Ciekawa jest ta odmiana o wyglądzie gruszki
Ogród Biedronki641cz.4
- witch
- 1000p

- Od: 9 cze 2013, o 10:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród Biedronki641cz.4
Alu, u Ciebie jak zwykle pięknie, pomidorki już duże.
- iwona0042
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Biedronka641

- Od: 5 cze 2012, o 17:17
Witam.
Dziś miałam wolne i sporo zrobiłam. Ziemia po deszczu przeschła i superowo się pracowało.
Przeplewiłam warzywnik, wyrwałam czosnek i na to miejsce posiałam koper. Może jeszcze urośnie to sobie jeszcze zamrożę.
Niestety na grzybach nie byłam,bo przypomniałam sobie o dentyście,że mam wizytę. SKS.
Jolu ten pomidor o który pytałaś to Soraya. Jest wczesny,plenny i długo może poleżeć zerwany.Jedyną jego wadą jest to ,że ma łupę dość twardą. Co roku go wysiewam.
Mariolu a ja mam inny smród.Sąsiad trzy razy w tygodniu bije świnie i mam już wstręt do wędzonki. Już nie mówiąc o tym,że w lecie nie mogę prania powiesić na polu . Ale to na inny wątek.
Małgosiu ja jeżówki zbieram od kilku lat. Co mi wpadnie w ręce jakaś nowa odmiana to kupuję. Trochę ich przez kilka lat uzbierałam ale i straciłam . Ciekawe odmiany lubią zaginąć.
Jednak nigdy z nich nie zrezygnuje. Kwitną do jesieni. I to jest ich atut.
Aga dziękuję. Co Ci już rośnie na balkonie? A odnośnie pomidorów to już sama sobie odpowiedziałaś, bo to jest '' Red Pear'' - czerwona gruszka.Nie wiele o nim mogę jeszcze powiedzieć, bo mam je pierwszy raz.
Iwonko dziękuje. Nic nie szkodzi. A jeżówka ta to Supreme Cantaloupe . Ona w tej chwili przekwita i tak wygląda. Nie ma płatków białych tylko w miarę rozwoju i przekwitania płatki jaśnieją.
A teraz Wam coś pokaże , gdzie mi najlepiej rosną poziomki.Wszystkie poszły spać.Uschły a ta siewka się wysiała w kostce i owocuje.

Ta siewka też przy murze sobie ładnie kwitnie.

Siewek mam jej sporo. Może ktoś chętny?
Czas niebieskich hortensji minął.
Dziś są już takie.

Deinante jeszcze kwitnie. Bym powiedziała,że dłużej niż wcześniejsze niebieskie.

Dziś miałam wolne i sporo zrobiłam. Ziemia po deszczu przeschła i superowo się pracowało.
Przeplewiłam warzywnik, wyrwałam czosnek i na to miejsce posiałam koper. Może jeszcze urośnie to sobie jeszcze zamrożę.
Niestety na grzybach nie byłam,bo przypomniałam sobie o dentyście,że mam wizytę. SKS.
Jolu ten pomidor o który pytałaś to Soraya. Jest wczesny,plenny i długo może poleżeć zerwany.Jedyną jego wadą jest to ,że ma łupę dość twardą. Co roku go wysiewam.
Mariolu a ja mam inny smród.Sąsiad trzy razy w tygodniu bije świnie i mam już wstręt do wędzonki. Już nie mówiąc o tym,że w lecie nie mogę prania powiesić na polu . Ale to na inny wątek.
Małgosiu ja jeżówki zbieram od kilku lat. Co mi wpadnie w ręce jakaś nowa odmiana to kupuję. Trochę ich przez kilka lat uzbierałam ale i straciłam . Ciekawe odmiany lubią zaginąć.
Jednak nigdy z nich nie zrezygnuje. Kwitną do jesieni. I to jest ich atut.
Aga dziękuję. Co Ci już rośnie na balkonie? A odnośnie pomidorów to już sama sobie odpowiedziałaś, bo to jest '' Red Pear'' - czerwona gruszka.Nie wiele o nim mogę jeszcze powiedzieć, bo mam je pierwszy raz.
Iwonko dziękuje. Nic nie szkodzi. A jeżówka ta to Supreme Cantaloupe . Ona w tej chwili przekwita i tak wygląda. Nie ma płatków białych tylko w miarę rozwoju i przekwitania płatki jaśnieją.
A teraz Wam coś pokaże , gdzie mi najlepiej rosną poziomki.Wszystkie poszły spać.Uschły a ta siewka się wysiała w kostce i owocuje.

Ta siewka też przy murze sobie ładnie kwitnie.

