To białe to jakaś margerytka
Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 4
- julcia1
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 maja 2011, o 08:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 4
Lucynko moja mama też grubo po 80-tce więc jeszcze jesteśmy czyimiś dziećmi
cudna 
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Moje zielone zakręcenie
- sweetdaisy

- Od: 15 sty 2015, o 19:21
Lucynko, no jakże mnie nie widzisz na awatarku, no przecie siedzę sobie po drugiej stronie aparatu i popijam kawkę która stoi na stoliczku
A tak w ogóle, to w tym właśnie czasie jak to zdjęcie robiłam i rzeczoną kawkę piłam, to do głowy wpadł mi pomysł na moja obecna białą rabatę. Tydzień później już ryłam trawnik pod nią
A tak w ogóle, to w tym właśnie czasie jak to zdjęcie robiłam i rzeczoną kawkę piłam, to do głowy wpadł mi pomysł na moja obecna białą rabatę. Tydzień później już ryłam trawnik pod nią
-
tencia

- Od: 26 sty 2013, o 20:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Trochę deszczu mogę oddać ,miałam popracować od poniedziałku a tu dwa dni już pada,dzisiaj w przerwie szybko skoczylam po szczypior i sałatę i trochę truskawek.Zapowiada się u mnie dużo porzeczek czarnych ,będzie nalewka
,zielsko pędzi jak szalone ,to tak w skrócie .
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Zmęczona i uchetana, ale cała i zdrowa przybiegłam do Was, Kochani.
Witajcie!
Iwonko 1 - niektórych roślinek mam pojedyncze sztuki, np. bodziszki, ale nie tylko.
Trochę eksperymentuję, sprawdzając, jakie rośliny zechcą u mnie zamieszkać, bo nie każda dobrze się na mojej działce czuje.
Irysów holenderskich akurat nasadziłam fullwypas, a to z ciekawości co do ich kwiatów. No i nie zawiodłam się. Ogromnie mi się podobają.
Mam nadzieję, że dzisiejsze plany zrealizowałaś.

Irenko - witaj! Dziękuję za ciepłe słowa.

Marysiu [Maska] - astry jeszcze mi nie zakwitły i długo trzeba będzie na nie poczekać, natomiast ten biały kwiatek to NN.
Nie znam nazwy tych roślinek. Dostałam kilka sadzonek, które pięknie się rozrosły i mają takie śliczniutkie bielutkie kwiatuszki.
Dzień minął dwojako. Pogrzeb, a potem działeczka, dzięki której nastrój wrócił do równowagi.

Iwonko [00..] - kwiatki wzięły i urosły tak, że mnie prawie już zza nich nie widać.
A moje kalle wydają kolejne pąki i jeszcze przez jakiś czas pokwitną. Później będę zaglądać do Twoich. Dobrze że mamy je w różnym stadium rozwoju.

Alicjo - kochana jesteś. Dziękuję.

Julio - fakt: jeszcze jesteśmy dziećmi, takimi dużymi i oby było nam dane jak najdłużej nimi być.
Ten kwiatek (biały) to raczej nie margerytka. Jutro zrobię zdjęcie całej roślinki. Ona jest niska, ale kwitnie naprawdę ładnie.

Zuziu - mam dość bujną wyobraźnię, wobec czego próbuję wyobrazić sobie Ciebie za aparatem .... ale - psignat - nijak nie mogę.
Może mi się przyśni? Jest jednak pewien problem. Twardo śpię i nigdy nie pamiętam snów....
Skoro masz takie wspaniałe wizje ogrodowe podczas fotopstrykania, to niech tak zostanie.

Tereniu [tencia] - dmuchaj, proszę, na te chmury, niech one do mnie popłyną.
Ciągle mnie suszy.
A u mnie nalewkowo widzę aronię. Tak dużo owocu jeszcze nie miała.

Jeszcze tylko mały spacerek i

Spokojnej nocy, dobrego dnia.
Iwonko 1 - niektórych roślinek mam pojedyncze sztuki, np. bodziszki, ale nie tylko.
Trochę eksperymentuję, sprawdzając, jakie rośliny zechcą u mnie zamieszkać, bo nie każda dobrze się na mojej działce czuje.
Irysów holenderskich akurat nasadziłam fullwypas, a to z ciekawości co do ich kwiatów. No i nie zawiodłam się. Ogromnie mi się podobają.
Mam nadzieję, że dzisiejsze plany zrealizowałaś.

Irenko - witaj! Dziękuję za ciepłe słowa.

Marysiu [Maska] - astry jeszcze mi nie zakwitły i długo trzeba będzie na nie poczekać, natomiast ten biały kwiatek to NN.
Nie znam nazwy tych roślinek. Dostałam kilka sadzonek, które pięknie się rozrosły i mają takie śliczniutkie bielutkie kwiatuszki.
Dzień minął dwojako. Pogrzeb, a potem działeczka, dzięki której nastrój wrócił do równowagi.

