Biały, z różowym paskiem. Od tego momentu zaczyna się długa droga do stworzenia nowej odmiany.
Pomidor Wooly blue wine, omszony calutki, nawet płatki kwiatu (ciekawe, czy korzenie też):
Miały zakwitnąć w drugim roku, ale jeden postanowił się przedstawić. Panie i panowie, oto Wiesiołek ozdobny:
Bardzo intensywny cytrynowy zapach. Jak z resztą u każdego gatunku wiesiołka. Kwiaty również otwierają się pod wieczór, a rano więdną. Jeśli jest chłodno to utrzymują się cały dzień tracąc stopniowo zapach.
Witaj. Masz wspaniałe ogród i mnóstwo ciekawych roślin . Bardzo ładnie to wszystko pokazujesz na zdjęciach . Ten włochaty pomidor bardzo oryginalny . Biały posłonek- marzenie , mydlnica jest przeurocza . Nie sposób wymienić wszystkiego bo wszystko piękne. Podziwiam i z pewnością jeszcze wpadnę z wizytą. Pozdrawiam .
Z przyjemnością obejrzałam fotki w szczególności kaktusów i sukulentów oczywiście, ale i innych roślin też. Zamiłowanie do kwiatów i zieleni wyłazi z każdego ujęcia
Mała uwaga - czy ten Notocactus, który u Ciebie funkcjonuje, jako Parodia, to na pewno turecki jest?
Bo Echinopsis subdenudata, nie subulata (9 czerwca).
Ale to tak na marginesie
Ogólnie to widzę, że trzeba tu wrócić i wszystko na spokojnie, szczegółowo do dużej kawy pooglądać
Serdecznie dziękuję za wasze miłe słowa, wpadajcie częściej onectica, Echinopsis jak jak najbardziej subdenudata Machnęło mi się ze subulatą Austrocylindropuntii, którą też mam
Raczej to na pewno Parodia turecekiana, albo mammulosa... Już sam nie wiem
onectica, Przeważnie robię z nich lampy... Mam sporo zasuszonych owoców na strychu... Czekają na napływ weny twórczej
Jeden z 10 odmian pomidorów. Im więcej słońca tym bardziej fioletowy.
Ma jeden zasadniczy minus. Jak dojrzewa to zieleń staje się malinowa, ale nie ma jak tego stwierdzić, bo jest cały fioletowy, a kolor ten nie znika po dojrzeniu
Słonecznik:
kilka fotek z dziś
Tykwy, teraz rosną tylko dwie cobry, ale bez szans
Taki widoczek mam nad wejściem do warzywniaka:
Sąsiad pomyślał, że zerwie za mnie dynie... Ale nie wszystkie na tym zdjęciu to jego sprawka, pod spodem są dynie, których krzaki zakończyły wegetację.
Papryczki, bardzo ostre, zamarynowane tracą trochę pikanterii, ale to nawet lepiej
A te maleństwa zmienią kolor na pomarańcz:
Te aloesy w mniejszych doniczkach będą na sprzedaż