Róże w ogrodzie 2016

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
ewazawady
500p
500p
Od: 7 kwie 2011, o 14:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Róże w ogrodzie 2016

Post »

Majka ;:100,
napasłam moje śliczne oczęta Twoimi "okropnymi" różami i od razu mi gorzej. ;:144 Bo "...jak ja się napatrzę, tak dobrze, i w nocy się przyśni..." to wiosny tak mi się chce, że aż strach. ;:214 Grzebania w ziemi mi trzeba, sadzenia, cięcia, pielenia ! ;:145
A o tej Twojej donicy to cały czas myślę i myślę ;:24 ... i może tak Granny ?
Choć Ty byś pewnie coś nowego chciała.
U mnie w ogrodzie najdłużej kwiaty utrzymuje William Christie. Trzyma i trzyma...aż do znudzenia. I nie brzydną bez względu na pogodę. Przez pierwsze dwa lata to taki niewysoki był, a kwitł na bogato, w sam raz do donicy.
Pozdrówka robotą domową przywalone, blee...
Pozdrawiam
Ewa
Awatar użytkownika
bejsonki84
200p
200p
Od: 7 maja 2014, o 11:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Sweet Blondie :?:. Popatrzałam na nią na różnych stronach, no i powiem tak: jest piękna ale....nie podoba mi się jak przekwita - że widać to oczko, nie dogodzisz ;:306. Będę szukać dalej, mam jeszcze trochę czasu do wiosny ;:224
Pozdrawiam Werka
Po­cie­szam się myślą, że zwierzęta ni­jakiej świado­mości nie mają, bo byłoby jeszcze więcej zroz­paczo­nych is­tot na świecie.
Wisława Szymborska
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ania zaszalałaś :;230 wybór super. Widzę twoje zainteresowanie mocnymi kolorami :D
Lafy Emma Hamilton mam dwie super sadzonki, pięknie rosnące i kwitnące. Będziesz z niej zadowolona.
Amelkę musisz posadzić w ciepłym miejscu, lubi słońce.
Jeżeli chodzi o mój wybór róż, to owszem mam nowe pozycje, ale przede wszystkim postawiłam na już sprawdzone
odmiany i je powtórzyłam. Podobnie jak Ania Ann ja również ostatnio coraz częściej zerkam w stronę róż półpełnych ;:306
Jakoś obie mamy zawsze "tak samo". Nawet jak nie kontaktujemy się ze sobą. hahahaha ;:306
Ania moje nowości będą w tym sezonie niespodzianką, z przyjemnością je zaprezentuję wiosną.

Ewa ;:196
Granny i William Christie mi nie bardzo odpowiada kolorem i budową kwiatów.
Szukam dalej, a może Daysy nam odpowie czy MF może być do donicy. Wtedy chyba bym o niej pomyślała, tak dla sprawdzenia, a najwyżej jesienią posadziłabym do gruntu. :D ona ma dobry kolor i duże kwiaty, co bardzo lubię.

Jak mi nie wypali MF, to kupię coś już kwitnącego w doniczkach.
Ja jak do tej pory nie miałam jeszcze czasu na solidny odpoczynek więc i tęsknota za grzebaniem w ziemi jeszcze mnie
nie dopadła. Cieszę się, że byłam przewidująca i na tą zimę zaopatrzyłam się w słomiane maty.
Przydały się i to bardzo, bo u mnie minusy były znaczne. Okryłam nimi pnące róże.

Werka skąd ja to znam "nie dogodzisz" :;230
A jeżeli chodzi o Sweet Blondie i jej pół pełne kwiaty, to muszę to napisać hihihihi , że poza jej innymi walorami to właśnie te kwiaty mnie urzekły. Mam dwa krzaczki i już nie mogę się doczekać jak będzie to wyglądało w moim ogrodzie.

