Ps.coś cz6ję że zainspirowałaś mnie do pracy , niech tylko trochę przestanie grzać słoneczki to zaszaoeję z rabatką
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi
- marzena06
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 4 cze 2008, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi
Zuziu tak ten bez black ten to u Ciebie ale ja go chyba zle posadziłam bo jest w cieniu ,dam mu jeszcze ten sezon spokój ale coś czuję że zmienię mu muejsce. O rozplenicy Verigo wspomniałaś u mnie dlatego też zapytałam
Ps.coś cz6ję że zainspirowałaś mnie do pracy , niech tylko trochę przestanie grzać słoneczki to zaszaoeję z rabatką
- kasia100780

- Od: 31 lip 2014, o 16:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piękne miejsce to z lawenda, róża i innymi 
- Annes 77

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Zuziu róże zaczynają i bardzo dobrze,Herzogin Ch piękna,ostrzę na nią ząbki,w końcu ją dorwę
Kółko lawendowe jak zakwitnie to będzie szał,a cieniowana ostróżka w niebieskościach super uchwycona w kadrze
Taki bez czarny mogłabym posadzić koło płotu,by odgradzał mnie od obcych....hmmm
Miłego dzionka
Kółko lawendowe jak zakwitnie to będzie szał,a cieniowana ostróżka w niebieskościach super uchwycona w kadrze
Taki bez czarny mogłabym posadzić koło płotu,by odgradzał mnie od obcych....hmmm
Miłego dzionka
- Kasiula17

- Od: 18 lis 2013, o 22:22
Witam cieplutko.
U mnie lilie w tym roku albo niskie albo nie wyszły, co niektóre ładne a inne klapa;.
Lawenda wygląda przecudnie, ślicznie już wygląda a jak jeszcze kolorem rzuci.
Jak cudnie się już róże rozwijają
moje jeszcze się tulą. 
U mnie lilie w tym roku albo niskie albo nie wyszły, co niektóre ładne a inne klapa;.
Lawenda wygląda przecudnie, ślicznie już wygląda a jak jeszcze kolorem rzuci.
Jak cudnie się już róże rozwijają
- sweetdaisy

