Zaczarowany Ogród IV
- christinkrysia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 26 maja 2006, o 18:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Zaczarowany Ogród IV
Dorotko kiedyś ktoś powiedział,że "w czasie deszczu dzieci się nudzą " ale Ty chyba nigdy nie odczuwałaś czegoś takiego jak nuda ???
Im więcej pracy w ogrodzie tym bardziej nachodzi Cię "twórcza inspiracja"
- Florian Silesia

- Od: 3 lip 2016, o 19:56
Masz nie tylko piękny ogród ale super kota! Uwielbiam te zwierzaki i przedkładam nad wszystkie inne!
- TerDob

- Od: 13 sty 2008, o 17:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dorotko wpadnij do mnie - wstawiłam tą sadzonkę dławisza - proszę sprawdź czy to to 
- Dorota71

- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Kontakt:
Jadziu, czasami sama sobie się dziwię, kiedy ja to wszystko ogarniam. Za to moje mieszkanie w mieście to istny sajgon.JAKUCH pisze:Dorotko kiedy Ty to wszystko dajesz rade robić, bo ja ostatnio nawet forum nie umiem opanować ,żeby odwiedzić wszystkie zaprzyjaźnione wątki![]()
Śliczności te z uszkami i czterema łapkami również
Irenko, pomysły jakoś tak same przychodzą.adamiec pisze:Ja też podziwiam talent i pracowitość Dorotki i te pomysły.
Ja ostatnio mam doła i niemoc, ogródek zarasta , plewię i końca nie widać a FO tylko czytam
Tereniu, już u Ciebie odpowiedziałam. Tak to dławisz i dereń. Zobaczysz jak dławisz potrafi szybko rosnąć. W oczach widać!TerDob pisze:Dorotko piękne te popierdułki i róża też cudna![]()
Podziwiam Cię kobieto
A popierdułki fajnie wyglądają jak w domku na kwiatkach dyndają.
Gosiu, czasami mam dziwne pomysły. Aż się sama ich boję.Margo2 pisze:Ale Ty masz pomysły![]()
Kota boska
Iwonko, przypomnij, przypomnij. Ja będę na pewno w tym roku zbierać. Kota wymiziana.Iwonka1 pisze:To ja się Dorotko przypomnę na jesieni o nasona tej ślicznej rudbekii
Kicia śliczna, wszystkie kociaki wymiziaj
Karolcia, kot puchaty aż za bardzo. Wszędzie mam jego kłaki. Trudno, trzeba było się przyzwyczaić i tyle. Jego lubię bardziej niż nie lubię jego sierści.karolacha pisze:O matko jaki puchaty kotek![]()
No śliczności porobiłaś , zdolniacha jesteś
Aniu, dziękuję w imieniu Mikiego.anabuko1 pisze:Ale fajny, ładny ten twój kicio. i jaki Puchaty.
Krysiu, faktycznie, ja nie wiem co to nuda. I faktycznie coraz więcej pomysłów mam. Czasami całkiem głupie.christinkrysia pisze: Dorotko kiedyś ktoś powiedział,że "w czasie deszczu dzieci się nudzą " ale Ty chyba nigdy nie odczuwałaś czegoś takiego jak nuda ???
Florian, dziękuję bardzo za miłe słowa. Aż się dusza raduje. A koty i ja uwielbiam.Florian Silesia pisze:Masz nie tylko piękny ogród ale super kota! Uwielbiam te zwierzaki i przedkładam nad wszystkie inne!
Zaraz będzie relacja z dnia dzisiejszego.
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Dorotko ja w lecie również wolę sprzątanie ogródka zamiast domu
to wszystko po łebkach, aby było zrobione szkoda czasu marnować w 4 ścianach. Nawet moja kota nie chce siedzieć w domu tylko wcześnie rano już idzie na obchód, a ja z nią o 6 wybieram się do ogródka .Potem szybko obiad i dalej Szkoda ,ze moje ręce ostatnio odmawiają posłuszeństwa do ręcznych robótek.Ciekawe co znów wymodziłaś
- Dorota71

- Kontakt:
Jadziu, dzisiaj odreagowywałam nerwa w ogrodzie. Zobacz do wątku domowego to będziesz wiedziała czemu.
Od rana walczyłam w swoim lesie. Zrobiłam przecinkę. Obcięłam żywopłot. Mam masę do palenia ogniska jesienią. Okazało się, że wyszły tam fajne cztery pokoje. Zrobiło się miejsce na sadzenie cieniolubnych roślin. Tylko skąd brać ich takie ilości?
W międzyczasie zrobiłam kolejne cementowe liście. Tym razem z barwnikami. Fajnie wyszły. Zrobię zdjęcia jak wyschną.
W lesie przydało by się postaawić ze cztery ławki i jakieś stoliczki. Trzeba będzie chyba na złom się przejechać. Może znajdę coś do renowacji.
I ogrodowo.
Synuś bawił się liśćmi razem ze mną.

I chował się w ogrodzie.

Sadził ze mną roślinki od Stasi w oczku.

Od rana walczyłam w swoim lesie. Zrobiłam przecinkę. Obcięłam żywopłot. Mam masę do palenia ogniska jesienią. Okazało się, że wyszły tam fajne cztery pokoje. Zrobiło się miejsce na sadzenie cieniolubnych roślin. Tylko skąd brać ich takie ilości?
W międzyczasie zrobiłam kolejne cementowe liście. Tym razem z barwnikami. Fajnie wyszły. Zrobię zdjęcia jak wyschną.
W lesie przydało by się postaawić ze cztery ławki i jakieś stoliczki. Trzeba będzie chyba na złom się przejechać. Może znajdę coś do renowacji.
I ogrodowo.
Synuś bawił się liśćmi razem ze mną.

