Sporo mam też jakby staśmionych łodyg, za nic nie mogę rozpoznać, która łodyga jest główna a która to wilk, a chciałam prowadzić pomidory na 1 pęd. Pozostawiałam obydwie odnogi i jedną z nich ogłowiłam za gronem kwiatowym, jak źle trafiłam to będzie samokończący
Amatorzy pomidorów gruntowych. Część 6
- elaos
- 500p

- Od: 10 kwie 2016, o 17:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Amatorzy pomidorów gruntowych. Część 6
Bardzo dużo miałam staśmionych kwiatów w tym roku. Nie wiem czy to kwestia odmian, może niektóre są bardziej podatne? Na początku zostawiłam je, ale wyszły z nich takie potworniaki, że resztę szybko usunęłam.
Sporo mam też jakby staśmionych łodyg, za nic nie mogę rozpoznać, która łodyga jest główna a która to wilk, a chciałam prowadzić pomidory na 1 pęd. Pozostawiałam obydwie odnogi i jedną z nich ogłowiłam za gronem kwiatowym, jak źle trafiłam to będzie samokończący
Pozdrawiam-Ela
Prawdziwie wielki jest ten człowiek, który chce sie czegoś nauczyć.
Prawdziwie wielki jest ten człowiek, który chce sie czegoś nauczyć.
-
kaLo
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 17 kwie 2013, o 12:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wilki staram się obrywać sukcesywnie,ale czasem się trafi taki dobrze wyrośnięty, to go obcinam między 1 i 2 liściem.W tym roku zaszalałem i puścilem na dwa pędy a niektóre jeszcze + odziomek.
.
-
kaLo

Wilki staram się obrywać sukcesywnie,ale czasem się trafi taki dobrze wyrośnięty, to go obcinam między 1 i 2 liściem.W tym roku zaszalałem i puścilem na dwa pędy a niektóre jeszcze + odziomek.
.
- majalis2013
- 500p

- Od: 20 mar 2013, o 08:10
kaLO ja co rok tak prowadzę z braku miejsca, da radę Principessa puściła mi się nawet na kilka pędów, owoce nie zdrobniały.
Agata
- whitedame

- Od: 17 lut 2012, o 16:22
Principessa? Nie piszesz przypadkiem o Principe Borghese?
Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty Frank Zappa
-
kaLo

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 8#p5601618 Ja mam takieczarnoziemy i taki sposób prowadzenia to jednak wyzwanie.Póki co wszystkie wyglądają tak i jeden tak .

- majalis2013
- 500p

- Od: 20 mar 2013, o 08:10
Oj tak
, tak to jest jak się robi kilka rzeczy na raz. dziękuję za zwrócenie uwagi. Powinnam napisać Principe Borghese.
kaLo cudowny busz, czarnoziemu zazdroszczę bo sama mam piaski które cierpliwie użyźniam. Ale pomidorki chyba ja lubią bo ładnie rosną.
U ciebie piękne z owocami moje tez nie najgorsze dopiero zaczynają kwitnąć. Późno siałam rozsadę i o całe dwa tygodnie później posadziłam do gruntu. W tym roku z braku czasu były tylko raz przepikowane z siewek do kubków. Traktuję to jako eksperyment na przyszłość.
dopiero teraz otworzyłam linki, jak widzę na jednym wózku z piachem jedziemy. Tylko u mnie w niektórych miejscach w ogrodzie jest mniej tego czarnego
kaLo cudowny busz, czarnoziemu zazdroszczę bo sama mam piaski które cierpliwie użyźniam. Ale pomidorki chyba ja lubią bo ładnie rosną.
U ciebie piękne z owocami moje tez nie najgorsze dopiero zaczynają kwitnąć. Późno siałam rozsadę i o całe dwa tygodnie później posadziłam do gruntu. W tym roku z braku czasu były tylko raz przepikowane z siewek do kubków. Traktuję to jako eksperyment na przyszłość.
dopiero teraz otworzyłam linki, jak widzę na jednym wózku z piachem jedziemy. Tylko u mnie w niektórych miejscach w ogrodzie jest mniej tego czarnego
Agata
- zuzia55

