Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 6

Post »

Lucynko...pięknie przyodziałaś roślinki na zimę ;:128 , choćby przyszło ocieplenie upałów nie będzie. ;:oj . Moje już od dawna opatulone. ;:173 Milutkie gołąbeczki, pochwały dla M za domek. ;:180
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Niedziela minęła w bardzo doborowym towarzystwie, a więc wesoło mimo paskudnej pogody. :tan Paskudnej, bo chmurzastej, ciemnej. ;:222

Halinko [hala67] - cieszę się z Twojego powrotu na Forum. :tan Bardzo, bardzo! ;:63
Tak, to domek dla murarek. Wcześniej też miały u nas swój domeczek, ale taki malutki i robiony na chybcika. ;:7
Teraz dostaną willę. ;:306

Grażynko [gralys] - cała przyjemność po mojej stronie. ;:168
Wstawianie zdjęć jest proste przy użyciu Fotosika. Musisz po prostu próbować, a koleżanki z FO dokładnie potrafią poinstruować.
Ja zaczynałam przygodę z Forum, zanim jeszcze dobrze poznałam tajniki komputera ;:131 i dużo pomogły mi Forumki, trochę synuś. ;:108
A w ogóle to praktyka czyni mistrza. Spróbuj. Na pewno Ci się uda! ;:215

Alicjo - ach, ci nasi mężowie..... Dobrze że ich mamy. ;:333 Zawsze coś wymyślą i ubogacą działeczkę. ;:303
Generalnie zimowy ogród przydomowy, owszem, w zimowej szacie również potrafi cieszyć oczy. ;:108
Z działką oddaloną od domu jest nieco inaczej, dlatego ja nie mam zbyt wielu roślin zdobiących w okresie zimowym, ponieważ w zasadzie o tej porze roku niezwykle rzadko tam bywam. ;:174
Alicjo ;:196

Zuziu111 - i tu się z Tobą zgadzam. ;:303 Upałów nie będzie, ;:185 a ziemia mocno już wychłodzona. ;:204
Chwalę eMa za ten domek już tak mocno i często, że aż się boję, by w megalomanię nie popadł. :;230
Gołąbeczki są milutkie i kochane, gdy mi w szkodę nie włażą, a tylko dobry nawóz produkują. ;:303

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Oj tak. Nawóz od gołąbków jest niezastąpiony. I naturalny!
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Lucynko zwierzaki maja u was wyjątkowo dobrze. ;:215 Owady ucieszą się z nowego lokum. Mój malutki domek też dla kilku stał się schronieniem. Twoje rośliny do zimy przygotowane. ;:138 Ja czekam, że śnieg okryje, bo mam lenia. :oops:
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Lucynko piękne krokusy ;:333 ;:333 takie radosne :D
Dziękuje że je wstawiłaś ;:196
Pozdrawiam cieplutko :wit
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Nieciekawy poniedziałek nareszcie minął. Bez śnieżnej okrywy, ale za to z mrozem. Niedużym w ciągu dnia, a teraz już jest -4 na termometrze. To oznacza, że nad ranem ze sześć stopni będzie. Może nawet więcej... ;:145
Dobrze że mam domowe zajęcia, bo nawet za okno nie miałam ochoty wyjrzeć, nie mówiąc o wyjściu z domu. :oops:

Dorotko71 - nawóz gołębi jest ekstra, ;:333 ale nie wolno z nim przesadzać, ;:185 bo nie wszystkie rośliny tolerują nadmiar azotu. ;:108 Trzeba uzupełniać brakujące komponenty i tak np. róże dokarmiam bananami. ;:303

Soniu - mój M uwielbia wszelkie zwierzęta i gdyby miał warunki, to nawet konie by hodował. :tan
Kiedyś coś bąkał o kozach, ale skutecznie mu to wyperswadowałam. ;:306
Gdybym działkę miała bliziutko, pewnie też bym na śnieg lub na większy mróz poczekała, ;:131 ale nie chcąc ryzykować, musiałam opatulić niektóre roślinki wcześniej. ;:108

Tereniu [TerDob] - podobnie jak niektórzy z nas, też zaczęłam wspominać i coraz to bardziej do wiosny mi tęskno. ;:174
Dobrze że święta za pasem, ;:333 bo są dodatkowe zajęcia domowe, a tym samym szansa na chwilowe zapominanie o tej tęsknocie. ;:215
Pozdrawiam również. ;:196

