Jak tam szafy, przetrzepane?
Mój ogród wśród łąk część 5
- sweetdaisy
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 15 sty 2015, o 19:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój ogród wśród łąk część 5
O, to nie wiedziałam że the fairy występuje także w wersji white
- Pulpa222

- Od: 21 kwie 2010, o 08:45
Żadnego warzywniaka, mowy nie ma
. Na tym piachu?, samobójstwo, a ja jeszcze trochę chcę popatrzeć na piękny świat
. Jak się tak upierasz, to się przyznam, że wysiałam koperek, nawet wzeszedł, ale co dalej, zobaczymy.
Róże cudnie kwitną, a czy 75 szt. to dużo - trudno ocenić. Jeżeli masz miejsce i dobrą glebę, to czemu nie?
. U mnie rośnie 25 i myślę, jeszcze o kilku
, ale takich, które zniosą półcień.

Róże cudnie kwitną, a czy 75 szt. to dużo - trudno ocenić. Jeżeli masz miejsce i dobrą glebę, to czemu nie?
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
-
PEPSI

- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Tak czekałam na deszcz, a tu nadeszła chmurka, dwa razy zagrzmiało i coś tam pokropiło. Ostatnie pokropienie było tydzień temu
Sylwia - Ja już wiem, że Ty na tych skrzyneczkach nie poprzestaniesz
Marysiu - Uspokoiłam się Twoim zapewnieniem, że mam Tomka. Zmylił mnie ten kolor, zaczynają w ciepłej żółci ( o to mi chodziło ) a kończą z dodatkiem pomarańczu w środku. Tego nie było w planie.
Nie biegałam po sklepach, bo M biegał po lasach. To były jakieś przełajowe biegi, czyli byłam zwolniona od tej ciężkiej, katorżniczej pracy jaką jest shopping
Tak, masz rację. Dużo rzeczy nie przekazano, schowano. I to trudna prawda jest, ciężko ją pokazywać, o niej mówić. Ach, wiesz że o konikach można wciąż i wciąż
Miłeczko -Ja i tak uważam, że skromna z Ciebie kobita i na pewno masz fajny, przyjemny warzywniaczek. A najważniejsze to to, aby warzywka nam zdrowo rosły. Jak ja kocham ten czas, kiedy większą część obiadu a nawet całą przyniosę z warzywniaka.
Aniu Anabuko - Róże to moja miłość. Uwielbiam czas ich kwitnięcia
Aniu 11 - Iceberga mam od zeszłego roku. To zdrowa róża, ma ładny pokrój i pachnie , ale to subtelny ładny zapach. I ta biel
Zuza - Oj nie masz pojęcia jakie ja mam zaległości w szafach
Aniu - Koperek powiadasz?
Ilość róż wzrasta z roku na rok, to wina FO.Zaczynałam przygodę z nimi, zakupując trzy róże w kartoniku. Ale róże to róże
Dla Was rzut oka na warzywnik, i wcale nie jest taki cacy galanty, ale jest co podjeść

Łany pachnącej maciejki, ten zapach to dla mnie zapach wakacji, lata...

Ogórecznik lekarski ma cudny blue kolor

I nowa ścieżka w ogrodzie, na którą czekałam...no dość długo, bo w tym miejscu wydeptałam dróżkę do psów. To spowodowało oczywiście małą korektę w ogrodzie i powstała jedna rabata wzdłuż lewej strony ścieżki, a po prawej powstanie niebawem. Może jesienią, jak przyjdzie czas na zakup różanych chciejstw.

- ewka36jj

- Od: 10 cze 2012, o 18:31
O rety, kto w tym warzywniku robi? Ostatni warzywnik był u mnie 20 lat temu. Potem ogarnęło mnie lenistwo a warzywnik - zielsko, a w końcu plecy tak rozbolały, że warzywnik został obsadzony trawą. Ale sklep z marchewką ( niepryskaną
) i polskim czosnkiem(
) oraz z truskawkami prosto spod Poznania (
, nie wiedziałam , że Hiszpania leży własnie tam) mam blisko.
A tak poważnie to zapach pomidora prosto z krzaka nie ma sobie równych , smak oczywiście też.
A tak poważnie to zapach pomidora prosto z krzaka nie ma sobie równych , smak oczywiście też.
- IzabelaS
- 500p

- Od: 15 cze 2010, o 23:21
Małgoś, gratuluję ścieżki. Moje chwastami zarastają bardzo szybko, musiałam je rundapem potraktowac, bo spomiądzy kamyków nic się wyrwać nie da.
-
DTJ_1

