Zaczarowany Ogród IV

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Zaczarowany Ogród IV

Post »

Dorotko kiedyś ktoś powiedział,że "w czasie deszczu dzieci się nudzą " ale Ty chyba nigdy nie odczuwałaś czegoś takiego jak nuda ???
Im więcej pracy w ogrodzie tym bardziej nachodzi Cię "twórcza inspiracja"
Awatar użytkownika
Florian Silesia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lip 2016, o 19:56

Post »

Masz nie tylko piękny ogród ale super kota! Uwielbiam te zwierzaki i przedkładam nad wszystkie inne!
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dorotko wpadnij do mnie - wstawiłam tą sadzonkę dławisza - proszę sprawdź czy to to :D
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

JAKUCH pisze:Dorotko kiedy Ty to wszystko dajesz rade robić, bo ja ostatnio nawet forum nie umiem opanować ,żeby odwiedzić wszystkie zaprzyjaźnione wątki ;:174 ;:180 Śliczności te z uszkami i czterema łapkami również
Jadziu, czasami sama sobie się dziwię, kiedy ja to wszystko ogarniam. Za to moje mieszkanie w mieście to istny sajgon. :;230 Nie mam czasu nim się zająć. Ani ochoty. Zimą sprzątam jak oszalała. A teraz ..... bajzel nie z tej ziemi.
adamiec pisze:Ja też podziwiam talent i pracowitość Dorotki i te pomysły.
Ja ostatnio mam doła i niemoc, ogródek zarasta , plewię i końca nie widać a FO tylko czytam ;:145
Irenko, pomysły jakoś tak same przychodzą. ;:138 A doła kochana to Ty szybko zakop. Co do plewienia to wszyscy mamy to samo. Trochę popadało i chwasty szaleją na całego. ;:223 Jednak jakoś pomalutku trzeba to ogarnąć.
TerDob pisze:Dorotko piękne te popierdułki i róża też cudna ;:215
Podziwiam Cię kobieto ;:180
Tereniu, już u Ciebie odpowiedziałam. Tak to dławisz i dereń. Zobaczysz jak dławisz potrafi szybko rosnąć. W oczach widać!
A popierdułki fajnie wyglądają jak w domku na kwiatkach dyndają.
Margo2 pisze:Ale Ty masz pomysły :uszy
Kota boska
Gosiu, czasami mam dziwne pomysły. Aż się sama ich boję. ;:306 Miki faktycznie jest cudowny. I taka przylepa z niego.
Iwonka1 pisze:To ja się Dorotko przypomnę na jesieni o nasona tej ślicznej rudbekii :heja
Kicia śliczna, wszystkie kociaki wymiziaj ;:108
Iwonko, przypomnij, przypomnij. Ja będę na pewno w tym roku zbierać. Kota wymiziana.
karolacha pisze:O matko jaki puchaty kotek ;:oj ;:138 No śliczności porobiłaś , zdolniacha jesteś ;:138
Karolcia, kot puchaty aż za bardzo. Wszędzie mam jego kłaki. Trudno, trzeba było się przyzwyczaić i tyle. Jego lubię bardziej niż nie lubię jego sierści. ;:333
anabuko1 pisze:Ale fajny, ładny ten twój kicio. i jaki Puchaty.;:215
Aniu, dziękuję w imieniu Mikiego.
christinkrysia pisze: Dorotko kiedyś ktoś powiedział,że "w czasie deszczu dzieci się nudzą " ale Ty chyba nigdy nie odczuwałaś czegoś takiego jak nuda ???
Im więcej pracy w ogrodzie tym bardziej nachodzi Cię "twórcza inspiracja"
Krysiu, faktycznie, ja nie wiem co to nuda. I faktycznie coraz więcej pomysłów mam. Czasami całkiem głupie. :;230
Florian Silesia pisze:Masz nie tylko piękny ogród ale super kota! Uwielbiam te zwierzaki i przedkładam nad wszystkie inne!
Florian, dziękuję bardzo za miłe słowa. Aż się dusza raduje. A koty i ja uwielbiam. ;:333

Zaraz będzie relacja z dnia dzisiejszego.
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Dorotko ja w lecie również wolę sprzątanie ogródka zamiast domu :;230 to wszystko po łebkach, aby było zrobione szkoda czasu marnować w 4 ścianach. Nawet moja kota nie chce siedzieć w domu tylko wcześnie rano już idzie na obchód, a ja z nią o 6 wybieram się do ogródka .Potem szybko obiad i dalej Szkoda ,ze moje ręce ostatnio odmawiają posłuszeństwa do ręcznych robótek.Ciekawe co znów wymodziłaś
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Jadziu, dzisiaj odreagowywałam nerwa w ogrodzie. Zobacz do wątku domowego to będziesz wiedziała czemu. ;:145