- Od: 15 sty 2015, o 19:21
Zaciemniło się wczoraj niebo, wiaterek przyspieszył, gdzieś z oddali ze dwa grzmoty dobiegły i.... koniec
Mamcia z Poznania dzwoni że ściana deszczu z nieba zeszła a u mnie ani kropki nie uświadczyłam
Rano jak wstałam patrzę - mokro
Ale ile tego deszczyku w nocy popadało to nie wiem. Po południu wbije łopatę żeby zobaczyć czy cos się roślinkom skapło, czy trzeba będzie węże rozwijać
------------------------
Iwonka, nie wiem czemu ta lilia tak skarlała. W opisie miała być zwykła a tu taki mikrus
Za bez trzymam kciuki
Dorota, dziękuję w imieniu bzu
Lucynko, ten czas otwierania pączków różanych jest bardzo ekscytujący. Tym bardziej że dużo z nich to nowości sadzone jesienią. Ze zniecierpliwieniem oglądam każdy pączek czy jest zgodność odmianowa. tym razem jednak sadzonki z renomowanej szkółki, więc mam nadzieje że żaden żółtasek pomyłkowy mi się nie trafi
Aniu, hortensja rośnie w przyjaznym dla niej miejscu to i przyrosty ma spore. U mojej siostry rosła na słońcu i widzę sporą różnicę, a wsadzałyśmy równo. Jednak jak roślina dostanie swoje ulubione warunki to później się nam za to odwdzięczy
Miłka, w weekend idę na zbiory bzowo-kwiatowe
Alkohol już kupiony, naleweczka będzie się tworzyć
Lawendy mam dwie odmiany i jest spora między nimi różnica, choć sadzone były w tym samym czasie i rosną nieopodal siebie w takich samych warunkach. Na szczęście obie bez problemu przezimowały. Ta druga już kwitnie, ta pokazana jeszcze teraz nie zamierza.
Sabina, nalewka jednak będzie z kwiatów, nie z owoców. Alkohol już do niej nabyty
Co do zestawienia z lawendą zaczynam się zastanawiać czy aby nie zakwitnie ona, jak żółtek zrobi sobie przerwę i z zestawu będzie figa. Choć ten żółtek to w kwitnieniu nie jest kapryśny i przerwę ma nikłą. Kwitnie praktycznie cały czas choć już nie tak mocno jak w pierwszym rzucie. No zobaczymy
Ola, nalewka jednak będzie
Oglądałam tę Twoją różę i różnica jest taka że moja nie otwiera pąków aż tak mocno, że nasienniki są bardzo widoczne. Do tego przebarwia się później na różowo. A, i kwiaty ma ogromne, wielkości dłoni. Twoja ma tez takie duże? I jaka wysoka Ci rośnie?
Lawenda rośnie w piasku, nie zasilam niczym. Nie podlewam, no chyba że z trzy tygodnie nie pada i żar się leje z nieba. Ważne żeby wody w korzeniach nie miała, u mnie w piasku jej to nie grozi. A, jak sadziłam to podsypałam mielonymi skorupkami od jajek i tyle
Malvy, hortensja koniecznie w cień. U mojej siostry rosła w słońcu i miała mniejsze przyrosty i jaśniutkie liście. Po przesadzeniu w cień wzięła się za siebie. Różnice było widać sporą. Ona lubi też żyzną ziemię i trzeba ją podlewać. Jak każdą hortensję chyba
Marzena, wszystko jasne, pomyliłam trawke vertigo z purple majesty której nasionka dostałam od Ciebie
Myślałam że o nią pytasz. a tak nawiązując, to wysiałam i kilka mi wzeszło. Wsadzić wszystkie do jednej donicy? Mocno się rozrasta? Może lepiej włożyć do kilku doniczek?
Bez nie ma specjalnych wymagań co do gleby. Z podlewaniem też się nie umęczam, sam sobie radzi. Ale faktycznie u mnie ma sporo słońca, wtedy tez fajnie wybarwia liście na mocno ciemny kolor.
Kasia, piękne to mam nadzieję że będzie jak się wszystkie kwitnienia zgrają
Dzięki
Ania-Annes 77, bez jeśli posadziłabyś na słońcu, to zrobi spora zasłonę. Tyle że on też sporo w górę idzie więc musiałabyś sprawdzić, czy nie będzie Tobie zbyt mocno zacieniał później innych roślin.
Herzogin to jedna z perełek w moim ogrodzie. Tym bardziej że jeszcze różany laik ze mnie więc tym bardziej na nią chucham i dmucham
Kasia-Kasiula17, róże na razie powolutku rozwijają pierwsze pąki. A lilie zeszłoroczne ładnie porosły i się podzieliły. za to sadzone wiosną to jakby ciut gorzej. OT powinny być duże a takie jak Azjatki. A azjatka z kolei to taki mikrusek jak pokazałam
--------------
Dziewczyny które dostały paczki odezwijcie się please w jakim stanie roślinki dotarły
------------------------
Iwonka, nie wiem czemu ta lilia tak skarlała. W opisie miała być zwykła a tu taki mikrus
Za bez trzymam kciuki Dorota, dziękuję w imieniu bzu
Lucynko, ten czas otwierania pączków różanych jest bardzo ekscytujący. Tym bardziej że dużo z nich to nowości sadzone jesienią. Ze zniecierpliwieniem oglądam każdy pączek czy jest zgodność odmianowa. tym razem jednak sadzonki z renomowanej szkółki, więc mam nadzieje że żaden żółtasek pomyłkowy mi się nie trafi
Aniu, hortensja rośnie w przyjaznym dla niej miejscu to i przyrosty ma spore. U mojej siostry rosła na słońcu i widzę sporą różnicę, a wsadzałyśmy równo. Jednak jak roślina dostanie swoje ulubione warunki to później się nam za to odwdzięczy
Miłka, w weekend idę na zbiory bzowo-kwiatowe
Alkohol już kupiony, naleweczka będzie się tworzyć Lawendy mam dwie odmiany i jest spora między nimi różnica, choć sadzone były w tym samym czasie i rosną nieopodal siebie w takich samych warunkach. Na szczęście obie bez problemu przezimowały. Ta druga już kwitnie, ta pokazana jeszcze teraz nie zamierza.
Sabina, nalewka jednak będzie z kwiatów, nie z owoców. Alkohol już do niej nabyty
Co do zestawienia z lawendą zaczynam się zastanawiać czy aby nie zakwitnie ona, jak żółtek zrobi sobie przerwę i z zestawu będzie figa. Choć ten żółtek to w kwitnieniu nie jest kapryśny i przerwę ma nikłą. Kwitnie praktycznie cały czas choć już nie tak mocno jak w pierwszym rzucie. No zobaczymy Ola, nalewka jednak będzie
Lawenda rośnie w piasku, nie zasilam niczym. Nie podlewam, no chyba że z trzy tygodnie nie pada i żar się leje z nieba. Ważne żeby wody w korzeniach nie miała, u mnie w piasku jej to nie grozi. A, jak sadziłam to podsypałam mielonymi skorupkami od jajek i tyle
Malvy, hortensja koniecznie w cień. U mojej siostry rosła w słońcu i miała mniejsze przyrosty i jaśniutkie liście. Po przesadzeniu w cień wzięła się za siebie. Różnice było widać sporą. Ona lubi też żyzną ziemię i trzeba ją podlewać. Jak każdą hortensję chyba

