Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 6

Post »

:wit :wit Upiekłam ciasteczka maślane. :tan
Proszę się częstować. ;:180

Obrazek

Tereniu [TerDob] - ten kwiatek, o który pytasz to bardzo żywy tulipan. ;:108
Jeden jedyny taki mi zakwitł. A skąd się wziął, nie wiem, bo takich nie sadziłam ;:185 . Musiała się jedna cebulka wśród innych zaplątać. ;:303

Irenko - jeszcze cieplej się zrobi, gdy wiosna w realu się nam objawi, ale na to musimy jeszcze długo czekać. ;:223
Właśnie od jakiegoś czasu zastanawiam się, jak to jest, że w sezonie czasu jest więcej, a teraz mimo że wieczory długie, czas jakby się skurczył. ;:130

Marysiu [Maska] - po moim niebie chmury chodzą i spuszczają na ziemię długie warkocze deszczu, ;:47 a pod niebem wiatr hula sobie w najlepsze. ;:145
Jeszcze nie tracę nadziei, jeszcze wierzę w białe Boże Narodzenie. ;:7 Niezła ze mnie marzycielka...
Dziękuję za dobry piątek, ;:196 bo istotnie dobry był.

Maryniu - tylko że te dni (wiosenne) nie takie bliskie, niestety. ;:185
Cóż, trzeba uzbroić się w cierpliwość. ;:32
Ta, jak ją nazwałaś, zadyma przedświąteczna dopadła mnie już jakiś czas temu, a zaczęło się od mamy. A kiedy już wpadłam w wir, to sama wiesz, jak trudno się zeń wydostać. ;:24
U mnie w tym roku wigilia w znacznie większym gronie niż zwykle, ;:4 zresztą święta także, to i przygotowania więcej czasu zajmują. ;:131 Ale ja lubię pichcić i wymyślać ciekawe potrawy. ;:137 Oczywiście wyłącznie zimą, bo o tej porze roku mam na to czas. ;:306
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Lucynko i ja się poczęstuję, bo apetyczne ciasteczka są ;:215
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Lucynko byłam, poczęstowałam się i to niejednym....pyszne :;230
Wątek rozświetliłaś kwitnącymi, myślę że jak miną święta to już będzie bardzo blisko wiosny, będziemy siały, planowały ;:108

:wit
jagusia111

Post »

Witaj Lucynko. Chwilę do Ciebie nie zaglądałam, a tu już wiosna. Porywam kilka ciasteczek :D . Od poniedziałku ma wrócić zima z opadami śniegu więc jest szansa na białe święta, a przynajmniej święta bez błota ;:oj .
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Iwonko [00..] - smacznego. ;:196

Krysiu - jedz, jedz, jeśli Ci smakują. Smacznego. ;:196
O, tak, po świętach nadejdzie styczeń, a w styczniu ja już wysiewam niektóre roślinki. :tan
Będzie ciekawie. ;:63

Aguniu - witaj. ;:196
Wiosna? ;:131 Tylko wirtualna, niestety.
Powiadasz: białe święta... Oby się Twoje słowa sprawdziły! ;:215

Na dobranoc zaserwuję Wam jeszcze odrobinę wiosenki.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dobrej nocy. ;:4
Pozdrawiam. Lucyna
jagusia111

Post »

Lucynko, a co wyroslo z Twoich niezidentyfikowanych zasiewów?
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Lucynko a ja zapytam co tam miałaś pod tymi butelkami ??? ;:306
Tulipany śliczne ;:63 ciasteczka smaczne ;:63
Dobrej nocy i nie przemęczaj się za bardzo ;:196
Awatar użytkownika
zlotko73
100p
100p
Od: 30 mar 2015, o 17:17

Post »

Witaj Lucynko :wit
Właśnie na taką piękną wiosne jak u Ciebie czekam ;:65
Miłego dnia ;:3
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No właśnie, mnie też zaintrygowały te butelki w tle...Ciekawe co też tam nasza Lucynka wyhodowała :D
---------
Lucynko - od rana leje i wieje a u Ciebie wiosna ;:3 słoneczko świeci, kwiatki kwitną - cóż może być przyjemniejszego w sobotni poranek od takich widoków ;:215
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Jaki ładny ten bezowy tulipan, ma nietypowy kolor ;:215 Ciasteczka kolejne upieczone, jesteś w wirze to do świąt widać brakuje Ci jakiegoś kolejnego remontu ;:306
Lucynko przyłączam się do marzycieli i też widzę oczami wyobraźni białe święta ;:219
U mnie już po śniegu aż dziw bierze jak szybko ziemia go pochłonęła ;:oj
Miłego wieczoru i odpocznij sobie ;:196
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2013, o 18:46

Post »

Lucynko, cudna ta Twoja wiosna !
Jeszcze się z nią podziel na forum, tak tęsknie już za tulipanami ;:65 Uwielbiam tulipany, właśnie wtedy, gdy są "najważniejsze", nie żonkile czy inne cebulowe, chociaż te też są urocze. Ale tulipany mają swoje 5 min. , które bardzo lubię. Wnoszą do naszych domów wiosnę i jest wtedy kolorowo, szkoda tylko, że nie pachnąco...
W ogrodzie wybijają się z jeszcze nie do końca zielonego otoczenia, ale zawsze nastrajają pozytywnie.
Lucynko wykopujesz tulipany ?

