Moje różne zakątki....

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje różne zakątki....

Post »

Dziewczyny dzięki za wpisy. ;:196
Jutro odpowiem szczegółowo.
Dziś jak wolna sobota i dużo planów.To pół dnia padało.Ale popołudniu chociaż mieczyki wykopałam!!!
I jeszcze jakieś nowe tulipanki posadziłam i 2 lilie drzewiste dzisiaj kupione.Nawóz pod iglaczki tez kupiony został i posypany.Ufff

Uroki jesieni
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj. Piękne portrety nam zaserwowałaś ;:138 . Zdjęcia ogólne ogrodu są bardzo piękne i muszę przyznać, że masz rękę do różnych kompozycji. Wszystko świetnie wygląda. Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
patkaza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 cze 2010, o 23:13

Post »

;:oj Kobieto u ciebie wszystko się znajdzie...w takim tempie to niedługo tylko dróżki do przejścia zostaną! Kibicuję! Jest na czy oko zawiesić, schyłek lata taki kolorowy! ;:167
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Aniu śliczna trójsklepka! moja jeszcze nawet pączków nie pokazała. Ona tak ma nie widać jej aż tu nagle kwiatek wystaje ;:306
Jeszcze dużo kwiatów się nie pokazało, a najwięcej chryzantem, ale one nawet po przymrozkach kwitną :D
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

plocczanka-Lucynko Ja jestem zmarżluch to boję się zimna.I nie lubię tych pustych szarych dni bez kolorów w ogrodzie.
Ale masz rację na zimowe , długie ciemne dni to dużo fotografii ogrodowych wszędzie będziemy skrupulatnie kontemplować, omawiać itp..
stasia_ogrod-Stasiu Masz rację będziemy się potem delektować wieloma fotografiami i roślinami na pochmurny i zimowy czas.
Z znowu pojawią sie nowe chciejstwa, nowe zapiski .A wiosną szukanie gdzie to dostać. :D Cieszę się,że chwalisz Błękitny Anioł .
Posadziłam go przy siatce bardziej.Także możliwości bedą duże prowadzenia go.I na siatkę i na pergolę do róży:)
Beaby-Beatko Też jestem za tym,że lepiej jak roślina zakwitnie później niż wcale.
Moja też jedna jeżówka nie zakwitla:(
ewelkacha88-Ewelinko Dziękuję za miłe słowa ;:196
W moich nasadzeniach, często jest tak,że posadzę i jak mi coś nie pasuje, to przesadzam potem w drugie miejsce, jeżeli uznam,że tak mi nie pasuje.:)
patkaza-Aguś Bo ja wszystko rożne bardzo lubię.
To jak nie mieć tego co lubię ??
Maska-Marysiu Trójsklepka, zawsze późno kwitnie.Moja też .Ale ma sporo pąków. trochę kwiatów.Nie zawsze wszystkie pąki zdążyły się rozwinąć.Ale w tym roku jeszcze jak widzę akurat teraz prognozę pogody na najbliższy tydzień, to jest ciepło i dobrze.Jeszcze pąki i trójsklepki powinny się rozwinąć i dalie i i inne kolorki w ogrodzie będą widoczne.To lubię ;:173
Ale w smie ścian wschodnia ma w nocy przmrozki,ciekawa jestem , gdzie??
Jak będzie to u mnie to kaput :twisted:
Chryzantem mam mało.Kila.Ale wiosnę planuję i to zmienić :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Róża Elmshorn- twardzielka.Może miała ze 2 tygodnie przerwy i dalej non- stop kwitnie.i tak do mrozów. I jak jej nie kochać ?
Obrazek
Obrazek
Rhapsody in Blue
Obrazek
I dwie NN
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Cudna tegoroczna jesień ;:173
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Jeżówka Cleopatra
Obrazek
Obrazek

Część dyni zebrana.Ale to nie wszystkie i nie wszystkie kształty:)
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

No...no... :shock: takie zbiory dyniowe u Ciebie Aniu. starczy i na zupki i na dekoracje... Cudeńka! Bardzo ładna ta Cleopatra , zdjęcia również bardzo udane ! ;:333

Miłego dnia!

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34

Post »

Piękna jesień i złota, do mnie wróciło ciepło i słoneczna pogoda, ale parę dni załamania niestety obdarzyło wszystkich domowników przeziębieniem.
Jezowki i rudbekie to super późnoletnia ozdoba, one tak kwitną aż do przymrozkow, prawda? Nakupilam nasion rudbekii bylinowych i już zacieram ręce, ale będę w przyszłym roku siać :D
Jakie dorodne dynie zebrałas! Jakby Ci zostały nasionka tej białej, to się uśmiecham o nie :)
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
slanka-flora
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 3 gru 2011, o 09:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