Od rana walczyłam w swoim lesie. Zrobiłam przecinkę. Obcięłam żywopłot. Mam masę do palenia ogniska jesienią. Okazało się, że wyszły tam fajne cztery pokoje. Zrobiło się miejsce na sadzenie cieniolubnych roślin. Tylko skąd brać ich takie ilości?
W międzyczasie zrobiłam kolejne cementowe liście. Tym razem z barwnikami. Fajnie wyszły. Zrobię zdjęcia jak wyschną.
W lesie przydało by się postaawić ze cztery ławki i jakieś stoliczki. Trzeba będzie chyba na złom się przejechać. Może znajdę coś do renowacji. ;:224

I ogrodowo.
Synuś bawił się liśćmi razem ze mną.

Obrazek

I chował się w ogrodzie.

Obrazek

Sadził ze mną roślinki od Stasi w oczku.

Obrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko nie dziwię się ,że miałaś takiego nerwa jak zastałaś taki widok a czekasz calutki roczek ,żeby zobaczyć te kwiaty .Najlepiej rozładować złość przy pracy .Masz mnóstwo roślin domowych ;:oj Fajnie jak masz gdzie rozładować swoje emocje ja to musiałaby wyrwać wszystkie rośliny i posadzić od nowa ;:306
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Dorotko masz fajnego pomocnika, nawet przy takiej zabawie dzieci się coś nowego nauczą.Choćby nazwy rośliny która za parasol posłuży. ;:215
Kuknęłam do domowego i rozumiem Twą wielką rozpacz , rok czekania i cały urok przeszedł koło nosa. ;:145
Nakładłam Ci do paczki całą masę różnego badziewia, zapewne z połowę wyrzuciłaś, bo miałaś piękniejsze już wcześniej. ;:108
Ale że rodgersji nie rozpoznałaś ;:306 jak pisało x 2 to musiała być druga do pary i nieważne że w innym kolorze, bo takie chciałaś. ;:224
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Stasiu kochana! wszystkie roślinki od Ciebie dostały lokum w moim ogrodzie. Nic a nic nie wyrzuciłam. ;:196
Powiedz mi jeszcze tylko co to za irysy, bo ich nie wsadziłam jeszcze.
A co do rodgersji, to miałam właśnie takie przypuszczenia. I też ma miejscówkę niedaleko oczka. ;:333

Jadziu, dokładnie! Czekasz cały rok i .... dippa! Całe szczęście nerwa mogłam rozładować w lesie. Co się natargałam to moje. ;:306

Dzisiaj dla odmiany spędziłam dzień na SOR-ze. Starszy syn skręcił nogę w kostce. Masakra te nasze szpitale! Dopiero do domu wróciliśmy. I weź tu się człowieku nie denerwuj!
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Dorotko pomocnik jak się patrzy ,będziesz miała już dużo mniej pracy :D
A co to za roślinka na drugim zdjęciu :?:
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dorotko a do czego robisz te cementowe liście?
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Alu, ta roślinka to Nikandra miechunkowa (Nicandra physaloides). Jednoroczna ale sama pięknie się rozsiewa. Co roku rośnie wielka. Ma piękne, niebieskie kwiatki a później piękne lampiony do suchych bukietów. Całkowicie bezproblemowa i samoobsługowa.
A Stasieńko już teraz jest dla mnie wielkim pomocnikiem. I najważniejsze, że lubi ze mną w ogrodzie buszować. ;:333

Kasiu, te liście mogą być poidełkami dla ptaków, bo zbiera się w nich woda. Ale ja traktuje je przede wszystkim jak popierdułki do ogrodu. Czyli - typowa ozdoba.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
lanceta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 wrz 2010, o 19:39

Post »

W tym samym czasie byłyśmy w odwiedzinach .Dzięki,za pochwałę dalii-to dopiero początek,czekam na swoje faworytki.
Dorotko,jak Ty dajesz radę z ogrodem,domem,pomysłami i obowiązkami rodzinnymi.Jestem pełna uznania ;:180
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

:wit Zaglądam , zaglądam a liści nie widzę. Ciekawa jestem bardzo.
Idę poczytać czym się tak zdenerwowałaś. :oops:
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko czyli niedziela do bani zamiast odpoczywać latałaś po szpitalach ;:168