Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 4

Post »

Lucynko moja mama też grubo po 80-tce więc jeszcze jesteśmy czyimiś dziećmi :lol:
To białe to jakaś margerytka :?: cudna ;:196
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Lucynko, no jakże mnie nie widzisz na awatarku, no przecie siedzę sobie po drugiej stronie aparatu i popijam kawkę która stoi na stoliczku :;230
A tak w ogóle, to w tym właśnie czasie jak to zdjęcie robiłam i rzeczoną kawkę piłam, to do głowy wpadł mi pomysł na moja obecna białą rabatę. Tydzień później już ryłam trawnik pod nią ;:306
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
tencia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2013, o 20:47
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Trochę deszczu mogę oddać ,miałam popracować od poniedziałku a tu dwa dni już pada,dzisiaj w przerwie szybko skoczylam po szczypior i sałatę i trochę truskawek.Zapowiada się u mnie dużo porzeczek czarnych ,będzie nalewka ;:304 ,zielsko pędzi jak szalone ,to tak w skrócie .:wit
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Zmęczona i uchetana, ale cała i zdrowa przybiegłam do Was, Kochani.
:wit :wit Witajcie!

Iwonko 1 - niektórych roślinek mam pojedyncze sztuki, np. bodziszki, ale nie tylko.
Trochę eksperymentuję, sprawdzając, jakie rośliny zechcą u mnie zamieszkać, bo nie każda dobrze się na mojej działce czuje. ;:224
Irysów holenderskich akurat nasadziłam fullwypas, a to z ciekawości co do ich kwiatów. No i nie zawiodłam się. Ogromnie mi się podobają.
Mam nadzieję, że dzisiejsze plany zrealizowałaś. ;:196

Obrazek

Obrazek

Irenko - witaj! Dziękuję za ciepłe słowa. ;:196

Obrazek

Obrazek

Marysiu [Maska] - astry jeszcze mi nie zakwitły i długo trzeba będzie na nie poczekać, natomiast ten biały kwiatek to NN.
Nie znam nazwy tych roślinek. Dostałam kilka sadzonek, które pięknie się rozrosły i mają takie śliczniutkie bielutkie kwiatuszki. ;:333
Dzień minął dwojako. Pogrzeb, a potem działeczka, dzięki której nastrój wrócił do równowagi.
;:cm

Obrazek

Iwonko [00..] - kwiatki wzięły i urosły tak, że mnie prawie już zza nich nie widać. ;:306
A moje kalle wydają kolejne pąki i jeszcze przez jakiś czas pokwitną. Później będę zaglądać do Twoich. Dobrze że mamy je w różnym stadium rozwoju.

Obrazek

Alicjo - kochana jesteś. Dziękuję. ;:196

Obrazek

Julio - fakt: jeszcze jesteśmy dziećmi, takimi dużymi i oby było nam dane jak najdłużej nimi być. ;:108
Ten kwiatek (biały) to raczej nie margerytka. Jutro zrobię zdjęcie całej roślinki. Ona jest niska, ale kwitnie naprawdę ładnie. ;:333

Obrazek

Zuziu - mam dość bujną wyobraźnię, wobec czego próbuję wyobrazić sobie Ciebie za aparatem .... ale - psignat - nijak nie mogę. ;:145
Może mi się przyśni? Jest jednak pewien problem. Twardo śpię i nigdy nie pamiętam snów....
Skoro masz takie wspaniałe wizje ogrodowe podczas fotopstrykania, to niech tak zostanie. ;:215

Obrazek

Tereniu [tencia] - dmuchaj, proszę, na te chmury, niech one do mnie popłyną.
Ciągle mnie suszy. ;:222
A u mnie nalewkowo widzę aronię. Tak dużo owocu jeszcze nie miała. :tan

