Od przybytku głowa nie boli część 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Od przybytku głowa nie boli część 3

Post »

Marysiu to przetacznik jak się nazywa bliżej nie wiem ale to z tej grupy.
Miałam jedną kępkę i wczesną wiosną podzieliłam, rozsadziłam i wszędzie ma się dobrze.Posadzony przy tarasie wiosną

Obrazek

A to też przetacznik nie wiem czy to czasem nie jest ALBA, również podzielony wiosną i jak się rozrósł

Obrazek

Biedroneczko dziękuję Tobie ;:196 ;:196 jak napisałaś to zaraz się rozjaśniło w móżdżku Krysi co to jest, ale Rutewkę tez mam i pokażę co by się upewnić.
A to kawałeczek mojej kamiennej uliczki pod orzechem.....lubię ten zakątek -- rozważań z ;:136

Obrazek

Ale jak już mam się lepiej to Wam oznajmię, że złamałam sobie kręgosłup na wysokosci Th 12 ze zmiażdżeniem tegoż
.kręgu. Mija 5-ty tydzień zmagań bólowych ale już z dnia na dzień ból mniejszy, w ogrodzie chwaściory się panoszą ale i rośliny rosną więc wszystko się równoważy.

pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Podleję zaraz nawozem do pelargonii! Mam! Dzięki! A dalie widzę masz naprawdę fajne odmiany! Musimy pogadać na wiosnę :wink: Ostrzę ząbki na Pruhonice! ;:173
Dyńki już fajne masz! Mi rosną na razie dwie. Mam nadzieję, ze coś jeszcze zawiążą :roll:
Lilia piękna, imponująca! ;:oj
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Mam nadzieję, że i mój ogród za 3 lata będzie tak pięknie kolorowy :) Pozdrawiam ;:3
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Miłka Pruhonice dzisiaj rankiem poszłam na nią spojrzeć, jaki olbrzymi ma kwiat a jeszcze widzę, że są płateczki które muszą się otworzyć....łaniusia jest ;:108 krzew też podgladam, że się rozrasta :wit :wit

Ewarost ja nie zdawałam sobie sprawy, że rośliny tak szybko śmigają, jest prawdą, że o nie dbam.
Ogródek który jeszcze mam na ROD jest już staruszkiem więc tego wzrostu nie widzę, tam raczej hamuję i obcinam co by puszcza nie pwstała.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Krysiu Droga aż dostałam dreszczy ! gdzie to się zdarzyło? w ogrodzie ;:oj Zdrowia Ci życzę i mam nadzieję, że wyjdziesz z tego na dwóch nogach ;:168
A już Ci miałam głowę zawracać zbieraniem nasion z przetacznika :shock:
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Krysiu - zdrówka, zdrówka, zdrówka! ;:196 ;:196 ;:196
Przetacznik Christa dopiero zaczyna u mnie puszczać pęd kwiatowy, już się nie mogę doczekać. Ale to młodzieniaszek w moim ogrodzie... Twój jest cudny ;:303
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Krysiu, tak mi przykro z powodu Twojego wypadku. ;:168
Wracaj do zdrowia jak najszybciej, byś mogła w pełni cieszyć się swoimi pięknie kwitnącymi liliami, daliami, przetacznikami i wszystkimi innymi roślinkami. ;:167
Dyńki szaleją. :tan
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

O matko Krysiu! Szybkiego powrotu do zdrowia ;:196
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Krysiu , już nie tylko u Miłki, ale też u Ciebie będę podglądać piękne dalie. U mnie jedna ma jeden kwiatek, ale już wkrótce będzie ich więcej. Ale gdzie mi tam do Was.
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21

Post »

Krysiu , uważaj na Siebie ,nie forsuj się ,zdrowie najważniejsze . ;:196 Ogród musi poczekać .
Awatar użytkownika
Alina-277
200p
200p
Od: 3 sty 2011, o 12:53

Post »

Witaj...co ja czytam !!!!!kręgosłup !!1 czy przypadkiem nie na schodach a może nie daj Boże w wypadku samochodowym? Krysiu napisz coś więcej ...przykro mi życzę Ci zdrówka bo to długo potrwa....
Pozdrawiam... Alina .
Awatar użytkownika
silvarerum
1000p
1000p
Od: 16 kwie 2012, o 21:48

Post »

Krysiu masz piękne dalie.

