin które znalazłam na działce: na zdjęciu powyżej samosiejki łubinu, który mają tu praktycznie wszyscy. Na dwóch kolejnych zdjęciach niezidentyfikowane rośliny, prawdopodobnie przegapiłam ich kwitnienie. Mam nadzieję że w tym roku ustalę ich nazwy.

Wszędobylska rogownica, trudno stwierdzić, czy przywędrowała od sąsiada, czy została specjalnie posadzona. Roślinka korzysta z faktu, że jest niższa niż trawa i nie cierpi podczas koszenia, ma dobrą okazję by się rozrosnąć. Na ostatnim zdjęciu pióropusznik strusi, chyba najpopularniejsza paproć w polskich ogrodach. Koniecznie muszę przenieść ją do cienia, nie mam pojęcia jak dotąd radziła sobie w pełnym słońcu...

Iwonko rogownicy prędzej czy później znajdę jakieś miejsce, pewnie przez kilka lat będzie taką "zatkajdziurą"
Mario najbliższe kilka lat to będzie testowanie co się sprawdza, a co nie
Seba bardzo dziękuję za propozycję, ale mam już naparstnicę, dostałam z forum różową, a kupiłam jakąś jasną (na zdjęciu beżowa)
Mati witam i zapraszam ponownie
W pełni lata na działce niewiele się działo - kwitły nagietki i aksamitki, którymi regularnie zamęczałam czytających wątek, owoce na drzewach dojrzewały, chwasty za bardzo nie chciały rosnąć przez brak wody i iście afrykańskie temperatury... Z braku innych tematów, zabrałam się za uwiecznianie wszelkich zieloności. Na pierwszym zdjęciu jeden z bardzo wielu ogórkowych gości, niestety, większość z nich ukrywała się skrzętnie pod wielkimi liśćmi. Ten postanowił zapozować - pozwolił na jedno zdjęcie, a potem zwiał w poszukiwaniu cienia.
Kilka z roślin które znalazłam na działce: na zdjęciu powyżej samosiejki łubinu, który mają tu praktycznie wszyscy. Na dwóch kolejnych zdjęciach niezidentyfikowane rośliny, prawdopodobnie przegapiłam ich kwitnienie. Mam nadzieję że w tym roku ustalę ich nazwy.
Wszędobylska rogownica, trudno stwierdzić, czy przywędrowała od sąsiada, czy została specjalnie posadzona. Roślinka korzysta z faktu, że jest niższa niż trawa i nie cierpi podczas koszenia, ma dobrą okazję by się rozrosnąć. Na ostatnim zdjęciu pióropusznik strusi, chyba najpopularniejsza paproć w polskich ogrodach. Koniecznie muszę przenieść ją do cienia, nie mam pojęcia jak dotąd radziła sobie w pełnym słońcu...
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Pozdrawiam, Natalia
- ewelkacha88

- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj Natalio
.Wiesz mam takie same rośliny jak na Twoich fotkach ale jakoś teraz nie pamiętam co to
. To drugie to przypadkiem nie złocień ?? Taki kwitnący w lato na biało
. A to pierwsze to chyba jeżówka
. Pięknie ujęłaś motylka . Pozdrawiam
.
- marpa

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Witaj Natalko!
Co do tych nn roślinek to pierwsza to z pewnością jeżówka a druga znana mi ale tak jak Iwonka też nie mogę jej skojarzyć z kwiatami...