Siewek mam jej sporo. Może ktoś chętny?
Czas niebieskich hortensji minął.

Deinante jeszcze kwitnie. Bym powiedziała,że dłużej niż wcześniejsze niebieskie.

- Florian Silesia

- Od: 3 lip 2016, o 19:56
Alu, trudno mi coś doradzić w sprawie niebieskiej rabaty, bo sam dawno już zrezygnowałem z rabat kolorystycznych. No i żeby kwiaty kwitły w tym samym czasie - to karkołomny pomysł 
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Alu,jeżówki są nie do napatrzenia ,ten kolorowy łan wygląda bajecznie ,to naprawdę wdzięczne kwiatuszki,nie mam białej Deinanthe a jest śliczna ,ja tez miałam iść dzisiaj na grzybki ,ale zrezygnowaliśmy ,bo w ogrodzie straszne zaległości się zrobiły,więc dzisiaj byłam w ogrodzie ,a na grzybki pojadę w jesieni w świętokrzyskie,gratuluję wygranej ,tak mi przykro ,że mnie nie było przy głosowaniu,bo w ogóle nie zaglądnęłam do konkursu ,przez te moje wyjazdy ,ale bardzo się cieszę,że dobrze się zakończyło,buziaczki 
- Biedronka641

Florian każda sugestia jest mile widziana i proszę o więcej.
Przez zimę zrobię nowy plan nasadzeń.
Marta dziękuję. Przecież nic się nie stało. Sama zauważyłam,że coś się dzieje, bo w moim wątku w ciągu dnia było od 100-150 odsłon jak nigdy.
Teraz jak wróci wszystko do normy to nadgonisz pracę w ogrodzie.
To p.Z musiał się walnąć, bo od niego wszystko zawsze było zgodne. Jak widać nawet superowemu sprzedawcy może się przydarzyć pomyłka. Odpocznij i spokojnej nocy życzę. Pa.

Co się dzieje mojemu karczochowi?

Marta dziękuję. Przecież nic się nie stało. Sama zauważyłam,że coś się dzieje, bo w moim wątku w ciągu dnia było od 100-150 odsłon jak nigdy.
Teraz jak wróci wszystko do normy to nadgonisz pracę w ogrodzie.

Co się dzieje mojemu karczochowi?

-
slanka-flora
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 3 gru 2011, o 09:38
ALA,kwiaty lubimy podobne i je mamy
/Co prawda Ty masz ładniejsze
/
Podobnie z ciągotkami...Dwa razy próbowałem uprawy karczochów /także skorzonery,bakłażanów,salsefii /,ale bez efektów
Bo to warzywo z cieplejszych klimatów...Tobie się udało
Napisz jak smakują
Siewka kokoryczki ładniutka
Podobnie z ciągotkami...Dwa razy próbowałem uprawy karczochów /także skorzonery,bakłażanów,salsefii /,ale bez efektów
Bo to warzywo z cieplejszych klimatów...Tobie się udało
Napisz jak smakują
Siewka kokoryczki ładniutka
- garden11
- 1000p

- Od: 3 gru 2014, o 10:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
-
kropelka

- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Alu, widzę, że nawet karczochy uprawiasz? U mnie ogórki dopadła zaraza
A smrodku świniowego nie zazdroszczę, jest jeszcze gorszy od krowiego...
- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Alu Deinante przepięknie wygląda,
jaka fotografia.
Kokorycz pod murem chciała pokazać jaka żywotna.
Myślałam, że tylko u mnie rozplenice się pospieszyły. 
- witch
- 1000p

- Od: 9 cze 2013, o 10:16
Alu, nic nie mam na balkonie.
Nie mam do tego głowy, wciąż się urządzam.
Może w przyszłym roku
Nie mam do tego głowy, wciąż się urządzam.
Może w przyszłym roku
-
clem3

- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Hortensja cała niebieska musiała wyglądac zjawiskowo, skoro jeszcze teraz mi sie podoba
Sliczne ujęcie deinante. Ta samotna róża ma fajny kolorek. Uwielbiam piórka rozplenicy 
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- Locutus

- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Kontakt:
Strasznie lubię zwiedzać Twój ogród... Wiele w nim roślin nie tylko pięknych, ale i dosyć rzadkich... Bardzo sobie cenię takie kolekcjonerstwo, zwłaszcza że i sam mam do tego słabość ? choć jednocześnie zachwycam się też kwiatami zupełnie pospolitymi i zwyczajnymi, a nawet takimi, co to większość ludzi uważa je za chwasty (choćby powoje czy kieliszniki)...
Zazdroszczę jeżówek. Mnie coś w tym roku nie dopisały... Być może zagłuszyły je rosnące obok ostróżki, tojady i ślęzawa...
Pozdrawiam!
LOKI
Zazdroszczę jeżówek. Mnie coś w tym roku nie dopisały... Być może zagłuszyły je rosnące obok ostróżki, tojady i ślęzawa...
Pozdrawiam!
LOKI
- Biedronka641

