Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi
- sweetdaisy
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 15 sty 2015, o 19:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi
Marlena, troszkę spóźniona, ale jestem i ja
Witaj w nowym roku i nowym wątku 
- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Marlenko kocimiętka ma równie mocny system korzeniowy jak lawenda. Mniej spektakularnie kwitnie, ale zdecydowanie dłużej. Gdyby udało ci się kupić odmianę sztywną, byłaby znakomita do róż. Monika Alania ma taką kocimiętkę i chyba sprzedaje.
Dylematów tarasowych nie zazdroszczę, też takie miałam. Kostka zwyciężyła.
Jak M ma czas, to ułożenie kostki będzie niedrogie. Śnieg z trawnika
i kolejny z chmur pewnie już dobrze zabezpieczył rośliny. 
- wagabunga123
- 1000p

- Od: 11 lip 2013, o 14:34
Witajcie,
Miniony poniedziałek ponoć był najbardziej depresyjnym dniem w roku. I chyba coś w tym musi być, ja chyba właśnie popadam w taki stan. Tęskno mi do wiosny... z pierwszymi promieniami
od razu czuję się lepiej. A tymczasem za oknami szaro, buro .... w dodatku rozbiłam autko, co prawda nie z mojej winy ale kłopotów z tym cała masa

Mariusz ta kostka coraz bardziej do mnie przemawia, chyba nie wiedziałam, że jest aż tyle możliwości

Olu cieszę się, że trafiłaś
Powiedz, czy siejesz coś w tym sezonie? Ja w ten weekend chcę wysiać pierwsze nasionka.

Zuza wcale nie taka spóźniona, to dopiero trzecia strona
Wolno idzie to pisanie, taka jestem zaspała w tym nowym roku

Soniu Tego o kocimiętce nie wiedziałam, muszę poszukać dodatkowych informacji
Rozmawialiśmy z eMem i chyba stanie na kostce. No zobaczymy, ten temat zostawiam jemu, ja skupię się na roślinkach.

Miniony poniedziałek ponoć był najbardziej depresyjnym dniem w roku. I chyba coś w tym musi być, ja chyba właśnie popadam w taki stan. Tęskno mi do wiosny... z pierwszymi promieniami
Mariusz ta kostka coraz bardziej do mnie przemawia, chyba nie wiedziałam, że jest aż tyle możliwości
Olu cieszę się, że trafiłaś
Zuza wcale nie taka spóźniona, to dopiero trzecia strona
Soniu Tego o kocimiętce nie wiedziałam, muszę poszukać dodatkowych informacji
Jeśli potrafisz o czymś marzyć, to potrafisz także tego dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
- Ola2310

- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Kontakt:
Marlenko ważne że Tobie nic się nie stało...Ale z pewnością humor ci zepsuło...
Już słyszę mojego M
jakby się nagadał , gdyby mnie coś takiego się trafiło...Odkąd zmieniłam pracę , dziennie autem zaiwaniam w obie strony. Przedtem M miał władzę samochodową....
Co do siania to powiem ci , że nie wiem jeszcze.Mówiłam że nie będę w tym roku nic siać, tylko zrobię sobie odnóżki pelargonii. Ale zapewne jak wybiorę się do sklepu i stanę w cztery oczy z kolorowymi torebkami nasion, to się zacznie szał ciał....
Już słyszę mojego M
Co do siania to powiem ci , że nie wiem jeszcze.Mówiłam że nie będę w tym roku nic siać, tylko zrobię sobie odnóżki pelargonii. Ale zapewne jak wybiorę się do sklepu i stanę w cztery oczy z kolorowymi torebkami nasion, to się zacznie szał ciał....
- wagabunga123
- 1000p

Olu moja sytuacja bardziej skomplikowana, rozbiłam auto służbowe więc teraz wilkiem na mnie patrzą - a to przecież nie moja wina była 
Czytałam, że masz dalej, uśmiałam się z tych 8 min autem, ja dojeżdżam prawie godzinę w jedną stronę i uważam, że to całkiem nieźle
Moja nasionka leżakują na balkonie od zeszłej wiosny, pora je wysiać, a nóż coś z nich wyrośnie.
Czytałam, że masz dalej, uśmiałam się z tych 8 min autem, ja dojeżdżam prawie godzinę w jedną stronę i uważam, że to całkiem nieźle
Moja nasionka leżakują na balkonie od zeszłej wiosny, pora je wysiać, a nóż coś z nich wyrośnie.
- Ola2310

- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Kontakt:
Kochana , wiesz co, te 8 min. autem to mały pikuś ,gorzej jak będę musiała jeździć autobusem , bo nie mam czym wrócić do domu...Wieczorem muszę przeszło godzinę czekać...Ja moje nasionka zeszłoroczne mam w altance schowane, ale zastanawiałam się czy mi tam nie zawilgocą się... Czy z nich coś będzie?
Marlena,najważniejsze że nikomu się nic nie stało .
-
clem3