Iwonko [00..] - kwiatki wzięły i urosły tak, że mnie prawie już zza nich nie widać.
A moje kalle wydają kolejne pąki i jeszcze przez jakiś czas pokwitną. Później będę zaglądać do Twoich. Dobrze że mamy je w różnym stadium rozwoju.

Alicjo - kochana jesteś. Dziękuję.

Julio - fakt: jeszcze jesteśmy dziećmi, takimi dużymi i oby było nam dane jak najdłużej nimi być.
Ten kwiatek (biały) to raczej nie margerytka. Jutro zrobię zdjęcie całej roślinki. Ona jest niska, ale kwitnie naprawdę ładnie.

Zuziu - mam dość bujną wyobraźnię, wobec czego próbuję wyobrazić sobie Ciebie za aparatem .... ale - psignat - nijak nie mogę.
Może mi się przyśni? Jest jednak pewien problem. Twardo śpię i nigdy nie pamiętam snów....
Skoro masz takie wspaniałe wizje ogrodowe podczas fotopstrykania, to niech tak zostanie.

Tereniu [tencia] - dmuchaj, proszę, na te chmury, niech one do mnie popłyną.
Ciągle mnie suszy.
A u mnie nalewkowo widzę aronię. Tak dużo owocu jeszcze nie miała.

Jeszcze tylko mały spacerek i

Spokojnej nocy, dobrego dnia.
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Lucynko i Twoja działka wygląda jakby wody nie potrzebowała
ślicznie zielono i kolorowo i lilie Ci kwitną, a moim jeszcze duzo trzeba
Pierwsza seria zdjęć w kolorze jajecznym bardzo mi się podoba. Iryski śliczne! Widzę tam różne kwiatki ale już nie pytam bo pewnie też dostałaś
Kolorowych i miłych snów, dobranoc 
-
plocczanka

Posucha ma się bardzo dobrze.
Temperatura mocno urosła, a krążące wokół mojej działki chmury wody nie wylały, tylko powędrowały ostatecznie gdzieś tam...
Marysiu [Maska] - moja działka wody potrzebuje i to bardzo, ale nie jest jej całkowicie pozbawiona. Ganiam z wężem i leję teraz już dwa razy dziennie: rano i przed wieczorem. A ponieważ tę wodę mam za friko - tylko za prąd płacę 10 zeta na cały rok - no to mogę lać do woli.
Jedyny problem polega na tym, że rzeczka, z której ta woda pochodzi, może wyschnąć. Jest to woda nieoczyszczana, więc dla roślin doskonała.
Mimo wszystko jednak woda deszczowa jest o niebo lepsza. No i sama spada, bez pomocy gumowego węża.
Zakwitły najstarsze lilie. Nieco młodsze przygotowują się do kwitnienia, a najmłodsze jeszcze nawet pąków nie pokazały.
Irysy holenderskie lubię, ale czasami zdarza mi się zapomnieć posadzić je. W tym roku SKS nie zadziałał.
Jako że nie wszystkie rośliny dostałam, to niektóre potrafię nazwać. Jeśli nie po imieniu, to przynajmniej po nazwisku. Więc pytaj, a nuż uda mi się dać odpowiedź....
Muszę Ci na koniec powiedzieć w tajemnicy, że wyłażą z ziemi roślinki, które Cię zainteresują. Trzymaj zatem kciuki, by szkudniki ich nie powyciągały.

Miśka usłyszała ptasie świergolenie i rusza na łowy. Już jest na sąsiedniej działce.

Chwila zastanowienia.... i na tym polowanie zakończone.

Dalia niska z nasion.

Orlik

Begonia bulwiasta.Też begonia bulwiasta.

Nachyłek wielokwiatowy.Porcelanka.

Pierwsza kwitnąca hosta.Ponieważ za chwilę przyjdzie synuś w celu pozostawienia dyspozycji co do opieki nad jego papużkami, jako że jutro rano wyjeżdża w Tatry, to ja muszę wyłączyć laptoka, by mi się cuś nie pomydliło przez nieuwagę.
Życzę Wam Wszystkim dobrej, spokojnej nocy i cudownego jutrzejszego dnia.
- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Lucynko moja begonia zakwitła, ale na czerwono, nie na biało.
Żeniszki śliczne, zwarte, uwielbiam ich kolor.
Irysy holenderskie piękne, takie delikatne mają kwiaty.
U mnie przez dwa lata wegetowały, więc oddałam. Żaba wspaniale się prezentuje. 
- Kasiula17

