Od przybytku głowa nie boli część 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Od przybytku głowa nie boli część 3

Post »

Julcia ja gro roślin to mam przeniesionych z ROD ale czy tak doskonale posadzonych to bym nie powiedziała.
Czytałam Twoją wypowiedż w sprawie sadzenia host u Kasi, u mnie podobne sytuacje wystąpiły gdzie na froncie znalazła się wielgachna hosta a z tylu siedzą maluszki, nie chce mi się teraz zmieniać miejscówki ale jak się zrobi chłodniej dokonam ładu.
Julcia i ja się dziwuję, że te rosliny tak szybko rosną, ale to znak jak nam czas szybko też umyka.

:wit
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

leszczyna pisze:Nie wiem czy dobrze ja odczytuję ale z jej płaków zrobiłam konfiturę rózaną ....na moje to FRIST LADY

Obrazek

Krysiu, muszę Cię zmartwić... to nie First Lady.. bardziej skłaniałabym się ku Louise Odier..
Awatar użytkownika
Sasanka18
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2010, o 19:25
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Krysiu ;:168 pospacerowałam u Ciebie w niedzielne popołudnie
i zrelaksowałam się po całym tygodniu.,Ogród Twój zmienia się z każdym dniem,
aż nie do wiary, że to ten ogród który tu zastałaś .
Pięknie kwitną u Ciebie róże ,masz chyba dobrą ziemię u mnie przy tej suszy
młodsze okazy mają mało kwiatów starsze jakoś sobie radzą.
ChOPINA teraz kupiłam w donicy w miejsce wymarzniętej róży
to bardzo zdrowa i piękna róża broniłam się przed jej kupnem ,
aż w końcu gdy ją zobaczyłam w centrum -uległam .
Moja jeszcze nie kwitnie ale ma pączusie .
Awatar użytkownika
kasik 69
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2010, o 15:04

Post »

:wit Krysiu,ale pięknie u Ciebie,taki trochę angielski ogród Ci się zrobił. Co do sadzenia,to czasem w opisie też pisze inaczej,a rośliny inną wielkość osiągają.Ale przecież my lubimy przesadzać,prawda :?:
Zapraszam do mnie,
Moje wątki
Nasz Ogród
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Urzekły mnie Twoje cudowne róże, Krysiu. ;:63 ;:63
One nie tylko piękne, ale już w pełni rozkwitu. ;:215
Moje, nieliczne zresztą, dopiero tak naprawdę przymierzają się do kwitnienia. ;:108
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Krysiu - a co to jest za róża ta dwukolorowa? Bo kupiłam sobie Papageno i czekam na jej pierwsze kwitnienie.
Jakoś tak mi się z nią skojarzyła.
Ładnie wygląda ta brzoza pod milinem - fajne uzupełnienie kompozycji. ;:215
Awatar użytkownika
lanceta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 wrz 2010, o 19:39

Post »

Krysiu,obchodzimy wspólny jubileusz, już 3 lata w nowym miejscu ;:333 - u nas miną w sierpniu.
Piwonia drzewiasta u Ciebie dobrze się czuje i odpłaca pięknym kwieciem,o skalniaku pod orzechem nie wspomnę :D
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Krysiu ,już wiem gdzie mi przepadłaś .To nie jest zwykły ogród ale najnormalniej roślinny busz .Musi masz super ziemię że w takim tępie wszystko Ci rośnie . Róże masz zjawiskowe , aż brak słów .Nie dziwię się więc że nosa z ogrodu nie chce Ci się wychylić bo masz pięknie .Sama bym się do Ciebie wprosiła na zimne piwko z sokim i posiedziała na tarasie w Twoim miłym towarzystwie .Serdecznie pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Krysiu! Cieszę się, że tak pięknie Ci zakwitła Biennenweide, a jeszcze pokaże na co ją stać! Zobaczysz! Pięknie rosną Twoje dalie. Już bliżej niż dalej do ich kwitnienia!
Wszystkie róże urocze! Własnie zażądałam piwa z sokiem, tak mi narobiłaś apetytu!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

Miłka ;:196 za Biennenweide, ona taka młodziutka a jak ładnie zakwitła, myslę, że do jesieni bedzie mnie cieszyć.
Za to dalie dzisiaj ucierpialy, ulewa i silny wiatr albo wicher wyłamał mi kilka łodyg, zabierałam się do paliczkowania już w tygodniu ale zostawiałam na sobotę i masz babo placek ;:223 ale ja myślę, ze i tak pokażą na co je stać.
Róże nadal zachwycają

