Ogródek wśród lasów i pól

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
babi52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2008, o 00:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Danio pisze:Bardzo podoba mi się kompozycja w beczce. Napisz, jak zabezpieczaszją przed wilgocią i czy chowasz pod dach na zimę?
Dorota
Cześć Dorotko.To stara dębowa beczka,kiedyś moja Mama kisiła w niej kapustę i nie pomnę czy nawet nie moja Babcia wcześniej.Znalazłam ją zdezelowaną,rozeschłą,z brakiem niektórych obręczy.Postawiłam na klockach ,włożyłam do środka ponakłuwany, czarny worek foliowy, nasypałam ziemi i posadziłam rośliny.Beczka była w takiej kondycji że miała to być dekoracja na rok.Babina się uwzięła jednak i dzielnie służy mi już 7 lat. Nie zabezpieczam,nie chowam,stoi cały rok. Wiosną wymieniam tylko 50 cm górnej warstwy ziemi.Pozdrowienia Kaśka
babi52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

koza pisze:Kasiu!! Przeczytałam Twój wątek w całości . Zrozumiałam (jeśli źle popraw) , że przebywasz tam tak jak ja na "ranczo" ok. 8-miu miesięcy. Zima w mieście. Cudownie, że masz tak blisko osłonę leśną . Jak ktoś napisał wcześniej - kompozycja z lasem :D Na dziś się odmeldowuję zauroczona.... a Twój M. - skąd ja to znam ???? :D :D :D
PS. Co do obornika, jeśli możesz (obojętnie czy świński, koński czy kozi) teraz wysyp , a wiosną tylko przekopaj !!!
Cześć ?.Jak masz na imię? Trochę głupio pisać cześć Koza.NIe nalegam,jak zechcesz to się ujawnisz. Dobrze zrozumiałaś, tak jak Ty tylko że ja 6 na 6.Pozdrowienia Kaśka.
Awatar użytkownika
martaw
200p
200p
Od: 20 wrz 2007, o 10:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Kasiu, nawet nie wiesz ile warte są dla mnie Twoje wskazówki! Właśnie o to mi chodziło! Nie bardzo wiedziałam jak się za to zabrać,a tu tyle pomocnych rad. Dziękuję wszystkim. Pewnie jeszcze będę pytać...
Pozdrawiam, Marta
babi52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pytaj, Martuś pytaj.
babi52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Walka jesieni z zimą.Zdjęcia z niedzieli. Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Skrzydlaci goście.
Obrazek
Awatar użytkownika
asiula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 mar 2008, o 10:18

Post »

pięknie wyglądają rośliny otulone białym puszkiem, a szczególnie piękne zdjęcie zdobiłaś różyczce
Awatar użytkownika
Danio
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lis 2006, o 18:44

Post »

Kasiu, co to za ptaszki przyleciały do ciebie z wizytą. Twój ogród znajduje się blisko lasu, masz pewnie więcej takich skrzydlatych i czworonożnych gości
Wszystkiego najlepszego z okazji imienin, oby Ci wszystko pięknie rosło i zakwitało
Dorota
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2008, o 15:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

no Kasiu,zaimponowałaś wiadomościami o ...oborniku.Nam sąsiad przywiózł przyczepę wysypał i tak zostało.Wybieraliśmy na bieżąco .Wiosną też ma przywieść i warto pomyśleć żeby lepiej wykorzystać.Muszę to przeczytać mojemu mężowi i synowi..
babi52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Danio pisze:Kasiu, co to za ptaszki przyleciały do ciebie z wizytą. Twój ogród znajduje się blisko lasu, masz pewnie więcej takich skrzydlatych i czworonożnych gości
Wszystkiego najlepszego z okazji imienin, oby Ci wszystko pięknie rosło i zakwitało
Dorota
Dorotko,bardzo dziękuję za życzenia.Nie mam pojęcia co to za ptaszki.Siedziały wysoko na dębie a wzrok u mnie już nie sokoli.Lornetki nie zabrałam i moi goście zostaną nierozpoznani.
babi52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aszka pisze:no Kasiu,zaimponowałaś wiadomościami o ...oborniku.Nam sąsiad przywiózł przyczepę wysypał i tak zostało.Wybieraliśmy na bieżąco .Wiosną też ma przywieść i warto pomyśleć żeby lepiej wykorzystać.Muszę to przeczytać mojemu mężowi i synowi..
Jak się coś ma to się na tym zna.Że też nie znam się tak na złocie :lol:
babi52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zimno,brzydko,wilgotno a ja chcę dla poprawienia Wam nastroju, pokazać jedne z moich ulubienic. Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek [url=http://wjavascript:void(0);ww.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ec6e8bc0f50318b2.html]Obrazek[/url] [img]http://images32.fotosik.pjavascript:void(0);l/407/6f43308e401964c9med.jpg[/img] Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
asiula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 mar 2008, o 10:18

Post »

śliczne że aż ojej!!!
pięknie kolorowo. każda inna i wyjątkowa
Awatar użytkownika
Danio
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lis 2006, o 18:44

Post »

Kasiu, piękne lilie. Dużo masz odmian? Napisz parę słów jak je pielęgnujesz?
Dorota
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
minismok
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2008, o 12:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj :D

w kujawsko-pomorskim mieszkają sami architekci krajobrazu , kolekcjonerzy[piękne lilie!] i mistrzowie-ogrodnicy ;:31

i wszyscy mają oczka wodne ;:1

ciekawa kraina......

serdeczne z gór
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
Awatar użytkownika
mora1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2006, o 17:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Hej :D , czytam od dechy do dechy. Lilie piękne też je uwielbiam, no cudnie, masz jak w bajce.
Jeślibyś chciała bez albo ten pachnący wiciokrzew to wiosną chętnie się podzielę.
Dzięki, że o mnie pomyślałaś, niestety ja już nie mam miejsca na większe nasadzenia, wiciokrzew u mnie nie chce rosnąć, miałam ale padł, w sumie to nie wiem dlaczego. Bardzo ciekawa jestem jakie masz piwonie, ja maniakalnie je zbieram, nie mam ich wiele, nie wszystkie jeszcze kwitły, nie znam też większości odmian. Wiele z nich dostałam , jednak bardzo je lubię i zawsze zwracam na nie szczególną uwagę jak chodzę po ogrodach. Wstawiaj dalej co tam jeszcze masz, to są moje klimaty zdecydowanie. Powiało sielanką.
Pozdrawiam Monika
moja skarpa
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”