- Od: 18 lis 2013, o 22:22
Lucynko dzieje się dużo i bardzo kolorowo.
Jak pięknie pokazane zbliżenia...Ja kocham wszystkie kwiaty i nie będę wypisywać kolejną że ta ten piękny, napisze ogólnie cudo.
Że masz pojedyncze sztuki to nie powód do zmartwień, one się rozrastają lub wysiewają.
Miłego dnia życzę, zapraszam do moich zarośli Kasia.
Jak pięknie pokazane zbliżenia...Ja kocham wszystkie kwiaty i nie będę wypisywać kolejną że ta ten piękny, napisze ogólnie cudo.
Że masz pojedyncze sztuki to nie powód do zmartwień, one się rozrastają lub wysiewają.
Miłego dnia życzę, zapraszam do moich zarośli Kasia.
- alicjad31

- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Lucynko bardzo piękną masz działeczkę
wiem ,że się powtarzam ,ale bardzo mi sie ona podoba
Przeglądając ogrody zrobione przez nas samych nie widziałam i na pewno nie zobaczę takiego samego ,a każdy piękny
Buziaczki
Przeglądając ogrody zrobione przez nas samych nie widziałam i na pewno nie zobaczę takiego samego ,a każdy piękny
Buziaczki
Pozdrawiam Alicja
- sweetdaisy

- Od: 15 sty 2015, o 19:21
O, jaki już kwiat ogromny hostowy
Ja jeszcze nie zaobserwowałam u swoich kwiatostanów.
Za to mam już pierwsze pączusie na daliach tych bulwiastych
Jestem podekscytowana
Lucynko niezły busz już tam u Ciebie widzę. Ismena jeszcze Ci kwitnie a lilie już
Żurawki śliczne, a ile odmian naparstnic zgromadziłaś
Ale szukałam Twoich heliotropów z siewu i coś nie mogłam wypatrzeć, jak sobie radzą?
Za to mam już pierwsze pączusie na daliach tych bulwiastych
Lucynko niezły busz już tam u Ciebie widzę. Ismena jeszcze Ci kwitnie a lilie już
Żurawki śliczne, a ile odmian naparstnic zgromadziłaś
Ale szukałam Twoich heliotropów z siewu i coś nie mogłam wypatrzeć, jak sobie radzą?
-
Iwona i Piotr
- 500p

- Od: 24 paź 2010, o 09:31
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Lucynko witam
byłam, czytałam i całuję! Poprawię się po jutrzejszym zlocie, na razie coś mi doba zmalała
Dobrego dnia
Dobrego dnia
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Lucynko witaj
, jakie masz śliczne iryski, te z pierwszej serii zdjęć, oj cudne są
, dalia już kwitnie ładnie, begonie kwitną, pięknie jest 
-
plocczanka

Dzisiaj nie musiałam podlewać, podlał w nocy deszczyk.
Od razu widać, że roślinki odżyły. Mogłoby jeszcze trochę tej wody polecieć z nieba... Cóż, pomarzyć zawsze można.
Soniu - czerwona begonia też ładna, tylko może do zaplanowanego obrazka nie pasować, ale kwiat to kwiat.
Żaba ma się dobrze, ważka komuś się bardziej podobała i mam nadzieję, że u tego kogoś też jej dobrze....
Dziękuję za życzliwość.
Kolejna dalia z nasion.

Kasiu [Kasiula] - to tak jak ja - też kocham wszystkie kwiaty, ale działka to nie ogród i wielu z nich mieć nie mogę, choć bardzo bym chciała.
Cieszą mnie te, które posiadam i staram się o coraz to nowe okazy. Jednak nie wszystkie rośliny czują się w mojej glinie dobrze.
Dlatego chętnie sobie wędruję po różnych ogrodach, również po Twoim, gdzie mogę podziwiać takie rośliny, których nie mam.
Mój stary rudzielec pokazał pierwszy kwiatek.Alicjo - masz słuszność.
Kwitnie ostatnia z moich kalli.

Zuziu - moje dalie sadzone z karp też mają pąki, które za dzień-dwa powinny rozwinąć.
Ismena już kończy swój pokaz, a lilie zaczynają.
Heliotropy mają się dobrze, ale jakoś o nich zapominam.

Iwonko [Iwona i P...] - dziękuję i Tobie życzę samych dobrych dni.
Wilczomlecz migdałolistny 'Purpurea'Marysiu [Maska] - kochana... Doba nie tylko Tobie zmalała,
Przyjdzie taki czas, że stanie się ona - ta doba - za długa.
Dobrej nocki.

Iwonko [00..] -
Dla Ciebie gołąbecki - szkudniki.

Wszystkim dobrej nocy, a na jutro dobrej pogody.
- Dorota71

- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Kontakt:
O i ogórecznik już Ci kwitnie!
A szkodniki przepiękne i pożyteczne.
A szkodniki przepiękne i pożyteczne.