Pozdrawiam cieplutko, oby do wiosny ;)
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Lucynko nadrabiam zaległości w pisaniu, bo tylko zaglądałam. :) Teraz wiosenne kolory z czeluści komputerów powyciągamy i będziemy poprawiać sobie nastrój. ;:108 Jeszcze tylko przygotowania świąteczne i już dłuższe dni nadejdą. ;:215 Ciasteczkiem się poczęstowałam. ;:152 Ja na powitanie M po szpitalu upiekłam sernik. :) Masz dużo pracy, jak szykujesz święta dla wszystkich. ;:180 My w tym roku na wigilię idziemy do siostry, więc mało przygotowań. Za rok u mnie, będę siedzieć w kuchni trzy dni. ;:173 Dobrych dni. ;:168
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

:wit Witam wszystkich miłych Gości!
Wczoraj nie zdążyłam się pokazać, bo przyszli młodsi, zrobiło się gwarno i wesoło, wieczór bardzo szybko przeszedł w noc, a nocą ;:19 mi się chciało.

Aguniu - a widzisz, zapomniałam pochwalić się tymi sieweczkami. Ale dobrze, jeszcze ich nie wyrzuciłam, jako że żal uśmiercać żywą naturę. Poczekam, aż same pomrą.
A są to...
Obrazek... prawda, że ładne pomidorki?

Tereniu [TerDob] - pod butelkami to ja ukrywam młodziutkie roślinki przed szkodnikami - gołębiami, które potrafią wyciągnąć taką roślinę z korzonkiem. W ten sposób każdej wiosny potrafią mi zniszczyć kilkanaście do kilkudziesięciu sztuk. ;:145
Dzięki za dobre słowa i życzenia. Wzajemnie wszystkiego dobrego. ;:196

Danusiu - :heja witaj!
Gdybyś wiedziała, jak ja tej najpiękniejszej pory roku wyczekuję... ;:oj

Marysiu [amba] - butelki to u mnie rosną dość gęsto i tak długo, jak długo gołębie mogą szkodzić młodym roślinkom. ;:7
Kochana u mnie zarówno sobotni i niedzielny poranek, jak również całe dni chmury, wiatr i deszcz. ;:145
Prawdziwie zimowa aura. :;230
Tęsknię za słoneczkiem. Bardzo.

Marysiu [Maska] - a wiesz, że takich tulipanów miałam kilka. Rok wcześniej one kwitły bladoróżowym kolorem. Ciekawa jestem, jak zakwitną wiosną... jeśli w ogóle zakwitną.
Mnie brakuje remontu?! Wypluj to słowo! ;:202 Mam awersję do wszelkiego rodzaju remontów i to na długie lata. ;:179
Nawet Twoje pokłady śniegu spłynęły... wierzyć się nie chce. ;:204 No ale skoro temperatury wiosenne, to i widoki takie. A nie, jednak nie takie, bo kwiaty nie zechciały jeszcze zakwitnąć. ;:306
"Odpocznij, odpocznij" ;:223 A czy Ty przed świętami odpoczywasz? Oto jest pytanie...

Asiu [iwwa] - to jest nas co najmniej dwie, bo wiosną ja też chyba najbardziej lubię czas kwitnienia tulipanów. ;:333
Tulipany wykopuję zaraz po przekwitnięciu i przenoszę do doniczek, żeby w ten sposób zrobić miejsce roślinom jednorocznym.
Robię tak od dwóch lat dopiero. Metoda mi odpowiada, ponieważ lubię letnie kwiaty różnorodne i wielobarwne. W okresie letnim bowiem najwięcej czasu spędzam na działce. 8-)
Tulipany w donicach przenoszę w ustronne miejsca i tam sobie dożywają aż do zżółknięcia liści. Potem przechowuję same cebulki aż do jesieni.
Pozdrawiam wzajemnie równie cieplutko. ;:167

Soniu - masz rację, od świąt dni będą się powolutku wydłużały, a i prac domowych ubędzie.
Zacznie się planowanie zarówno tych parapetowych i innych wiosennych wysiewów, potem sianie, pikowanie, podlewanie doglądanie... Coraz szybciej czas będzie płynął. Przynajmniej taką mam nadzieję.
Czytam, że miałaś dodatkowe zmartwienie i ufam, że z eMem już wszystko w porządku. ;:108
Co do świąt, to przyznać muszę, że tęsknię za czasami, gdy jedynym moim przedświątecznym zajęciem było ubranie choinki, przygotowanie prezentów, spakowanie dzieci i wyjazd do rodziców. To były czasy! ;:63
Teraz nasze dzieci robią to samo, poza pakowaniem dzieci, bo ich nie posiadają. Mam sporo pracy w związku z tym, ale cieszę się ze wspólnie spędzanej wigilii i radości przy świątecznym stole.
Dziękuję i wzajemnie samych dobroci życzę. ;:196

Z uwagi na brak śniegu zafundowałam sobie takiego bałwanka w kapelusie.
Obrazek
Pozdrawiam. Lucyna
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Jakiś taki mały Kibicek ;:306
Lucynko ja właśnie odpoczywam z FO ;:306
No to chyba na FO jesteś pierwsza co posiała pomidory. Chociaż Irenka Rzepka chyba przechowuje w piwnicy wilki ubiegłorocznych :;230
jagusia111

Post »

Lucynko pomidorki piękne. Przesadź kilka do większych doniczek i załóż domową uprawę ;:306 . Z czego ten bałwanek?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”