- Od: 8 lip 2014, o 15:28
O jakie śliczne tulipanki
Mam nadzieję, że do przełożonych dotrze twoja niewinność w sprawie auta 
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- apus

- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Merleno pierwszy raz jestem u Ciebie i baaardzo mi się podoba,
zaraz pobiegnę obejrzeć metamorfozy działki w poprzednim wątku.
Wiosna już blisko, dwa miesiące zlecą szybciutko i ona nam przybędzie. Teraz niech jeszcze ta zima jednak potrwa, bo wiesz ta wczesna wegetacja różnie się kończy w naszym klimacie. Nagle się ciepło robi, soki zaczynają buzować w roślinach, a potem mróz... tego się zawsze boję.
Szefostwem się nie przejmuj, oni i tak "wiedzą lepiej", będzie dobrze!
Wiosna już blisko, dwa miesiące zlecą szybciutko i ona nam przybędzie. Teraz niech jeszcze ta zima jednak potrwa, bo wiesz ta wczesna wegetacja różnie się kończy w naszym klimacie. Nagle się ciepło robi, soki zaczynają buzować w roślinach, a potem mróz... tego się zawsze boję.
Szefostwem się nie przejmuj, oni i tak "wiedzą lepiej", będzie dobrze!
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
viewtopic.php?f=2&t=117468
- ewka36jj

- Od: 10 cze 2012, o 18:31
Witam Cię Marlenko, fajnie,że trafiłam do Twojego ogrodu, bo już teraz mi się spodobał, mimo że zaśnieżony. Czekam szczególnie na pokaz różany. Pergole pirima sort, takie mi się marzą, ale nie jak u sąsiadów z winogronem, ale z pnącymi różami.
- seba1999

- Od: 16 sty 2014, o 20:10
Jaki piękny tulipan, unikatowy
Marleno dni niby są co raz dłuższe, ale nasze samopoczucie jest pod psem
Już niedługo luty, pierwsze wysiewy... dam radę
Pozdrawiam,
Seba
Marleno dni niby są co raz dłuższe, ale nasze samopoczucie jest pod psem
Już niedługo luty, pierwsze wysiewy... dam radę
Pozdrawiam,
Seba
Przypomniałaś mi, że miałam kupić na jesieni tulipany Ice Cream
No skleroza po prostu...
Seba ma rację-byle do wiosny
.
Seba ma rację-byle do wiosny
Ogród pełen pięknych kwiatów i roślin- to marzenie, które zamierzam spełnić
A w planach był tylko trawnik...
Kasia
A w planach był tylko trawnik...
Kasia
- Annes 77

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Marlenko ja jeszcze nic nie wysiałam,w tym roku to nastąpi w lutym,a nie jak w styczniu.
Jeszcze nie wiem co to będzie.Najważniejsze,że róże i lilie już klepnięte
Pali licho auto,ważne,że Tobie nic się nie stało,na pewno szef ma ubezpieczenie i szkoda zostanie uznana
Ciekawe,czy w trzecim roku od posadzenia Ice Cream wylezie z ziemi ten boski tulipan?
Jeszcze nie wiem co to będzie.Najważniejsze,że róże i lilie już klepnięte
Pali licho auto,ważne,że Tobie nic się nie stało,na pewno szef ma ubezpieczenie i szkoda zostanie uznana
Ciekawe,czy w trzecim roku od posadzenia Ice Cream wylezie z ziemi ten boski tulipan?
- maniolek

- Od: 21 gru 2016, o 17:45
Marleno piękna działka
róże pięknie Ci kwitną, a tulipan Ice Cream robi wrażenie, też mam u siebie

- wagabunga123
- 1000p

Witam Was bardzo serdecznie,
Wczoraj podjechała na działkę, zobaczyć czy wszystko jest ok. Na szczęście było. Biały puch pokrywa rabat, różane panienki wyglądają dobrze.
Sprawdziłam również jak się mają moje fuksje zimujące w piwnicy. Podlewam je co 2 tygodnie, mimo to nie jestem pewna czy za bardzo się nie przesuszyły .... Pewnie za jakieś dwa tygodnie będę je przenosiła do pokoju, co by je wybudzić. Nie przewidziałam tylko jednego, mam ich 5 szt., całkiem sporej wielkości - gdzie ja je postawię?
Na parapecie się nie zmieszczą
Wczoraj zaczęłam tworzyć listę nawozów i środków ochrony roślin, które powinnam mieć. Jeśli kupię je teraz, potem będę miała więcej funduszy na roślinki
Czym nawozicie swoje róża? Ja do tej pory stosowałam substral długo działający ale może polecacie coś innego?
Olu godzina czekania na autobus to rzeczywiście jakaś masakra
Co do nasionek, to póki nie posiejesz, nie będziesz wiedziała.

