Róże i hortensje - pod dębowym okapem. cz.17
- cyma2704
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Róże i hortensje - pod dębowym okapem. cz.17
Wandziu kolejne hortensjowe piękności zagoszczą.
Świetnie, że trochę oderwałaś się od własnego ogrodu i pozaglądałaś do innych.
Polestar mogłabym mieć,
choć miałam nie kupować.
Tak pięknie pokazujesz ich kwiaty,
że nie sposób nie myśleć o kupnie.
Bukszpany przycięte perfekcyjnie,
a przegorzan jeszcze taki świeży kolor ma.
Wszyscy mamy czasem myśli o ogrodzie jaki zostawimy, czy następni właściciele zechcą coś z naszych roślin polubić i zadbać o nie.
Taka kolej życia. 
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Pocieszyłas mnie, chociaż nie bardzo, bo ja mam tylko kilka, więc to od razu widać
Masz sporo floksów
Ja dopiero w tym roku zapragnęłam mieć ich więcej
Masz sporo floksów
Ja dopiero w tym roku zapragnęłam mieć ich więcej
- apus

- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Wando, na pewno około 15 - 20 metrów będzie do obsadzenia (cała linia ogrodzenia to ok.100 m).
Niechaj tylko powstanie to ogrodzenie... czekam na to z niecierpliwością.
Patrząc u Ciebie jestem zachwycona hortensjami, chciałabym wszystkie, które pokazujesz...
Totalny brak umiaru z mojej strony
Niechaj tylko powstanie to ogrodzenie... czekam na to z niecierpliwością.
Patrząc u Ciebie jestem zachwycona hortensjami, chciałabym wszystkie, które pokazujesz...
Totalny brak umiaru z mojej strony
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
viewtopic.php?f=2&t=117468
- dorotka350
- -Moderator Forum-.

- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Wandziu, ależ u Ciebie cudne te hortensje. I to wszystkie bez wyjątku. Zakupione nowości
Confetti niesamowite ma kwiatuszki. Można u Ciebie zobaczyć chyba wszystkie hortensjowe nowinki
Confetti niesamowite ma kwiatuszki. Można u Ciebie zobaczyć chyba wszystkie hortensjowe nowinki
- silvarerum
- 1000p

- Od: 16 kwie 2012, o 21:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wróciłam z bieszczadzkich połonin i z dużą przyjemnością oglądam Twój ogród - jest taki stylowy i stonowany, działa wyciszająco.
Piękne masz hortensje Wandziu, z wymienionych przez Ciebie nabytków mam Angel's Blush - jest bardzo ładna, moja niestety była przymusowo przesadzana w tym roku, więc musi dojść do siebie. Hayes Starburst oczywiście się pokłada jak głupi, ale i tak mi się podoba.
Confetti bardzo ładna. Muszę się opanować, bo już nie mam miejsca na kolejne hortensje
Piękne masz hortensje Wandziu, z wymienionych przez Ciebie nabytków mam Angel's Blush - jest bardzo ładna, moja niestety była przymusowo przesadzana w tym roku, więc musi dojść do siebie. Hayes Starburst oczywiście się pokłada jak głupi, ale i tak mi się podoba.
Confetti bardzo ładna. Muszę się opanować, bo już nie mam miejsca na kolejne hortensje
Zapraszam: silvarerum czyli szwedzki ogrodnik w akcji.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
- kasia100780

- Od: 31 lip 2014, o 16:39
Wandziu pięknie, kolorowo u Ciebie
Kącik z białym stoliczkiem uroczy.
Będę zaglądać
Kącik z białym stoliczkiem uroczy.
Będę zaglądać
- Zenia

- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Witaj Wandziu...Laguna
moje marzenie.
Nie wiem czy jeszcze teraz na jesień podjąć starania o jej zdobycie czy lepiej poczekać już wiosny.
Hortensjami zarażasz ... a ja bardzo na nie podatna.
. Już myślę czego się pozbyć aby zrobić miejsce na nie. Co by nie powiedzieć masz piękny ogród tworzony z najdrobniejszymi detalami. 
- sweetdaisy

- Od: 15 sty 2015, o 19:21
Wandziu, zawitałam wreszcie i do Ciebie
Ale nie myśl sobie że później od innych dlatego że Twój ogród któryś dopiero w kolejce... nie nie nie, ja po prostu Twój ogród zawsze uważnie oglądam, studiuję każde z pięknych zdjęć i podziwiam oko fotografa
Na to muszę zarezerwować sobie zazwyczaj więcej czasu i uwagi 
Wandziu, masz niezwykły zmysł smaku i wyważenia w ogrodzie. Zachwyciły mnie te wiszące domki/budki z dzwoneczkami i ptaszkami
Ilość odmian hortensji powala na kolana i tak pięknie u Ciebie rosną... bajka
Wandziu, masz niezwykły zmysł smaku i wyważenia w ogrodzie. Zachwyciły mnie te wiszące domki/budki z dzwoneczkami i ptaszkami
Ilość odmian hortensji powala na kolana i tak pięknie u Ciebie rosną... bajka
- Gabriela

