Wybacz.
  Wybacz.  
 Oczywiście, że najlepiej jest dozować sobie przyjemności. Niestety są też napaleńcy w gorącej wodzie kąpani. I jak wtedy wytłumaczyć sobie, że warto zakupy rozłożyć na kilka sezonów..? Jakoś nie potrafię.

Wybacz.
  Wybacz.  

!!! No widzę bielutką jeszcze zimę!
 !!! No widzę bielutką jeszcze zimę!  

Cóż, ja mimo wszystko lubię szybko mijającą zimę.
  Cóż, ja mimo wszystko lubię szybko mijającą zimę.   
  Dla mnie ważniejsza jest aktywność na działeczce.
  Dla mnie ważniejsza jest aktywność na działeczce.   

i dobrych wieści z dzisiejszego wyjazdu.
  i dobrych wieści z dzisiejszego wyjazdu. 

Mam nadzieję Weronika ma rączkę zrośniętą i teraz pewnie jakaś rehabilitacja będzie. Czas niestety nieubłaganie mija i pociesz się, że starszym szybciej...przynajmniej ja tak odczuwam
  Mam nadzieję Weronika ma rączkę zrośniętą i teraz pewnie jakaś rehabilitacja będzie. Czas niestety nieubłaganie mija i pociesz się, że starszym szybciej...przynajmniej ja tak odczuwam  Dobrego tygodnia i słoneczka życzę
  Dobrego tygodnia i słoneczka życzę 

Igły oszronione wyjątkowo malownicze.
 Igły oszronione wyjątkowo malownicze.  U mnie tez większość róż ma liście. Zetnę wiosną, a pozostałe oberwę, tak robiłam w ubiegłym roku.
 U mnie tez większość róż ma liście. Zetnę wiosną, a pozostałe oberwę, tak robiłam w ubiegłym roku.
 Piszesz, że nie bardzo Ci zdjęcie wyszło? Przecież on zapozował, jakby na co dzień miał do czynienia z aparatem. Super zdjęcia
 Piszesz, że nie bardzo Ci zdjęcie wyszło? Przecież on zapozował, jakby na co dzień miał do czynienia z aparatem. Super zdjęcia  Sikorki nie są tak płochliwe, jak już się do Ciebie przyzwyczają. Zazwyczaj siadam sobie z aparatem przed odsłoniętym oknem i czekam. I się nie ruszam. A one przylatują się najeść. Pomaleńku podnoszę aparat i cykam. Później już nawet nie bardzo się boją błysku flesza
 Sikorki nie są tak płochliwe, jak już się do Ciebie przyzwyczają. Zazwyczaj siadam sobie z aparatem przed odsłoniętym oknem i czekam. I się nie ruszam. A one przylatują się najeść. Pomaleńku podnoszę aparat i cykam. Później już nawet nie bardzo się boją błysku flesza  

