Pod bocianim...... ogród 2015

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Pod bocianim...... ogród 2015

Post »

Florianie o tym w ogóle nie pomyślałam. Dla Ciebie jesienne odloty żurawi, co za piękny hałas.

Obrazek

Obrazek

Marysiu podlało a jakże i to z grzmotami. Fajnie było. Takie chwilowe , raptowne nawałnice, przesadziłam roślinkę i podlało. Poszłam się schować. Potem kolejną przesadziłam i znowu podlało- fajna współpraca :;230. Cóż zobaczymy jak te różne będą się sprawować w przyszłym sezonie. Dla Ciebie kolejna niestrudzona Stadt Rom.

Obrazek

Obrazek

Elu ja tam jeszcze mam trochę planów, pogoda ma sprzyjać. No i grzyby, mam nadzieję , że sypną . W niedzielę wpadłyśmy na chwilę do lasu i nic, ale zapach, ech co za życie.
Mój jesienny kącik kawowy. Niestety nie ma tam dyń jak wszędzie. :(

Obrazek

Obrazek

I jeszcze trochę róż
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Zapraszam serdecznie.
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Lecą żurawie! Ale jeszcze nie odlatują, jeszcze chwila! :wink:
Róże jeszcze cieszą oko, choć to ich ostatnie kwiaty! ta drobna Stadt Rom urocza! Pewnie zdrowa i bezproblemowa!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Dorotko Stadt Rom z rozchodnikiem piękny duet. ;:215 Róże takie kapryśnice, a jednak chłód im służy, dłużej trzymają kwiaty. Deszczu zazdroszczę, u mnie znowu sucho. ;:174 Obfitego grzybobrania. :wit
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Taki hałas z pewnością jest miły, chociaż żal, że odlatują.
U mnie tylko słychać łabędzie, kaczki czasem gęsi.
Ja też nie mam dyń, ale mój ogród za mały na ich rozmiary.
Ale może tak pergola z różą?........albo zamiast ?....... ;:306
Super jest ten kącik, aż chce się przysiąść. ;:333
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Dorotko lubię takie pustaczki ;:215
Nad moim ogrodem też widuję odlatujące ptaki, ale niestety obiektyw dostosowany do kwiatków :wink:
Widzę nowe kąciki wypoczynkowe i karmnik? Ja też muszę coś wykombinować, bo stary odmówił posłuszeństwa ;:306
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Miłka wydaje mi się , że te już odleciały, przynajmniej dobry kierunek obrały ;:306 . Masz rację zdrowa i bezproblemowa i ten kolor ;:172 .

Soniu patrzę i patrzę gdzie tego rozchodnika widzisz przy Stadt Rom, dopiero kapnęłam że to rabata przed. Nieźle to wyszło , fakt ;:170 . Grzybków brak, może w tym tygodniu podskoczę na zwiady :wink: . Ale deszcz się przydał, dwa dni z przerwami to i tak dużo, jak na ostatnie miesiące.

Grażynko , o tak uwielbiam to darcie, nie wiem dlaczego innych ono drażni. Moje dynie nie wyszły, a dwie torebki wsadziłam, miały w czasie kiełkowania pewnie za sucho, albo ptaki wydziobały nasiona. W każdym razie już nie dosadzałam, nie można mieć wszystkiego :wink: . Dziękuję, kącik w przyszłym roku obrośnie nowymi różami z tyłu, mam nadzieję że się spiszą i będzie różany busz.

Marysiu ale Ty masz oko. Tak nowy karmnik ptaki dostały, z drugiej strony patrząc , to nie da się go niezauważyć , mąż poleciał na całość.:;230 Ale przynajmniej moje sierpówki nie będą się tłoczyły, tamten się rozpadł.

Nasz nowy karmnik.
Obrazek

ta dam.
Obrazek

Poszerzyłam trochę rabatki, trawnika z jednej strony przybywa z innej ubywa ;:306 .
Obrazek Obrazek

Obrazek

Świecznica sesja zdjęciowa ;:306 . Co za zapach.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

A któż ma takie zdolności? Karmik idealny ;:333. Ja doprosić się nie mogę a też chciałam . S powiedział że mam sobie kupić. Cwany. Tylko te sklepowe ;:131
Jak długo masz świecznicę? Piękna roślinka.
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosia S. dał się namówić na nowy , ale nie wiedziałam że to taka wielka budowla powstanie ;:202 . Trudno, mam nadzieję że będzie w niej tłok :wink: .
Świecznica jest 3 sezon, zapach ma niesamowity, jest to późna odmiana i zawsze się martwię, że nie zdąży zakwitnąć. Niepotrzebnie.

Trochę sypnę zdjęciami, bo znowu mnie nie będzie. Zapraszam, dziś typowo jesienne akcenty.

Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Z hortensji nie jestem w tym roku zadowolona, ale coś tam kwitnie, pojedyncze kwiaty, a niektóre jeszcze pączkują.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek

Anabelka ma jeden kwiat ;:145
Obrazek

Te hosty były srebrne, czyżby przymroziło?
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Florian Silesia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lip 2016, o 19:56

Post »

Światłocienie prima sort!
Liście hosty wyglądają jakby żółkły, bo nadszedł ich kres na ten sezon. Choć miejscami były już przymrozki na wschód od Wisły więc kto wie?
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Florianie, no wiesz takie pochwały :oops: . Myślę, że ranne przymrozki i u mnie były, taki rejon i pewnie to jest przyczyna.

Dziś piątek, piąteczek, piątunio i wyjazd na działkowy odpoczynek ;:306 . Nie wiem co robić z cebulowymi wsadzać, wstrzymać się. Muszę to jeszcze przemyśleć. Na razie zostawiam, kolejną porcję zdjęć. Wszystkich chętnych zapraszam.

Zapraszam nad oczko.

Obrazek Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Nowa odsłona skalniaczka Izy
Obrazek

I ogólnie
Obrazek Obrazek

Zachód słońca nad plażą :;230

Obrazek Obrazek

W warzywniaku cały czas jeszcze coś rośnie, oprócz aksamitek zostało trochę buraków, seler, pietrucha, por, papryka, fasolka szparagowa dalej pyszna i plenna.
Obrazek

Do popisania.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Dorotko to taka wczesna jesień, dopiero co koloryt się zmienia ale liście jeszcze mocno się trzymają ;:215 Podoba mi się ta schodząca do wody nasturcja bo zasłania folię i ładnie odbija się w wodzie ;:215 Skalniak Izy pierwsza klasa ;:215 Dalia ma jeszcze mnóstwo kwiatów :D Dobrego wypoczynku weekendowego ;:168
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Dorotko mieszkać w takim miejscu jak Ty to bajka ;:333 Nie wychodziłabym z ogrodu ;:215
Piękne fotki zachodzącego słońca za drzewami,można się rozmarzyć.
Nietrudno zauważyć dalii giganta ;:333
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Własnie miejsce ;:173
A Ty zasłaniasz się tujami od tak pięknego widoku
W Anglii dali by za niego mase kasy
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Dorotko, bardzo fajne widoczki pokazałaś! Świetne miejsce na ziemi!
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu mi ta nasturcja też się spodobała, była druga ale strasznie zarosła rośliny, więc ją wykarczowałam. Ta daje piękny efekt w wodzie i na roślinach po których się pnie też. Jest piękna, zdjęcia nie oddają tego ale w rzeczywistości naprawdę fajnie to wyszło. Jednak u mnie przypadki są najlepsze ;:306 .

Aniu wiesz, że bym chciała tam mieszkać , ale gdybym tam mieszkała to właśnie wiesz co by było- nie wychodziłabym z ogrodu ;:306 . Gigatyczna dalia ;:172 .

Gosiu miejsce jak każde inne ma swoje plusy i minusy. Zasłaniam się od gapiów, od pokrzyw, które rosną za płotem i masowo włażą na działkę a ich nie mogę ścierpieć, zasłaniam się od oczu "tubylców" . Wiesz rolnicy, którzy mieszkają naokoło, nie rozumieją co ja robię, po co ten ogród, marnotrawię ziemię, a mogło by tam być kartoflisko lub coś innego, albo można nic nie robić, zostawić taką rupieciarnię jak oni mają na podwórkach. To dwa różne światy, dlatego wolę osłonięta sobie dłubać, przesadzać i tworzyć swój "Angielski" ogród. Widoków całkiem nie zasłaniam , zostaje piękny widok na las, pola, gniazdo i niebo i to najważniejsze, zwierzęta przychodzą też do mojej oazy , to mi wystarcza. A szersze widoki , można zobaczyć wybierając się na spacerki.
Ważne jest też to, że zimozielone tuje osłaniają od wiatrów, które u mnie gwiżdżą od pola, co szczególnie zimą jest niebezpieczne dla ogrodu, drzew owocowych , stąd ten płot tujowy z jednej strony. :wink: . Niestety ten płot tujowy nie osłania od zapachów, które masowo rozrzucają na pola w około, ale na to chyba nic nie poradzę. W sobotę miałam gości i....... sąsiadów rozsiewających za płotem świeży obornik, nie dało się wytrzymać , nic przełknąć, uwierz mi. ;:306. Więc z tych powodów nie zrezygnuję z tuji, a ja lubię tuje i dopóki pięknie rosną, niech rosną.

Mariola ;:196 dziękuję, staram się jeszcze coś pokazać, póki jest, a jest już coraz mniej.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”