Cześć Dorotko.To stara dębowa beczka,kiedyś moja Mama kisiła w niej kapustę i nie pomnę czy nawet nie moja Babcia wcześniej.Znalazłam ją zdezelowaną,rozeschłą,z brakiem niektórych obręczy.Postawiłam na klockach ,włożyłam do środka ponakłuwany, czarny worek foliowy, nasypałam ziemi i posadziłam rośliny.Beczka była w takiej kondycji że miała to być dekoracja na rok.Babina się uwzięła jednak i dzielnie służy mi już 7 lat. Nie zabezpieczam,nie chowam,stoi cały rok. Wiosną wymieniam tylko 50 cm górnej warstwy ziemi.Pozdrowienia KaśkaDanio pisze:Bardzo podoba mi się kompozycja w beczce. Napisz, jak zabezpieczaszją przed wilgocią i czy chowasz pod dach na zimę?
Dorota
Ogródek wśród lasów i pól
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 lis 2008, o 00:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
-
Cześć ?.Jak masz na imię? Trochę głupio pisać cześć Koza.NIe nalegam,jak zechcesz to się ujawnisz. Dobrze zrozumiałaś, tak jak Ty tylko że ja 6 na 6.Pozdrowienia Kaśka.koza pisze:Kasiu!! Przeczytałam Twój wątek w całości . Zrozumiałam (jeśli źle popraw) , że przebywasz tam tak jak ja na "ranczo" ok. 8-miu miesięcy. Zima w mieście. Cudownie, że masz tak blisko osłonę leśną . Jak ktoś napisał wcześniej - kompozycja z lasemNa dziś się odmeldowuję zauroczona.... a Twój M. - skąd ja to znam ????
![]()
![]()
PS. Co do obornika, jeśli możesz (obojętnie czy świński, koński czy kozi) teraz wysyp , a wiosną tylko przekopaj !!!
- Danio
- Od: 8 lis 2006, o 18:44
Kasiu, co to za ptaszki przyleciały do ciebie z wizytą. Twój ogród znajduje się blisko lasu, masz pewnie więcej takich skrzydlatych i czworonożnych gości
Wszystkiego najlepszego z okazji imienin, oby Ci wszystko pięknie rosło i zakwitało
Dorota
Wszystkiego najlepszego z okazji imienin, oby Ci wszystko pięknie rosło i zakwitało
Dorota
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
-
Dorotko,bardzo dziękuję za życzenia.Nie mam pojęcia co to za ptaszki.Siedziały wysoko na dębie a wzrok u mnie już nie sokoli.Lornetki nie zabrałam i moi goście zostaną nierozpoznani.Danio pisze:Kasiu, co to za ptaszki przyleciały do ciebie z wizytą. Twój ogród znajduje się blisko lasu, masz pewnie więcej takich skrzydlatych i czworonożnych gości
Dorota
-
Jak się coś ma to się na tym zna.Że też nie znam się tak na złocieAszka pisze:no Kasiu,zaimponowałaś wiadomościami o ...oborniku.Nam sąsiad przywiózł przyczepę wysypał i tak zostało.Wybieraliśmy na bieżąco .Wiosną też ma przywieść i warto pomyśleć żeby lepiej wykorzystać.Muszę to przeczytać mojemu mężowi i synowi..

-
Zimno,brzydko,wilgotno a ja chcę dla poprawienia Wam nastroju, pokazać jedne z moich ulubienic.
[url=http://wjavascript:void(0);ww.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ec6e8bc0f50318b2.html]
[/url] [img]http://images32.fotosik.pjavascript:void(0);l/407/6f43308e401964c9med.jpg[/img]

- Danio
- Od: 8 lis 2006, o 18:44
Kasiu, piękne lilie. Dużo masz odmian? Napisz parę słów jak je pielęgnujesz?
Dorota
Dorota
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
-
- Od: 25 wrz 2008, o 12:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Witaj
w kujawsko-pomorskim mieszkają sami architekci krajobrazu , kolekcjonerzy[piękne lilie!] i mistrzowie-ogrodnicy
i wszyscy mają oczka wodne
ciekawa kraina......
serdeczne z gór

w kujawsko-pomorskim mieszkają sami architekci krajobrazu , kolekcjonerzy[piękne lilie!] i mistrzowie-ogrodnicy

i wszyscy mają oczka wodne

ciekawa kraina......
serdeczne z gór
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
- mora1
- Od: 31 mar 2006, o 17:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Hej
, czytam od dechy do dechy. Lilie piękne też je uwielbiam, no cudnie, masz jak w bajce.

Dzięki, że o mnie pomyślałaś, niestety ja już nie mam miejsca na większe nasadzenia, wiciokrzew u mnie nie chce rosnąć, miałam ale padł, w sumie to nie wiem dlaczego. Bardzo ciekawa jestem jakie masz piwonie, ja maniakalnie je zbieram, nie mam ich wiele, nie wszystkie jeszcze kwitły, nie znam też większości odmian. Wiele z nich dostałam , jednak bardzo je lubię i zawsze zwracam na nie szczególną uwagę jak chodzę po ogrodach. Wstawiaj dalej co tam jeszcze masz, to są moje klimaty zdecydowanie. Powiało sielanką.Jeślibyś chciała bez albo ten pachnący wiciokrzew to wiosną chętnie się podzielę.
Pozdrawiam Monika
moja skarpa
moja skarpa