ANKO,u Ciebie to dopiero prawdziwy ogród :wit
Zbiór dyni imponujący :!: Żółtej jeżówki Cleopatry nie mam,mam inną ;:108
Ale mnie urzekła fotka pasikonika na białej azalii - piękna :!:
Pozdrówki ,
Sławek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

marpa-Maryniu Dokładnie tak, Na razie sa dekorację dyniowe.Ale sukcesywnie będę zużywać je kulinarnie,Na zupki. na zapiekane- faszerowane dynie.Na sernik z dynią.A może jeszcze coś się znajdzie dobrego z dnia :D
Jeżówka Cleopatra to nowy wrześniowy zakup.Mam nadzieję,że mi ładnie przezimuje:)
Aguss85-Agnieszko Oj bidulko, z tą pogodą i przejściem lata w jesień,Zimna itp.to często zaraz przeziębienia i katary i różne takie .Szkoda,że choroby dotykają twoja rodzinkę.Ale kuruj ich.Bo zima przed nami i gorsze zimna :roll:
Jezowki i rudbekie kwitną bardzo, bardzo długo inne kończą na początku jesieni inne aż do przymrozków .
Nasionka z dyni zbiorę.Z białej dla ciebie.A może jeszcze jakaś ci się spodoba.Jeszcze nie wszystkie zebrałam i pokazałam.
Ale z tymi nasionkami to proszę przypomnij mi się potem,ok ??
slanka-flora-Sławku Dyń troszkę rożnych mam.W tym roku kilka nowych..Jeszcze nie wiem co znich zrobię.Na razie ozdoby.Potem pójdą na jakies dania. ;:108
Żółta jeżówka Cleopatra, to zupełnie świeży nabytek, bo wrześniowy.Tak mi się podobała, gdy ją zobaczyłam w ogrodowy,że musiałam ją kupić, bo takiej nie miałam jeszcze ;:173
Owaday na kwiatach też lubię ;:173

Kupiona jako Silver Dolar.Ale nią nie jest.Raczej to Vanilka.W takim razie 2 mam Vanilkę.
Obrazek
Obrazek
Magical Fire
Obrazek
Obrazek
Bobo w tle
Obrazek
Obrazek
Dębolitsna w tym roku była jeszcze bez kwiatów
Obrazek
Obrazek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Śliczne, estetycznie zaprojektowane rabaty, Aniu. ;:138 ;:138
Kolumny drzew iglastych widoczne w tle pięknie urozmaicają ten fragment ogrodu. ;:215
Hortensje już w większości zmieniły kolor z letniego na jesienny. ;:131 Cóż, wrzesień ma się ku końcowi.
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Krzew dębolistnej nawet bez kwiatów wygląda interesująco. Czy liście się przebarwią?
Dyniowy zbiór imponujący. Nie wiedziałam Aniu, że uprawiasz warzywa ;:173 Chyba nie pokazywałaś warzywnika.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

plocczanka-Lucynko Przynam szczerze.że połowa rabat powstała w wyniku nowych chciejstw.dokupywałam rośliny, które chciałam jeszcze mieć.I trzeba było je gdzieś posadzić.
Potem cos do nich dosadzić.
Albo rabatę powiększyć.Rozumiesz to doskonnale, prawda??
Tak, jałowce Blue Arrow już mają troszkę latek.Na początku działki to właśnie je posadziłam.I teraz już jest zasłona od drogi.
Tak wrzesień, kończy się. Pażdziernik zaczyna.I często pamiętam już było po przymrozkach i robło się buro.Mam nadzieję,że w tym roku tak szybko przymrozki nie zetną kolorków i roslin am w ogrodach. :wink:
PEPSI-Małgosiu Tak Dębolistna hortensja nawet z liści wyglada inaczej,ładnie.Tak potem liście bardziej się przebarwiają na brąz.A wiosna o wiele wcześniej wypuszczaja niż te drugie( drzewiaste , czy ogrodowe)
Dyniowy zbiór jeszcze nie cały został pokazany.bo trochę jeszcze dyń rośnie na poletku.
Ja od początku warzywnik miałam.Nie duży.Ale mam.Za hustawką rosną dzrwka owocowe wzdłuz siatki jest warzywnk.Za takamimi deskami widocznymi nie raz na zdjatkach.
Nie raz pokazywałam swój warzywnik.
Swoją sałatę, rzodkiewkę, ogórki ( na przetwory też zawsze mam swoje ) , szypiorek, koprerek,fasolkę , kilka porów, i selera, dynie ( rosną za siatką i cukinie) papryki i pomidorki( w lecie ) mam.
Nie sadzą duzo.Na zimę to juz kupuję warzywka. :)

Leonardo da Vinci
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Elmshorn
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Masz rację, cudowną jesień mamy. Oby była jak najdłuższa. A dyńki masz śliczne. ;:138
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Aniu też bym się nie oparła takiej jeżówce :D Trójsklepka cudniasta ;:333 W ogole mnogość kwiecia u ciebie ciągle. Debolistna nawet bez kwiatów piękna ;:215 Dzięki za przypomnienie o wykopaniu mieczyków :wink:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”