Dużo zdrowia i oszczędzaj swój kręgosłup ;:167
Zapraszam: silvarerum czyli szwedzki ogrodnik w akcji.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
Awatar użytkownika
lanceta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 wrz 2010, o 19:39

Post »

http://www.fotosik.pl/zdjecie/81264c8824471191
Krysiu,to nie jest "Pani Leokadia",chyba,że przeszła kolejne przeobrażenie :D
Prawidłowa - jest na str. 10 -ej Twojego wątku.Z radością przyznaję,że masz już interesującą kolekcję dalii.O kolekcji lilii nie wspominam,oglądajac róże wstrzymuję oddech.Wszystko ;:215
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Krystynko faktycznie masz teraz wysyp lilii - przepiękna kolekcja i dorodne okazy. Teraz jest ich czas ale przy takiej pogodzie wpadam tylko po plony i do domu. W strugach deszczu podziwianie nie kusi ...
Wszyscy narzekają, że pod orzechem nic nie rośnie a u Ciebie - pokazowa rabata ;:138
Miłego weekendu i szybkiego powrotu do zdrowia.
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

christinkrysia mój orzech ma chyba pozytywne fluidy albo bardzo głębokie korzenie, bo skalniaczek i wszystkie roślinki na nim mają się bardzo dobrze. Niektóre szczególnie rojniki siedzą jeszcze w doniczce, korzonki już w ziemi i chyba już ich nie będę ruszała.
Zdrówko coraz lepsze i chwasów w ogrodzie mniej ;:108 ;:108 a lilie mają się dobrze

Obrazek

Lodziu czy to Leokadia czy nie...nie wiem, taką zamawiała, przyszła dorodna karpa z taką etykietką i strzegę nazwy jak oka w głowie.
A to dzisiejsza w/g mnie Leokadia w kilku fazach jej rozwoju i wzrostu.......oceń proszę.

Obrazek

Obrazek

Sylusia zgadzam się z twoim twierdzeniem o daliach, też chodzę i podglądam, wzdycham i podwiązuję bo ostatnie pogody wyłamywały do korzenia.
Kręgosłup oszczędzam, w gorsecie poruszam się bardzo dużo i wszystko na dobrej drodze.
Dalie śmigają aż do nieba

Obrazek

Alinko moja kochana forumkowa przyjaciółko ;:196 nie wypadek, zabawa z dziećmi.
Mamy trzepak na nim wszystko, wietrzenie, trzepanie, suszenie, hamakowanie i huśtanie.
Dzieci jak przychodzą gwałcą babcię do udziału w konkursie kto dalej skoczy z rozbujanej huśtawki, kiedy już się bujamy i jesteśmy wysoko robimy wyskok kto najdalej skoczy.
Zawsze miałam najkrótszy wyskok, radości zawsze było wiele, że babcie tylko tyle, przy ostatniej rundzie tak sobie pomyslałam, ja wam gzuby pokażę, aż dupsko mi umknęło i nie na nogi tylko na du.. skoczyłam ;:306
Pomogli mi się pozbierać i jakoś minęła noc, pózniej były rentgeny, badania i nieprzespane noce.
Mogłam tylko na Tramalach i itp. aż wreszcie poszłam na prywatny Rezonans i okazało się, że złamanie ale na wysokości kręgosłupa piersiowego ze zmiażdżeniem. Chodzę w gorsecie, śpię w koszuli ;:306 i już jest coraz lepiej, środki p/bólowe już oszczędniej więc jest coraz lepiej. Pierwszy, drugi neurochirurg tylko zabieg, ale wspólnie doszliśmy do porozumienia że skoro poradziłam sobie biologicznie w tym najostrzejszym bólu poczekamy.
W ogrodzie roślinki sobie radzą.

Obrazek

pella11 masz rację, ogród nawet nie czekał, wszystko rosło w swoim tempie i radziło sobie dobrze.
;:196 za troskę i rady, w zamian moja ulubiona Hausestadt Rostoch

Obrazek

Kasiu z tygodnia na tydzień lepiej, juz nawet chwaściory nie mają racji bytu, czyli jestem na prostej.
Zobacz jak dynia mi zawisła na płocie, dzisiaj mąż posadził ją na foteliku podłożył wiadro na nim steropian aby się nie urwała, z dnia na dzień jest większa i cięższa.

Obrazek

Marysiu Masko tak jak wyżej w zdrowiu już coraz lepiej, przetaczniki kwitną, niektóre już mają kłosy z nasionami, wskazuj które i jak tylko dojrzeją to wyślę.

Obrazek

Bea zdrówko coraz lepsze to i w ogrodzie będzie lepiej.
Przetaczniki i u Ciebie będą dorodne, one szybko się rozrastają.U mnie jest sporo kłosów po przekwitnięciu, na razie nic nie ścinam, jak dojrzeją mogę podesłać nasion.
Już pomaleńku zaczynamy cieszyć się hortensjami

Obrazek

pozdrawiam
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”