Kolejne jesienne róże :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

;:196
Awatar użytkownika
bejsonki84
200p
200p
Od: 7 maja 2014, o 11:09

Post »

Ja jestem na etapie mocno napakowanych róż albo pustaczków typu Ballerina :D . Pewnie za kilka m-cy będę co innego pisała, bo mi się odwidzi ;:306
Każdy ma po prostu inny gust - ja kocham rozetkowe kwiaty Williama Christie i Granny ;:167
Pozdrawiam Werka
Po­cie­szam się myślą, że zwierzęta ni­jakiej świado­mości nie mają, bo byłoby jeszcze więcej zroz­paczo­nych is­tot na świecie.
Wisława Szymborska
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Maju pisałaś u którejś z dziewczyn,że z trzech krzaczków Amelii został tylko jeden? Trochę słabo to wychodzi,chyba nie jest to zatem dobra odmiana.Może zamienić ją na inną? Jak myślisz?
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Werka zgadzam się z tym co piszesz :;230 mi też często zmienia się upodobanie :D
Teraz mam fazę na ciepłe kolory i bardzo podobają mi się kwiaty o zmiennej barwie.

Aniu te dwa krzaczki padły mi po tym jak ubiegłej wiosny róże już wystartowały i gwałtownie nastała minusowa temperatura.
Wiele róż startowały wtedy od zera, niektóre te słabsze wysadziłam i zastąpiłam nowymi.
Ten krzaczek, widocznie najśliczniejszy, który mi pozostał ładnie się rozbudował.
Musisz sama zadecydować, bo róża jest piękna i warto ją mieć, jednak najważniejsza będzie jakość sadzonki. ;:108

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
ewazawady
500p
500p
Od: 7 kwie 2011, o 14:20

Post »

Majka, dzięki za info u Neny. ;:196
Aury nie znam. Obok, u Erwasa, byłam parę lat temu. To na Wale Miedzeszyńskim coś kojarzę. Widzę, że na wiosnę czeka mnie wycieczka w celu zaktualizowania mojej znajomości rynku ogrodniczego po drugiej stronie Wisły. Już się cieszę ! Kubek kawy i fiuuu... ;:71 Lubię takie wycieczki, nawet bez kupowania. Ten dreszczyk, gdy się grzebie w roślinkach... ;:170
Znowu nie podpisujesz ! I ja , jak to dziecko we mgle... Rozpoznałam Dieterka, Marca i Spirit, a reszta... ;:185 , nie mówiąc już o poprzednich sesjach zdjęciowych. ;:131
Popraw się, dla własnego bezpieczeństwa. Bo Cię nawiedzę w sezonie ! ;:302

PS Miss Fine to chyba kliknę dla bezpieczeństwa.
Pozdrawiam
Ewa
Awatar użytkownika
Ewa7
200p
200p
Od: 27 paź 2013, o 09:31
Kontakt:

Post »

Majka patrzę z rozdziawioną papą na twoje cudeńka, naprawdę zawiera dech na ich widok i od razu chce się mieć je wszystkie. Co to za piękność w odcieniach żółtego?
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Maju wiem, że nie podpisujesz zdjęć, bo te róże były niejednokrotnie przez Ciebie już prezentowane. Rozumiem. Zrozum jednak mnie na przykład... nie jestem w stanie spamiętać dokładnej listy różanej w każdym z różanych ogrodów które odwiedzam. I niestety nie jestem aż takim specem, by każdą tak po prostu rozpoznać. A jestem taka ciekawa. ;:65 Może jednak będziesz zostawiać podpisy choć co drugi post? Byłabym ogromnie wdzięczna, bo cudownie się ogląda Twoje różane aranżacje ale też i piorun we mnie strzela, że nie potrafię ich wszystkich rozpoznać. ;:145
rikkuu
200p
200p
Od: 26 gru 2013, o 16:23

Post »

Witaj Maju :wit Strasznie się opuściłam w twoim wątku, ale zaznaczam, że tylko w pisaniu :D Jak zwykle przepiękne różyczki nam pokazałaś, po prostu bajkowe ;:180 Już sobie wyobrażam jaki cudny zapach roznosił się w twoim ogrodzie;:167 Za każdym razem nie mogę wyjść z podziwu, jakie one są zdrowe ;:oj Twój ogród to czysta perfekcja ;:167
Ula
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Obrazek

Maju no wzięło mnie na odcienie pomarańczu,choć za różem też przepadam ;:224
Czy to Amelia może? Jeśli tak to piękna z niej pannica ;:333 Spróbuję z nią przygody w takim razie.
Ja z kolei do pustaczków nie potrafię się przekonać,ale może kiedyś mój gust pójdzie w tę stronę?
Czekam na Twoje nowości z niecierpliwością ;:333
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49

Post »

