Działka na Kaszubach - 2015

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Działka na Kaszubach - 2015

Post »

Marysiu, oglądam sobie z przyjemnością zdjęcia Twoich dokonań i kocurków przy porannej kawce :D .
Pracowita dziewczynka z Ciebie. Sama zrobiłaś taki kawał dobrej roboty, no, no! ;:215 . Ładnie wyszło. Co do szybek, to na pewno po przejrzeniu wielu propozycji w sieci coś Cię natchnie i to właśnie będzie to :D .
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

O matulu, az sobie klepnęłam o podłogę. Przepiękny ten kredens !!!!!! ;:167

Kochana, mam takie dwa do renowacji, zapraszam do siebie. ;:306
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Kasiu - internet mam taki kiepski, że oglądanie zdjęć w necie raczej odpada. Nie mam tyle czasu żeby czekać godzinami aż mi się pootwierają. Byłaś na Jarmarku Dominikańskim? Ja chyba w tym roku nie dojadę, jakoś zupełnie mi się nie chce....

Obrazek

Dorotko - uśmiałam się z Twojego zaproszenia....wiesz ile lat mój kredens czekał na to żebym się za niego zabrała? Chyba ze szesnaście! Ty masz dwie sztuki - to wychodzi na to, że za jedne 32 lata miała byś je odrestaurowane - jak banku ;:306
Wiesz czemu u mnie tak długo to trwało? Otóż byłam przekonana, że kredens jest drewniany. Widziałam taki sam (jak mi się zdawało) oskrobany do gołego drewna w pewnej kawiarni w Warszawie niedaleko Łazienek. Bardzo mi się spodobał. Niestety jak zaczęłam skrobać mój - okazało się, że drzwiczki są z płyty pilśniowej. Szlag mnie trafił i zapał wygasł na kilkanaście lat. Ot, taka to historyjka.

Obrazek
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Pięknie Ci wyszedł ten kredens, nie ma co ;:138 ;:138 ;:138 Koty wspaniale pozują, zadowolone z życia :D Różą świetnie pnie się po pergoli...
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mariolu - Ty u mnie a ja u ciebie właśnie podziwiałam kocięta ;:112
Cieszę się, że Ci się kredens podoba. Kosztował mnie trochę pracy i czasu no i przez cały czas miałam wątpliwości jaki będzie efekt końcowy. Takie reakcje jak Twoja utwierdzają mnie w przekonaniu, że jednak warto było.... ;:196

Obrazek
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09

Post »

Marysiu, świetne te koperkowe na zdjęciach, takie delikatne. Martwa natura z bratkami bardzo nastrojowa ;:224 .
Poszukiwanie szybek w takim razie na długie zimowe wieczory, kiedy przejdziesz na tryb miejski :) .
Na Jarmarku jeszcze nie byłam, mam zamiar ale na razie wpadają ciągle inne, ważniejsze sprawy w czasie "po pracy". Muszę zdobyć kolejnego aniołka na działkową ścianę. Na razie pogoda nie zachęca.
Deszczowo u nas nad Morzem, u Ciebie też pewnie pada i podlewa kaszubskie piaski :D . Jesteś zadowolona w tym roku z efektu deszczowej pogody na Twoich włościach? :D
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj. Cudny kredensik na prawdę jestem pod wrażeniem efektu. Gratuluję zdolności ;:180 . Bardzo wesoły kolor mu dałaś ;:333. Liliowiec oryginalnej urody to muszę przyznać a ta róża na łuku wygląda bajecznie. Marzą mi się takie u siebie ale muszę uzbroić się w cierpliwość. Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
Reniak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 cze 2009, o 13:53

Post »

Marysia koty ;:167 , kredens wyszedł Ci rewelacyjnie, zamiast szyb ja bym dała płócienne zaslonki, takie od wewnętrznej strony, na dole i na górze tunel na pręty, i albo zmarszczone albo ze starych haftowanych obrusów, albo na szydełku, :D to takie małe moje podpowiedzi, bo pewnie już masz pomysły.Uwielbiam takie przemiany.
I blat sama zrobiłaś ;:63 ;:63 ;:63
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

I czarnuszka, i bratki są super :)
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu - oczywiście, że jestem zadowolona gdy Matka Natura podlewa moje rośliny :D Uzupełniają się też niedobory wody w glebie powstałe przez dwa kolejne suche lata...Niestety mój L narzeka - że zimno, że mokro.... nie dogodzi się wszystkim, oj nie!
W kwestii szybek ciągle brak decyzji...