I chował się w ogrodzie.

Sadził ze mną roślinki od Stasi w oczku.

- JAKUCH

Dorotko nie dziwię się ,że miałaś takiego nerwa jak zastałaś taki widok a czekasz calutki roczek ,żeby zobaczyć te kwiaty .Najlepiej rozładować złość przy pracy .Masz mnóstwo roślin domowych
Fajnie jak masz gdzie rozładować swoje emocje ja to musiałaby wyrwać wszystkie rośliny i posadzić od nowa 
- stasia_ogrod

- Od: 13 mar 2011, o 16:48
Dorotko masz fajnego pomocnika, nawet przy takiej zabawie dzieci się coś nowego nauczą.Choćby nazwy rośliny która za parasol posłuży.
Kuknęłam do domowego i rozumiem Twą wielką rozpacz , rok czekania i cały urok przeszedł koło nosa.
Nakładłam Ci do paczki całą masę różnego badziewia, zapewne z połowę wyrzuciłaś, bo miałaś piękniejsze już wcześniej.
Ale że rodgersji nie rozpoznałaś
jak pisało x 2 to musiała być druga do pary i nieważne że w innym kolorze, bo takie chciałaś. 
Kuknęłam do domowego i rozumiem Twą wielką rozpacz , rok czekania i cały urok przeszedł koło nosa.
Nakładłam Ci do paczki całą masę różnego badziewia, zapewne z połowę wyrzuciłaś, bo miałaś piękniejsze już wcześniej.
Ale że rodgersji nie rozpoznałaś
- Dorota71

- Kontakt:
Stasiu kochana! wszystkie roślinki od Ciebie dostały lokum w moim ogrodzie. Nic a nic nie wyrzuciłam.
Powiedz mi jeszcze tylko co to za irysy, bo ich nie wsadziłam jeszcze.
A co do rodgersji, to miałam właśnie takie przypuszczenia. I też ma miejscówkę niedaleko oczka.
Jadziu, dokładnie! Czekasz cały rok i .... dippa! Całe szczęście nerwa mogłam rozładować w lesie. Co się natargałam to moje.
Dzisiaj dla odmiany spędziłam dzień na SOR-ze. Starszy syn skręcił nogę w kostce. Masakra te nasze szpitale! Dopiero do domu wróciliśmy. I weź tu się człowieku nie denerwuj!
Powiedz mi jeszcze tylko co to za irysy, bo ich nie wsadziłam jeszcze.
A co do rodgersji, to miałam właśnie takie przypuszczenia. I też ma miejscówkę niedaleko oczka.
Jadziu, dokładnie! Czekasz cały rok i .... dippa! Całe szczęście nerwa mogłam rozładować w lesie. Co się natargałam to moje.
Dzisiaj dla odmiany spędziłam dzień na SOR-ze. Starszy syn skręcił nogę w kostce. Masakra te nasze szpitale! Dopiero do domu wróciliśmy. I weź tu się człowieku nie denerwuj!
- alicjad31

- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Dorotko pomocnik jak się patrzy ,będziesz miała już dużo mniej pracy
A co to za roślinka na drugim zdjęciu
A co to za roślinka na drugim zdjęciu
Pozdrawiam Alicja
- kasia100780

- Od: 31 lip 2014, o 16:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dorotko a do czego robisz te cementowe liście?
- Dorota71

- Kontakt:
Alu, ta roślinka to Nikandra miechunkowa (Nicandra physaloides). Jednoroczna ale sama pięknie się rozsiewa. Co roku rośnie wielka. Ma piękne, niebieskie kwiatki a później piękne lampiony do suchych bukietów. Całkowicie bezproblemowa i samoobsługowa.
A Stasieńko już teraz jest dla mnie wielkim pomocnikiem. I najważniejsze, że lubi ze mną w ogrodzie buszować.
Kasiu, te liście mogą być poidełkami dla ptaków, bo zbiera się w nich woda. Ale ja traktuje je przede wszystkim jak popierdułki do ogrodu. Czyli - typowa ozdoba.
A Stasieńko już teraz jest dla mnie wielkim pomocnikiem. I najważniejsze, że lubi ze mną w ogrodzie buszować.
Kasiu, te liście mogą być poidełkami dla ptaków, bo zbiera się w nich woda. Ale ja traktuje je przede wszystkim jak popierdułki do ogrodu. Czyli - typowa ozdoba.
- lanceta

- Od: 13 wrz 2010, o 19:39
W tym samym czasie byłyśmy w odwiedzinach .Dzięki,za pochwałę dalii-to dopiero początek,czekam na swoje faworytki.
Dorotko,jak Ty dajesz radę z ogrodem,domem,pomysłami i obowiązkami rodzinnymi.Jestem pełna uznania
Dorotko,jak Ty dajesz radę z ogrodem,domem,pomysłami i obowiązkami rodzinnymi.Jestem pełna uznania
- lora

- Od: 25 maja 2010, o 13:43
Idę poczytać czym się tak zdenerwowałaś.
- JAKUCH

Dorotko czyli niedziela do bani zamiast odpoczywać latałaś po szpitalach