Obrazek

Jeszcze tylko mały spacerek i ;:19

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Spokojnej nocy, dobrego dnia. ;:4
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Lucynko i Twoja działka wygląda jakby wody nie potrzebowała :roll: ślicznie zielono i kolorowo i lilie Ci kwitną, a moim jeszcze duzo trzeba :shock: Pierwsza seria zdjęć w kolorze jajecznym bardzo mi się podoba. Iryski śliczne! Widzę tam różne kwiatki ale już nie pytam bo pewnie też dostałaś ;:306 Kolorowych i miłych snów, dobranoc ;:196
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

;:180 Dzień dobry wieczór. ;:180

Posucha ma się bardzo dobrze. ;:223 Marzy mi się porządna ulewa, ale zdaje się, że ona ciągle będzie pozostawała w sferze marzeń.
Temperatura mocno urosła, a krążące wokół mojej działki chmury wody nie wylały, tylko powędrowały ostatecznie gdzieś tam... ;:145

Marysiu [Maska] - moja działka wody potrzebuje i to bardzo, ale nie jest jej całkowicie pozbawiona. Ganiam z wężem i leję teraz już dwa razy dziennie: rano i przed wieczorem. A ponieważ tę wodę mam za friko - tylko za prąd płacę 10 zeta na cały rok - no to mogę lać do woli.
Jedyny problem polega na tym, że rzeczka, z której ta woda pochodzi, może wyschnąć. Jest to woda nieoczyszczana, więc dla roślin doskonała. ;:333
Mimo wszystko jednak woda deszczowa jest o niebo lepsza. No i sama spada, bez pomocy gumowego węża. ;:138
Zakwitły najstarsze lilie. Nieco młodsze przygotowują się do kwitnienia, a najmłodsze jeszcze nawet pąków nie pokazały. ;:185
Irysy holenderskie lubię, ale czasami zdarza mi się zapomnieć posadzić je. W tym roku SKS nie zadziałał. ;:333
Jako że nie wszystkie rośliny dostałam, to niektóre potrafię nazwać. Jeśli nie po imieniu, to przynajmniej po nazwisku. Więc pytaj, a nuż uda mi się dać odpowiedź.... ;:306
Muszę Ci na koniec powiedzieć w tajemnicy, że wyłażą z ziemi roślinki, które Cię zainteresują. Trzymaj zatem kciuki, by szkudniki ich nie powyciągały. ;:303

Obrazek

Miśka usłyszała ptasie świergolenie i rusza na łowy. Już jest na sąsiedniej działce.Obrazek

Chwila zastanowienia.... i na tym polowanie zakończone. :;230 .Obrazek

Dalia niska z nasion.Obrazek

OrlikObrazek

ObrazekBegonia bulwiasta.

Też begonia bulwiasta.Obrazek

ObrazekNachyłek wielokwiatowy.

Porcelanka.Obrazek

ObrazekPierwsza kwitnąca hosta.

Ponieważ za chwilę przyjdzie synuś w celu pozostawienia dyspozycji co do opieki nad jego papużkami, jako że jutro rano wyjeżdża w Tatry, to ja muszę wyłączyć laptoka, by mi się cuś nie pomydliło przez nieuwagę.
Życzę Wam Wszystkim dobrej, spokojnej nocy i cudownego jutrzejszego dnia. ;:196 ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Lucynko moja begonia zakwitła, ale na czerwono, nie na biało. ;:306 Żeniszki śliczne, zwarte, uwielbiam ich kolor. ;:oj Irysy holenderskie piękne, takie delikatne mają kwiaty. ;:215 U mnie przez dwa lata wegetowały, więc oddałam. Żaba wspaniale się prezentuje. :D
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Lucynko dzieje się dużo i bardzo kolorowo. ;:138 ;:138
Jak pięknie pokazane zbliżenia...Ja kocham wszystkie kwiaty i nie będę wypisywać kolejną że ta ten piękny, napisze ogólnie cudo. :tan
Że masz pojedyncze sztuki to nie powód do zmartwień, one się rozrastają lub wysiewają. ;:306
Miłego dnia życzę, zapraszam do moich zarośli Kasia. ;:196
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Lucynko bardzo piękną masz działeczkę ;:333 wiem ,że się powtarzam ,ale bardzo mi sie ona podoba ;:108
Przeglądając ogrody zrobione przez nas samych nie widziałam i na pewno nie zobaczę takiego samego ,a każdy piękny ;:oj
Buziaczki ;:196
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

