Jak można to poproszę.

Co prawda teraz mam już notes, w którym staram się notować obietnice, ale wiadomo, że co dwie głowy to nie jedna
 Co prawda teraz mam już notes, w którym staram się notować obietnice, ale wiadomo, że co dwie głowy to nie jedna  

Kupne ciasta bywają u mnie tylko w razie strasznej katastrofy. I nie ma tłumaczenia, że kupne też bywają dobre, ja to wiem, ale nie korzystam. A chlebuś samemu pieczony? Ten z piekarni nigdy nie będzie taki dobry jak mój własny. Przyzwyczaiłam się do tego sama i przyzwyczaiłam rodzinę. Ale ja to lubię i żadne słowa rozsądku do mnie nie trafiają
 Kupne ciasta bywają u mnie tylko w razie strasznej katastrofy. I nie ma tłumaczenia, że kupne też bywają dobre, ja to wiem, ale nie korzystam. A chlebuś samemu pieczony? Ten z piekarni nigdy nie będzie taki dobry jak mój własny. Przyzwyczaiłam się do tego sama i przyzwyczaiłam rodzinę. Ale ja to lubię i żadne słowa rozsądku do mnie nie trafiają  

W ogóle nie miałam tego w planach, nawet nie miałam na to czasu, ale jak mus, to mus. Wróciłam szczęśliwa i mogłam już wtedy zabrać się do roboty
 W ogóle nie miałam tego w planach, nawet nie miałam na to czasu, ale jak mus, to mus. Wróciłam szczęśliwa i mogłam już wtedy zabrać się do roboty
 Jeszcze są dwa, ale te są jakieś inne i nigdy nie owocowały jakoś obficie. Wyrok w każdym razie mają odroczony na czas jakiś.Jakaś nowa dalia może się pojawi na wiosnę, ale podchodzę do tego ostrożnie, bo w tym roku wszystkie moje nowe (w zastraszającej liczbie trzech sztuk
 Jeszcze są dwa, ale te są jakieś inne i nigdy nie owocowały jakoś obficie. Wyrok w każdym razie mają odroczony na czas jakiś.Jakaś nowa dalia może się pojawi na wiosnę, ale podchodzę do tego ostrożnie, bo w tym roku wszystkie moje nowe (w zastraszającej liczbie trzech sztuk  ) były pomyłkami. A jednak chciałabym wiedzieć co kupuę, chociażby z tego względu, żeby wiedzieć gdzie ją posadzić. Jedną posadziłam przy ścieżce, bo miała być niska, a tymczasem jak wyrosła na 150cm, to musiałam się obok niej z rowerem ostrożnie przeciskać, żeby jej nie uszkodzić
 ) były pomyłkami. A jednak chciałabym wiedzieć co kupuę, chociażby z tego względu, żeby wiedzieć gdzie ją posadzić. Jedną posadziłam przy ścieżce, bo miała być niska, a tymczasem jak wyrosła na 150cm, to musiałam się obok niej z rowerem ostrożnie przeciskać, żeby jej nie uszkodzić  

Pogoda uniemożliwia mi wyjazd na działkę. Myślałam, że podgonię trochę z robotą, a tymczasem nic z tego. W zasadzie to do zrobienia mam tylko wsadzenie tulipanów i wykopanie dołków pod róże. Cała reszta może zostać do wiosny, będę miała po prostu więcej do zrobienia. Kuchenka już wymieniona i piekarnik też już wypróbowany. Wreszcie jutro będę mogła upiec chleb, bo te piekarniane wypieki już mi się przejadły
 Pogoda uniemożliwia mi wyjazd na działkę. Myślałam, że podgonię trochę z robotą, a tymczasem nic z tego. W zasadzie to do zrobienia mam tylko wsadzenie tulipanów i wykopanie dołków pod róże. Cała reszta może zostać do wiosny, będę miała po prostu więcej do zrobienia. Kuchenka już wymieniona i piekarnik też już wypróbowany. Wreszcie jutro będę mogła upiec chleb, bo te piekarniane wypieki już mi się przejadły  Jak znajdziesz przepis na musztardę, to poproszę. Pośpiechu nie ma
 Jak znajdziesz przepis na musztardę, to poproszę. Pośpiechu nie ma  

Z dyni robię przeciery i dynie w occie. Przeciery tylko z hokkaido, bo ona ma mało wody i nie trzeba jej długo gotować. Ale do tego nadaje się każda dynia, najwyżej trochę dłuższy będzie czas odparowania. A do dyni w occie najlepsza jest ta najzwyklejsza.
 Z dyni robię przeciery i dynie w occie. Przeciery tylko z hokkaido, bo ona ma mało wody i nie trzeba jej długo gotować. Ale do tego nadaje się każda dynia, najwyżej trochę dłuższy będzie czas odparowania. A do dyni w occie najlepsza jest ta najzwyklejsza.  

, a zdjęcia twoje takie radosne i słoneczne, aż miło
 , a zdjęcia twoje takie radosne i słoneczne, aż miło   

Co prawda wreszcie przestało padać, ale jakoś znacząco nie poprawiło to nastrojów. Na działce nie byłam już bardzo długo, nawet nie wiem jak tam teraz jest.
  Co prawda wreszcie przestało padać, ale jakoś znacząco nie poprawiło to nastrojów. Na działce nie byłam już bardzo długo, nawet nie wiem jak tam teraz jest. Zaglądaj, chociaż teraz trzeba już zaczekać na nowy sezon. Na działkę zaglądam sporadycznie, muszę jeszcze trochę uprzątnąć i posadzić cebulowe i to będzie na ten rok koniec.
 Zaglądaj, chociaż teraz trzeba już zaczekać na nowy sezon. Na działkę zaglądam sporadycznie, muszę jeszcze trochę uprzątnąć i posadzić cebulowe i to będzie na ten rok koniec. Ale jeszcze nie mam dla nich miejsca i co gorsze nie bardzo je widzę, ale przecież coś wymyślę
 Ale jeszcze nie mam dla nich miejsca i co gorsze nie bardzo je widzę, ale przecież coś wymyślę  

, żeby ją kupić. Ale mam ją zapisaną i może w następnym roku ją do siebie zaproszę. Ma ją moja siostra i też bardzo chwali
 , żeby ją kupić. Ale mam ją zapisaną i może w następnym roku ją do siebie zaproszę. Ma ją moja siostra i też bardzo chwali  
  Jutro mam wole przedpołudnie i może wreszcie uda mi się tam dotrzeć. A jak nie to może w piątek? Pogoda niestety nie zachęca do działkowania
 Jutro mam wole przedpołudnie i może wreszcie uda mi się tam dotrzeć. A jak nie to może w piątek? Pogoda niestety nie zachęca do działkowania  

i ile potrzebuję koszyczków.
 i ile potrzebuję koszyczków.  

, a ja tak bardzo tęsknię za widokiem mojej działeczki.
 , a ja tak bardzo tęsknię za widokiem mojej działeczki.  

, a w nim przyjaciele
 , a w nim przyjaciele  , bo byłoby ciężko.
 , bo byłoby ciężko.