.
 . a luty jak wiadomo jest krótkim miesiącem a poza tym rozpoczyna mój sezon siewny
 a luty jak wiadomo jest krótkim miesiącem a poza tym rozpoczyna mój sezon siewny   . Ten miesiąc zleci szybko
 . Ten miesiąc zleci szybko   . W poniedziałek byłam na kontroli z Weroniką . Kość ładnie się zrosła a po gipsie pozostało tylko wspomnienie . Wróciliśmy do normalnego trybu życia
 . W poniedziałek byłam na kontroli z Weroniką . Kość ładnie się zrosła a po gipsie pozostało tylko wspomnienie . Wróciliśmy do normalnego trybu życia  . Wczoraj załatwiałam pewne sprawy i przy okazji kupiłam sobie nasiona warzyw . Mam już w zasadzie wszystko prócz ziemi . Tę planuję kupić blisko połowy miesiąca żeby mnie nie kusiło
 . Wczoraj załatwiałam pewne sprawy i przy okazji kupiłam sobie nasiona warzyw . Mam już w zasadzie wszystko prócz ziemi . Tę planuję kupić blisko połowy miesiąca żeby mnie nie kusiło   . W pogodzie niewielkie zmiany, w dzień mamy temperaturę na plusie a w nocy przymrozki w związku z czym poruszanie się samochodem do południa jest wyzwaniem bo jest dość ślisko . Śniegu ubyło trochę ale nadal jest go sporo . Jestem bardzo ciekawa czy prognozy ciepłego lutego się sprawdzą i czy będziemy mogli obserwować w tym miesiącu pierwsze kiełki cebulowych
 . W pogodzie niewielkie zmiany, w dzień mamy temperaturę na plusie a w nocy przymrozki w związku z czym poruszanie się samochodem do południa jest wyzwaniem bo jest dość ślisko . Śniegu ubyło trochę ale nadal jest go sporo . Jestem bardzo ciekawa czy prognozy ciepłego lutego się sprawdzą i czy będziemy mogli obserwować w tym miesiącu pierwsze kiełki cebulowych   . Czas pokaże.
 . Czas pokaże.  .
 . 
 . Owszem planuj jakiś zakup lilii ale tak na spokojnie i nie pali mi się z tym . Wolę dozować sobie przyjemności bo portfel za bardzo nie ucierpi i eM zawału nie dostanie
 . Owszem planuj jakiś zakup lilii ale tak na spokojnie i nie pali mi się z tym . Wolę dozować sobie przyjemności bo portfel za bardzo nie ucierpi i eM zawału nie dostanie   . Wiesz, Twoje podejście do sprawy też ma swoje plusy bo bardzo szybko robi się u Ciebie pięknie i kolorowo . Pozdrawiam
 . Wiesz, Twoje podejście do sprawy też ma swoje plusy bo bardzo szybko robi się u Ciebie pięknie i kolorowo . Pozdrawiam   .
 .  . Człowiek zdaje sobie sprawę, że czas leci bardzo szybko, dzieci rosną a to po Nich najbardziej widać upływający czas. Nie zamierzam z tego powodu płakać bo wiecznie nie będę młoda ale chwilami mam takie momenty zamyśleń
 . Człowiek zdaje sobie sprawę, że czas leci bardzo szybko, dzieci rosną a to po Nich najbardziej widać upływający czas. Nie zamierzam z tego powodu płakać bo wiecznie nie będę młoda ale chwilami mam takie momenty zamyśleń   . Zimę mam jeszcze białą ale nie wiem jak długo bo jest na plusie. Podejście do jesieni życia masz bardzo poprawne . Wizyta kontrolna za nami i wieści jak najbardziej pomyślne, dziękuję
 . Zimę mam jeszcze białą ale nie wiem jak długo bo jest na plusie. Podejście do jesieni życia masz bardzo poprawne . Wizyta kontrolna za nami i wieści jak najbardziej pomyślne, dziękuję   .
 . . Co do mojej Weroniki to tak, kość się zrosła ale rehabilitacja nie jest potrzebna. Gips nie był założony bardzo sztywno więc mogła ruszać palcami i stawem łokciowym i dzięki temu ręka nie zastała się. Możliwe, że w ośrodku coś poćwiczą z Nią przy okazji rehabilitacji, którą i tak ma . Dziękuję i wzajemnie
 . Co do mojej Weroniki to tak, kość się zrosła ale rehabilitacja nie jest potrzebna. Gips nie był założony bardzo sztywno więc mogła ruszać palcami i stawem łokciowym i dzięki temu ręka nie zastała się. Możliwe, że w ośrodku coś poćwiczą z Nią przy okazji rehabilitacji, którą i tak ma . Dziękuję i wzajemnie   .
 . no ale jak trzeba to trzeba . Zima jeszcze jest piękna ale pewnie za kilka dni pożegnamy się z białym śniegiem bo jest na plusie . Ciekawa jestem co ujrzymy pod tym śniegiem bo niektóre osoby wstawiają już fotki z kiełkami cebulowych
 no ale jak trzeba to trzeba . Zima jeszcze jest piękna ale pewnie za kilka dni pożegnamy się z białym śniegiem bo jest na plusie . Ciekawa jestem co ujrzymy pod tym śniegiem bo niektóre osoby wstawiają już fotki z kiełkami cebulowych   .
 .  . U mnie jeszcze jest sporo śniegu ale pewnie nie długo bo w ciągu dnia mam temperatury na plusie.
 . U mnie jeszcze jest sporo śniegu ale pewnie nie długo bo w ciągu dnia mam temperatury na plusie. .
 .
 ,ogród jeszcze spokojnie sobie śpi,kiełki tulipanów mam już na wierzchu,pospieszne jakieś ,zdjęcie pięknego ptaka zrobiłaś rewelacyjne ,patrzy na nas z ekranu bardzo bystro ,cieszę się ,że rączka u córci dobrze zrośnięta i ,że zdrowiejecie,miłego dnia życzę
 ,ogród jeszcze spokojnie sobie śpi,kiełki tulipanów mam już na wierzchu,pospieszne jakieś ,zdjęcie pięknego ptaka zrobiłaś rewelacyjne ,patrzy na nas z ekranu bardzo bystro ,cieszę się ,że rączka u córci dobrze zrośnięta i ,że zdrowiejecie,miłego dnia życzę 

