plocczanka-Lucynko Ja jestem zmarżluch to boję się zimna.I nie lubię tych pustych szarych dni bez kolorów w ogrodzie.
Ale masz rację na zimowe , długie ciemne dni to dużo fotografii ogrodowych wszędzie będziemy skrupulatnie kontemplować, omawiać itp..
stasia_ogrod-Stasiu Masz rację będziemy się potem delektować wieloma fotografiami i roślinami na pochmurny i zimowy czas.
Z znowu pojawią sie nowe chciejstwa, nowe zapiski .A wiosną szukanie gdzie to dostać.

Cieszę się,że chwalisz Błękitny Anioł .
Posadziłam go przy siatce bardziej.Także możliwości bedą duże prowadzenia go.I na siatkę i na pergolę do róży:)
Beaby-Beatko Też jestem za tym,że lepiej jak roślina zakwitnie później niż wcale.
Moja też jedna jeżówka nie zakwitla:(
ewelkacha88-Ewelinko Dziękuję za miłe słowa
W moich nasadzeniach, często jest tak,że posadzę i jak mi coś nie pasuje, to przesadzam potem w drugie miejsce, jeżeli uznam,że tak mi nie pasuje.
patkaza-Aguś Bo ja wszystko rożne bardzo lubię.
To jak nie mieć tego co lubię ??
Maska-Marysiu Trójsklepka, zawsze późno kwitnie.Moja też .Ale ma sporo pąków. trochę kwiatów.Nie zawsze wszystkie pąki zdążyły się rozwinąć.Ale w tym roku jeszcze jak widzę akurat teraz prognozę pogody na najbliższy tydzień, to jest ciepło i dobrze.Jeszcze pąki i trójsklepki powinny się rozwinąć i dalie i i inne kolorki w ogrodzie będą widoczne.To lubię
Ale w smie ścian wschodnia ma w nocy przmrozki,ciekawa jestem , gdzie??
Jak będzie to u mnie to kaput
Chryzantem mam mało.Kila.Ale wiosnę planuję i to zmienić

Róża Elmshorn- twardzielka.Może miała ze 2 tygodnie przerwy i dalej non- stop kwitnie.i tak do mrozów. I jak jej nie kochać ?

Rhapsody in Blue

I dwie NN