Clematisowo -różany świat Aneczki. Cz. 7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Clematisowo -różany świat Aneczki. Cz. 7

Post »

U mnie w taki sposób jak Twoja Stefka wyglądał Artemis. Początkowo słabiej mu szło od innych, ale w drugiej połowie lata (pewnie jak wypuścił więcej cienkich korzonków) dał spokojnie radę ;:333
Dobrze ją opatul żeby nie musiała się wiosną mocno wysilać po przemrożeniu zimowym a teraz przytnij dość krótko przy sadzeniu naziemne części żeby skupiła się na korzonkach :)
Anka, ja na jesieni posadziłam może ze 40-50cebul i koniec ;:131 Wiosną będę chyba u Ciebie siedzieć i podziwiać ;:190
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Witajcie. :wit

Pozwolę sobie odpowiedzieć na zaległe odpowiedzi. :wink:

Basiu apus posadziłam wszystkie cebule, których nakupiłam. Z tym, że potem z tej radości, że mam tę niezbyt lubianą przeze mnie pracę za sobą dokupiłam ponad setkę kolejnych cebul. Je też już posadziłam i z tej radości znów dokupiłam 30 kolejnych. Jak tak będę się cieszyć za każdym razem z posadzenia cebul, to... ;:224

Dorciu pod jakim względem Jasmina Cię rozczarowała? Co Ci w niej nie pasuje? Zdrowotność? Pokrój krzaczka? Kwitnienie? Kwiat? Czy zdrowotność?
Moja już siedzi na miejscu Flammentanz. Ależ pusto się zrobiło na pergoli! ;:202 Szok!

Aniu Ann_85 cieszę się bardzo, że zdecydowałaś się na wątek. ;:168 Twoja dobra opinia o RU to dobre wieści dla mnie. ;:215

Mariuszu ja wcale nie twierdzę, że ogród musi być cały różany. No ale te dwie, trzy to rzeczywiście mógłbyś posadzić. Zapytaj żonę jaki kolor najbardziej by się jej podobał a my już Ci doradzimy zdrowe i piękne panny w tym kolorze. ;:333

Sabinko dziękuję za rozpisanie się o Alchymist. Utwierdziłaś mnie w przekonaniu, by jej nie nawozić w przyszłym roku. Nie chcę znów mieć kwiatów ruskiej lali. Dopiero po kwitnieniu dam jej obornika. ;:168
FL będę nawozić co dwa miesiące, jak radzisz. Zobaczymy co powie na to ta róża.
A Mary Ann odsunęła się na razie na dalszy plan. :wink:

Małgosiu clem3 przy Teshio dałam diabełki, bo mnie wnerwia ten powojnik. Co wcale nie oznacza, że u Ciebie też będzie wkurzający. Mój co roku więdnie. Wiosną ładnie urośnie, zawiąże pąki i pada. Ten wrześniowo-paździenikowy kwiat był pierwszym i jedynym w tym sezonie. :evil: Teraz rozumiesz mój wnerw na niego?

Gosiu i ja twierdzę,że każdy musi przekonać się sam na własnej skórze a raczej na własnym ogródku ale tylko i wyłącznie jeśli chodzi o różę, którą po prostu MUSI mieć i już! A jeśli to róża ładna, zdrowa itp ale nie jest to absolutny "must have", to spokojnie opinie koleżanek mi wystarczą. :wink:

Izo -lemonko ja wcale nie jestem takim ekspertem różanym jak Ci się wydaje. Sama dopiero się uczę tych roślin. ;:131 Pnące, zdrowe i pachnące mówisz..? Hmmm... przydał by się certyfikat ADR... Może Laguna? Wyguglaj ją sobie. Choć muszę powiedzieć, że u mnie ze zdrowiem to ma na bakier... Wierzę jednak że mam po prostu jakiś felerny krzaczek, no bo w końcu za coś tego "adeera" dostała, prawda?
Na myśl przychodzi mi jeszcze Guirlande d'Amour ,którą też chwalą.
U siebie mam też Eden Rose, Pirouette, Lady of Shalott, Comte de Chamord i mimo że nie mają ADR'u to bardzo fajne róże, które lubię.
Może poczytaj też w różanym dziale na temat pnących? Tam jest wiele osób mających miano różanych ekspertów na pewno dobrze Ci doradzą.
A może tutaj różane dziewczyny coś pomogą?

Soniu cieszą mnie Twoje słowa, bo ja bardzo lubię robić te portreciki. ;:131

Dorotko zdradź mi sekret Kochana jak Ty mieścisz u siebie tyle róż i hortensji, co? Marzą mi się kolejne bukietówki ale no gdzie ja mam je upchnąć? ;:223

