Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi

Post »

Witajcie Kochani Obrazek
Niestety czas biegnie szybko, wakacje mijają migusiem, błoga laba niedługo się skończy... ;:145
Nawet nie wiem kiedy minął ten miesiąc od ostatniego pisania ;:131

Lucynko , trzymam kciuki za Twoje jukki, moje aż tak źle nie wyglądają bo w tym kłębie rośnie też sporo młodych, zieloniutkich. Masz rację z tym czasem, lepiej wypełniony niż by miało wiać nudą Obrazek
Kasia, bukiecik jest hostowy, dzięki ;:196
Miłka, jak tam wetknięte dalie? Moja jedna wypuściła znów pędy, ale pewnie już nie zdąży zakwitnąć ;:218 Za to mozaika zeżarła mi jedną i chyba zaraziła ze dwie następne :evil:
Mariola, dziękuję kochana, dalie to moje tegoroczne odkrycia, są cudne ;:215 W przyszłym roku na pewno znów posadzę Obrazek
Iwonko, masz rację w tym .... czasie mamy sporo więcej i czasu i chęci do przebywania na forum i oglądania pięknych letnich widoczków ;:167 Wtedy wszystko nadrobię Obrazek
Tulap, biała petunia zaszalała na całego, niebieska do pięt jej nie dorasta Obrazek Tutaj z konewką 10litrową do porównania

Obrazek

A tu niebieska

Obrazek

Sonia, a u Ciebie tylko jedna dalia ze względu na przechowywanie? A może potraktuj jak jednoroczne i nie przechowuj. Warto mieć ich kilka a nie są aż tak kosztowne aby co rok parę bulwek sobie nie sprawić Obrazek
Anka, ano ja hostowych kwiatów nie lubię bo mi piękno liści przysłaniają, a jak więdną to brudzą je niemiłosiernie ;:222 Lepiej już wglądają w wazonie Obrazek A dalie potraktuj jako jednoroczne i kup kilka w przyszłym sezonie. Teraz po różach są cudne ;:215
Asia, ja taką kompozycję wolę w wazonie niż na rabacie Obrazek Hosty bardziej cenię za ich liście Obrazek
Małgoś, no wreszcie ktoś z takim poglądem jak ja ;:196 A wiesz że i u mnie pytano co to za kwiaty w wazonie ;:oj Jeżówki w tym roku u mnie coś szybko przekwitły, choć jakoś nie przyłożyłam się w tym sezonie ani do nawożenia ani do podlewania, może przez to ;:131
Alicja, jukka dała popis na całego, zobaczymy jak się na niej odbije to w przyszłym sezonie Obrazek Twoja miała trzy kwiatki... moja kiedys też miała trzy. Wszystko przed wami Obrazek
Ewelina, dzięki za pochwały ;:196 Jeżówki kupuj, warto Obrazek Sekret pięknych surfinii i petunii to odżywka przy każdym podlewaniu ;:172
Aniu-Annes, dalie bardzo cieszą, a już najbardziej jak róże skończą Obrazek Bukiet hostowy odgapiaj, też nie lubisz tych kwiatów na roślinie?
Małgosia-clem3, nie wiem czy te połamane dalie przeżyją. Jedna puściła nowy pęd więc ta pewnie tak, druga bulwa pewnie zgnije w ziemi. Blue Queen niestety nie polecam, kapryśna ona i mocno chorowita. Plamistość łapie szybciej niż łapacz piłkę w baseballu ;:222 Jest dużo róż zdrowszych i piękniejszych.
Wandziu, czyżbyś też nie lubiła hostowych kwiatów na roślinie? ;:183
Marlena, tez miałaś straty w daliach ;:202 No wściec się idzie. W przyszłym roku jak zapowiedzą wiatry to przywiążę paliki Obrazek
Natalio witaj :wit rozgość się, miło powitać nową osóbkę u mnie Obrazek
Sylwia, jak tam czas u Ciebie, zwolnił coś, bo u mnie wciąż zap... jak oszalały Obrazek A jak tam Alauna?
Elka, też lubię liliowce, choć w tym roku niektóre zaskoczyły mnie wielkością i porosły na pół metra a są na przodzie rabat. Pewnie będzie przesadzanko Obrazek
Kasia-Kasiula17, chyba wszyscy mamy ostatnio problemy z brakiem czasu. Nadrobimy zimą Obrazek
Karolcia, dzięki kochana Obrazek , kilka zdjęć pstryknęłam specjalnie tu, na Fo, więc coś tam pokażę. Gdyby nie Fo, to pewnie nawet bym pamiątki z lata nie miała ;:131
Dorota, kicia coraz spokojniejsza i bardziej zadomowiona choć wciąż głodna naszej uwagi. Szkoda że Alauna u Ciebie nie dała rady. Ale wiesz, w przyszłym sezonie znów będzie w sprzedaży... ;:183

Obrazek

Anita, no to nie wiem co lepsze, czy huragan raz na jakiś czas, czy taki bieżący, udomowiony Obrazek Choć chyba lepiej żadnego do ogrodu nie wpuszczać Obrazek
----------------------------
Kochani tak jak już pisałam pamiętałam wciąż o Was i z tą właśnie myślą popstrykałam dla Was troszkę zdjęć. Dziękuję Wam, bo dzięki Wam właśnie mam zdjęcia z tego miesiąca Obrazek
No to lecimy, miłego oglądania Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ścięłam wreszcie lawendę, oj było tego troszku...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Cuuudna ta ostania róza.
Dalie, werbena ślicznie kwitną ;:108
Ale to Heliotrop taki slicznie ukwiecony??Rozrosnięty??Cudnie wyglada!!! ;:63 ;:63
Awatar użytkownika
silvarerum
1000p
1000p
Od: 16 kwie 2012, o 21:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zuzka - niestety czas nadal nie jest dla mnie łaskawy. Powinnam pakować salon do pudeł, bo w sobotę będą nam panowie łączyć starą część z nową częścią, a ja nie mam energii i siedzę na FO, zamiast przy pudłach :wink: Jestem jak nieszczęsna Scarlet O'Hara, też "pomyślę o tym jutro".

Alauna jeszcze nie kwitnie, ale ma pączki, więc szanse są, że da radę zanim zetnie ją chłód.

Obfite lawendowe żniwa, ja w tym roku się nie popisałam, ale to dlatego, że mam jeszcze spory zapas lawandyny przywiezionej w zeszłym roku z Prowansji.
Zapraszam: silvarerum czyli szwedzki ogrodnik w akcji.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Zuza. Fajnie , że jesteś ;:108. Czas leci szybko , oj za szybko ;:222 . Jeszcze nie dawno był maj a już wrzesień za kilka dni :shock: . Kot ma wspaniałe oczy , takie duże ;:138. Twój ogród cudnie wygląda, róże wspaniałej urody i cała reszta. Lawendy miałaś sporo to prawda ;:108 . Ja miałam przy cięciu pomocnika ;:224 . Petunie masz cudne , kto wie może jednak kiedyś się skuszę skoro znam już sekret ;:224. Pozdrawiam :wit.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Zuza miło zajrzeć znowu do twojego ogrodu. :wit Lawendę udomowiłaś. ;:138 W domu pachnie i jeżyki równiutkie. ;:215 Mnie się zawsze spieszy, to nie udaje mi się tak równo ciąć. :oops: Róże pieknie pokazałaś. :uszy Petunia zaszalała, moje od wczoraj w kompostowniku. ;:222 Czy floks gwiaździsty się nie pokłada? Dalię testowałam w tym roku, ładnie kwitnie, to pewnie zagości więcej. :) Miłego ogródkowania. ;:168
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Przeplotka zdjęciowa dalii, róż i innych cudowności jak miód na moje serce! ;:173
Moje wsadzone sadzonki żyją i ... stoją w miejscu. Można by powiedzieć, że nic z nich pożytku nie będzie, ale jedną z nich postaram się uratować, ponieważ jest jedyna, a inne to pochodzą ze złamanych pędów. Zobaczymy jesienią. Ale to dobry eksperyment, bo się przekonałam, że dalie doskonale szybko potrafią się ukorzenić i przetrwać ;:215
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Zuza jak zobaczyłam ile ścięłaś lawendy to aż ją poczułam przez monitor.... ;:306
Pięknie teraz wygląda klomb lawendowy, taki uporządkowany po ścięciu...
A ta róża na kratce przecudna...Co to za jedna?
Pozdrawiam i buziaki zostawiam. ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Kocia słodka, już trochę oswojona z myślą, że jest z Wami ;:215 petunia niebieska w kropeczki prześliczna, a lawenda w takiej ilości ;:215 ;:215 ;:215
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39

Post »

Zuza pięknie wszystko rośnie ;:oj
Lawendowe kuleczki boskie i te pęczki lawendy ;:167
Kotek słodki
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Piękne widoki! Ta ścięta lawenda- marzenie :) U mnie w ogóle nie chce rosnąć lawenda- odpuściłam...
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Oj tak, czas mija nieubłaganie :( To pewnie moja lilia złamana wiosną przez psa goniącego nornicę też zgnije :(
W ogrodzie masz pięknie, zwłaszcza ta rabatka z lawendą ;:215 Ja swojej nie ścięłam, teraz pewnie już za późno ;:223
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

W tym miejscu, gdzie suszysz lawendę musi być nieziemski zapach. I jakie dorodne kłosy porosły ;:oj
Biała petunia rzeczywiście zaszalała, ale to ta niebieska skradła moje serce. Jest śliczna, jak niebo usiane gwiazdami. I te floksiki gwiaździste bardzo mi się spodobały. Ale one chyba niziutkie i jednoroczne?
Kicia ma spojrzenie bardzo energetyczne, takie do hipnozy ;:108 Widać, że coraz lepiej się u Was czuje
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Co będziesz Zuza robiła z lawendy? Niezłe żniwa ;:333
Kwiatki jak kwiatki :wink: ale tym kwiatkom robisz cudne zdjęcia. Z ogromną przyjemnością się je ogląda :wit
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Faktycznie lewady masz sporo ale musi pachnieć i pewnie komarów nie masz. :heja
Cudowne ujęcia z bliska,. ;:196
Zuza masz przepiękne widoczki, na które można patrzeć godzinami ale niestety muszę lecieć nadrabiać forum :oops:
Pozdrawiam cieplutko. ;:196
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Niezłe zbiory lawendowe ;:333 a krzaczki lawendy nawet po ostrzyżeniu ładnie wyglądają ;:108 z kwitnących nie wiem co chwalić, wszystko takie piękne, bujne, kolorowe ;:167 ;:167 ;:167
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”