Trudno przejść w sklepie koło regałów z cebulowymi.
 Trudno przejść w sklepie koło regałów z cebulowymi.  Będą słoneczne kolory narcyzów.
 Będą słoneczne kolory narcyzów.  Chyba w czasie takich mrozów, jakie mieliśmy, cebulowe ładnie śpią.
 Chyba w czasie takich mrozów, jakie mieliśmy, cebulowe ładnie śpią.  Co to za kupowanie nasion bez ziemi.
 Co to za kupowanie nasion bez ziemi.  Ja już mam, pierwszy raz specjalną do wysiewów kupiłam.
 Ja już mam, pierwszy raz specjalną do wysiewów kupiłam. 

Ani to jeszcze zima ani już wiosna
 Ani to jeszcze zima ani już wiosna   Takie niewidomoco.
 Takie niewidomoco.

Od następnego tygodnia mamy mieć większe mrozy.
  Od następnego tygodnia mamy mieć większe mrozy.   Zima nie powiedziała jeszcze ostatniego słowa. Może to i dobrze. Niech zima będzie zimowa, a wiosna ciepła.
 Zima nie powiedziała jeszcze ostatniego słowa. Może to i dobrze. Niech zima będzie zimowa, a wiosna ciepła. 

Posieję sobie takie w tym roku, ale chętnie spróbowałabym też z trawą pampasową, może uda mi się ją przezimować?
 Posieję sobie takie w tym roku, ale chętnie spróbowałabym też z trawą pampasową, może uda mi się ją przezimować?  Ehhh, szkoda że już topnieje.
  Ehhh, szkoda że już topnieje.

Wiem jak trudno takie ptaszysko upolować aparatem
  Wiem jak trudno takie ptaszysko upolować aparatem  

Żonkile zaraz Ci zakwitną a zaraz potem nasionka pójdę do ziemi i parapety się zazielenią
  Żonkile zaraz Ci zakwitną a zaraz potem nasionka pójdę do ziemi i parapety się zazielenią  U mnie ziemia stoi i tak ćwiczę charakter ogrodnika, na szczęście pamiętam jakość siewek z zawczesnego  siania
  U mnie ziemia stoi i tak ćwiczę charakter ogrodnika, na szczęście pamiętam jakość siewek z zawczesnego  siania  Za oknem śniegu dosypało, ale mrozu nie ma...te podobno idą! Pozdrawiam!
  Za oknem śniegu dosypało, ale mrozu nie ma...te podobno idą! Pozdrawiam! 