FRIST LADY no niestety ale podbiła moje ;:167 w ubiegłym roku w ogóle nie dostrzegłam jej urody

Obrazek

Obrazek

Pela 11 ziemia moja gliniasta, ja do takiej nie jestem przyzwyczajona, bo na ROD to puszek, tutaj jak wilgotno to można z motyczką się poruszać jak dogrzeje ;:3 to klepisko.
Ale rośliny a szczególnie róże ponoć to lubią i chyba to się sprawdza.
Na dowód że im służy pokażę

POMPONELLA
Obrazek

Obrazek

Lodziu mi już minęło ostatniego kwietnia i tak patrzę na ogród jak te rośliny szybko rosną i w takim samym tempie nam czas umyka ;:223

Hausestadt Rostoch

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Beaby tak to Papegeno u mnie jest drugi sezon, krzaczek ladnie zbudowany, kwitnie dość obficie i gółwki trzyma do góry, na pewno będziesz z niej zadowolona

Zakwitła pierwsza datura

Obrazek

Lucynko zgadzam się z Tobą, róże to chyba wszedzie w tym roku wystartowały dość wcześnie i miom suszy kwitną obficie.

Aleksander Mec Kenzie posadzony przy ulicy zaczyna być problemem, rozrasta się bardzo mocno i jak ja teraz przycinać co by w oczy przechodnim nie wchodziła

Obrazek

Kasik mój ogród taki swojsko-wiejski zgodnie z moim pochodzeniem, wszystko bym chciała w nim mieć, zresztą zobacz jaki misz-masz tutaj panuje

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Sasanko wcale się nie dziwię, że poleglaś przy Chopinie ale musisz mieć na uwadzę to, że ona tworzy silny, dobrze zbudowany krzew. Mam dwa jeden posadzony prawidłowo drugi w towarzystwie Chippendale i nie tworzą dobrego duetu

;:108 ;:108

Obrazek

za to kwiaty ma urocze

Obrazek

I mój stały towarzysz zmagań ogrodowych

Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Krysiu już myślałam że to ze mną coś nie tak, że mi się w oczach pop.... ;:306 Uwielbiam Aleksandra Mac Kenzie! od trzeciego roku jak się rozrósł to fantastyczna róża i bezproblemowa ;:333
Awatar użytkownika
inka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2009, o 11:54

Post »

Krysiu lubię do Ciebie zagladać masz dużo takich róz jak ja , porównuję je zawsze jak rosną , tak jak obserwuję Twoją lady , moja jest kupiona w zeszłym roku nieduża jeszcze i ma pąki więc czekam na ich rozkwit , Twoja jest super , bardzo mi się podoba mam nadzieję ,ze i moja taka będzie, miłego dnia ;:3
slimak900
200p
200p
Od: 27 lut 2013, o 12:25
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Chopin piękny moje z wiosennego sadzenia dopiero się rozkręcają ale kwiat naprawdę uroczy ;:167 to u mnie pierwsze białe róże w ogrodzie razem z polsternem posadzone w tym roku będzie pięknie jak wyrośnie na taki krzak jak Twój :heja
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Krysiu - co to znaczy dobrze posadzić Chopina? Bo sadziłam go teraz wiosną, więc jakby co to na jesień bym mogła go ruszyć...
Jest w towarzystwie innych trzech róż...
Kurdybanek z pelargonią wygląda super. Czekam aż się mój bardziej rozrośnie żebym go mogła też porozdzielać.
Róże super!
O - i jeszcze masz czas na kąpiel w basenie ;:306 ;:3
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Krysiu, z jednej strony nie chce się wierzyć, że to już trzy lata minęły, jednak z drugiej strony patrząc na Twoje bujne rośliny, zagospodarowanie i przepiękne aranżacje wydaje się jakby minęło sporo więcej czasu, "idziesz jak burza", a Twoje roślinki Cię podglądają i próbują prześcignąć ;:306. A tak na poważnie to one, po prostu odwzajemniają Ci się za miłość im podarowaną, nie wiem co najpierw chwalić bo wszystko mi się bardzo podoba, róże wiadomo ;:167, iryski, akant, skalniaczek, ostróżki, piwonia drzewiasta i ta różowa z białym środkiem (znasz może jej nazwę?) rudy pomocnik, piwo z soczkiem :;230, no i jaśminowiec ;:108.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”