Mariusz, gloff niby tak, ale wiesz jak to jest ... niby wszystko dobrze a jednak jakoś mało fajnie. Nie czuję się dobrze za kółkiem i raczej, gdy tylko mogę, to do auta siadam jako pasażer. Do tej pory nikomu w pracy nie przeszkadzało, że do biuro rzadko przyjeżdżam autem a teraz usłyszałam, że jest do jednak problem i mam jeździć. No więc jeżdżę, tylko przyjeżdżam dużo wcześniej, aby uniknąć jazdy w godzinach szczytu ....

Clem Tęskno mi już do wiosny, stąd te tulipanowe klimaty

apus Witaj w moich skromnych progach
dziękuję za miłe słowa, staram się jak mogę. Z tą wczesną wegetacją masz rację. W zeszłym roku tak było, przez co cebulowe pienie ruszyły a potem zmroziło je i gdy przyszło do kwitnienia, to może 20% zakwitło.... I dzięki za słowa otuchy, tego było mi trzeba

ewka36jj Witam Cię serdecznie, ja również czekam na wiosnę z wypiekami na twarzy
Posadziłam sporo nowych różyczek i bardzo jestem ciekawa, co pokarzą
Pergola jest super, u mnie jest dwa w jednym - rośnie przy niej i winogron i róże - taki kompromis

Seba Masz całkowitą rację, wysiewy sprawiają, że serduszko bije szybciej i w odpowiednim rytmie. Już w ten weekend chciałaby wysiewać, powstrzymałam się jednak, bo skąd ja wezmę tyle słonka dla roślinek. Trzeba poczekać jeszcze ze dwa-trzy tygodnie. Takie niedoświetlone roślinki wybujają i co potem z nimi począć, cierpliwości
Tupilan to ice cream. Jest prześliczny, szkoda, że taki niski. Mam całe dwie szt

klarag przypomnę Ci na jesienie

Aniu jakoś nie mogę przekonać się do lilii. Nawet byłam na stronie lilip. ale nie skusiłam się na mnie, nie jest to moja bajka. Też jestem ciekawa, jak moje cebulowate sobie poradziły, w tym roku nie wykopałam ich

maniolek Witaj, Ice Cream jest śliczny, to fakt, trzeba go mieć. Różane panienki w tym roku powinny zakwitną wspaniale, tyle obornika im podsypałam, że nie mają wyjścia

Miłego dnia Kochani
Wczoraj podjechała na działkę, zobaczyć czy wszystko jest ok. Na szczęście było. Biały puch pokrywa rabat, różane panienki wyglądają dobrze.
Sprawdziłam również jak się mają moje fuksje zimujące w piwnicy. Podlewam je co 2 tygodnie, mimo to nie jestem pewna czy za bardzo się nie przesuszyły .... Pewnie za jakieś dwa tygodnie będę je przenosiła do pokoju, co by je wybudzić. Nie przewidziałam tylko jednego, mam ich 5 szt., całkiem sporej wielkości - gdzie ja je postawię?
Wczoraj zaczęłam tworzyć listę nawozów i środków ochrony roślin, które powinnam mieć. Jeśli kupię je teraz, potem będę miała więcej funduszy na roślinki
Czym nawozicie swoje róża? Ja do tej pory stosowałam substral długo działający ale może polecacie coś innego?
Olu godzina czekania na autobus to rzeczywiście jakaś masakra
Mariusz, gloff niby tak, ale wiesz jak to jest ... niby wszystko dobrze a jednak jakoś mało fajnie. Nie czuję się dobrze za kółkiem i raczej, gdy tylko mogę, to do auta siadam jako pasażer. Do tej pory nikomu w pracy nie przeszkadzało, że do biuro rzadko przyjeżdżam autem a teraz usłyszałam, że jest do jednak problem i mam jeździć. No więc jeżdżę, tylko przyjeżdżam dużo wcześniej, aby uniknąć jazdy w godzinach szczytu ....
Clem Tęskno mi już do wiosny, stąd te tulipanowe klimaty
apus Witaj w moich skromnych progach
ewka36jj Witam Cię serdecznie, ja również czekam na wiosnę z wypiekami na twarzy
Seba Masz całkowitą rację, wysiewy sprawiają, że serduszko bije szybciej i w odpowiednim rytmie. Już w ten weekend chciałaby wysiewać, powstrzymałam się jednak, bo skąd ja wezmę tyle słonka dla roślinek. Trzeba poczekać jeszcze ze dwa-trzy tygodnie. Takie niedoświetlone roślinki wybujają i co potem z nimi począć, cierpliwości
klarag przypomnę Ci na jesienie
Aniu jakoś nie mogę przekonać się do lilii. Nawet byłam na stronie lilip. ale nie skusiłam się na mnie, nie jest to moja bajka. Też jestem ciekawa, jak moje cebulowate sobie poradziły, w tym roku nie wykopałam ich
maniolek Witaj, Ice Cream jest śliczny, to fakt, trzeba go mieć. Różane panienki w tym roku powinny zakwitną wspaniale, tyle obornika im podsypałam, że nie mają wyjścia
Miłego dnia Kochani