Na starym po nowemu

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Na starym po nowemu

Post »

Bea źle mnie zrozumiałaś ja nie chcę od Ciebie patyczków, bo moje siedzą w ziemi od paru miesięcy :D Nie bardzo chcę dużą roślinę wolę swoją małą wsadzić. W moim wąskim ogrodzie przy tej masie różnych roślin wprowadzony duży krzew zaburza rytm niejako ;:306 Taką dużą laurowiśnię musiałam wyprowadzić za ogrodzenie albo stracić kilka roślin wokół :D
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Miskanty to dokładnie trzy, i trzy te wiśnie.
Zapewne jeden będzie w białe paski, drugi w żółte a trzeci przebarwiający na jesień.
Tylko że zimozielony krzak i stojąca trawa ;:185
Chyba że niższe trawki kupię ;:108 Bo miały miskanty zasłonić.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

;:oj , Laurowiśnia niesamowita ;:215 , a na patyczki się piszę i chętnie podzielę się swoją :wit
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Mati, no mały Zebrinus, tzn. niski to by może jeszcze przeszedł, ale tak jak pisałam nie za bardzo widzę wysokie miskanty przy laurowiśni. Ale wiesz jak jest - jak się nie spróbuje to się nie wie ;:oj
Ja wysokiego Zebrinusa mam w towarzystwie tamaryszka i fajnie się komponują.
A na pewno sobie coś fajnego wymyślisz, jestem o to spokojna ;:108

Marysiu moja kochana - ależ ja tylko napisałam o mojej znajomej, że kupiła taką już dosyć sporą laurowiśnię za dosłownie bezcen. Absolutnie nie proponowałam Ci patyczków, bo uważam, że gra nie warta świeczki. Chodzi mi o to, że w przypadku laurowiśni warto iść na skróty, bo to nie jest droga inwestycja, jeśli się dobrze trafi.
Pisałam też o Twoich patyczkach, że pewnie nie jest aż taka łatwa w ukorzenianiu, by potem szybko się pięknie rozrosła. To tylko moje zdanie i niczym nie uzasadnione bo nawet nie próbowałam zrobić z niej maleństwa.

Iwonko0042 - ja Ci wszystko wyślę co tylko będziesz chciała ode mnie. Patyczki ze wszystkiego z czego tylko to możliwe. Ale ja za patyczki bardzo dziękuję. Jeśli będziesz się upierała jednak na jakiejś wymianie ;:306 to na pewno masz coś fajnego z bylinek, to wtedy chętnie...
A Tamaryszka masz?
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Niestety nie mam Tamaryszka, bo pewnego razu w czasie koszenia podkaszarką został bardzo skutecznie skrócony :( , bylinkami chętnie się podzielę :wit
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00

Post »

Kurczę, jak Wam coś wychodzi z tych patyczków? Ja się zniechęciłam, zła technika (mimo używania ukorzeniacza) albo zła ręka, co bardziej prawdopodobne :wink:
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Ruch wymianowy trwa :;230 pomimo ,że późna jesień ,a za niedługo porządnie przymrozi.Też ukorzeniam patyczki hortensji Hoyes Starburst dostałam je od Terenia [Terdob] Mam także patyczki różyczek w doniczkach na razie stoją za oknem :;230
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko0042, - to już masz u mnie zaklepane patyczki tamaryszka - gwarantuję, że się przyjmie. Zetnę je jak przekwitnie.

Aniu - no sama nie wiem za bardzo o co chodzi z tymi patyczkami. Mnie wychodzi. Tylko czasami się w to nie bawię bo trzeba dłużej czekać na to "cuś" albo gotowe sadzonki są w fajnej cenie.
Czasami stosuję ukorzeniacz, czasami nie. W takich sytuacjach mocno przestrzegam faz Księżyca :roll:
Na wiosnę będę się mogła już cieszyć moimi forsycjami z patyczków - bo wreszcie już w miarę je widać. ;:172

Jadziu - no plany wymian też są owocne.
Przy Twojej opiece to wszystkie patyczki zaraz zakwitną ;:215
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Beatko no nie wiem ;:224 ostatnio mi jakoś nie wychodzi ukorzenianie, a tak nie było ;:185 .Kiedyś co wsadziłam patyczek to zakwitało. Mam jednak nadzieję ,że się uda na razie są na moim balkoniku :;230
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadzinko - to nie Twoja wina tylko patyczków, że się tak ociągają ;:306
Na pw wysyłam Ci link do robótkowania. Niektóre pomysły sa całkiem fajne. A na filmikach świetne, zabawne teksty.
Mam wiosnę w domu bo kupiłam sobie cięte tulipany :tan
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Bea nie wiem czy nie lepiej byłoby ściąć dla Iwonki zimowe patyczki, bo taki to mi się przyjął ale potem ;:124 Przetrwał tylko tamaryszek francuski, a jakiego Ty masz?
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dobrze, Marysiu, to spróbuję dla Iwonki uciąć najpierw te zimowe patyczki.
A tamaryszka mam drobnokwiatowego, bardzo żywiołowego. Uwielbiam go, nawet jak już nie kwitnie. ;:167

Zdjęcie z maja:

Obrazek

Jadziu - poprzednicy tak zamontowali wielkimi gwoździami tę lampę, że nie mogę jej wymienić, bo się boję, że jak to ruszę to się ściana wali. Ramka lampy była paskudna, ciemno brązowa. Teraz po decoupage wygląda bardzo fajnie i już tak nie drażni.

Obrazek

No i troszkę kwiatów ciętych / gerbery i tulipany /

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

No ładne tulichłopki! Bea u mnie inne tamaryszki wymarzały zimą czy wiosną. Ten dostany od Lidzi jest już parę lat ! a wszystkie tamaryszki są śliczne ;:167 Miłego sobotniego odpoczynku ;:168
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Śliczny ten tamaryszek, pierwszy raz widzę tą odmianę ;:oj
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu, a które roślinki co mamy w ogrodach nie są śliczne? ;:306 To i tamaryszki śliczne, się wie! ;:172 Ja je na prawdę uwielbiam.

Natalko - ten tamaryszek jest bezproblemowy, przynajmniej w moich stronach. Na trasie do pracy mijam pięć posadzonych pod rząd starych dużych okazów. Widok podczas kwitnienia jest oszałamiający, jestem pełna zachwytu.
A ja nawet patyczków nie okryłam na zimę, a patyki robiłam na jesień - i od razu zakwitł w kolejnym roku.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”