Marzena, wszystko jasne, pomyliłam trawke vertigo z purple majesty której nasionka dostałam od Ciebie
Myślałam że o nią pytasz. a tak nawiązując, to wysiałam i kilka mi wzeszło. Wsadzić wszystkie do jednej donicy? Mocno się rozrasta? Może lepiej włożyć do kilku doniczek?Bez nie ma specjalnych wymagań co do gleby. Z podlewaniem też się nie umęczam, sam sobie radzi. Ale faktycznie u mnie ma sporo słońca, wtedy tez fajnie wybarwia liście na mocno ciemny kolor.
Kasia, piękne to mam nadzieję że będzie jak się wszystkie kwitnienia zgrają
Ania-Annes 77, bez jeśli posadziłabyś na słońcu, to zrobi spora zasłonę. Tyle że on też sporo w górę idzie więc musiałabyś sprawdzić, czy nie będzie Tobie zbyt mocno zacieniał później innych roślin.
Herzogin to jedna z perełek w moim ogrodzie. Tym bardziej że jeszcze różany laik ze mnie więc tym bardziej na nią chucham i dmucham
Kasia-Kasiula17, róże na razie powolutku rozwijają pierwsze pąki. A lilie zeszłoroczne ładnie porosły i się podzieliły. za to sadzone wiosną to jakby ciut gorzej. OT powinny być duże a takie jak Azjatki. A azjatka z kolei to taki mikrusek jak pokazałam
--------------
Dziewczyny które dostały paczki odezwijcie się please w jakim stanie roślinki dotarły
- silvarerum
- 1000p

- Od: 16 kwie 2012, o 21:48
Bardzo ładnie wygląda ta żółcielka i ładne ma otoczenie, jak lawenda się rozwinie będzie pięknie podkreślała kolor róży. Lilia rzeczywiście gigancik
U nas wczoraj popołudniem poburzyło, a dziś pochmurno i chłodno.
U nas wczoraj popołudniem poburzyło, a dziś pochmurno i chłodno.
Zapraszam: silvarerum czyli szwedzki ogrodnik w akcji.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
- karolacha

- Od: 1 cze 2014, o 15:56
Wow, jaka piękna hortensja pnąca
wcześniej nie zwracałam na nią uwagi , nie wydawała mi się godna zainteresowania a teraz też sobie kupiłam i jak rozkwitła uważam ,że śliczna. Pięknie wygląda na tle ciemnej zieleni. W dodatku nadaje się do cienia > super 
- Ola2310

- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Kontakt:
Zuza moja żółciutka róża ma teraz może z 2 m. wysokości. Kwiaty ma dość duże ale nie przebarwiają się na różowo jak u ciebie. Jednak to inna królewna... 
- iwwa

- Od: 27 sty 2013, o 18:46
Zuziu, rabatka z lawendą i żółtą różą The Best ! ślicznie to się komponuje , róża jest czarująca
Lilia widzę urosła Ci , na maksa Ha, ha
ja też mam takie , to jakieś młódki chyba (?)
Hortensja ładnie się rozrosła , ale czarny bez, to cudeńko ! śliczny ! Mój niestety zmarzł na wiosnę i teraz trochę odbija ale jako "zielony" nie wiem czy później ściemnieje na fiolet ?. Twoje róże "oczekiwane" po prostu wow !
, na pewno zabójczo pachną 
Lilia widzę urosła Ci , na maksa Ha, ha
Hortensja ładnie się rozrosła , ale czarny bez, to cudeńko ! śliczny ! Mój niestety zmarzł na wiosnę i teraz trochę odbija ale jako "zielony" nie wiem czy później ściemnieje na fiolet ?. Twoje róże "oczekiwane" po prostu wow !
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
I ja czekam na deszcz, co dzień w niebo patrzę, chmurek wypatruję i nic, wczoraj wieczorem piękne chmury się potworzyły ale silny wiatr szybko je przegonił 
- aneczka1979

- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Zuz co ty gadasz?! To rondo już jest efektowne!
Jakże fajowo to wygląda! Już wiem co zrobię ze swoim, gdy tylko mi się uda cichaczem je wyszarpać z objęć mężowej trawy...
Będzie róża na ok 80cm wysoka obsadzona lawendą i może kicią kici albo przywrotnikiem.
Dzięki za inspirację.
Paczkę mama! Stan roślin super! Bardzo Ci dziękuję.

Będzie róża na ok 80cm wysoka obsadzona lawendą i może kicią kici albo przywrotnikiem.
Paczkę mama! Stan roślin super! Bardzo Ci dziękuję.
- dorotka350
- -Moderator Forum-.

- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Ciągle zastanawiam się nad Twoją żółtą nn i nie mam pomysłu co ona za jedna
Za to kwiaty ma śliczne i kwitnie aż miło popatrzeć.
Herzogin Christiana
Moja młodziutka ma kilka pączków, ale do otwarcia kwiatu jeszcze trochę trzeba poczekać. Bardzo jestem ciekawa jak będzie wyglądała w realu
Za to kwiaty ma śliczne i kwitnie aż miło popatrzeć.Herzogin Christiana
Moja młodziutka ma kilka pączków, ale do otwarcia kwiatu jeszcze trochę trzeba poczekać. Bardzo jestem ciekawa jak będzie wyglądała w realu
-
clem3

- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Zuziu mnie również zauroczyła ta rabatka z lawendą 
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- sweetdaisy

- Od: 15 sty 2015, o 19:21
Hej, cześć i czołem
Dziś humor dopisuje, bo piąteczek, słoneczko i plany na weekend rozległe, a do tego prawie stricte ogrodowe
W zamiarze mam posadzenie wszelakich zaległych roślinek tych kupnych jak i z rozsadnika, do obrywania czekają rododendrony, do wypielenia różanka, do skoszenia trawnik, do zerwania baldachy bzu na nalewkę...
Jak pogoda pozwoli to wystawię też buzieńkę trochę do słonka, coby tę mąkę białą ze skóry zdmuchnąć
Poza tym pewnie grillek, może jakiś leżaczek się uda...
W sobote co prawda mam monterów do bramy, w niedzielę wyjazd do Poznania, ale jakoś tam to wszystko upcham. Będzie dobrze 
Sylwia, padało u Ciebie
Szczęściara
Ja wczoraj znów uprawiałam wygibasy z wężem wśród roślinności wszelakiej na różance i grzebienie wodne śmigałay na trawnikach. Coś ostatnio mnie te chmury deszczowe omijają

Karolcia, tak, taka hortensja pięknie zdobi zacienione miejsca
No i do tego jeszcze kwitnie. Większość pnączy do cienia nie ma tak spektakularnego kwitnienia. Fajnie że się na nią zdecydowałaś 

Ola, moja jest wielkości 1,6m-1,8m. Kwiaty przebarwia raczej tylko te z pierwszego rzutu, później już nie. Oj było wiele prób nazwania tej pannicy i wciąż się nie udaje

Asia, ta mała lilia ( dwie są takie) to tegoroczny zakup. Ciekawe czy w przyszłym sezonie pokaże coś więcej, bo karłowatych to nie przypominam sobie żebym kupowała

Iwona, to masz takie zagłębie bezdeszczowe jak u mnie. Wszędzie chmury i deszcze a u mnie nic. A nie obraziłabym się z takiej porządnej ulewy.

Anka, planujesz rwanie murawy
Ja coś ze zdziwieniem zaczynam patrzeć na tę moją lawendę. Rośnie ona i rośnie coraz wyżej i wyżej. Już the fairy zza niej nie widać, a jak tak dalej pójdzie to i żółtaska zasłoni
A przecie niczym nie nawożę i w piachu rośnie
Fajnie że roślinki dotarły ok, bo przy tym upale bałam się że nie dadzą rady.