Witam.
Kolejny dzień pracowity. Korzystając z dnia wolnego i z tego, że przeschło po deszczu przesadzam rośliny.
Nigdy tego nie robiłam w lecie, ale jestem zmuszona.
Koszmar jest, bo korzenie z iglaków weszły mi do ogrodu. Wyciągając je używam siekierki. Stwierdziłam też ,że nie mam litości do niektórych roślin. Zawsze mi było wszystkiego wyrzucić.
Przyszłam chwilę odpocząć i odpisać na posty.
Sławku
u Ciebie też piękne.
Jak przeżyją to będę smakować i napiszę.
Ewciu już zapisuje co komu obiecałam,bo mogę się pogubić. Nasionka zbiorę.
Mariolu wysiałam trzy nasionka karczocha, bo tyle było w torebce. Wyszły dwa. Jeden mi zginał. Jeden się ostał. U mnie ogórki też się kończą. Było w tym roku dużo mniej,ale też mniej siałam.
Soniu Deinathe jak się zbliży to ładnie wygląda.Natomiast w kępie nie da się jej zrobić ładnego zdjęcia. Nie wszystkie rozplenice się tak spieszą.
Aga pewnie ,że lepiej na wiosnę. Na balkonie też możesz sobie stworzyć cudne miejsce.
I tego Ci życzę.
Małgosiu ja jednak wolałam niebieską a nie taką jak jest teraz.Róż nie mam dużo.Wszystkie nn,ale powtarzają kwitnienie. A mnie bardzo podoba się ostnica bez kłosów.
Loki jak masz na imię?. Podpowiedz ,bo nie pamiętam. Dziękuję i miłe to co piszesz.
Zakładając ogród dużo wysiewałam jednorocznych i bylin tych pospolitych. W miarę czasu dużo kupowałam gotowe sadzonki . Zbierałam z nich nasiona i znów wysiewałam. Wiesz ,że w miarę jedzenia apetyt rośnie.Weszłam w rośliny kolekcjonerskie. Choć jeszcze kolekcjonerką się nie czuje. Może prędzej zbieraczką co ładniejszych roślin. Wydawało by się ,że mam dużo , ale listę z chciejstwami też mam.
To wszystko jednak kosztuje.
Może nadejdą lepsze czasy.
Kolejny dzień pracowity. Korzystając z dnia wolnego i z tego, że przeschło po deszczu przesadzam rośliny.
Nigdy tego nie robiłam w lecie, ale jestem zmuszona.
Koszmar jest, bo korzenie z iglaków weszły mi do ogrodu. Wyciągając je używam siekierki. Stwierdziłam też ,że nie mam litości do niektórych roślin. Zawsze mi było wszystkiego wyrzucić.
Przyszłam chwilę odpocząć i odpisać na posty.
Sławku
Ewciu już zapisuje co komu obiecałam,bo mogę się pogubić. Nasionka zbiorę.
Mariolu wysiałam trzy nasionka karczocha, bo tyle było w torebce. Wyszły dwa. Jeden mi zginał. Jeden się ostał. U mnie ogórki też się kończą. Było w tym roku dużo mniej,ale też mniej siałam.
Soniu Deinathe jak się zbliży to ładnie wygląda.Natomiast w kępie nie da się jej zrobić ładnego zdjęcia. Nie wszystkie rozplenice się tak spieszą.
Aga pewnie ,że lepiej na wiosnę. Na balkonie też możesz sobie stworzyć cudne miejsce.
I tego Ci życzę.
Małgosiu ja jednak wolałam niebieską a nie taką jak jest teraz.Róż nie mam dużo.Wszystkie nn,ale powtarzają kwitnienie. A mnie bardzo podoba się ostnica bez kłosów.
Loki jak masz na imię?. Podpowiedz ,bo nie pamiętam. Dziękuję i miłe to co piszesz.
Zakładając ogród dużo wysiewałam jednorocznych i bylin tych pospolitych. W miarę czasu dużo kupowałam gotowe sadzonki . Zbierałam z nich nasiona i znów wysiewałam. Wiesz ,że w miarę jedzenia apetyt rośnie.Weszłam w rośliny kolekcjonerskie. Choć jeszcze kolekcjonerką się nie czuje. Może prędzej zbieraczką co ładniejszych roślin. Wydawało by się ,że mam dużo , ale listę z chciejstwami też mam.
- Biedronka641