Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 4

Post »

Lucynko! śliczne róże i w dodatku nie NN, a myślałam że ta pierwsza to Westerland :uszy
Iryski cudne i orlik no i czytam, że deszcz podlał ogród :D
Z taką rozkoszną Miśką to tylko spać, ja mam dwa koty i jak gaszę światło zaczynają polować...no to ja je ;:222 i śpię sama!
Dobrej nocy i pięknej jutrzejszej niedzieli ;:168 ;:4
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Nie narzekaj kochana, ta rabatka na fotce wygląda całkiem przyzwoicie, nawet powiedziałabym że bogato. ;:138 ;:138
A przy okazji prezentacji nazwałaś niektóre po imieniu ..... widać że postępy robisz. ;:215
Miśka zmęczona upalnym dniem rozkosznie się ułożyła.A ja wczoraj tańczyłam z wężem, żeby biedactwa wytrzymały do poniedziałkowego wieczoru, bo mam wyjazd z M na wizytę z wynikami.Dzisiaj od rana znowu upalnie. ;:3 ;:3
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam wszystkich miłych gości w niedzielny poranek. ;:4

Pogoda wspaniała, sprzyjająca uroczystościom z udziałem Prezydenta RP w moim mieście. ;:63
Będzie mnóstwo wspaniałych wrażeń. ;:333
Działka po południu. Poczeka. :tan

Ewelinko - podziwiam Cię, ponieważ wiem, jak trudno pozbierać się po dłuższej nieobecności w domu. ;:303
Kwiaty mi się rozkręcają i kwitnie ich coraz więcej, ale co do warzyw, to poza pomidorami, ogórkami, sałatami, buraczkami, koprem i pietruszką naciową nic więcej nie mam. Nawet cebula padła, a marchewka czy pietruszka korzeniowa w ogóle nie chcą u mnie gościć. Nie mówiąc o innych warzywach.
Dlatego właśnie cieszą mnie te, które wyraziły ochotę sprawiania mi przyjemności. ;:63

Soniu - mam słoneczko. Piękne, na tle czysto błękitnego nieba. ;:3
Heliotropy wysiewam już w styczniu, a w miarę ich wzrostu uszczykuję im wierzchołki wielokrotnie, co powoduje takie właśnie rozkrzewianie roślinek. ;:108
Pomidorów nie sieję, kupuję gotowe sadzonki ze sprawdzonego źródła i zawsze jestem zadowolona. ;:333

Dorotko 71 - sam wiatr nie jest w sumie taki straszny, jedynie szkody przezeń poczynione napawają grozą. ;:145
Liczę na to, że taka sytuacja już się nie powtórzy, ;:185 ;:185 choć w telewizorowniach straszą...... ;:202

Marysiu [Maska] - właśnie dałaś mi do myślenia, bo znaczniki przy trzech różach zostały trochę naruszone i nie jestem pewna, czy szkudniki nie narobiły mi podłoże. Róża ma mieć brzoskwiniowy kolor i ma, ale czy tylko ta jedna....
Nic to, pożyjemy - zobaczymy i ewentualne poprawiny nastąpią. ;:224
Moja Miśka tylko czeka, a gdy ja do łóżka, to ona natychmiast do mnie. Nie wyrzucam jej, bo jest taka słodziutka, gdy się przytula. ;:168

Stasiu - owszem różana rabata nieźle wygląda, bo zza krzaków różanych wyzierają jeszcze kwitnące goździki brodate. ;:306
Nazywam po imieniu tylko nowo wysadzone róże, natomiast nawet nie próbuję przypasować imienia tym starszym egzemplarzom. Najważniejsze dla mnie jest to, że cieszą oczy swoimi pięknymi kwiatami.
Życzę Tobie, Twemu eMowi oraz roślinkom, by wszystko było po Twojej myśli. ;:167
No i niech Ci wreszcie spadnie porządny deszcz. ;:63

