Co za pech, akurat u mnie nie ma Kauflandu
 Najbliższy w Warszawie. Poczekam  może w innych marketach się pojawi
  Najbliższy w Warszawie. Poczekam  może w innych marketach się pojawi   Zjadłabym dobrego pomidorka
  Zjadłabym dobrego pomidorka  

Najbliższy w Warszawie. Poczekam  może w innych marketach się pojawi
  Najbliższy w Warszawie. Poczekam  może w innych marketach się pojawi   Zjadłabym dobrego pomidorka
  Zjadłabym dobrego pomidorka  

Ostatni raz w zimie tak smacznego pomidorka jadłem rok temu jak Beatka przysłała mi oryginalne owoce Tommimaru Muchoo.
 Ostatni raz w zimie tak smacznego pomidorka jadłem rok temu jak Beatka przysłała mi oryginalne owoce Tommimaru Muchoo.  Na bóla póki co łyknij połówkę  mojego wirtualnego.
 Na bóla póki co łyknij połówkę  mojego wirtualnego.  
  Jak miałaś  Raf-a tamtego roku to powiedz mi po ile miał kwiatów na powiedzmy pierwszych gronach i czy wszystkie zawiązał?Jeśli nie wszystkie to czy zapylałaś czy owoce wiązały się samoistnie.Zapylanie Betoksonem od pierwszego kwiatu może Ci tą plenność zwiększyć bo warunki pogodowe też mogą mieć wpływ na wiązanie bądź nie wiązanie i wtedy trzeba roślinom pomóc.
 Jak miałaś  Raf-a tamtego roku to powiedz mi po ile miał kwiatów na powiedzmy pierwszych gronach i czy wszystkie zawiązał?Jeśli nie wszystkie to czy zapylałaś czy owoce wiązały się samoistnie.Zapylanie Betoksonem od pierwszego kwiatu może Ci tą plenność zwiększyć bo warunki pogodowe też mogą mieć wpływ na wiązanie bądź nie wiązanie i wtedy trzeba roślinom pomóc.  

Dyskusje nasienno-wysiewowe należą do moich ulubionych.
 Dyskusje nasienno-wysiewowe należą do moich ulubionych.   
  Wir pracy przy AWN wyciągnie Cię z najgłębszego nawet dołka.
  Wir pracy przy AWN wyciągnie Cię z najgłębszego nawet dołka.   

Ja chciałam tylko spróbować sklepowego, zjeść teraz
 Ja chciałam tylko spróbować sklepowego, zjeść teraz 

A tak przy okazji zapytam, słałaś cosik do mnie? Bo nie wiem czy już szykować kija na listonosza i zaczaić się w krzakach
 A tak przy okazji zapytam, słałaś cosik do mnie? Bo nie wiem czy już szykować kija na listonosza i zaczaić się w krzakach  

Spróbować nie zaszkodzi.
 Spróbować nie zaszkodzi. 

Ale  patyczek lub dwa ciachnę, nie powinno to zrobić wielkiej różnicy.
 Ale  patyczek lub dwa ciachnę, nie powinno to zrobić wielkiej różnicy.  

Jestem na łączach choć mocno zmarznięta
  Jestem na łączach choć mocno zmarznięta  Zimuszka nie odpuszcza. Rano było -11, teraz -8,5 i temperatura spada, do tego masakryczny smog. Ja chcę wiosnę
 Zimuszka nie odpuszcza. Rano było -11, teraz -8,5 i temperatura spada, do tego masakryczny smog. Ja chcę wiosnę 
 jak ja nie cierpię tych dylematów
 jak ja nie cierpię tych dylematów   

Co prawda do sezonu jeszcze trochę czasu ale ja powoli zaczynam się przyglądać pudełkom z nasionami. Teraz wysyłam gołębie, więc i nasionka co raz częściej są macane. Powoli zaczyna budzić się we mnie nałóg pomidorowy więc muszę się mieć na baczności
 Co prawda do sezonu jeszcze trochę czasu ale ja powoli zaczynam się przyglądać pudełkom z nasionami. Teraz wysyłam gołębie, więc i nasionka co raz częściej są macane. Powoli zaczyna budzić się we mnie nałóg pomidorowy więc muszę się mieć na baczności   Oczywiście DELIZIY nie odmówię, bo widzę, że to wczesna odmiana, no i są karbowania delikatne
  Oczywiście DELIZIY nie odmówię, bo widzę, że to wczesna odmiana, no i są karbowania delikatne   

Ja na tym forum znalazłam bliskie i dobre duszyczki, zawiązały się przyjaźnie i z częścią widujemy się w realu.
  Ja na tym forum znalazłam bliskie i dobre duszyczki, zawiązały się przyjaźnie i z częścią widujemy się w realu.  Teraz walczę o zmniejszenie ilości odmian na kolejny rok i obawiam się, że może być to walka przegrana
  Teraz walczę o zmniejszenie ilości odmian na kolejny rok i obawiam się, że może być to walka przegrana 

Może w dole, pod kołderką z liści, w towarzystwie innych roślin nie zmarzną?
 Może w dole, pod kołderką z liści, w towarzystwie innych roślin nie zmarzną? 
  Dzięki temu można znacznie więcej niż normalnie
  Dzięki temu można znacznie więcej niż normalnie 
 Ale jak postanowiłam, że będzie mniej, to będzie
  Ale jak postanowiłam, że będzie mniej, to będzie   
  Zjadłabym też takiego soczystego pomidorka ale cóż, muszę się pocieszyć moimi ostatnimi, lekko już podsuszonymi.
  Zjadłabym też takiego soczystego pomidorka ale cóż, muszę się pocieszyć moimi ostatnimi, lekko już podsuszonymi.