Dorota, żółtasek chyba juz do końca pozostanie tajemnicą
Moja Herzogin w zeszłym sezonie uraczyła mnie tylko kilkoma kwiatami, z to w tym ma pąków całą masę
Cudna róża, będziemy na pewno zadowolone

Małgosia, fajnie że i innym sie podoba, bo ja sama nie do końca pewna byłam efektu. No ale tak do końca okaże się jak wszystko zakwitnie czy jest to dobre połączenie czy trzeba wprowadzić jakieś zmiany

Kwitną floksy gwieździste z nasion

Serduszka już ostatkami

Tak wygląda teraz mój żylistek, powoli tez już kończy

Widzi mnie ktoś

Różowa angielska NN z Auchan, ktoś coś?

Muszę się najeść

A po dobrym jedzonku koniecznie odpocząć, może drzemka jakaś...

Ja cięłam jakieś hosty
Widać gdzieś coś

Kochani, buziaki dla wszystkich i przyjemnego weekendu
Dziś humor dopisuje, bo piąteczek, słoneczko i plany na weekend rozległe, a do tego prawie stricte ogrodowe
W zamiarze mam posadzenie wszelakich zaległych roślinek tych kupnych jak i z rozsadnika, do obrywania czekają rododendrony, do wypielenia różanka, do skoszenia trawnik, do zerwania baldachy bzu na nalewkę... Jak pogoda pozwoli to wystawię też buzieńkę trochę do słonka, coby tę mąkę białą ze skóry zdmuchnąć
Poza tym pewnie grillek, może jakiś leżaczek się uda...
Sylwia, padało u Ciebie

Karolcia, tak, taka hortensja pięknie zdobi zacienione miejsca

Ola, moja jest wielkości 1,6m-1,8m. Kwiaty przebarwia raczej tylko te z pierwszego rzutu, później już nie. Oj było wiele prób nazwania tej pannicy i wciąż się nie udaje

Asia, ta mała lilia ( dwie są takie) to tegoroczny zakup. Ciekawe czy w przyszłym sezonie pokaże coś więcej, bo karłowatych to nie przypominam sobie żebym kupowała

Iwona, to masz takie zagłębie bezdeszczowe jak u mnie. Wszędzie chmury i deszcze a u mnie nic. A nie obraziłabym się z takiej porządnej ulewy.

Anka, planujesz rwanie murawy
Ja coś ze zdziwieniem zaczynam patrzeć na tę moją lawendę. Rośnie ona i rośnie coraz wyżej i wyżej. Już the fairy zza niej nie widać, a jak tak dalej pójdzie to i żółtaska zasłoni
Fajnie że roślinki dotarły ok, bo przy tym upale bałam się że nie dadzą rady.

Dorota, żółtasek chyba juz do końca pozostanie tajemnicą
Moja Herzogin w zeszłym sezonie uraczyła mnie tylko kilkoma kwiatami, z to w tym ma pąków całą masę

Małgosia, fajnie że i innym sie podoba, bo ja sama nie do końca pewna byłam efektu. No ale tak do końca okaże się jak wszystko zakwitnie czy jest to dobre połączenie czy trzeba wprowadzić jakieś zmiany

Kwitną floksy gwieździste z nasion

Serduszka już ostatkami

Tak wygląda teraz mój żylistek, powoli tez już kończy

Widzi mnie ktoś

Różowa angielska NN z Auchan, ktoś coś?

Muszę się najeść

A po dobrym jedzonku koniecznie odpocząć, może drzemka jakaś...

Ja cięłam jakieś hosty

Kochani, buziaki dla wszystkich i przyjemnego weekendu

- takasobie

- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Jak masz pięknie! Tak czyściutko wysprzątane, pięknie wszystko kwitnie!
Mi został jeden rodek do obskubania, pięć sztuk już oporządziłam
Gdzie będziesz w Poznaniu? Tak na szoping, czy wycieczkowo?
Smooth Balerina zjawiskowa! Ona jest w paseczki!
Zdrowa jest?
Mi został jeden rodek do obskubania, pięć sztuk już oporządziłam
Smooth Balerina zjawiskowa! Ona jest w paseczki!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6