Kolorowa wiosna, mam nadzieję, wynagrodzi nam pracę w obecnych chłodach.

Myślę, że dziki nie dotrą do zadołowanych w tunelu cebulek. Wiosną pewnie zasadzone w docelowym miejscu pięknie zakwitną
   Myślę, że dziki nie dotrą do zadołowanych w tunelu cebulek. Wiosną pewnie zasadzone w docelowym miejscu pięknie zakwitną   
  Snieg i zimny wiatr.Brrrr
  Snieg i zimny wiatr.Brrrr  

. Przybiegłam do Ciebie z wątku Marysi-Amby, bo pytałaś tam o trawnik z rolki. Mam w rodzinie przykład takiego trawnika. Jest to zwykły trawnik w przedogródku, więc żadnen trudny teren. Właścicielka nie ma melodii do ogrodnictwa i miała kaprys aby w ten sposób założyć trawnik. Ponieważ powierzchnia była niewielka, mogła tę zachciankę podźwignąć finansowo
 . Przybiegłam do Ciebie z wątku Marysi-Amby, bo pytałaś tam o trawnik z rolki. Mam w rodzinie przykład takiego trawnika. Jest to zwykły trawnik w przedogródku, więc żadnen trudny teren. Właścicielka nie ma melodii do ogrodnictwa i miała kaprys aby w ten sposób założyć trawnik. Ponieważ powierzchnia była niewielka, mogła tę zachciankę podźwignąć finansowo  . Plus jest taki, że trawa rośnie od razu równomiernie na całej powierzchni i nie martwisz się, że jak przyjdzie ulewa, to przemieści nasiona. Oszczędzasz nieco czasu, który jest wymagany, żeby trawa urosła. Młoda trawa nie ściga się z chwastami. Nowy trawnik z rolki wymaga, żeby po nim za bardzo nie deptać, intensywnie podlewać, dosiać miejsca, w których jednak trawa wyschła, kosić dla zagęszczenia. Trawnik, który opisuję był zakładany przez profesjonalistów więc nie wiem jak wyglądało przygotowanie podłoża.
 . Plus jest taki, że trawa rośnie od razu równomiernie na całej powierzchni i nie martwisz się, że jak przyjdzie ulewa, to przemieści nasiona. Oszczędzasz nieco czasu, który jest wymagany, żeby trawa urosła. Młoda trawa nie ściga się z chwastami. Nowy trawnik z rolki wymaga, żeby po nim za bardzo nie deptać, intensywnie podlewać, dosiać miejsca, w których jednak trawa wyschła, kosić dla zagęszczenia. Trawnik, który opisuję był zakładany przez profesjonalistów więc nie wiem jak wyglądało przygotowanie podłoża.  .
 .
 Może faktycznie na niewielkich powierzchniach nie jest to złe rozwiązanie
  Może faktycznie na niewielkich powierzchniach nie jest to złe rozwiązanie 
 Na zdjęciach są tylko te ładniejsze fragmenty, albo te zagospodarowane. Tych paskudnych nie pokazuję
  Na zdjęciach są tylko te ładniejsze fragmenty, albo te zagospodarowane. Tych paskudnych nie pokazuję  

Miło mi, że zdjęcia Ci się podobają
  Miło mi, że zdjęcia Ci się podobają 
 O ile wszystko wyrośnie wiosną bo to wielka niewiadoma póki co
  O ile wszystko wyrośnie wiosną bo to wielka niewiadoma póki co   A czosnki chyba są jednymi z najładniejszych cebulowych i długo są ozdobą. Dobrze, że je masz
 A czosnki chyba są jednymi z najładniejszych cebulowych i długo są ozdobą. Dobrze, że je masz   
  Będzie interesująco i pouczająco. No i ładnie. Lubię widok rosnących warzyw
 Będzie interesująco i pouczająco. No i ładnie. Lubię widok rosnących warzyw  Ja cały czas biję się z myślami czy robić zwykłe grządki czy podniesione. Ciągnie mnie w stronę tych drugich. Rozważam plusy i minusy. No i ciągle jestem niezdecydowana
 Ja cały czas biję się z myślami czy robić zwykłe grządki czy podniesione. Ciągnie mnie w stronę tych drugich. Rozważam plusy i minusy. No i ciągle jestem niezdecydowana   Aniu, jak będziesz miała czas i ochotę to napisz, proszę jak zakładałaś swoje podniesione rabaty. Czy drewno impregnowałaś czymś, czy folię z dziurkami i gałązkami na dnie dałaś itp. Szkoły są różne i naprawdę mnie jako nieznającej się na ogrodnictwie ciężko wyłuskać prawdę.
  Aniu, jak będziesz miała czas i ochotę to napisz, proszę jak zakładałaś swoje podniesione rabaty. Czy drewno impregnowałaś czymś, czy folię z dziurkami i gałązkami na dnie dałaś itp. Szkoły są różne i naprawdę mnie jako nieznającej się na ogrodnictwie ciężko wyłuskać prawdę.  

Ja sie boje trawnika
   Ja sie boje trawnika  Serio. Tych chwastów i koszenia bo nie mamy prądu na działce.
  Serio. Tych chwastów i koszenia bo nie mamy prądu na działce.
 .
 . Gwarantuje. Żadnych chwastów nie będzie
 Gwarantuje. Żadnych chwastów nie będzie  

Cebulki absorbują nas jesienią, a wiosną cieszą kolorami, warto się pomęczyć.
 Cebulki absorbują nas jesienią, a wiosną cieszą kolorami, warto się pomęczyć.  Trawnik to taka kapryśna część ogrodu, że lepiej mieć go niewiele.  Też zaplanowałam podniesiony warzywnik, ale jak zaczęłam czytać o nim, to rezygnuję. Trzeba wymieniać ziemię, albo wysypywać i wkładać obornik na spód, przekopać trudno.
  Trawnik to taka kapryśna część ogrodu, że lepiej mieć go niewiele.  Też zaplanowałam podniesiony warzywnik, ale jak zaczęłam czytać o nim, to rezygnuję. Trzeba wymieniać ziemię, albo wysypywać i wkładać obornik na spód, przekopać trudno.  Niewiele z tych wiadomości do mnie przemawia.
 Niewiele z tych wiadomości do mnie przemawia.

nie bój się
 nie bój się   . Mi też marzą się podniesione rabaty z warzywami no ale nigdy jeszcze nie wglebialam się w ten temat. Myślałam, że ziemię można jakoś delikatnie przekopać . Hmm no to ja jeszcze się zastanowie ale ogolnie mi też ten pomysł z wymianą ziemi nie pasuje
. Mi też marzą się podniesione rabaty z warzywami no ale nigdy jeszcze nie wglebialam się w ten temat. Myślałam, że ziemię można jakoś delikatnie przekopać . Hmm no to ja jeszcze się zastanowie ale ogolnie mi też ten pomysł z wymianą ziemi nie pasuje   . Trzeba poszperać na sekcji warzyw a tam ponoć niektórzy mają cuda
 . Trzeba poszperać na sekcji warzyw a tam ponoć niektórzy mają cuda   . Pozdrawiam
 . Pozdrawiam   .
 .
 A jak glina to dwoma
 A jak glina to dwoma