Majeczko, w końcu urodziny obchodzimy tego samego dnia, to i upodobania możemy mieć zbieżne :D
Jak dobrze, że zdecydowałaś się podładować nam trochę bateryjki swoimi cudnymi pannami... ;:196
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Majeczko, uraczyłaś nas takimi widokami, że aż serce rośnie na widok tak ukwieconych rabat ;:97
Fall in love again - cudna po prostu Obrazek Ostatnio zaczęłam coraz bardziej przychylnym okiem patrzeć na czerwone róże ;:oj Niby mam kilka, ale są w takiej mniejszości, że można by je policzyć na palcach jednej ręki. Teraz mam ochotę na kilka ekstrawaganckich czerwieni... Cóż, kobieta zmienną jest :;230
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

:wit
Majka ;:196 ale się cieszę, że zajrzałam na forum. Oglądając fotki z Twojego ogrodu, rozmarzyłam się ( oczami wyobraźni widziałam jak moje nowe nabytki będą kwitły) i przynajmniej na jakiś czas zapomniałam o problemach, które mnie dopadły.
Byłam też dzisiaj we F........ i zamówiłam sobie Amelkę ;:80
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ewazawady - Ewa życzę Ci miłego buszowania wiosną, ja też to lubię. Erwas też odwiedzam, ale wolę Aurę, bo teraz tam mam zaprzyjaźnioną duszyczkę.
Co do podpisywania zdjęć, żeby one chciały się same popisać, to ja bym nie miała nic przeciwko temu. ;:306 Poza tym jak na zdjęciu jest kilka krzaczków, to podpisanie jest dość trudne. No nic póki co, raczej się nie poprawię bo czasami sama się zastanawiam co jest na zdjęciu. Proszę o wybaczenie, na pytanie odpowiem chętnie. ;:170
Ja Miss Fine na razie odstawiłam?.. mam nowy pomysł.

Ewa7 domyślam się, że pytasz o trzy ostatnie zdjęcia, to Spirit of Freedom i Odile Maquelier.

Aneczka1979 ? Aniu to nie takie proste podpisać zdjęcie z kilkoma pannami. Odmiany na tych zdjęciach mam ciągle te same. Niech cię ten piorun nie strzela co ! ;:185 Ja naprawdę chętnie odpowiem na każde pytanie. Jak tylko znajdę czas i będę pewna co jest na zdjęciu, to postaram się podpisać?? dobrze ;:170

rikkuu ? Ula witaj.
Styczeń jest takim miesiącem kiedy mamy mały oddech i możemy więcej czasu przeznaczyć na forum. Dziękuję w imieniu różyczek, a co do zapachu to powiem Ci, że masz rację. Jak one kwitną, to ich zapach jest wyczuwalny już przy wejściu do ogrodu. ;:173

Anness ? Ania to jest Capri, a zdjęcia Amelki postaram się wstawić jak nie dziś, to w najbliższym czasie. Wstawię i opiszę ;:170
Róż w ogrodzie jest podstawowym kolorem, ale ciepłych odcieni nie może zabraknąć.
Jeszcze kilka miesięcy i zobaczymy efekty naszych poczynań a, jak znam siebie, to znów coś mi kolorystycznie nie będzie pasić .

AnaAnn ? Aniu ja ładowałam u Ciebie, ale mam niedosyt mało zdjęć, proszę o więcej. ;:180
Masz rację, to ta data jest kluczem do podobnych upodobań. ;:306
Odlika błyszczy obok Spirit of Freedom.

Dorotka350 ? Dorotka już wróciłaś? Kolory dla mnie są najważniejsze, a czerwone zgrabne różyczki warto zaprosić, one super podkręcają atmosferę rabaty. Zauważyłam jednak, że dość trudno jest ten kolor połączyć w różowym. Zmieniałam nasadzenia na jesieni. :D

Ewunia7 ? Ewciu
życzę Ci żeby problemy się usunęły w kont, żebyś mogła o nich zapomnieć. ;:168
Ja też nie mogę się doczekać nowego sezonu. Dobrze, że poprawiłaś sobie humor zamówieniem. Ja też tak zrobię. ;:108

Kolejne zdjęcia z jesiennych rabatek.

Na pierwszym planie Lavender Ice
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dieter Muller
Obrazek

Na pierwszym planie Kizuna
Obrazek

Obrazek

Augusta Luisa
Obrazek

Mamma Mia
Obrazek

żeby nie było ;:124 postaram się później podpisać zdjęcia, te na których widać jedną pannę ;:170
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”