- Od: 24 kwie 2008, o 21:26
PaulaPola pisze:Zuzia U Ciebie jak zwykle jest co podziwiaćTy to masz rękę
Na ilu odmianach staneło w tym roku?
Paula,tylko 70
- PaulaPola

- Od: 26 mar 2012, o 21:18
Oooo to skromniutko w tym roku
Pół działki sprzedałaś? Bo jak takie ograniczenia wytłumaczyć ?!
Jeśli chodzi o Kozyra to i ja na niego licze w tym roku. Może w ten weekend będę miała czas się wszystkim dokładnie przyjżeć żeby jakieś pierwsze spostrzeżenia wysnuć. Musze przyznać że jak ja zaczełam mniej skakać koło pomidorów to też mi lepiej rosną
Dużo u mnie Rosyjskich w tym roku. Kilku jestem bardzo ciekawa 
Jeśli chodzi o Kozyra to i ja na niego licze w tym roku. Może w ten weekend będę miała czas się wszystkim dokładnie przyjżeć żeby jakieś pierwsze spostrzeżenia wysnuć. Musze przyznać że jak ja zaczełam mniej skakać koło pomidorów to też mi lepiej rosną
-
kaLo

Ja nie jestem. Niech nie przyłażą. Mam dwa krzaki NN Krym od Jokaer.PaulaPola pisze: Dużo u mnie Rosyjskich w tym roku. Kilku jestem bardzo ciekawa
Agata ,ten z owocami to taka wprawka z pierwszej dekady marca. Wszystkie pozostałe są z Wielkiej Soboty. Faktycznie trochę gęsto.Muszę poprzycinać dolne liście.
- PaulaPola

- Od: 26 mar 2012, o 21:18
Kalo, ja chocbym chciała to od nich nie uciekne
Mieszkam stosunkowo blisko granicy, w moim mieście sa 2 spore galerie handlowe.... Jak sie zaczynaja wyprzedaże to jest ich multum. Ale wole tych Ruskich na działce
Ci chociaż nie parkują patologicznie 
- justa_be

- Od: 26 lut 2014, o 08:00
U mnie wczoraj oprysk saletrą wapniową, na aurijach pojawiła się SZW i na kilku innych też.
Pozdrawiam ;)
- jokaer
- -Moderator Forum-.

- Od: 14 lut 2008, o 08:21
- Lokalizacja: Pogórze Ciężkowickie 385 m npm; na granicy Małopolski z Podkarpaciem
Kalo
Jak Ci się spisuje, jestem ciekawa, w tym roku go nie siałam.Mam dwa krzaki NN Krym od Jokaer.
Pozdrawiam- Jola Spis treści w uprawie warzyw
----------------------------------------------------
Sprzedam/Kupię/Wymienię Moje krzyżówki Na pohybel zimie
----------------------------------------------------
Sprzedam/Kupię/Wymienię Moje krzyżówki Na pohybel zimie
-
kaLo

W tym roku okroiłem swoje chciejstwa do 33 odmian co dało w sumie 83 krzaki. Wynik ostateczny nie jest do końca ścisły,bo jest kilka krzewów z doszczepionymi korzeniami od P-20 i jest jeden krzew 5 w jednym, czyli ma na sobie szczepione 4 inne odmiany

Całkiem dobrze.Zwrócę na nie szczególną uwagę, jak pójdę na działkę.Jak Ci się spisuje, jestem ciekawa, w tym roku go nie siałam.
PS.
Kilku osobom wysłałem nasiona odmiany HTP-11. Jak się spisuje? To te 3 masywne krzaczory na fotce kilka postów wyżej .
-
pomidormen
- 1000p

- Od: 26 sty 2010, o 11:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Na akcji o ile pamiętam był jakiś syryjski, może weźmiesz jednegoPaulaPola pisze:Kalo, ja chocbym chciała to od nich nie uciekneMieszkam stosunkowo blisko granicy, w moim mieście sa 2 spore galerie handlowe.... Jak sie zaczynaja wyprzedaże to jest ich multum. Ale wole tych Ruskich na działce
Ci chociaż nie parkują patologicznie