Hmmm... nie mogę wejść na stronę Photobucketa, by wkleić tu kolejne zdjęcia... Obrazek Pokazuje mi się komunikat, że witryna ta jest niedostępna... Obrazek Ciekawe o co chodzi? Obrazek
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu świetnie, że sadzisz róże, bo teraz mało koloru, a te terminatorki długo cieszą kwiatami. ;:215 Jakie zdrowe i świeże płatki. ;:oj Dobrze, że nie zajadasz stresu, tylko zwalczasz go cebulkami. :D
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Widzę, że zamawiałaś róże po kilka dla większego efektu. Sadzisz w jednym dołku, czy gdzieś obok, czy zupełnie w innym miejscu?
Ja nadal z zachłanności nie jestem w stanie kupić tych samych róż, bo ciągle mam na coś chcicę i szkoda mi miejsca.
Szrama to nic, gorzej z tym półpaścem.
Życzę szybkiego wyzdrowienia
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aneczko, lejesz miód na moje serce, jak czytam Twoje opinie na temat Comte de Chambord ;:167 , moje trzy krzaczki też jeszcze kwitną. Kwitną cały sezon, praktycznie bez większych przerw, no i ten zapach ;:224 Dla mnie super róża, mimo, że historyczna to z wszechobecną w tym sezonie czarną plamistością poleciła sobie doskonale. Pozostałych nie mam, więc się nie wypowiadam ;:173

Synkowi zdrówka życzę a mamie cierpliwości ;:196
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Aniu więc chyba odpuszczę sobie tego Teshio... Dość mam kapryśnych "znikających" powojników ;:224 Ale się uśmiałam z twoich zakupów cebulowych :;230
A jak tam synuś? Pokonał już wrednego półpaścca?
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2011, o 13:11

Post »

No właśnie, jak tam synek?

Dziękuję za odpowiedź w sprawie róż. Zapiszę sobie nazwy, poszperwm na forum, w sklepach internetowych i sprawę przemyślę.

Sposób na cebulowe masz niezły :lol: Albo to raczej cebulowe mają sposób na Ciebie :lol:
zbyszek50
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2009, o 15:40

Post »

Witam, pozwoliłem sobie "zwiedzić" Pani ogród i jestem pod wielkim wrażeniem kolekcji roślin , a róże i powojniki są obłędne !!!!
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Aniu. Nie było mnie trochę a u Ciebie takie wydarzenia ;:oj. Przykro mi z powodu incydentu na basenie i tej dziwnej choroby. Ja też myślałam, że to tylko dorosłych łapie. Na działce widzę jeszcze u Ciebie trochę koloru no i wiosna też zapowiada się pięknie. Wsadzilas tyle cebul, że nie może być inaczej ;:224 . Róże i powojniki piękne ;:138. Pozdrawiam :wit.
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Witaj Aniu :wit

Jestem u Ciebie po raz pierwszy i trochę starałam się poznać Ciebie i Twój ogród.
Widzę, że mimo wszelkich przeciwności jesteś osobą, która ma w sobie wiele optymizmu.
Szkoda, że musiałaś oddać ślicznego pieska, którego tak polubiłaś.
Ale zdrowie naszych bliskich jest dla nas wartością najwyższą.
Teraz ten wypadek na basenie i paskudne choróbsko, które sama przeszłam na początku tego roku.
Jednak w tak młodym wieku podobno ta choroba przebiega łagodniej.
Bardzo mi się podoba Twój ogród. Podziwiam róże .
Widzę, że też masz Lagunę. Chyba jesteś zadowolona z tej róży?
Jednak zachwycają mnie Twoje powojniki. Takie bujne kwitnienia to u mnie zdarzają się nielicznym.

Miłego i słonecznego weekendu ;:3
:wit
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00

Post »

Aniu, szukam tu, szukam tam... To może Ty mi powiedz jaką niską róże poleciłabyś w nogi pnącej? Mam dwie ostatnie miejscówki i zdecydować się nie mogę ;:223

Wiem, wiem! Pashmina - to jasne i oczywiste, wiem, że to Twoja ukochana róża ;:108 Właściwie jestem na nią zdecydowana na wiosnę. No i jeszcze? Jaka druga? Ale taka najfajniejsza wśród tych, które masz - jedna, nie pięć, bo się nigdy nie zdecyduję ;:306 Ostatnio obie uśmiechałyśmy się do Kurfürstin Sophie, ale Dorotka pisała, że kwiaty się przewieszają na wiotkich pędach i bynajmniej nie oglądają nieba, a swoje nogi :wink: No i tak sobie rozmyślam dalej... ;:131
zbyszek50
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A może ja podpowiem: Bienenweide Apricot.
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00

Post »

Nie żebym chciała być marudna, ale gdyby kwiaty były większe i pełniejsze, to byłoby to ;:333

Siedzę zasmarkana i kichająca w łóżku i oglądam sobie te wszystkie piękne różyce i nie mogę zdecydować się która jest TĄ na ostatnie wolne miejsce :oops:
zbyszek50
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Życzę zdrowia, mam u siebie jeszcze Amber Sun ale jest dość wysoka jak na okrywową.
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Ann_85, a masz jakiś konkretny kolor upatrzony?? Może żółtą Amber Queen, do 0.6 m bardzo obficie kwitła mimo że mam ją od wiosny..białą Gruss an Aachen u mnie od 2 lat nie przekroczyła około 0.5 m, może intensywną Mary Ann - też niska..Albo Natasha Richardson- czysto różowa, kwitnie jak szalona, zachowuje wysokość ( u mnie nie miała nawet metra), pięknie pachnie (nadal kwitnie), rośnie bardziej jak niski krzew rozrastając się wszerz. Poszukam u siebie ich zdjęć to sobie zobaczysz jak wyglądają poza szkółkowymi fotami.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”