.
 .  . Nad ranem i rano padał u mnie deszcz i to taki mocno
 . Nad ranem i rano padał u mnie deszcz i to taki mocno   . Teraz to wszystko przymarzło i jest okropnie ślisko. Jak prowadziłam Weronikę na busa to myślałam, że nie zejdę z górki. Słoneczka nie ma i zdaje się, że raczej go nie będzie. No nic, pozostaje nam czekać na ładniejsze i cieplejsze dni  .
 . Teraz to wszystko przymarzło i jest okropnie ślisko. Jak prowadziłam Weronikę na busa to myślałam, że nie zejdę z górki. Słoneczka nie ma i zdaje się, że raczej go nie będzie. No nic, pozostaje nam czekać na ładniejsze i cieplejsze dni  .  . Mam nadzieję, że luty nam szybko zleci i bez anomalii pogodowych . Dziękuję bardzo i wzajemnie udanego dnia życzę
 . Mam nadzieję, że luty nam szybko zleci i bez anomalii pogodowych . Dziękuję bardzo i wzajemnie udanego dnia życzę    .
 . . W takim tempie to zaraz będę miała koniec lutego
 . W takim tempie to zaraz będę miała koniec lutego   . Rzeczywiście ciężko przejść obojętnie obok doniczek z cebulowymi ale i z nasionami
 . Rzeczywiście ciężko przejść obojętnie obok doniczek z cebulowymi ale i z nasionami   . Walczyłam ze sobą żeby nie brać za dużo nasion bo potem połowy nie wysieję . Ja też planuję kupić ziemię do wysiewów bo nigdy takiej nie miałam. jestem ciekawa czym się różni , czy tylko nazwą i ceną czy jeszcze czymś
 . Walczyłam ze sobą żeby nie brać za dużo nasion bo potem połowy nie wysieję . Ja też planuję kupić ziemię do wysiewów bo nigdy takiej nie miałam. jestem ciekawa czym się różni , czy tylko nazwą i ceną czy jeszcze czymś   .
 .  nie będę narzekała. Faktycznie jak sobie wrócę do zdjęć z zeszłego lutego to sporo kiełków było na wierzchu . Zobaczymy jak to będzie w tym roku
  nie będę narzekała. Faktycznie jak sobie wrócę do zdjęć z zeszłego lutego to sporo kiełków było na wierzchu . Zobaczymy jak to będzie w tym roku   .
 .  . Tego pragniemy chyba wszyscy już. Ta zima jakoś się dłuży. Prawdę mówiąc to wolę żeby ten luty był jeszcze z mrozem i śniegiem a potem od marca roztopy i wiosna. Nie lubię takiej ciapy albo takiej ślizgawicy jak dzisiaj. No zobaczymy co ten luty nam przyniesie. Pozdrawiam
 . Tego pragniemy chyba wszyscy już. Ta zima jakoś się dłuży. Prawdę mówiąc to wolę żeby ten luty był jeszcze z mrozem i śniegiem a potem od marca roztopy i wiosna. Nie lubię takiej ciapy albo takiej ślizgawicy jak dzisiaj. No zobaczymy co ten luty nam przyniesie. Pozdrawiam   .
 . . Do wysiewów nie jestem taka skora jak Ty . Bylin np nie wysiewam bo denerwuje mnie to czekanie. No raz wysiałam jeżówki purpurowe i miałam aż trzy sadzonki. Teraz rosną w ogródku i mam nadzieję, że w końcu nabiorą masy. Miskanta kupiłam tutaj na forum i pięknie mi się rozrósł . Trawa pompasowa jest bardzo efektowna ale nie wiem czy da radę przezimować. Musiałabyś chyba ją mieć w wielkiej donicy i na zimę chować do zimnego pomieszczenia. U mnie śnieg nie padał
 . Do wysiewów nie jestem taka skora jak Ty . Bylin np nie wysiewam bo denerwuje mnie to czekanie. No raz wysiałam jeżówki purpurowe i miałam aż trzy sadzonki. Teraz rosną w ogródku i mam nadzieję, że w końcu nabiorą masy. Miskanta kupiłam tutaj na forum i pięknie mi się rozrósł . Trawa pompasowa jest bardzo efektowna ale nie wiem czy da radę przezimować. Musiałabyś chyba ją mieć w wielkiej donicy i na zimę chować do zimnego pomieszczenia. U mnie śnieg nie padał   tylko deszcz i jest okropnie ślisko dzisiaj.
  tylko deszcz i jest okropnie ślisko dzisiaj. . Dobrze, że już jest po wszystkim . Pozdrawiam
 . Dobrze, że już jest po wszystkim . Pozdrawiam   .
 . . Słoninkę dla sikorek też mam powieszoną na belce przy daszku od balkonu więc jest to miejsce osłonięte a mimo to ostatnio sikorek nie widuję wcale . Sama nie wiem czemu, może faktycznie wystraszyły się drapieżnika?
 . Słoninkę dla sikorek też mam powieszoną na belce przy daszku od balkonu więc jest to miejsce osłonięte a mimo to ostatnio sikorek nie widuję wcale . Sama nie wiem czemu, może faktycznie wystraszyły się drapieżnika? . U mnie śnieg nie sypał tylko padał deszcz  . Pozdrawiam .
 . U mnie śnieg nie sypał tylko padał deszcz  . Pozdrawiam . .
 .