Clematisowo -różany świat Aneczki. Cz. 7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Clematisowo -różany świat Aneczki. Cz. 7

Post »

Basiu Pashminy mam pierwszy sezon. Urosły póki co do kolan i ok 40-50cm na szerokość. Myślę, że to nie jest ich docelowa wielkość. U Dorotki na przykład już w pierwszym roku urosły sporo wyżej, nie wiem czy szerzej.
Uetersener Klosterrose mam zamiar prowadzić jako pnącą przy kratce, by się ciut schować przed sąsiadką. ;:131
Wedding Piano już mam od wiosny. Fajna, bardzo fajna. Kwiaty ma takie jak lubię lekko kuliste. W tym typie jak: Pashmina, wszelakie Piano właśnie, First Lady, Pomponella. Lubię takie pomponiki. ;:215
Basiu to jest nas dwie! Ja też nie do końca wiem, gdzie zdołam upchnąć wszystkie zgromadzone cebulowe. ;:224

Zeniu upsss... widocznie z czosnkami byłam szybsza... :wink:
Szybciutko pisz mi proszę jaką różę jeszcze domówiłaś? Ja tam już się nawet nie zarzekam, że te róże to ostatnie. ;:224

No to jeszcze kilka zdjęć:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I Pashmina oczywiście!

Obrazek

Obrazek

Zaraz po Pashminie na mej liście różanych ulubieńców plasuje się Garden of Roses:

Obrazek
Awatar użytkownika
anida
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2015, o 21:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A u mnie w lidLu jeszcze duży wybór gigantów, ludziska chyba mało ogrodowe, a ja też nie zaszaleję na moich 25 m. Aniu, tak kusisz tymi różyczkami, że i ja zdecydowałam się na zakup paszminy, pomponelli i garden of rozes' mam też już zamówioną lavender ice. Tylko ta moja strefa 5b! I ogródeczek tyci, a w nim już 2 bonici, falstaff, Chopin, gloria dei , na łuku new down, na kratce rosarium uetersen i różowa nn, ale to dopiero mój pierwszy rok ogródka! Forum wciąga i uzależńia' pozbawia rozsądku.
Pozdrawiam Anida

Nie należy mylić prawdy z opinią większości.
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

No to Pashminy zmieszczą się w miejscu, w którym je planuję.
Co do czosnków, to je może upchnę, ale jeszcze mi się zachciało narcyzów, z 7 paczek kupiłam... z tym to już w ogóle będzie problem :;230
A Piano Wedding jakie dużo Ci urosło?
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A ja nie kupuję nic, bo nornic karmić nie będę ;:214 Może się wyprowadzą...
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Aniu ale się zacebulowałaś, będzie las czosnkowy. ;:oj Jak ja lubię twoje zdjęcia różane. ;:215 Siedem kolejnych róż będę podziwiać wiosną. ;:65 Hosty takie ładne, moje tylko młode zielone, reszta przypalona. Trawy jednak teraz wspaniale wyglądają. Dlaczego Pomponellę okrywasz włókniną, tniesz ją słabo. :?:
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Hej czołem, kluski z rosołem. :D
Ależ dzisiaj miałam fajny dzień! Pojechałam na działeczkę i ni z tego ni z owego (bez wcześniejszego planu) zerwałam dziś "troszkę" darnii pod jesienne nasadzenia dla sześciu róż. Jeszcze czeka mnie rwanie dla kolejnych trzech. ;:131 Jednak to zawsze praca do przodu. A przeciez jeszcze mam tyle cebul do posadzenia, które sama nie wiem jak, się u mnie znalazły. :lol:

Obrazek

Soniu Kochana ano tak jakoś te cebule kleją mi się do rąk. Naprawdę nie umiem się powstrzymac, by nie kupić kolejnych i kolejnych paczek. Teraz jednak już tylko wyprzedaż. Tylko na niej może jeszcze coś upoluję. Koniec. Koniec cebulowych na ten sezon. ;:224
Nowe róże to już w nowym sezonie. Powiem Ci, że mam już dość obecnego sezonu ale wprost nie mogę doczekać się wiosny i kolejnego. :D I "dogodź" babie... :roll: :lol:

Obrazek

Mariolko ależ czosnki kupuj! Czosnków nornice nie jadają. I dobrze, bo takie są cudne.Obrazek
No zobacz sama...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Basiu Wedding Piano nie urosło wiele. Jest mniejsze od Pashminy. Mną się jednak nie sugeruj, bo zauważyłam, że u mnie róże nie są tak wybujałe jak potrafią być u innych dziewczyn. Chyba wiedzą, że mam mało miejsca, to i się nie rozpychają... Obrazek
Ty główkujesz gdzie upchnąć narcyzy a ja medytuję gdzie wcisnąć swoje tulipany.Obrazek

Obrazek

Anida jakim cudem zdołałaś upchnąć tyle róż na takim metrażu? I zamawiasz kolejne? ;:oj Jesteś jeszcze zdolniejsza ode mnie! :lol:
Pamiętaj, że Pomponella wbrew opisom rośnie naprawdę duża!
Pashmina i Garden of Roses są cudowne! Uwielbiam obie! Nie wyobrażam już sobie mojego ogródka bez nich!
Masz rację, to forum zdecydowanie uzależnia i pozbawia rozsądku. Jestem pewna, że bez mojej obecności tutaj moja działeczka nadal nie miałaby nawet jednej róży. ;:131
A powojniki? Masz jakiegoś? One tak cudnie komponują się z różami... Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Żarówa z marketu od mojej córci na Dzień Matki:

Obrazek

Jakaś zbłąkana bidulka się objawiła: ;:224

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I znów Pashmina... Przepraszam, że tak nią stale tu przynudzam. Jednak ja ją uwielbiam! I muszę ją pokazywać!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Aniu. Zrywałaś darń ? A więc jeszcze masz na działeczce miejsce ;:224 . Czosnki są cudowne więc nie musisz nikogo długo namawiać na ich zakup ;:108 . Pashminą kusisz, oj kusisz i kiedyś u mnie będzie . Nawet kilka krzaczków się zmieści ;:131 . Jak zwykle pokazałaś świetne zdjęcia. Masz wspaniałą działeczkę ciągle będę to powtarzała ;:138 . Udanej niedzieli , pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu, mnie to możesz pashminą zanudzać do znudzenia ;:306
Ona taka cudna, że mogłaby się gapić w nią i gapić... dla niej zerwałam kaaaawałek trawnika przy pergoli :tan ;:138 :heja
i jeszcze tylko 9 miesięcy a może nawet 8 i będę się na nią gapić u siebie w ogrodzie! Jakbym w ciąży z nią była :;230
Pozdrawiam, Basia.
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Basiu no to jak Ci się ta matczyna miłość jeszcze pogłębi przez te dziewięć miesięcy, to ja już doprawdy nie wiem, gdzie Ty bedziesz drzeć kolejny kaaaawałek darni, by posadzić jej kolejne krzaczki. :;230 Albo jeszcze inaczej: nie popełniaj tego błędu co ja i posadź Pashminę w miejscu, w którym później będziesz mogła dosadzać jej kolejne krzaczki. ;:224 Ja posadziłam dwie od razu i bardzo ale to bardzo chciałabym trzecią ale by ją dosadzić to musiałabym przemeblować trzy inne róże (taka reakcja wiązana) i dooopa... ;:224 Przeraża mnie ta wizja i mojej trzeciej ślicznotki póki co nie dosadzę. ;:145

Obrazek

Obrazek

Ewelinko ano mam Ci jeszcze kawałek trawnika, który jest częścią mojego Ema. Dziś mnie naszedł na tym zrywaniu i nawet nie mamrotał, że mu kradnę JEGO areały. ;:224 Pewno co chce ode mnie albo coś przeskrobał, że tak grzecznie to przyjął. :wink: :lol:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu, w razie jakby mi trzeba kolejnych pashminowych krzaczków, to pazurami zedrę kolejne metry trawy... jest jeszcze sporo miejsca :;230
Póki co dyskretnie zamówiłam 2 sztuki Pashminki, pośród 17 innych róż ;:306 Niestety mój sekret odkrył mąż i dostałam reprymendę, że po co, dlaczego, czemu i w ogóle... :roll: Ale zapłacone, więc "sprawa się rypła". ;:215
Pozdrawiam, Basia.
Awatar użytkownika
anida
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2015, o 21:28

Post »

Aniu, pytałaś o powojńiki. Posiadam arabellę - troszkę się wspina na Chopina, JP II i 2 multiblue wspinające się na iglaki ( zeżarte w tym roku przez ślimaki lub padnięte na uwiąd), dosadzone w tym roku: purpurea plena, markhams pink, jackmanii, hagley hybrid. Ale kwitła tylko purpurea i arabella, pozostałe kupione marketowe maleństwa. Teraz żałuję, że nie kupiłam porządnych sadzonek.
Pozdrawiam Anida

Nie należy mylić prawdy z opinią większości.
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Aniu, że też wcześniej nie wiedziałam o tych czosnkach ;:oj U nas już nic nie ma ;:145 ;:145 ;:145
Cudna jesień u Ciebie i zachwycający kolor Marcinka ;:215
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Aniu, cudna jesień u Ciebie. Nie mogę wprost uwierzyć że pod koniec września jeszcze TAK kwitną róże. Coś pięknego ;:167
Pashminą czarujesz :D Moja jeszcze nie jest tak piękna, ale idzie ku dobremu. Pierwsza miejscówka jej nie spasowała i zamiast rosnąć to się zmniejszała. Wiosną przesadziłam i widzę że zaskoczyła. Mam nadzieję w przyszłym sezonie cieszyć się pięknymi kwiatami na dorodnym krzaku.
Wiesz co ... zazdroszczę Ci tego Lidla. U mnie w promieniu 30 km nie ma ,a u Ciebie w okolicy aż 3. Co za niesprawiedliwość :(
Na te czosnki olbrzymie od dawna mam chęć ale ceny mnie odstraszają.
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Cudownie kwitną Ci róże. Moje pod koniec sierpnia zaczęły chorować i wyglądają nieładnie. Niektóre się obroniły, ale szału to ja nie mam. Oprócz Bonic, które szaleją....ale one tak mają. Lato było mokre i zimne, a teraz już za późno na popisy.
Podziwiam za wytrwałość zakupową, w moim Lidlu pełno czosnków, widocznie społeczność mojego miasta nie zna tematu. Ja też skromnie poczyniłam małe zakupy, bo uroda kwitnących czosnków wiadomo jaka, ale wiesz...mnie raziły te liście schnące. Ale wpadłam na pomysł, żeby je obcinać :lol:
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Aniu szczęściara z Ciebie,że dorwałaś czosnki gigant.Ja wczoraj pojechałam grzebać w pudłach,ale ani jednej paczki nie znalazłam.
No nic najwyżej w sklepie wysyłkowym zakupię...pamiętasz cenę jednej torebki? Czytałam,że one sporo kosztują ;:224
Pashmina u mnie w tym roku nie popisała się bujnym kwieciem,ale zobaczę za rok,może się poprawi...

Pozdrawiam :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”