Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 5
- iwona0042
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 5
Lucynko spokojnego pobytu u mamy  

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lucynko, ale musiałam nadrabiać.   

Nie nadążam z forum ostatnio. Niby ogrodu nie ma a ciągle cos do roboty jest.
I zaczęłam więcej książek czytać. Może to to.
Twój zwierzyniec jest 

Czyli i tak zimą będziecie musieli do niego zaglądać. Zresztą zapomniałam o gołębiach.
Czy one wymagają codziennych odwiedzin?

Nie nadążam z forum ostatnio. Niby ogrodu nie ma a ciągle cos do roboty jest.
I zaczęłam więcej książek czytać. Może to to.
Twój zwierzyniec jest

Czyli i tak zimą będziecie musieli do niego zaglądać. Zresztą zapomniałam o gołębiach.
Czy one wymagają codziennych odwiedzin?
- amba19
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Lucynko - ciesz się pobytem u swojej mamy - tego Ci życzę z całego   chociaż rozumiem doskonale, że to nie urlop i wypoczynek dla Ciebie.
 chociaż rozumiem doskonale, że to nie urlop i wypoczynek dla Ciebie.

chociaż rozumiem doskonale, że to nie urlop i wypoczynek dla Ciebie.
 chociaż rozumiem doskonale, że to nie urlop i wypoczynek dla Ciebie.- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj Lucynko. Udanego czasu spędzonego z mamą Ci życzę  . Pozdrawiam
 . Pozdrawiam   .
 .

. Pozdrawiam
 . Pozdrawiam   .
 .- 
				Iwonka1
- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Lucynko, jestem pełna podziwu dla Twoich kolan  Z takim poświęceniem szukać kwiatków
 Z takim poświęceniem szukać kwiatków  Ale dla nas to normalka....
 Ale dla nas to normalka....
Futrzaki są kochane i zasługują na naszą miłość. Bez nich byłoby pusto i nudno

Z takim poświęceniem szukać kwiatków
 Z takim poświęceniem szukać kwiatków  Ale dla nas to normalka....
 Ale dla nas to normalka....Futrzaki są kochane i zasługują na naszą miłość. Bez nich byłoby pusto i nudno

- 
				plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P. 
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Witam Was, Dziewczynki kochane!  

Wróciłam! 

Irenko, Julio, Danusiu, Marysiu [Maska], Tereniu [TerDob], Iwonko [00..], Marysiu [amba], Ewelinko - bardzo, bardzo Wam dziękuję 
   za wszystkie cieplutkie słowa  i życzenia zarówno dla mnie jaki dla mojej mamuśki.
 za wszystkie cieplutkie słowa  i życzenia zarówno dla mnie jaki dla mojej mamuśki.  

Zrobiłam wszystko, co zaplanowałam, a nawet jeszcze więcej i jestem z siebie dumna, co mi się rzadko zdarza.
 co mi się rzadko zdarza.  

Gosiu [Margo] - też tak mam, że jak się przykleję do dobrej książki, to o Bożym świecie zapominam i całkowicie tracę poczucie czasu. 

Do gołębi trzeba co dzień zajrzeć, szczególnie gdy przymrozi, bo one muszą mieć wodę do picia i to nie lodowatą, gdyż łatwo przeziębiają żołądki.
  szczególnie gdy przymrozi, bo one muszą mieć wodę do picia i to nie lodowatą, gdyż łatwo przeziębiają żołądki.  

Iwonko1 - cóż, czasami trzeba kolana poświęcić. Tym bardziej, że np. plewić na kolanach nie umiem.
 Tym bardziej, że np. plewić na kolanach nie umiem.  

No, nie wyobrażam sobie życia bez obecności zwierząt. One są takie wierne i kochane.
  One są takie wierne i kochane.  Przytulaczki.
  Przytulaczki.  

Wróciłam!

Irenko, Julio, Danusiu, Marysiu [Maska], Tereniu [TerDob], Iwonko [00..], Marysiu [amba], Ewelinko - bardzo, bardzo Wam dziękuję

Zrobiłam wszystko, co zaplanowałam, a nawet jeszcze więcej i jestem z siebie dumna,
 co mi się rzadko zdarza.
 co mi się rzadko zdarza.  
 Gosiu [Margo] - też tak mam, że jak się przykleję do dobrej książki, to o Bożym świecie zapominam i całkowicie tracę poczucie czasu.

Do gołębi trzeba co dzień zajrzeć,
 szczególnie gdy przymrozi, bo one muszą mieć wodę do picia i to nie lodowatą, gdyż łatwo przeziębiają żołądki.
 Iwonko1 - cóż, czasami trzeba kolana poświęcić.
  No, nie wyobrażam sobie życia bez obecności zwierząt.
 One są takie wierne i kochane.
  One są takie wierne i kochane.  Przytulaczki.
  Przytulaczki.  

- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Lucynko wszystkim nam marzy się zyć w dobrym zdrowiu ,dobrej kondycji i bez zmarszczek i bardzoo bardzo długo .
A przecież mamy klub długowieczności zapomniałaś 

Dobrej podróży i pozdrów mamę

A przecież mamy klub długowieczności zapomniałaś

Dobrej podróży i pozdrów mamę

Pozdrawiam  Alicja

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Wróciłaś cała zdrowa i zadowolona  

Lucynko mam nadzieję, że mama w lepszej formie 

Miśka śliczniusia, my planujemy drugiego pieska do towarzystwa dla Loli 

Miłego wieczoru z FO

Lucynko mam nadzieję, że mama w lepszej formie

Miśka śliczniusia, my planujemy drugiego pieska do towarzystwa dla Loli

Miłego wieczoru z FO

- 
				plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P. 
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Alicjo, pamiętam o naszym klubie  i nieustająco wierzę, że nam się uda.
  i nieustająco wierzę, że nam się uda.  

Tylko w sprawie zmarszczek to ja już nic nie zmienię. Już je mam,
 Już je mam,  ale wcale mi one nie przeszkadzają.
  ale wcale mi one nie przeszkadzają.   

Każdy wiek ma swój urok, a jesień życia wiąże się z takimi m.in. ozdobami twarzy. 

Od mamy wróciłam dzisiaj. Napracowałam się u niej, ale wróciłam szczęśliwa, ponieważ mama jest szczęśliwa i coraz lepiej się czuje. 

Marysiu [Maska] - o tak, mama już nie leży, nabrała rumieńców i sił, dużo lepiej wygląda i częściej się uśmiecha. Aż serce rośnie, gdy się na nią patrzy.
  Aż serce rośnie, gdy się na nią patrzy.
Gdybym mieszkała w większym lokalu, też miałabym większą menażerię. Póki co muszę ograniczać swoje chciejstwa w tym zakresie, a na działce nie miałabym sumienia zostawiać pieska czy kotka.
  Póki co muszę ograniczać swoje chciejstwa w tym zakresie, a na działce nie miałabym sumienia zostawiać pieska czy kotka.  Choć na terenie naszych ogrodów działkowych mieszkają zarówno psy i koty.
  Choć na terenie naszych ogrodów działkowych mieszkają zarówno psy i koty.  

Tylko w sprawie zmarszczek to ja już nic nie zmienię.
 Już je mam,
 Już je mam,  ale wcale mi one nie przeszkadzają.
  ale wcale mi one nie przeszkadzają.   
 Każdy wiek ma swój urok, a jesień życia wiąże się z takimi m.in. ozdobami twarzy.

Od mamy wróciłam dzisiaj. Napracowałam się u niej, ale wróciłam szczęśliwa, ponieważ mama jest szczęśliwa i coraz lepiej się czuje.

Marysiu [Maska] - o tak, mama już nie leży, nabrała rumieńców i sił, dużo lepiej wygląda i częściej się uśmiecha.
 Aż serce rośnie, gdy się na nią patrzy.
  Aż serce rośnie, gdy się na nią patrzy.Gdybym mieszkała w większym lokalu, też miałabym większą menażerię.
 Póki co muszę ograniczać swoje chciejstwa w tym zakresie, a na działce nie miałabym sumienia zostawiać pieska czy kotka.
  Póki co muszę ograniczać swoje chciejstwa w tym zakresie, a na działce nie miałabym sumienia zostawiać pieska czy kotka.  Choć na terenie naszych ogrodów działkowych mieszkają zarówno psy i koty.
  Choć na terenie naszych ogrodów działkowych mieszkają zarówno psy i koty.  

- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Lucynko chyba mi umknęła jedna strona co mi sie często zdarza   

I ja mam zmarszczki ,a jak oglądam sie w lustrze przy ciemniejszym świetle to ich mało widać 

Kicia milusia

I ja mam zmarszczki ,a jak oglądam sie w lustrze przy ciemniejszym świetle to ich mało widać

Kicia milusia

Pozdrawiam  Alicja

- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj Lucynko   . Fajnie, że wróciłaś
 . Fajnie, że wróciłaś   . Kota pięknie pozuje
 . Kota pięknie pozuje   . Z gołębiami to faktycznie jest sporo zachodu , trzeba pamiętać o tej wodzie . Dwa lata temu jak zachorował sąsiad i sąsiadka musiała często przebywać z Nim w szpitalu to prosiła mnie właśnie o doglądanie do gołębi. Zawsze mi powtarzała, że woda musi być taka właśnie letnia a nie lodowata
 . Z gołębiami to faktycznie jest sporo zachodu , trzeba pamiętać o tej wodzie . Dwa lata temu jak zachorował sąsiad i sąsiadka musiała często przebywać z Nim w szpitalu to prosiła mnie właśnie o doglądanie do gołębi. Zawsze mi powtarzała, że woda musi być taka właśnie letnia a nie lodowata   . Teraz już niestety nie ma sąsiada i gołębi
 . Teraz już niestety nie ma sąsiada i gołębi   . Takie to życie jest . Pozdrawiam
 . Takie to życie jest . Pozdrawiam   .
 .