O, jaki już kwiat ogromny hostowy ;:oj Ja jeszcze nie zaobserwowałam u swoich kwiatostanów.
Za to mam już pierwsze pączusie na daliach tych bulwiastych :tan Jestem podekscytowana ;:65
Lucynko niezły busz już tam u Ciebie widzę. Ismena jeszcze Ci kwitnie a lilie już ;:215
Żurawki śliczne, a ile odmian naparstnic zgromadziłaś ;:215
Ale szukałam Twoich heliotropów z siewu i coś nie mogłam wypatrzeć, jak sobie radzą?
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Iwona i Piotr
500p
500p
Od: 24 paź 2010, o 09:31

Post »

Lucynko miłego dnia :).
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Lucynko witam ;:168 byłam, czytałam i całuję! Poprawię się po jutrzejszym zlocie, na razie coś mi doba zmalała ;:306
Dobrego dnia ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Lucynko witaj ;:196 , jakie masz śliczne iryski, te z pierwszej serii zdjęć, oj cudne są ;:215 , dalia już kwitnie ładnie, begonie kwitną, pięknie jest ;:138
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

:wit Kochani.
Dzisiaj nie musiałam podlewać, podlał w nocy deszczyk. ;:333
Od razu widać, że roślinki odżyły. Mogłoby jeszcze trochę tej wody polecieć z nieba... Cóż, pomarzyć zawsze można. :)

Soniu - czerwona begonia też ładna, tylko może do zaplanowanego obrazka nie pasować, ale kwiat to kwiat. ;:7
Żaba ma się dobrze, ważka komuś się bardziej podobała i mam nadzieję, że u tego kogoś też jej dobrze....
Dziękuję za życzliwość. ;:196

Kolejna dalia z nasion.Obrazek

Kasiu [Kasiula] - to tak jak ja - też kocham wszystkie kwiaty, ale działka to nie ogród i wielu z nich mieć nie mogę, choć bardzo bym chciała. ;:108
Cieszą mnie te, które posiadam i staram się o coraz to nowe okazy. Jednak nie wszystkie rośliny czują się w mojej glinie dobrze. ;:185
Dlatego chętnie sobie wędruję po różnych ogrodach, również po Twoim, gdzie mogę podziwiać takie rośliny, których nie mam. ;:333

ObrazekMój stary rudzielec pokazał pierwszy kwiatek.

Alicjo - masz słuszność. ;:108 Każdy ogród to indywidualna wizja właściciela i to dobrze. Dzięki temu jest urozmaicenie i nie ma nudy. ;:63

Kwitnie ostatnia z moich kalli.Obrazek

Zuziu - moje dalie sadzone z karp też mają pąki, które za dzień-dwa powinny rozwinąć.
Ismena już kończy swój pokaz, a lilie zaczynają. ;:333
Heliotropy mają się dobrze, ale jakoś o nich zapominam. ;:223 Jeden już zaczął rozwijać kwiaty. Jutro zrobię im fotki.

Obrazek

Iwonko [Iwona i P...] - dziękuję i Tobie życzę samych dobrych dni. ;:196

ObrazekWilczomlecz migdałolistny 'Purpurea'

Marysiu [Maska] - kochana... Doba nie tylko Tobie zmalała, ;:185 ale nie narzekajmy, niech taki stan jak najdłużej trwa. ;:333
Przyjdzie taki czas, że stanie się ona - ta doba - za długa. ;:108
Dobrej nocki. ;:196

Obrazek

Iwonko [00..] - ;:196 ;:196
Dla Ciebie gołąbecki - szkudniki.

Obrazek

Wszystkim dobrej nocy, a na jutro dobrej pogody. ;:4
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

O i ogórecznik już Ci kwitnie!
A szkodniki przepiękne i pożyteczne.
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”