, nie rozpoznaję odmian ale    u Ciebie  zawsze znajduję ciekawe rośliny i nasadzenia więc chętnie tu wracam!
 , nie rozpoznaję odmian ale    u Ciebie  zawsze znajduję ciekawe rośliny i nasadzenia więc chętnie tu wracam!  
 Miłego dnia !

ale przy takiej opiece jaką mają nie mogą być inne
 ale przy takiej opiece jaką mają nie mogą być inne 

i musiałyśmy się rozstać ,bo już noc nadchodziła i trzeba było wracać ,pozdrawiam
 i musiałyśmy się rozstać ,bo już noc nadchodziła i trzeba było wracać ,pozdrawiam  

,ja też dziękuję ,za wspaniałe towarzystwo i miłe chwile razem spędzone,pozdrawiam
 ,ja też dziękuję ,za wspaniałe towarzystwo i miłe chwile razem spędzone,pozdrawiam 

Ogród zrobił na mnie niesamowite wrażenie! Mnogość gatunków, odmian, kolorów, zapachów .... uczta dla ducha. Nie wspominając oczywiście o uczcie dla ciała, która była nie do przejedzenia i nawet nie byłam w stanie skosztować wszystkich smakołyków, bo bym pękła.
 Ogród zrobił na mnie niesamowite wrażenie! Mnogość gatunków, odmian, kolorów, zapachów .... uczta dla ducha. Nie wspominając oczywiście o uczcie dla ciała, która była nie do przejedzenia i nawet nie byłam w stanie skosztować wszystkich smakołyków, bo bym pękła.   

(tak przynajmniej zrozumiałam z rozmów podczas naszego wcześniejszego spotkania, że nad pomidorami się nie rozczulasz
 (tak przynajmniej zrozumiałam z rozmów podczas naszego wcześniejszego spotkania, że nad pomidorami się nie rozczulasz   ). W ciągu dwóch ostatnich lat przetestowałam u siebie około 160 różnych odmian pomidorów, ale czegoś takiego jak zobaczyłam u Ciebie, jeszcze nie widziałam.
 ). W ciągu dwóch ostatnich lat przetestowałam u siebie około 160 różnych odmian pomidorów, ale czegoś takiego jak zobaczyłam u Ciebie, jeszcze nie widziałam.   
  ).
 ). ).
 ).

Piękny ogród, uginający się stół  od pysznego jedzenia i Twoje opowieści ogrodowe sprawiły, że padłam wieczorem i już nic nie pisałam. Widziałam te wszystkie cudne dalie i hortensje w naturze i są jeszcze piękniejsze niż to widać we wstępie
  Piękny ogród, uginający się stół  od pysznego jedzenia i Twoje opowieści ogrodowe sprawiły, że padłam wieczorem i już nic nie pisałam. Widziałam te wszystkie cudne dalie i hortensje w naturze i są jeszcze piękniejsze niż to widać we wstępie  A dyniowisko wstrząsnęło gośćmi najbardziej. Dziękuję za gościnę Tobie i Bogusiowi, bo on też bardzo miło nas przyjął! Całuję i odpoczywaj po najeździe!
  A dyniowisko wstrząsnęło gośćmi najbardziej. Dziękuję za gościnę Tobie i Bogusiowi, bo on też bardzo miło nas przyjął! Całuję i odpoczywaj po najeździe!  

Ale ogród!!! Jestem zauroczona. Dalie faktycznie są spektakularne, cały ogród jest spektakularny, to była rozkosz dla oczu... a dynowisko no już przechodzi wszelkie moje... robię zgapę jak nic. Już od dziś zaczynam narzucać hałdę z trawy
 Ale ogród!!! Jestem zauroczona. Dalie faktycznie są spektakularne, cały ogród jest spektakularny, to była rozkosz dla oczu... a dynowisko no już przechodzi wszelkie moje... robię zgapę jak nic. Już od dziś zaczynam narzucać hałdę z trawy   z myślą o przyszłym sezonie. Ciasto bez pieczenia zdaje się przełamie moją domową tradycję trzech wypieków rocznie, bo jest bez pieczenia
 z myślą o przyszłym sezonie. Ciasto bez pieczenia zdaje się przełamie moją domową tradycję trzech wypieków rocznie, bo jest bez pieczenia   już nie będę miała wymówki
 już nie będę miała wymówki   Milka dziś dzień zaczęła od pytania czy zrobię takie.
 Milka dziś dzień zaczęła od pytania czy zrobię takie. za wszystko. Proszę podziękuj Małżonkowi, dzięki Małgosi pilotowaniu i Jego wskazówkom gładko dotarliśmy do domu już bez błądzenia wokół autostrady.
 za wszystko. Proszę podziękuj Małżonkowi, dzięki Małgosi pilotowaniu i Jego wskazówkom gładko dotarliśmy do domu już bez błądzenia wokół autostrady.

) przybiegłam aby serdecznie podziękować za wczorajszy, fantastyczny dzień. Nie będę pisała, że Twój ogród jest fantastyczny bo chyba nikt nie ma wątpliwości; nie będę pisała, że jedzenie przepyszne, bo to oczywiste ale przede wszystkim jesteś wspaniałą gospodynią. Ujmujesz swoją energią, otwartością, ogromną radością życia.
 ) przybiegłam aby serdecznie podziękować za wczorajszy, fantastyczny dzień. Nie będę pisała, że Twój ogród jest fantastyczny bo chyba nikt nie ma wątpliwości; nie będę pisała, że jedzenie przepyszne, bo to oczywiste ale przede wszystkim jesteś wspaniałą gospodynią. Ujmujesz swoją energią, otwartością, ogromną radością życia. 
  Powiedział, że musi pokazać gdzie
  Powiedział, że musi pokazać gdzie   
  a dziewczynom za świetny humor, pogaduchy, ploteczki, dary, pyszności.
  a dziewczynom za świetny humor, pogaduchy, ploteczki, dary, pyszności.