Ogródek Goni@k
-
goni@k
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 wrz 2006, o 13:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
To dziwne, miałam ją za bezproblemową roślinkę .
Mam jeszcze dwie na skalniaku (bordową i bladoróżową ) choć sadzone w tym samym czasie to jednak nie osiągnęły takich rozmiarów jak ta pod drzewkiem
.
Może coś w tym jest
Agness, czy masz swój wątek ogródkowy? Chętnie bym wpadła na mały spacerek przed snem
Aniu (raczku) jaki kolor kwiatów ma Twoja skalnica ?

Mam jeszcze dwie na skalniaku (bordową i bladoróżową ) choć sadzone w tym samym czasie to jednak nie osiągnęły takich rozmiarów jak ta pod drzewkiem
Może coś w tym jest
Agness, czy masz swój wątek ogródkowy? Chętnie bym wpadła na mały spacerek przed snem

- Raczek

- Od: 31 mar 2007, o 21:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Tę skalnicę dostałam dopiero latem i jeszcze u mnie nie kwitła.
To jest mała sadzonka
To jest zdjęcie z ogrodu Joli
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?p=317280
To jest mała sadzonka
To jest zdjęcie z ogrodu Joli
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?p=317280
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Ogródek Raczka 7
- Ellaa

- Od: 6 lip 2008, o 23:59
- Kontakt:
Goniu pomysł miałaś świetnyTakie było moje założenie a w jego realizacji pomógł mi bardzo nasz forumowy kolega, specjalista od oczek i skalniaków
Wyobrażam sobie jak się super wypoczywa przy skalniaku, słuchając szmeru spadającej wody, podziwiając rośliny i ptaki przylatujące nad wodę. Bardzo fajnie urządziłaś to miejsce, podziwiam i duże brawa
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Gosiu, niestety nie mam swojego wątku ogrodowego, ponieważ nie robiłam wcześniej wielu zdjęć, a to co zrobiłam to mi, niestety przepadło w związku z tym, że zepsuła mi się karta w aparaciegoni@k pisze:To dziwne, miałam ją za bezproblemową roślinkę .
Mam jeszcze dwie na skalniaku (bordową i bladoróżową ) choć sadzone w tym samym czasie to jednak nie osiągnęły takich rozmiarów jak ta pod drzewkiem.
Może coś w tym jest![]()
Agness, czy masz swój wątek ogródkowy? Chętnie bym wpadła na mały spacerek przed snem![]()
![]()
![]()
![]()
-
goni@k

- Od: 18 wrz 2006, o 13:03
- Kontakt:
Zajrzę z przyjemnościąAGNESS pisze:Goniek, dzięki za odwiedziny w moich doniczkowcach, jest to skromny wątek, ponieważ z zielonymi wygrały storczyki, jeżeli masz ochotę, to mój wątek jest na dziale ORCHIDARIUM. Storczyki. Zapraszam, a do wątku ogródkowego na wiosnę
Agness, jaki tytuł ma Twój wątek, bo nie mogę go znaleźć
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Gosiu, prześliczne są Twoje storczyki, i ten piegusek i ten żółciutki-śliczności
Zastanawiam się czy ten pierwszy nie ma troszkę wiotkich liści, bo ten nowy listek wygląda super, ale poprzednie tak jakby troszkę straciły jędrność
A co do przesadzania, to przesadza się je bardzo rzadko , co ok 2 lata, dopiero jak podłoże się rozłoży, bo storczyki najlepiej rosną w przyciasnych doniczkach. A co do podlewania, to bardzo dobrze, że podlewasz z nawozem, z tym, że trzeba dodawać malutko, ok 1/4 zalecanej dawki przez 3 kolejne podlewania a czwarte podlewanie samą wodą, i najlepiej podlewać przez wstawianie doniczki do wiaderka z wodą, aż do brzegu doniczki i moczyć tak ok 30 min, raz na ok 14 dni, wtedy gdy korzonki z zielonych robią się srebrne i nie widać rosy na doniczce.
- Ellaa

- Od: 6 lip 2008, o 23:59
- Kontakt:
Chyba jakiś chochlik pomagał mi wczoraj ten post pisac, bo zdjęcia bluszczu tam nie było widacgoni@k pisze:Elu, kolego forumowy to Paweł Woynowski, znajdziesz go w sekcji oczek wodnych i skalniaków.
Chętnie pomaga innym![]()
Roślinki, o które pytałaś to :
1) pnącze oplatające kaskadę - Bluszcz Gold Heart
2) lilak pospolity -Syringa Vulgaris Aucubifolia
Chodziło mi o ten bez (teraz już wiem, że to bez Marzy mi się duże oczko z kaskadą, może więc pomoc p. P. Woynowskiego będzie mi potrzebna
Bardzo Ci dziękuję za wszelkie informacje