- Od: 18 gru 2007, o 17:22
Piękna kolekcja hortensji Wandziu...
połączenie z floksami bardzo mi się podoba...
Niedawno oglądałam Levanę... ona naprawdę jest duża.. a te gwiazdki były ogromne... do mojego ogródka stanowczo za duża...
Niedawno oglądałam Levanę... ona naprawdę jest duża.. a te gwiazdki były ogromne... do mojego ogródka stanowczo za duża...
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Tencia, Cyma, Margo, Dorotka, Apus, Zenia, Kasia, Silvarerum, Sweetdaysy, Gabriela. Witajcie kochani, bardzo dziękuję za Wasze odwiedziny i sympatyczne słowa pod adresem mojego ogródka.
Teraz zapada już wieczór i wreszcie znalazłam chwilkę, żeby nieco odetchnąć po wytężonej całodziennej pracy w ogrodzie i zajrzeć na forum w celu relaksu. Dzisiaj wykopałam część dołków pod róże, które zakupię jesienią. Pościnałam suche badyle z floksów, żurawek i przegorzanów. No i oczywiście nie ominęła mnie codzienna dawka pielenia. Niestety ze szczawikiem nie mogę sobie w tym roku zupełnie dać rady. Rośnie na każdym skraweczku ziemi i w każdej doniczce. Nie zdziwię się, gdy zobaczę go także w kwiatach domowych.
Chociaż całkiem niedawno padało, to u mnie znowu jest sucho. Taką mam specyfikę ogrodu, że woda przelatuje przez glebę jak przez sito. Jutro czeka mnie więc podlewanie. Ale teraz, u schyłku lata nawet lubię tę czynność.
Życzę miłym gościom udanej niedzieli i pozostawiam fotkę różyczki Fisherman's Friend, która właśnie powtarza swoje kwitnienie i czeka na przeprowadzkę z donicy do gruntu.

Teraz zapada już wieczór i wreszcie znalazłam chwilkę, żeby nieco odetchnąć po wytężonej całodziennej pracy w ogrodzie i zajrzeć na forum w celu relaksu. Dzisiaj wykopałam część dołków pod róże, które zakupię jesienią. Pościnałam suche badyle z floksów, żurawek i przegorzanów. No i oczywiście nie ominęła mnie codzienna dawka pielenia. Niestety ze szczawikiem nie mogę sobie w tym roku zupełnie dać rady. Rośnie na każdym skraweczku ziemi i w każdej doniczce. Nie zdziwię się, gdy zobaczę go także w kwiatach domowych.
Chociaż całkiem niedawno padało, to u mnie znowu jest sucho. Taką mam specyfikę ogrodu, że woda przelatuje przez glebę jak przez sito. Jutro czeka mnie więc podlewanie. Ale teraz, u schyłku lata nawet lubię tę czynność.
Życzę miłym gościom udanej niedzieli i pozostawiam fotkę różyczki Fisherman's Friend, która właśnie powtarza swoje kwitnienie i czeka na przeprowadzkę z donicy do gruntu.

- Pulpa222

- Od: 21 kwie 2010, o 08:45
Witaj Wandziu,
Masz rację, znowu jest sucho
. Chyba razem będziemy jutro bawić się w 'polewaczki'. A było już tak dobrze: trochę słońca, trochę deszczu
. Na szczęście wieczory i poranki są chłodniejsze, to łatwiejsza praca.
Walczę ze szczawikiem już któryś rok; raz jest go więcej, raz mniej, ale jest
. Nie poddaję się, chociaż to syzyfowa praca
.
Masz rację, znowu jest sucho
Walczę ze szczawikiem już któryś rok; raz jest go więcej, raz mniej, ale jest
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
- pela11

- Od: 24 sty 2015, o 00:21
Wandziu , ja już w tym sezonie tłukę się po łapach ,żeby nic nie kupować ,ale jeszcze przecież będą Skierniewice ,więc nie ma cudów ,że czegoś nie przywlokę 
-- 27 sie 2016, o 20:0
-- 27 sie 2016, o 20:0
- Edyta1

- Od: 20 paź 2011, o 00:06
Wandziu, oglądał Twoje cuda i nie mogę się nadziwić, gdzie Ty to wszystko mieścisz
. Niedawno byłam w Pęchcinie i ze wspomnianych przez Ciebie hortensjanych nowości, była tylko jedna. Chwilę przy niej stałam, ale ostatecznie odeszłam, bo nie mam już miejsca
.
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
Zapraszam do mojego ogrodu
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Znowu planujesz róże?
Wywaliłaś jakieś, czy znalazłaś nowe miejsca?
Ja też palnuje różane zakupy.
Ale i myslę o jakichś hortensjach
Może w końcu uda mi się o nie zadbać
Wywaliłaś jakieś, czy znalazłaś nowe miejsca?
Ja też palnuje różane zakupy.
Ale i myslę o jakichś hortensjach
Może w końcu uda mi się o nie zadbać
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Widzę Wandziu że rośnie Ci kolekcja hortensji.
Będziesz miała piękne i długie jesienne kwitnienia i przedłużysz tym sposobem sezon letni.
Będziesz miała piękne i długie jesienne kwitnienia i przedłużysz tym sposobem sezon letni.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki