Kropelko 
pomidorami się nie zrażaj...nieraz tak jest, spróbuj pierwszy oprysk zrobić jak zawiąże się pierwszy pomidor...potem zależy wszystko od pogody, przed zapowiadanym deszczem można zabieg powtórzyć innym środkiem. Do takiego zabiegu przydaje się 1 l opryskiwacz...można dokładnie wszystko zrosić. Pierwsze objawy choroby grzybowej, to skręcanie liści...trzeba obserwować...niektórzy piszą że liście się skręcają z braku wody, chyba to nie do końca prawda...po podlaniu stan się nie poprawiał.
Wiem że w moim warzywniku pomidory bez ochrony długo by były...zazwyczaj urosły, zaczęły zmieniać kolor na żółty...w przeciągu kilku dni pokazywały się plamy pomidor robiły się w kolorze błota. Ten rok był bardzo urodzajny, zachwyciłam się odmianami zielonymi...są świetne w smaku. Szybko się dojrzewają, jedyny minus...trzeba je zjadać na bieżąco...długo nie poleżą. W nowym roku, posadzę kilka krzaków późnych.
Blueberry 
nadszedł czas zbioru warzyw...warzywnik pustoszeje...nie tylko pomidory były kolorowe...był też urodzaj na papryki...mix wysiany z torebki. Żółta odmiana jest najniesmaczniejsza, bardzo słodka...
PEPSI 
oczko teraz żyje swoim życiem...lilie wodne przeszły same siebie, kwitną na okrągło...aura chyba była dobra dla tych roślin. Zrobić oczko to trzeba mieć miejsce, zostaw co nie co ziemi nie obsadzonej roślinami...potem się zobaczy
Poczytaj, zgromadź potrzebne materiały...M na pewno da się przekonać. Rośliny na razie mogą rosnąć w kastrach budowlanych wkopanych w ziemię...potem zostanie tylko przesadzenie roślin do większego zbiornika. Powodzenia
Stefcia 
Jeśli Masz możliwość nie czekaj, tylko działaj...oczko potrzebuje czasu żeby wtopiło się w ogród...rośliny w pierwszym roku nie urosną, potrzebują czasu. Grubsza folia, rośliny trochę kosztują...filtrów żadnych nie stosuję nie wiem jakie są koszty...wolałam kasę przeznaczyć na rośliny. Kupiona była tylko pompka zasilająca kaskadę, używana bardzo rzadko...szybko się popsuła. Całą robotę z oczyszczaniem wody wykonują rośliny. Po za tym jest siedem żab, 8 rybek. Można usiąść i pogapić co się w wodzie dzieje...to bardzo przyjemne chwile