. Fajnie, że wróciłaś
 . Fajnie, że wróciłaś   . Kota pięknie pozuje
 . Kota pięknie pozuje   . Z gołębiami to faktycznie jest sporo zachodu , trzeba pamiętać o tej wodzie . Dwa lata temu jak zachorował sąsiad i sąsiadka musiała często przebywać z Nim w szpitalu to prosiła mnie właśnie o doglądanie do gołębi. Zawsze mi powtarzała, że woda musi być taka właśnie letnia a nie lodowata
 . Z gołębiami to faktycznie jest sporo zachodu , trzeba pamiętać o tej wodzie . Dwa lata temu jak zachorował sąsiad i sąsiadka musiała często przebywać z Nim w szpitalu to prosiła mnie właśnie o doglądanie do gołębi. Zawsze mi powtarzała, że woda musi być taka właśnie letnia a nie lodowata   . Teraz już niestety nie ma sąsiada i gołębi
 . Teraz już niestety nie ma sąsiada i gołębi   . Takie to życie jest . Pozdrawiam
 . Takie to życie jest . Pozdrawiam   .
 .- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Lucynko a wiesz, że zmarszczki mówią nam o tym jakie mamy charaktery, "kurze łapki" to osoba wesoła, optymistka, pionowe zmarszczki nad powieką - świadczą o tym, że jesteś osobą uczciwą i szlachetną, zmarszczki wokół oczu - masz duszę podróżniczki, zmarszczki wargowo - nosowe - oznaczają, że jesteś osobą wrażliwą. No więc tylko się cieszyć z tego, że mamy zmarszczki 

- 
				Iwonka1
- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Lucynko, również nie umiem pielić na kolanach. W tej kwestii jestem bardzo wygodna  EM zrobił mi taki niziutki stołeczek i pielę na siedząco
 EM zrobił mi taki niziutki stołeczek i pielę na siedząco  Sąsiadom oczy z orbit wychodzą jak to widzą, ale mi jest tak bardzo wygodnie
 Sąsiadom oczy z orbit wychodzą jak to widzą, ale mi jest tak bardzo wygodnie  Dobrze, że mama w lepszej kondycji. Będziesz spokojniejsza
 Dobrze, że mama w lepszej kondycji. Będziesz spokojniejsza

EM zrobił mi taki niziutki stołeczek i pielę na siedząco
 EM zrobił mi taki niziutki stołeczek i pielę na siedząco  Sąsiadom oczy z orbit wychodzą jak to widzą, ale mi jest tak bardzo wygodnie
 Sąsiadom oczy z orbit wychodzą jak to widzą, ale mi jest tak bardzo wygodnie  Dobrze, że mama w lepszej kondycji. Będziesz spokojniejsza
 Dobrze, że mama w lepszej kondycji. Będziesz spokojniejszaRe: Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 5
A ze mnie z kolei sąsiedzi się śmieją bo ja zawsze wszystko na kolanach robię   

Dawno u ciebie nie pisałam , ale śledziłam twój wątek na bieżąco . choć z ukrycia . Jestem pod wrażeniem twojego samozaparcia i podziwiam to ,że się opiekujesz się mamą - nie każdy by to zrobił.
 choć z ukrycia . Jestem pod wrażeniem twojego samozaparcia i podziwiam to ,że się opiekujesz się mamą - nie każdy by to zrobił.

Dawno u ciebie nie pisałam , ale śledziłam twój wątek na bieżąco .
 choć z ukrycia . Jestem pod wrażeniem twojego samozaparcia i podziwiam to ,że się opiekujesz się mamą - nie każdy by to zrobił.
 choć z ukrycia . Jestem pod wrażeniem twojego samozaparcia i podziwiam to ,że się opiekujesz się mamą - nie każdy by to zrobił.- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Jak tam Lucynko kwiatki zamówione? bo coś cisza w wątku  

U mnie zima idzie, wręcz mroźno, ręce grabieją. Dzisiaj przyszły zamówione lilie i w ogrodniczych rękawiczkach ręce mi zmarzły Chyba teraz czas myśleć o świętach, a po nowym roku o sianiu
 Chyba teraz czas myśleć o świętach, a po nowym roku o sianiu  Tym bardziej, że na akcji znowu poszalałam
  Tym bardziej, że na akcji znowu poszalałam  

Miłego wieczoru

U mnie zima idzie, wręcz mroźno, ręce grabieją. Dzisiaj przyszły zamówione lilie i w ogrodniczych rękawiczkach ręce mi zmarzły
 Chyba teraz czas myśleć o świętach, a po nowym roku o sianiu
 Chyba teraz czas myśleć o świętach, a po nowym roku o sianiu  Tym bardziej, że na akcji znowu poszalałam
  Tym bardziej, że na akcji znowu poszalałam  
 Miłego wieczoru