Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 6

Post »

No to teraz masz częściej gości :D
Jakoś Ci twoi synowie nie spieszą się do ożenku.
Chyba za wysoką poprzeczkę ustawiłaś i nie mogą znaleźć odpowiedniej kandydatki w porównaniu do mamy :wink:
Ciekawe jak to będzie z moim synem.
Podobno u nas nie ma co liczyć na białe święta.
Mroźno, ale bez śniegu
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Marysiu [Maska] - no faktycznie, jakby trochę niewyrośnięty. ;:306
Niech sobie Irenka te wilki przechowuje, a ja i tak jestem pierwsza z wysianymi. ;:11
Szczerze mówiąc, to ja więcej podczytuję niż piszę na Forum. Jakiś dziwny leń mnie dopadł i opuścić nie chce. Muszę się zmobilizować, bo się koleżaneczki poobrażają. ;:108 Ta wstrętna pogoda tak mnie dołuje. ;:145 Brrr....

Aguniu111 - jeszcze nigdy nie udało mi się wyhodować własnych pomidorów mimo największych starań, ;:185 ;:185 to może te, które same na świat się pchały, pokażą ,co potrafią pomimo braku słońca.... ;:306
Bałwanek zrobiono z jakiegoś sztucznego tworzywa. ;:218 A w nocy to on świeci. :tan

Gosiu [Margo2] - o, tak! Cieszę się, bo nowa synowa często zagląda, a jest taka słodka, że ogromnie lubię jej wizyty. ;:333 Synuś zagląda rzadziej. Ponoć taki zapracowany. ;:224 Siedzi przed tym komputerem, a kilogramów mu przybywa. ;:223
Gosiu, ja się nie wtrącam w ich wybory. Czasami tylko marudzę, że jedynie egoiści lubią samotne życie, ale i tak mnie nie słuchają. ;:185 Obaj młodsi dotąd zgodnie twierdzili, że najlepiej być singlem. Jeden właśnie zmienił zdanie. ;:63 Teraz czekam na zmianę poglądu przez najmłodszego. ;:108
Mówisz, że na święta śniegu nie będzie? ;:202 Nie strasz, bo ja chcę bieli za oknami! ;:179
Tobie też życzę śniegowej pierzynki. ;:167 Zwłaszcza dla Twoich roślinek. ;:167

Obrazek

Obrazek

Dobranoc. ;:4
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Lucynko jakie śliczne korony cesarskie ;:63 ;:63
Ja swoje przesadziłam ze starej działki i jeszcze dokupiłam - ciekawe jak zakwitną i czy w ogóle wyrosną :D
Miłego tygodnie ;:196
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Witaj Lucynko
Nie moc pisania nie tylko Ty masz :wink:
Pogoda iście nieprzyjazna normalnemu funkcjonowaniu .
A co to za śliczna roślinka na cesarską koroną ;:oj
Zdrówka ;:196
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Lucynko...fajny sposób z wykopywaniem tulipanów, czego ja nigdy nie robię. Ale zacznę ;:oj , podobnie jak u ciebie będę miała więcej miejsca na inne. Po drugie nie będę musiała patrzeć na te pożółkłe liście tulipanów czego nie znoszę. ;:173 Bardzo ładne korony cesarskie ;:333 . U mnie ostała się tylko jedna. ;:222
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Lucynko za Twoim przykładem wsadziłam po raz pierwszy cesarską koronę i bardzo jestem ciekawa efektu.
pomysł na tulipany świetny bo przy wsadzaniu innych roślinek często uszkadzam cebule , nigdy nie pamiętam w ktorym miejscu rosły a tak będą bezpieczne ;:333
Miłych przygotowań do świąt ;:196
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Jest bałwanek, i to pewnie świecący?, ale masz i siewki pomidorków, no do wiosny będą kwitły, tylko wiesz, sama za pszczółkę robić będziesz, co by owoców doczekać :wit
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

No, to Lucynko pojechałaś z tymi pomidorami :;230 Nie dość, że będziesz musiała robić za pszczółkę, to jeszcze przyjdzie Ci się tłumaczyć, że dogrzewasz pomidory, a nie domową hodowlę maryśki ;:306 Sąsiedzi widzą tylko, to co sami chcą, a resztę sobie dopowiedzą. Ale hoduj, może doczekasz się owocków w lutym? I zamiast z Hiszpanii, będziemy sprowadzać pomidory z Płocka?
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Słuchajcie, słuchajcie! Idzie zima! ;:65
Przed godziną na moim IX piętrze było jeszcze plus jeden, a przed chwilą patrzyłam na termometr i zobaczyłam okrągłe zero, a to oznacza -5 przy gruncie. ;:oj
Wniosłam do mieszkania przetrzymywane na balkonie doniczki z roślinkami z obawy przed zmrożeniem ich. No i cieszę się, że działkowe zmarzluchy mam poopatulane. :tan

Tereniu [TerDob] - korony są dość kapryśne, jeśli zbyt długo siedzą w jednym miejscu. ;:108 Przekonałam się o tym, bo dwie przeniosłam z uwagi na to, że ich miejscówkę przeznaczyłam na inne rośliny i - o dziwo - tylko te dwie zakwitły. ;:333 Tak więc Twoje zakwitną na pewno.
Tereniu, dziękuję i wzajemnie. ;:196

