Moje "zaczarowane" kwiaty - kolekcja Haliny - 1cz.

Zablokowany
Awatar użytkownika
Art
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sie 2007, o 20:04

Post »

Halinko, świetny sposób znalazłaś na chandrę - mam na myśli Twój nowy falenopsis w prążki z pofalowanymi płatkami - b. ładny ! Ale własne kwitnienie dendrobium nobile, to jak prawdziwe lekarstwo na polepszenie nastroju.
Gratuluję Halinko ;:333 Sama nie mam tego gatunku, więc nacieszę się Twoimi pięknymi kwiatuszkami :)
Piegusek z białym noskiem też mi się podoba :D

Pozdrawiam cieplutko
Awatar użytkownika
Wanda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 mar 2008, o 11:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Halinko, oby ci ta chandra w nałóg nie przeszła ;-) Cudeńka. A Nobile !!!! Wprost poezja!
Awatar użytkownika
renata75
1000p
1000p
Od: 5 kwie 2008, o 16:10

Post »

Witaj Halinko ,co słychać u Ciebie i Twoich storczyków, pokaż bo się stęskniłam.

Pozdrawiam :P
Awatar użytkownika
orange30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2007, o 22:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Renatko u moich podopiecznych nic nowego. Pędziki kwiatowe u kilku phal. powoli rosną i poza tym bez zmian ;:12
"Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówki do życia" - Halina
Mój spis wątków
Moje robótki
Awatar użytkownika
dewuka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2008, o 13:37

Post »

Halinko - oj dzieje się u Ciebie, dzieje. :lol: Katleja wspaniała, ja powoli dojrzewam do zakupu tego właśnie storczyka.
Czy to białe dendrobium pachnie?
Awatar użytkownika
orange30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko pachnie ten mój białasek (dendr.nobile).

Sabotek zawzięcie pokazuje swoje wdzięki. Co i rusz kwitnie:

Obrazek

Niespodzianek (gratisek) już ma takie pąki:

Obrazek

A to biedactwo po przejściach (zalane w kwiaciarni) po długiej reanimacji nieśmiało rozchyla swoje płateczki:

Obrazek
Ten falek wypuścił z przeciwległej strony w jednym miejscu aż dwa pędziki i coś mu się odwidziało. Pędziki zaczęły zasychać i jest tylko jeden z trzech ;:28
Mój spis wątków
Moje robótki
Awatar użytkownika
Art
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Halinko, rozczulił mnie ten sabotkowy pączek. Jest śliczny z tymi stulonymi płatkami i włoskami !
Ciekawa jestem, czy to zdjęcie robione aparatem z tel. kom. ?
Co do reanimowanego "biedactwa", to teraz nieśmiało kwitnie, a w przyszłym roku (pod Twoją opieką) będzie to juz silna roślina. Też tak miałam z jednym falenopsisem i aż nie mogę uwierzyć, że kiedyś był słabeuszem.
Awatar użytkownika
Agnieszka_73
200p
200p
Od: 16 paź 2008, o 21:17

Post »

Sabotkowy pączek to czysta poezja! Świetna fotka, włochatego pączusia.. Powodzenia :)
To ja typ niepokorny :)
Awatar użytkownika
orange30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak tak Joasiu, fotka robiona tel. kom., akurat miałam pod ręką. Dlaczego pytasz? On robi takie względne fotki, zależy o jakiej porze dnia, ale takie tam trele.... Z zygopetalum już się wyleczyłam, jak na razie same z nim kłopoty i chyba wyląduje w koszu. Z tego co wyczytałam w necie to mój przypadek nie jest odosobniony, te typy często tak mają.Fotki nie wstawię bo wstyddddddd............... ;:98 ;:110 ;:96
Mój spis wątków
Moje robótki
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08

Post »

Halinko, śliczny sabotek, urocza fotka :wink:
poszukuję takiego sukcesywnie kwitnącego i coś nie mogę trafić :twisted: a to raj dla oczu musi być, co chwila nowy kwiatek :lol:
Ciekawe jakie kwiaty będzie miał ten gratisik, bo pączki już owszem owszem 8)
Gratuluję wyprowadzenia na prostą choruszka :!: , mój reanimowany też ma już calkiem spory pęd, to też i dla mnie wielkie przeżycie bo widzę jak odwdzięcza się za pomoc :roll:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
orange30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj dziewczyny kochane dziękuje za cieplutkie słowa. Miło mi, że podoba Wam się mój rodzynek, bo drugi, razem z tym kupiony, po liściach myślałam, że silniejszy, z większym wigorem, ale puścił jednego kwiatka i usechł. Zbuntował się czy co??? Sama nie wiem? A również okaz z tych co to sukcesywnie kwitnąć powinny, ale cóż, mówi się trudno i kocha się dalej ...... orchidee :D
Asiu gdyby nie taka pogoda jak za oknem, to chyba bym Ci pomogła w zakupie sabotka. Poprosiłabym moją zaprzyjaźnioną kwiaciarkę, żeby mi sprowadziła, ale strach bo może być roślince za zimno w transporcie. Cierpliwość jest nagradzana, może spotkasz :D czego Ci serdecznie życzę.
Mój spis wątków
Moje robótki
Awatar użytkownika
Art
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Halinko, właśnie dlatego pytam o aparat, bo zawsze narzekałas, że źle Ci wychodzą zdjęcia nim robione, a tu fotka jak malowana, jak z funkcją makro ;:333
A co się stało z tym Zygopetalum ??? (zdjęcia nie musisz robić :wink: )
Awatar użytkownika
orange30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Joasiu to Ty jeszcze nie śpisz??? Zygopetalum ma strasznie brzydkie liście (choroba). Co i rusz pryskam, obcinam i znowu pryskam a efektów żadnych. Podlewam ostrożnie tak jak wszędzie zalecane, podłoże wymieniłam a ono jak nie chce się mnie słuchać tak nie chce, a ja tak grzecznie proszę, żeby ślicznie rosło.
Mój spis wątków
Moje robótki
Awatar użytkownika
Art
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Poczytałam Halinko o ich chorobach i faktycznie nie są to sprawy łatwe do opanowania :?
Cóż, mogę Ci tylko życzyć, aby pojawił się jakiś nowy, zdrowy przyrościk !

Pozdrawiam cieplutko :)
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08

Post »

orange30 pisze:Asiu gdyby nie taka pogoda jak za oknem, to chyba bym Ci pomogła w zakupie sabotka. Poprosiłabym moją zaprzyjaźnioną kwiaciarkę, żeby mi sprowadziła, ale strach bo może być roślince za zimno w transporcie. Cierpliwość jest nagradzana, może spotkasz :D czego Ci serdecznie życzę.
Halinko, to baaaardzo miłe z Twojej strony :wink: dziękuję :wink: mam jednak nadzieję że kiedyś spotkam na swej drodze takiego przystojniaczka jak Twój :lol: na wiosnę bywały w Auchan, i akurat wtedy kupiłam innego bo na 2 nie mogłam sobie pozwolić...może innym razem :wink:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”