Teraz już zamykam laptoka, biegnę nakarmić i napoić papużki.
Do miłego! ;:4
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Lucynko straszą, straszą. Ale im tym razem nie wyszło. Spokojna noc była. Dziś od rana słoneczko.
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Lucynko u mnie nawałnice były w nocy z czwartku na piątek i w piątek do południa, na szczęście obyło się bez większych strat za to jeszcze dziś mam wilgotno :heja
Cudnie kwitną różyczki, a Misia rozkoszna, cudnie zapowiadają się heliotropy :wit :wit
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Lucynko, dziękuję za zdrowotne życzenia ;:167 deszczowe również. ;:196 Wczoraj tak długo podlewałam, myśląc że to na dwa dni wystarczy, niestety już dzisiaj kilka roślin było całkiem zwiędniętych.U nas nadal ma być żarówa i ponad 30*a jutro wyjazd.
Mam nadzieję że dzisiaj odpoczęłaś na działeczce a wcześniej uścisnęłaś rękę Prezydenta. ;:oj
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Co Ty opowiadasz, że Twoja rabata różana jest uboga? Chciałabym mieć taką ;:oj Swojej z dalszej perspektywy w ogóle nie pokazuję, bo tam same łyse place. Trochę maskuję jednorocznymi, ale o jeszcze niewiele daje. Novalis piękna jest ;:63
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Kokietujesz kochana
Jaka uboga, Przecież ma kwiat na kwiecie.
Teraz wiem dlaczego do mnie w niedzielę nie chciałaś przyjechać ;:173
Kupiłam sobie takie iryski holenderskie, ale wylazły tylko liści
Tobie w piątek działeczkę podlało, a u mnie chyba tylko pokropiło.
Nadal susza
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Kochani, pospacerowałam po ścieżkach Waszych ogrodów, a teraz wróciłam do siebie, by przywitać miłych Gości. ;:180 ;:180

Dorotko 71 - poczekaj, gradowe i wichrowe burze dopiero mają nastać. ;:108
Temperatury zapowiadają bardzo wysokie, a zwykle takiej pogodzie towarzyszą paskudne zjawiska na ogół w postaci huraganowych burz. ;:222

Tymczasem kolejna gazania uśmiecha się do słonka.Obrazek

Julio - cieszę się, że huragan nie narobił szkody wśród Twoich ślicznych roślinek. :tan
Róże rozkręcają się i coraz to bardziej cieszą. A heliotropy też tuż-tuż do kwitnienia. ;:333

I lilie oczywiście też.Obrazek

Stasiu - wyobraź sobie, że ja też dzisiaj już musiałam podlać. Nawet jeżówki pospuszczały główki z powodu niedostatku wody, bo gdy podlałam im nóżki, niemal natychmiast podniosły główki do góry. ;:303
Rękę ściskałam swojemu eMowi, na uboczu, poza tłumem. On sercowy, trzeba uważać na słońce i tylko cień mu odpowiada. ;:131
Odpoczęłam, poczytałam, pospacerowałam, podlałam i do domu wróciłam. ;:63

A! jeszcze z fotoaparatem popracowałam.Obrazek

Iwonko 1 - róże na tej rabacie mają już swoje lata, więc należałoby od nich więcej wymagać. ;:113
Co do 'novalis' to w pełni się z Tobą zgadzam.

Oto ona. Specjalnie dla Ciebie.Obrazek

Gosiu [Margo] - wybacz, kochana, ale zaproszenie na dzisiaj przeczytałam dopiero po powrocie z działki. Taka ze mnie internautka. ;:171 ;:171 ;:171 Jednak z uwagi na ważne okoliczności musiałabym Ci odmówić. Mój M wyleciał z pracy za udział w tamtych wydarzeniach, więc to było jego święto. ;:108
Może później swoje irysy sadziłaś, poczekaj cierpliwie, zakwitną. Moje też długo się zbierały.
W piątek działkę rzeczywiście solidnie podlało, ale ziemia jest tak spragniona wody, że dzisiaj już niektóre rośliny mdlały i zmuszona byłam je podlać. ;:32

Cynii jednak nie przeszkadzało palące słońce i otworzyła pierwszy kwiatek.Obrazek

Zwyczajowy spacerek na dobranoc.