Żółta jeżówka

Obrazek

Ewelinko - róża na łuku to Doroty Perkins, jest tu ze mną już dobre kilkanaście lat. W tym roku kwitła ładnie ale krótko gdyż okropna nawałnica zniszczyła jej kwiaty. Dobrze, że chociaż zdjęcia pozostały....
Czerwona jeżówka ( obie jeżówki to moje ostatnie zakupy, pamiątka z wypadu do Franka

Obrazek

Reniu - muszę Ci powiedzieć, że ja takie koncepcje też rozważam. Mam haftowane zazdrostki z moich starych okien (z kuchennego przed wymianą okien na plastykowe i z poprzedniej działki) Zimą poszukam ich na spokojnie i się zastanowię. Albo może sobie coś wyhaftuję w stylu starych kuchennych makatek...
Na zimę założę szybki, które były w tych drzwiczkach, ale są paskudne. Całe szczęście, że ich nie wyrzuciłam ;:108

A te jeżówki to moje siewki z....białej rabaty

Obrazek

Mariolu - ;:196 dzięki za miłe słowa! Ja szczególnie lubię czarnuszki, są jednoroczne ale ładnie się u mnie rozsiewają.

Dla Ciebie kosmosy na tle rudbekii

Obrazek

==============================

Zobaczcie jakie cudeńko mi zakwitło! To Miłek letni z nasion od Lucynki -Płocczanki

Obrazek
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Marysiu,
podlewać podlewa, ale jak miałam okazję się przekonać - pod koronami drzew wciąż jest bardzo sucho.
Zasadniczo powinno więc lać i lać, tylko jak tu zrobić żniwa?
Jednak mimo wszystko przydałby się jakiś, chociaż tygodniowy, przerywnik od deszczu.
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Madziu - dzisiaj piękne popołudnie :D Mój L wygrzewa się na słoneczku jak jaszczurka ;:306
O kotach nawet nie wspomnę, nawet Mikolina wyszła na dwór z własnej woli...

Obrazek
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Obawiam się, że jutro będzie już po ptokach, znowu szykuje się deszcz - szczęśliwie raczej niewielki.
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
Awatar użytkownika
IzabelaS
500p
500p
Od: 15 cze 2010, o 23:21

Post »

Mario, ten kredens jest przeuroczy. Nareszcie coś niebieskiego - bardzo podobają mi się niebieskości na wsi, jednak jest ich coraz mniej. Kredens przecudnej urody wyszedł spod Twojej ręki i na pewno doda uroku i gankowi, i całemu ogrodowi. Kotów zazdroszczę, u nas były przez całe lata, dopóki nie nastały psy i zaczęły się z kotami zabawiać. W ogóle robisz piękne zdjęcia, gratuluję.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izo - dzięki za pochwały! Bardzo miło czytać takie opinie. Człowiek od razu ma poczucie, że jego wysiłki nie poszły na marne. Miejsce, gdzie stoi kredens to weranda przy budynku gospodarczym, który był naszym domkiem( o powierzchni 13 m2 ;:306 ) w pierwszych latach po zakupie działki.
Teraz nazywam ją letnią kuchnią ale naprawdę pełni funkcję raczej letniej jadalni i miejsca spotkań z rodziną oraz przyjaciółmi. W tym roku wreszcie zaczyna wyglądać tam tak jak to sobie kilka lat temu wymyśliłam.
Mieliśmy bardzo pracowite lato w tym roku, czyżby dlatego tak szybko upływa nam czas? Wydaje się, że dopiero przyjechaliśmy a tu już sierpień...Już zaczyna ogarniać mnie smuteczek na myśl o powrocie do miasta, który zbliża się wielkimi krokami....

Ale na razie cieszę się tym co kwitnie - czyli aktualnie moimi kochanymi mieczykami

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Izo - skoro podobają Ci się niebieskości to pochwalę się jeszcze jednym moim wyczynem. Zimą uszyłam narzutę na łóżka do pokoju moich wnuczek. Pierwszy patchwork w moim życiu i pierwsza rzecz, którą uszyłam od podstaw po wielu latach przerwy.

Obrazek

Wnuczki jeszcze jej nie widziały za to kot Fidel natychmiast zrobił z niej użytek :wink:

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”