Witam Was bardzo serdecznie,
Wczoraj podjechała na działkę, zobaczyć czy wszystko jest ok. Na szczęście było. Biały puch pokrywa rabat, różane panienki wyglądają dobrze.
Sprawdziłam również jak się mają moje fuksje zimujące w piwnicy. Podlewam je co 2 tygodnie, mimo to nie jestem pewna czy za bardzo się nie przesuszyły .... Pewnie za jakieś dwa tygodnie będę je przenosiła do pokoju, co by je wybudzić. Nie przewidziałam tylko jednego, mam ich 5 szt., całkiem sporej wielkości - gdzie ja je postawię?

Na parapecie się nie zmieszczą
Wczoraj zaczęłam tworzyć listę nawozów i środków ochrony roślin, które powinnam mieć. Jeśli kupię je teraz, potem będę miała więcej funduszy na roślinki
Czym nawozicie swoje róża? Ja do tej pory stosowałam substral długo działający ale może polecacie coś innego?
Olu godzina czekania na autobus to rzeczywiście jakaś masakra

Co do nasionek, to póki nie posiejesz, nie będziesz wiedziała.
Mariusz, gloff niby tak, ale wiesz jak to jest ... niby wszystko dobrze a jednak jakoś mało fajnie. Nie czuję się dobrze za kółkiem i raczej, gdy tylko mogę, to do auta siadam jako pasażer. Do tej pory nikomu w pracy nie przeszkadzało, że do biuro rzadko przyjeżdżam autem a teraz usłyszałam, że jest do jednak problem i mam jeździć. No więc jeżdżę, tylko przyjeżdżam dużo wcześniej, aby uniknąć jazdy w godzinach szczytu ....
Clem Tęskno mi już do wiosny, stąd te tulipanowe klimaty
apus Witaj w moich skromnych progach

dziękuję za miłe słowa, staram się jak mogę. Z tą wczesną wegetacją masz rację. W zeszłym roku tak było, przez co cebulowe pienie ruszyły a potem zmroziło je i gdy przyszło do kwitnienia, to może 20% zakwitło.... I dzięki za słowa otuchy, tego było mi trzeba
ewka36jj Witam Cię serdecznie, ja również czekam na wiosnę z wypiekami na twarzy

Posadziłam sporo nowych różyczek i bardzo jestem ciekawa, co pokarzą

Pergola jest super, u mnie jest dwa w jednym - rośnie przy niej i winogron i róże - taki kompromis
Seba Masz całkowitą rację, wysiewy sprawiają, że serduszko bije szybciej i w odpowiednim rytmie. Już w ten weekend chciałaby wysiewać, powstrzymałam się jednak, bo skąd ja wezmę tyle słonka dla roślinek. Trzeba poczekać jeszcze ze dwa-trzy tygodnie. Takie niedoświetlone roślinki wybujają i co potem z nimi począć, cierpliwości

Tupilan to ice cream. Jest prześliczny, szkoda, że taki niski. Mam całe dwie szt
klarag przypomnę Ci na jesienie
Aniu jakoś nie mogę przekonać się do lilii. Nawet byłam na stronie lilip. ale nie skusiłam się na mnie, nie jest to moja bajka. Też jestem ciekawa, jak moje cebulowate sobie poradziły, w tym roku nie wykopałam ich
maniolek Witaj, Ice Cream jest śliczny, to fakt, trzeba go mieć. Różane panienki w tym roku powinny zakwitną wspaniale, tyle obornika im podsypałam, że nie mają wyjścia
Miłego dnia Kochani