Orliki otwierają kolejne kwiatki. Ciekawa jestem, kiedy zakończą swój pokaz.
Obrazek

Obrazek

Nagietek. Miał być różowy...Obrazek

Irysy holenderskie ciągle jeszcze cieszą oczy.Obrazek

Zaczyna tytoń ozdobny.Obrazek

Na koniec królowa wśród moich róż.ObrazekMa cudne, takie aksamitne płatki. No i ten kolor! ;:333

Dobrej, spokojnej nocy, kochani i wymarzonej pogody na cały tydzień. ;:167 ;:167
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Oj nie strasz tymi wichurami bo wiatru nienawidzę. ;:222
Nagietek cudny choć jak się chce dany kolor to na taki się czeka. ;:124
Piękne kolory na dzień dobry, życzę cudnego dnia. ;:196
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

:wit Witam w deszczowym, ale ciepłym dzionku.
Deszcze świętojańskie jeszcze nigdy mnie nie zawiodły, w tym roku również. Przyszły nieco wcześniej, ale są . ;:333
Pada przez cały dzień. To mocniej, to słabiej, jednak moczy ziemię daleko w głąb i to jest najważniejsze. :tan :tan
Działki nie widziałam, bo i po co niepotrzebnie moknąć. ;:306
Odrobiłam zaległości domowe i to też mnie cieszy. ;:63

Kasiu [Kasiula] - okej, już nie będę. ;:185 ;:185
Dzięki za życzenie, które spełniło się w całości. ;:196 Na taką pogodę czekałam z utęsknieniem. ;:63
Niech sobie jeszcze popada, tak chociaż przez nockę. ;:303
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

O już nagietek, cynia ;:oj , no ja to jeszcze poczekam na swoje ;:108 no jak pada i cieszy to niech jeszcze popada, u nas znowu chmurki idą sobie bokami ;:185
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21

Post »

Śliczna ta gazania ;:oj Moje są nadal w fazie dwóch listków... U mnie niestety straty po wiatrach są. Pienny agrest złamany jak zapałka. Dwie winorośle zbierałam z ziemi - na szczęście sa jeszcze na tyle giętkie, ze się nie złamały. W namiocie połamalo mi kolejne łączniki i bałam się, ze złoży się jak domek z kart - na razie doraźne zabezpieczenie na szczęście wystarczyło.
Szybko u Ciebie zakwitły jednoroczne - u mnie raptem jeden nagietek, kilka aksamitek i lwich paszczy.
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Lucynko nagietek nie różowy, ale śliczny pełny z podkreślonymi brzegami ideał, też mam deszcz od wczoraj z większym lub mniejszym natężeniem wieczorem zaczęło się przejaśniać, więc jutro chyba będzie pogodnie ;:168
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Dzień dobry wszystkim miłym gościom ;:180
Za oknem szaro i mgliście, lecz bez opadów, a szkoda. ;:174
Tym bardziej, że noc minęła bez deszczu. Chmury jeszcze wiszą, to jest nadzieja....

Iwonko [00..] - nagietki, które same się wysiały w truskawkach już od dawna kwitną. Różowe wysiewałam w inspekcie, pikowałam na miejsce przeznaczone dla nich w końcówce maja, toteż zakwitają później. Tyle że nie chcą cieszyć różowym kolorem. ;:222
A cynie siałam jeszcze w domu.
Spadło dużo wody z nieba, ale miałam nadzieję na więcej... Cóż, może do Ciebie chmurki spuszczą na ziemię warkocze deszczu, czego życzę Tobie i Twoim roślinkom. ;:167

Kasiu [vimen] - ;:oj współczuję Ci zniszczeń pogodowych. ;:168
Jednocześnie cieszę się, że namiot oparł się wichurze i mimo pewnych uszkodzeń nie zawalił się i nie zniszczył owoców Twojej ciężkiej pracy. :tan
No widzisz, a moje aksamitki jeszcze malutkie, natomiast lwie paszcze w fazie pąków, a i to nie wszystkie. ;:108

Julio - kwiat nagietka podoba mi się, to prawda, ale miał być różowy. :oops:
Cieszę się, że i Tobie deszczyk zrosił roślinki. ;:63 One to bardzo lubią. ;:333
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”