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam. Lucyna
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Śliczne krokusy Lucynko! ;:63
W moim ogródku też będzie ich więcej na wiosnę, bo zadbałam o to i już się doczekać nie mogę :D
Śniegu kubełek jutro nadam na PP, ale nie wiem w jakim stanie dojdzie, bo moja poczta ogrzewana ;:306
W nocy ma być jakaś straszna zimnica odczuwalna -11 to lepiej, że przynajmniej dół roślin otulony ;:333
Nie wiem czy jak Ci pożyczę obfitego śniegu to się spełni, ale co tam spróbujemy ;:196
Dobrej nocy ;:196
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Lucynko. U mnie jest teraz -5 i pewnie będzie mniej ;:222 i tak samo jak u Ciebie śniegu nie ma ;:185 . Miejscami tylko leży a ja mam zrobioną tylko jedną trzecią kopców . Jutro muszę zrobić resztę więc mimo pogody będę musiała wyjść ;:224. Piękne krokusy i śnieżnik ;:63. Dobrze, że sprawiłam sobie te ostatnie. Oby tylko zakwitły a będzie co podziwiać wiosną :heja. Pozdrawiam :wit.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Lucynko, nie kwękaj. I tak nie jest tak źle.
Pamiętasz zimy sprzed lat? To były zimy
Teraz jest ciepło i w miarę przyjemnie, o ile nie wieje :roll:
Nie można Cię spuścić z oka, bo albo dowiaduję się z opóźnieniem o synowej, albo o założeniu wątku.
Cieszę się, że w końcu Paweł znalazł sobie dziewczynę, bo wiem, że to Cię martwiło.
Domek dla owadów jest, a co z domkiem dla Was?
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Witaj Lucynko myślę ,że jeszcze nic strasznego mróz roślinkom nie zrobi nie martw się ;:196
Przyjdzie śnieg i do Ciebie i okryje roślinki .
Krokusiki śliczne , też muszę zadbać o to by wiosna pięknie u mnie kwitły mam ich w ogrodzie ,ale gdzieś poutykane i jak kwitna to nie ma takiego widoku .Wiosna muszę je wszystkie zebrać razem gdzieś przy domu .
Nie smutaj się jutro będzie lepiej ;:196
Pozdrawiam i ;:167 ;:167 ;:167 ;:196 życzę dużo radosnych dni
Pozdrawiam Alicja
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Niniejszym melduję, że od dzisiaj jest już o jeden dzień bliżej do wiosny. :heja

Marysiu [Maska] - a w moim ogródeczku zapewne krokusików będzie mniej, bo ani jednego nie dosadziłam, a coś zawsze ginie po zimie. Jedyna nadzieja w tym, że część z nich się rozrośnie, głównie te zwykłe. ;:333
Śnieg doszedł, i rano było tak:

Obrazek
Jak widać, z jednego kubełka więcej być nie mogło, nie mniej dziękuję i za tyle. ;:180
U mnie w nocy zapowiadała się zimnica, a nad ranem (wg M, bo ja spałam słodko ;:19 ) już było blisko zera. Potem wyszło słońce, stopiło ten podarowany śnieg i znowu zrobiło się jesiennie. ;:174

Ewelinko - niestety, ja mam znowu jesienną aurę, ;:131 ale cieszy to, że słonko poświeciło. Zawsze to weselej na duszy. :tan
Skoro sobie sprawiłaś cebulki, to wiosną na pewno zobaczysz kwiatki. ;:108 Wszyscy zobaczymy, bo jak sądzę, pokażesz je na fotografiach. ;:333

Gosiu [Margo2] - kiedy widzisz, mnie tęskno właśnie za takimi zimami jak przed laty.
Taka ze mnie dziwaczka. :;230
Nie bój żaby, żaba w wodzie nie bodzie, a mnie nie tak łatwo zgubić, bo pałętam się po różnych wątkach. ;:306
No bo co innego mam do roboty? ;:112
Ty jeszcze do pracy musisz, to i czasu masz mniej. ;:108
Tak, sprawa Pawełka już nie spędza mi snu z powiek. ;:185 Został jeszcze Radek. Też już stary kawaler (36lat), niestety. Mam nadzieję, że i na niego przyjdzie kryska jak na Matyska. ;:303
Domek dla pszczółek już podobno wykończony (nie widziałam, wierzę na słowo), a domek dla człowieków dopiero wiosną. ;:7

Alicjo - witaj. :wit
Moje rośliny już opatulone na zimę, a śnieg to ja bardzo lubię, zwłaszcza za oknem ciepłego mieszkania. ;:306
Ty masz zamiar przenosić krokusiki w jedno miejsce, a ja celowo posadziłam w wielu różnych, by ukolorowiły szarą wczesnowiosenną działkę. ;:303
Już się nie smutam, ale śniegu chcę! Bardzo!
Dziękuję za życzenia i ślę wzajemne. ;:196

Ponieważ nie widzę wschodzącego słońca, to zachwyca mnie malowanie nieba podczas zachodzącego.
Takie obrazki obserwowałam dzisiaj:

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam. Lucyna
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Lucynko piękne widoki na niebie zachodzącego słońca ;:63 ;:63 u mnie szaro i ani wschodu ani zachodu nie widać :(
Rano i u mnie trochę sypnęło śniegiem i tak zostało nie zginął ale to wszystko mało .
Życzę Ci aby sypnęło porządnie śniegiem i okryło Twoje roślinki ;:196
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Tereniu [TerDob] - zapowiadają powrót jesieni, to i na śnieg na razie nie ma widoków, ;:222 ale przecież przed nami jeszcze kawał grudnia, cały styczeń i luty... ;:224
Za życzenie bardzo dziękuję. ;:196 Kiedyś pewnie się spełni. ;:108
Tobie również białej pierzynki życzę. ;:167 Dla Twoich roślinek oczywiście.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam. Lucyna
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2011, o 22:12

Post »

Jesień i zima ma swoje uroki. Jednak człowiek tęskno za kolorami i słońcem.
Lucynko fajnie, że przywołujesz fotkami wiosnę.
Pozdrawiam Hala
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Lucynko pienie ujełaś niebo na zdjęciach ;:215
I kwiatuszki wiosenne ;:333
Miłego dnia ;:196