Wysiałam ostróżkę jednoroczną. Nawet ładnie wzeszła. Dziś gdzieś przeczytałam, że jednoroczna ostróżka nie znosi przesadzania. Mam maluchy w kuwetce i przymierzałam się do pikowania ale teraz nie wiem co robić? Jak ją przepikuję to co? Padnie? Tak mi na niej zależy ... Co robić Kochani?
 Wysiałam ostróżkę jednoroczną. Nawet ładnie wzeszła. Dziś gdzieś przeczytałam, że jednoroczna ostróżka nie znosi przesadzania. Mam maluchy w kuwetce i przymierzałam się do pikowania ale teraz nie wiem co robić? Jak ją przepikuję to co? Padnie? Tak mi na niej zależy ... Co robić Kochani?Ostróżka ogrodowa (Delphinium elatum)
Re: Ostróżka z nasion?
Pomóżcie, proszę  Wysiałam ostróżkę jednoroczną. Nawet ładnie wzeszła. Dziś gdzieś przeczytałam, że jednoroczna ostróżka nie znosi przesadzania. Mam maluchy w kuwetce i przymierzałam się do pikowania ale teraz nie wiem co robić? Jak ją przepikuję to co? Padnie? Tak mi na niej zależy ... Co robić Kochani?
 Wysiałam ostróżkę jednoroczną. Nawet ładnie wzeszła. Dziś gdzieś przeczytałam, że jednoroczna ostróżka nie znosi przesadzania. Mam maluchy w kuwetce i przymierzałam się do pikowania ale teraz nie wiem co robić? Jak ją przepikuję to co? Padnie? Tak mi na niej zależy ... Co robić Kochani?

Wysiałam ostróżkę jednoroczną. Nawet ładnie wzeszła. Dziś gdzieś przeczytałam, że jednoroczna ostróżka nie znosi przesadzania. Mam maluchy w kuwetce i przymierzałam się do pikowania ale teraz nie wiem co robić? Jak ją przepikuję to co? Padnie? Tak mi na niej zależy ... Co robić Kochani?- cyma2704
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ostróżka z nasion?
Zdecydowanie u mnie źle zniosła przesadzanie. Wyglądała brzydko, bo zbrązowiały dolne partie, mimo to zakwitła. Dopiero samosiejki w kolejnym roku były okazałe i pięknie kwitły. Wyrywam co roku niepożądane, a reszta rośnie. Jak chcę je mieć w innym miejscu, to wyrywam roślinę o pożądanym kolorze i jesienią wytrzepuję nasiona na nowej rabacie.

- Locutus
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Ostróżka ogrodowa (Delphinium elatum)
Czas ostróżek już nadszedł:

Pozdrawiam!
LOKI

Pozdrawiam!
LOKI
- Reniak
- Od: 6 cze 2009, o 13:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- 
				GrazynaW
- Przyjaciel Forum - Ś.P. 
- Od: 14 sty 2009, o 18:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dopiero rozpoczyna kwitnienie.

- stynka0207
- 500p 
- Od: 21 lut 2010, o 15:47
Może ktoś mi pomoże,a mianowicie,w ub.roku miałam pełną ostróżkę białą w tym roku zakwitła zamiast białym kolorem to pojawił się różowy  co mogło się stać,ktoś miał taki przypadek ?
 co mogło się stać,ktoś miał taki przypadek ?

co mogło się stać,ktoś miał taki przypadek ?
 co mogło się stać,ktoś miał taki przypadek ?Re: Ostróżka ogrodowa (Delphinium elatum)
A moja w tym roku w ogóle się nie pokazała :/ Ciekawa jestem co się mogło stać?

Pozdrawiam Agnieszka

- mymysteryy
- Od: 6 sie 2014, o 07:58
U mnie już prawie wszystkie kwitną,ale wszystkie takie które będą tutaj pokazane. Za to mam jedną wyjątkową,której nigdzie ani śladu w internecie.
Ogólnie to za reklamacje za cebulki jesienne poprosiłem o jedną z każdej dostępnej odmiany,takiej nie było. Ogólnie rzecz biorą,za darmochę dostałem unikata giganta Jeszcze lekko pachnie,uwielbiam ten zapach.
 Jeszcze lekko pachnie,uwielbiam ten zapach.

A reszta:

A to samosiejka,obłędny błękit 

Ogólnie to za reklamacje za cebulki jesienne poprosiłem o jedną z każdej dostępnej odmiany,takiej nie było. Ogólnie rzecz biorą,za darmochę dostałem unikata giganta

A reszta:

A to samosiejka,obłędny błękit

Fajnie,że też masz,pochwal się   

Ale odmiany nie znasz,nie? Mam ochotę kupić jej 5-10 sztuk,bo takiego koloru wśród kwiatów jeszcze nie widziałem (oprócz fotoshopu w katalogu na barwinku Moonlight )
 )

Ale odmiany nie znasz,nie? Mam ochotę kupić jej 5-10 sztuk,bo takiego koloru wśród kwiatów jeszcze nie widziałem (oprócz fotoshopu w katalogu na barwinku Moonlight
 )
 )

. Też się zdziwiłam, ale dowiedziałam się, że podobno przy niektórych odmianach to normalne.
 . Też się zdziwiłam, ale dowiedziałam się, że podobno przy niektórych odmianach to normalne.