Alicjo - na szczęście dzisiaj zaświeciło mi słoneczko, ale ostry zimny wiatr znacznie chłodził, a i mróz przygnał do mnie. ;:224
Nad koronami znajduje się zdjęcie pierwiosnka gruzińskiego. Bardzo go lubię i mam kilka kępek.
Jeśli nie masz, chętnie dopiszę do wstępnej listy.
Nasiona aksamitki są, sadzoneczki sasanek też są, żurawek też kilka, to i pierwiosnka mogę dopisać, jeśli chcesz.
Dziękuję i wzajemnie zdrówka życzę. ;:196

Zuziu111 - ja też nie lubię tych żółknących tulipanowych liści ;:185 i teraz już nie muszę na nie patrzeć. W kącie są niewidoczne, a ich miejscówkę zajmują rośliny kwitnące kolorami. ;:333
Koronom zmieniaj miejsce, a będą żyły i będą kwitły. ;:108

Julio - będzie efekt. Musi być. ;:303
To nie ja wymyśliłam owo przesadzanie tulipanów, tylko przeczytałam u kogoś na naszym Forum. Niestety, nie pamiętam, u kogo. ;:24
Tobie również życzę spokojnej przedświątecznej krzątaniny. ;:196

Iwonko [00..] - bałwanek świecący zmiennymi barwami, ale i tak Twoje bałwanki bardziej mi się podobają. ;:215
Za pszczółkę robić raczej nie będzie mi dane, bo myślę, że te pomidorki zemrą, ;:174 zanim dni się wydłużą. A szkoda, byłyby wczesne owoce. ;:306

Iwonko1 - sąsiadów się nie boję, bo za daleko mieszkają i nie dojrzą. :;230 Choć może kto lornetą dysponuje....Przemyślę.
A swoją drogą, ciekawe czy w takich parapetowych warunkach dałoby się wyhodować owoce. O takiej porze roku...
Raczej nie, szkoda. ;:174

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dobranoc. ;:19
Pozdrawiam. Lucyna
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Witaj Lucynko. :D . Zima idzie to fakt, u mnie od rana - 8. Szkoda że bez śniegu. :wink: Co prawda moje roślinki także opatulone ale zawsze mam wątpliwości czy dostatecznie. ;:oj Powiedz kochana czy korony u ciebie zmieniają miejsce tak co roku, czy co kilka. :?: Pozdrawiam serdecznie. ;:128
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Hej Lucynko!
Biały szafirek! miałam kiedyś, ale było go coraz mniej aż po paru latach przepadł ;:222
Piękna cesarska korona! ciekawa jestem jak moje przeżyją przymusową eksmisję szambową czy nie obrażą się :oops:
U mnie -7 słońce i suchy spokojny mróz :wink:
Dobrego dnia i trzymaj się cieplutko ;:196
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

No i przyszła zima. :( Niestety bez śniegu. :oops: Natomiast z dość dużym mrozem, bo ok. -8* rano. Nad ranem mogło być więcej.

Zuziu111 - co do koron, to przypadek zrządził, że zmieniłam im miejsce, ale potem poczytałam i dowiedziałam się, że one to lubią. ;:108 Podobno nawet co rok można je przesadzać. Po przekwitnięciu wykopałam cebule i zasadziłam jesienią na nowym miejscu. W przyszłym sezonie zrobię tak samo.. ;:131 Oczywiście, jeśli zakwitną.
Pozdrawiam wzajemnie. ;:196

Marysiu [Maska] - ja dostałam kilka (może ze cztery) cebulek białego szafirka od sąsiadki i dość ładnie się rozrasta. ;:333 Być może w przyszłym roku można go będzie już podzielić. Zobaczymy. :roll:
Korony się nie powinny obrazić. ;:185 Myślę, że będą jeszcze ładniej kwitły. ;:333
Tyle śniegu miałaś i pewnie halniak go zjadł. ;:145 Szkoda tej puchowej kołderki, roślinkom byłoby cieplej. :(
Dzień minął dość miło, dziękuję. ;:196 Ze słoneczkiem i przygotowywaniem do jutrzejszych odwiedzin u mamy z imieninowymi życzeniami i prezentami. Cieszę się, bo mama twierdzi, że wróciła do formy sprzed choroby. :tan

Słonko pięknie świeciło, pięknie też żegnało dzień.
Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam. Lucyna
jagusia111

Post »

Lucynko cieszę się, że mama w dobrej formie ;:138 . Możesz w spokoju zacząć przygotowania do świąt. U mnie też było dziś -8. Teraz już jest -5 więc zapowiada się kolejna mroźna noc. Kupiłam kiedyś kilka cebul białych i niebieskich szafirków. Niebieskie mam do dziś kwitną co roku, natomiast białe nigdy nie wyszły z ziemi i słuch po nich zaginął.
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Cudowne wieści co do mamusi ;:167 teraz więcej uśmiechu będzie na co dzień. :tan
U mnie tez mrozi i tez nie mam śniegu a wcześniej mocno padał deszcz, mokro w więc nad ranem mocna biel na ogrodzie
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2011, o 22:12

Post »

Lucynko cieszę się, że Twoja mama wróciła do zdrowia.
Szafirki inne niż niebieskie słabiej się mnożą. Dwa lata temu posadziłam białe i różowe. Pierwsze podwoiły swoją objętość natomiast drugim przybyła tylko jedna cebulka.
Pozdrawiam Hala
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”