Co do tych nn roślinek to pierwsza to z pewnością jeżówka a druga znana mi ale tak jak Iwonka też nie mogę jej skojarzyć z kwiatami...
- Maska

- Kontakt:
Witaj Natalko!
Tak patrzę na liście nie rozpoznanej rośliny i nie jestem pewna, ale czy to nie jakiś złocień? Już niedługo ujrzymy wychodzące listeczki! Dobrego sezonu!
Tak patrzę na liście nie rozpoznanej rośliny i nie jestem pewna, ale czy to nie jakiś złocień? Już niedługo ujrzymy wychodzące listeczki! Dobrego sezonu!
- Blueberry

- Od: 7 kwie 2013, o 22:34
- Kontakt:
Ewelinko jedno i drugie się zgadza, dziękuję bardzo
muszę jakoś je zabezpieczyć w tym roku, w poprzednim zostały skoszone, dlatego nie kwitły
Asiu to prawda, chociaż w sumie bardzo dużo roślin tu nie ma - z drugiej strony będzie więcej miejsca na chciejstwa
Marynko tak, to jeżówka, a ta druga to będzie złocień

Wiosny jeszcze ani widu, ani słychu, pora więc trochę rozświetlić wątek zdjęciami wspomnieniowymi. A tak po cichu - bez możliwości dotarcia na działkę po prostu nie mam zimowych zdjęć. Cofamy się więc w czasie do najpiękniejszego momentu minionej jesieni, w dodatku do jednego z niewielu słonecznych dni. Jest co wspominać, jesień 2016 była wyjątkowo kolorowa, szkoda tylko że zabrakło słońca by móc to w pełni docenić.

Latem zrobiłam pojedyncze zdjęcie brzozie rosnącej przed bramą ogrodu, jesienią sfotografowałam to samo drzewo powtórnie. Drzewo, a raczej kilka gałązek z pięknymi, zmieniającymi już kolory liśćmi.

Pod brzozą z poprzednich zdjęć rośnie sumak, jedna z najpiękniej wyglądających jesienią roślin. Nisko stojące słońce dodatkowo podkreśliło jego urodę, po prostu grzechem byłoby nie uwiecznić tej pięknej żółtej barwy.

A to takie zdjęcie na próbę... Patrząc z perspektywy czasu, mogłam zrobić więcej zdjęć klonom rosnącym po obu stronach drogi, były takie piękne... Zostało tylko jedno ujęcie z przejeżdżającą koparką, reszta do nadrobienia w przyszłym roku.

Asiu to prawda, chociaż w sumie bardzo dużo roślin tu nie ma - z drugiej strony będzie więcej miejsca na chciejstwa
Marynko tak, to jeżówka, a ta druga to będzie złocień
Wiosny jeszcze ani widu, ani słychu, pora więc trochę rozświetlić wątek zdjęciami wspomnieniowymi. A tak po cichu - bez możliwości dotarcia na działkę po prostu nie mam zimowych zdjęć. Cofamy się więc w czasie do najpiękniejszego momentu minionej jesieni, w dodatku do jednego z niewielu słonecznych dni. Jest co wspominać, jesień 2016 była wyjątkowo kolorowa, szkoda tylko że zabrakło słońca by móc to w pełni docenić.
Latem zrobiłam pojedyncze zdjęcie brzozie rosnącej przed bramą ogrodu, jesienią sfotografowałam to samo drzewo powtórnie. Drzewo, a raczej kilka gałązek z pięknymi, zmieniającymi już kolory liśćmi.
Pod brzozą z poprzednich zdjęć rośnie sumak, jedna z najpiękniej wyglądających jesienią roślin. Nisko stojące słońce dodatkowo podkreśliło jego urodę, po prostu grzechem byłoby nie uwiecznić tej pięknej żółtej barwy.
A to takie zdjęcie na próbę... Patrząc z perspektywy czasu, mogłam zrobić więcej zdjęć klonom rosnącym po obu stronach drogi, były takie piękne... Zostało tylko jedno ujęcie z przejeżdżającą koparką, reszta do nadrobienia w przyszłym roku.
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Pozdrawiam, Natalia
Pozdrawiam, Natalia
Z tymi klonami to baaardzo dobry pomysł
Zacznij już od momentu kwitnienia 
- Maska

- Kontakt:
Wyjątkowo ładnie wkomponowała się koparka w alejkę
Ja lubię fotografować maszyny rolnicze w polu to taki znak naszych czasów 
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Masz talent, Natalko, w podglądaniu natury.
Również tej nieożywionej.