Kolejne lato w ROD-owym ogródku...CD

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Kolejne lato w ROD-owym ogródku...CD

Post »

Maryniu widzę że bardzo lubisz trawy. ;:167
Uzbierałaś już ich dosyć dużo i masz je pięknie wyeksponowane.
Moje jeszcze małe i nie umiem obiektywem ich tak ładnie pokazać.
Zdjęcia ze stołeczka piękne. Im bliżej roślin , tym umiemy bardziej ich piękność dostrzec.
U mnie pada i grzmi. Pewnie zaraz trzeba będzie wszystko po wyłączać bo strach. :(
W tym roku , lipiec u mnie bardzo deszczowy. Już się obrzydł ten deszcz. ;:145
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Wczoraj do południa upał po południu straszyło burzą , niedziela w domu... ;:131
dzisiaj nie lepiej... ;:145

Alu miło, że jesteś ;:196 , śniedka mam pierwszy sezon , mam nadzieję że nie zapomnę na zimę zabrać cebulek do piwnicy bo to konieczność... Na szczęście posadziłam w donicy więc to nie kłopot...

apus Basiu red barona uprawiam od kilku lat i u mnie jest bez problemowy choć była zima, że go straciłam... Nie uważam go za trawę , która się rozłazi... ;:185

stasia_ogrod pobyt na działce ostatnio ograniczony ...albo za bardzo grzeje albo leje albo tylko straszy ,że strach... :? Działki kawałek jest..taki w sam raz choć ostatnio odczuwam go jakby za duży był na moje możliwości...Trochę za duże zasoby zgromadziłam w nim i bywa,że jest ciężko...Tym bardziej, że nie zawsze mam możliwość być tak często jakbym chciała... :roll: Trawy i trawki wielbię od zawsze i uprawiałam je jeszcze w czasach,kiedy nie były w ogrodach popularne . ;:7

Ola2310 trawki u mnie rzeczywiście wepchnięte we wszystkich możliwych miejscach może niezbyt często widoczne na zdjęciach bo typowo trawiastej rabaty nie mam..Służą mi jako wypełniacze na rabatach najczęściej.
Dziękuję za pochwałę zdjęć! ;:196 Ciekawe, że zwróciłyście uwagę na stołeczkowe fotki.. ;:180

Dzisiaj trochę w bieli i nie tylko...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

great star le vasterival
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

Faktycznie, prawie cała sesja na biało ;:63 .
Zerknęłam na ogród i białego u mnie niewiele ;:174 .
Jeżówek mam mało, ale one nie są wg mnie zbyt reprezentacyjne, zresztą każdy widzi inaczej ;:224 . Może też tak piszę, bo za moim ogrodem nie przepadają i rosną, jak chleb w gębie :roll: .
Przestało padać, ale jest parno i duszno, wszystko się klei ;:161 .
Myślę sobie, że dokupię w tym sezonie więcej lilii, może coś zakwitnie, że będę to widzieć lepiej niż dotychczas. Poza tym, chyba muszę zacząć się interesować środkami ochrony roślin, to dopadnę te robale, co mi uszkadzają pąki ;:163 .
:D ;:167
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja też w tym sezonie mam trochę biało kwitnących roślinek i muszę przyznać, że biel coraz bardziej mi się podoba.
Piękne lilie, Maryniu ;:333 i - jak zawsze - cudne zdjęcia! ;:215
Mamy kolejny już miesiąc lata. Niech więc sierpień przyniesie Ci mnóstwo radosnych chwil. ;:196
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Marysiu, jak ten motyl pięknie oczkiem na skrzydle spogląda :D
Bardzo podobają mi się białe jeżówki. W ogóle od jakiegoś czasu polubiłam białe kwiaty, wcześniej ten kolor traktowałam po macoszemu... unikałam bili w ogrodzie, ale dorosłam do tego i teraz mam coraz więcej.
Na białą jeżówkę na pewno się skuszę! :tan
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2011, o 13:11

Post »

Zauroczyły mnie jeżówki i rudbekie :) Piękne!
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Maryniu pięknie trawiasto u ciebie. ;:215 Miskant przy tunelu olbrzymi. ;:oj Białe jest piękne. ;:138 Nie zawsze aura sprzyja naszym planom. Nastawiłam się na prace ogrodowe po południu, a deszcz mnie musiał pogonić dwa razy. ;:222 Niewiele zrobiłam. Dobrej nocy. ;:168
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Znalazłam swojego siarkowego, tyle, że mu do kwitnienia jeszcze daleko, mam nadzieje, że zdąży ;:108 , floksy też staram się uzupełniać o nowe, choć jeden, dwa w roku ;:215
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu -Pulpa ;:167 Jeżówek i u mnie niewiele , większość wyginęła a ja się zawzięłam i nie będę kupować tylko po to, żeby mieć co fotografować w sezonie...basta, powiedziałam! Mam inne rośliny i równie fotografuje je z przyjemnością...Z odmianowych niewiele mi pozostało a miałam ich troszkę...same hity były i kicha... nie wiem czy nornice je wykończyły czy zima... ;:oj
Jakoś ostygłam w zapale kupowania roślin czy cebul... ;:oj ciekawe jak długo wytrwam... :roll:

Lucynko był czas ,że nie lubiłam bieli w ogrodzie...to się jak widać zmieniło i chętnie kilkanaście roślin wprowadziłam do ogródka z czego jestem zadowolona! :D Dziękuję za życzenia, które odwzajemniam z przyjemnością ;:97
Za pochwałę zdjęć wielkie podziękowania ! ;:180 Coraz więcej ładnych zdjęć na FO ! ;:108 i każdy ma swoich fanów ... :) Coraz trudniej "zabłysnąć" kunsztem... :D

apus Basiu Fotografowanie motylków i wszelkich bzyczków to frajda dla miłośników fotografii szczególnie początkujących ... ale i starszym adeptom się przytrafiają... ;:306 Często tak się pchają pod obiektyw , że nie sposób ich nie uwiecznić... :D
Jeszcze jedna , która odkryła przyjemność w posiadaniu bieli w ogrodzie... ;:63 Też taką ewolucję przeszłam... ;:7

lemonka miło mi, że pomogłam Twemu zauroczeniu... :D Czyli trafiłam w punkt! :heja

cyma2704 te pokazane trawy to tylko część moich trawiszczy..Sadziłam je dotychczas ochoczo ale i w tej dziedzinie nadszedł kres..w tym roku nie posadziłam chyba żadnej nowej... ;:7 To co mam wystarczyć już musi..przezimowały wszystkie za wyjątkiem sporych rozmiarów prosa jakiegoś tam.. ;:131 Takie Miskanty mam 2 ...Trochę już spore się zrobiły..to Morning Light i jeszcze olbrzymi zebrinus i spartyna uwięziona w beczce i Variegatus z dużych odmian mam jeszcze..Reszta to raczej drobnica...Dzisiaj było pięknie ale mnie jakaś niemoc wzięła i spędziłam dzień w pozycji horyzontalnej na huśtawce.. Lenistwo totalne... nie pamiętam takiego leniuchowania już dawno !

iwona0042 siarkowy powinien zdążyć z kwitnieniem spokojnie...floksy miałam okazję oglądać dzisiaj na ryneczku ale niczego nowego nie było.. Z innych roślin też mi nic nie wpadło w oko ...

DOBREJ NOCY!

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

CD...
Obrazek

Obrazek
nadchodzi czas rozchodników
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
plantagine'a szykuje się do kwitnienia
Obrazek

Obrazek

Obrazek

barwy lata :D
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2011, o 13:11

Post »

Lenistwo czasem bardzo potrzebne. :D Dobrze, że sobie poleżałaś.
Zdjęcia znów przyjemnie się ogląda :) A co to za kłosy na zdjęciu nad hortensją?
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Maryniu dziś zdjęcie cieniste z floksem i kleome popodziwiam. :) Masz zaciszny ogród, to trawy lepiej znoszą zimy bez śniegu. ;:215 Mamy szczęście, że możemy sobie pozwolić na leniwe dni. Takie są równie ważne jak pracowite, a czasem potrzebniejsze dla zdrowia psychicznego. ;:108
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Czy wiesz, że rumiany i u mnie nie chcą rosnąć?
U wszystkich już odętka kwitła, a u mnie jakoś nie chce otworzyć kwiatów
Już tyle dni stoją
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję za miłe odwiedziny Izie,Soni,Gosi, wczoraj miałam już chęć do roboty na działce bo chwasty nie zwlekają tylko rosną jak głupie ! Dobra pogoda była sprzyjająca a dzisiaj mam nadzieję na cd...Kolejne dni będę odpoczywać a po nich znowu pracować... ;:306

zwyczajowo ;:131 trochę sierpniowych foto pstryków ...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

Twoje 'obrazki' jak zwykle śliczne i nawet kilka różyczek kwitnie ;:63 .
Przy tych chłodniejszych dniach podgoniłam tak jak Ty, prace ogrodowe, bo wreszcie można normalnie było oddychać i spokojnie coś zrobić ;:108 . Przekładam te swoje rośliny i przekładam, aż dziwne, że się jeszcze nie zbuntowały, ale cóż, nie mają wyjścia ;:306 . Drzew się nie da poprzesadzać, a szkoda ;:223 .
Dołączyłam do swojego ogrodu rudbekie; ciekawe na jak długo. Przywiozłam je z karpami i kwitnące. Chyba się przyjęły, bo nie leżą. Dziwne rośliny, u jednych rosną i się sieją, u mnie po jakiś 2-3 latach - giną ;:174 . Dostałam też hortensję, a nie miałam żadnej :roll: .
Widzę, że Twój hibiskus ładnie już kwitnie; mój ma aż jeden kwiatek, ale pączków dużo ;:65 .
;:168
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”