- Od: 14 lis 2013, o 15:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Gosia jaka super ścieżka
, fajny pomysł a na obsadzanie przyjdzie czas
. Jakie masz wielkie warzywa, kapusta
, raju to na tym końskim tak wszystko rośnie?.
Maciejki łan pięknie wygląda a już czuję ten zapach wieczorem.
Świetnie uchwycony kolor i kształt Iceberg.
Maciejki łan pięknie wygląda a już czuję ten zapach wieczorem.
- silvarerum
- 1000p

- Od: 16 kwie 2012, o 21:48
Małgosiu ale super elegancka ścieżka, z niecierpliwością będę czekała jesieni, żeby zobaczyć co przy niej nasadzisz
PS. Historia jest moją pasją praktycznie od zawsze, a starsza córka - m.in. poprzez harcerstwo - bardzo interesuje się żołnierzami wyklętymi i historią komunizmu w Polsce.
PS. Historia jest moją pasją praktycznie od zawsze, a starsza córka - m.in. poprzez harcerstwo - bardzo interesuje się żołnierzami wyklętymi i historią komunizmu w Polsce.
Zapraszam: silvarerum czyli szwedzki ogrodnik w akcji.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Małgosiu
Świetna ścieżka.To może być nawet relaksująca na boso!!!
Róze cudne.I ja lubię bardzo
a widzisz ja w tym roku o maciejce zapominałam
Świetna ścieżka.To może być nawet relaksująca na boso!!!
Róze cudne.I ja lubię bardzo
a widzisz ja w tym roku o maciejce zapominałam
- karolacha

- Od: 1 cze 2014, o 15:56
Piękne róże, super warzywnik ale mnie strasznie podoba się ta ścieżka 
-
PEPSI

Przepraszam za ten post, to moja córka się bawiła niestety w moim komputerze, proszę o zmoderowanie.
- Pulpa222

- Od: 21 kwie 2010, o 08:45
Gosia, co to za retrospekcja - nie bardzo rozumiem
. Będzie druga część - dzisiejsza?.
Pozdrawiam Ania
-
PEPSI

Aniu wyjaśniłam
Ewuś - I co, nie masz ochoty na mały kawałek z warzywkami? Warzywniak to moje królestwo, tam rządzę niepodzielnie ja
Dzisiaj zerwałam marchewki, pietruszkę i koperek na zupkę dla mojego wnuczka. Zero chemii
A pomidorek z krzaczka,,,,,już nie mogę się doczekać.
Izuś - Ścieżka jest dość głęboko wydrążona, a do tego ma folię jakąś tam specjalną pod dość grubą warstwą kamyków. Mam nadzieję, że chwasty ją ominą
Dorotko - A widzisz jakie złotko fajne? Musisz pogadać z okolicznymi krówkami
Sylwia - Nasadzenia na rabacie wzdłuż ścieżki będą z bylin, które obecnie samodzielnie rozmnażam i pielęgnuję z tych, które mam w ogrodzie. Tylko lekko zmiksuję co nieco
Masz mądrą córkę, teraz młodzi ludzie nie interesują się historią. Ja uwielbiam szperać w przeszłości. Na szczęście mój M też. Tylko on buszuje w II giej WŚ, a zwłaszcza w arkanach III iej Rzeszy, ja wertuję powojenną Polskę.
Anka - Na boso się nie da
Kamyczki są nieprzyjemne, kłują w stópki. Jak na plaży w Chorwacji
Karolka - Dzięki, i mnie się ścieżka podoba, bo nareszcie się jej doczekałam

Ewuś - I co, nie masz ochoty na mały kawałek z warzywkami? Warzywniak to moje królestwo, tam rządzę niepodzielnie ja
Izuś - Ścieżka jest dość głęboko wydrążona, a do tego ma folię jakąś tam specjalną pod dość grubą warstwą kamyków. Mam nadzieję, że chwasty ją ominą
Dorotko - A widzisz jakie złotko fajne? Musisz pogadać z okolicznymi krówkami
Sylwia - Nasadzenia na rabacie wzdłuż ścieżki będą z bylin, które obecnie samodzielnie rozmnażam i pielęgnuję z tych, które mam w ogrodzie. Tylko lekko zmiksuję co nieco
Masz mądrą córkę, teraz młodzi ludzie nie interesują się historią. Ja uwielbiam szperać w przeszłości. Na szczęście mój M też. Tylko on buszuje w II giej WŚ, a zwłaszcza w arkanach III iej Rzeszy, ja wertuję powojenną Polskę.
Anka - Na boso się nie da
Karolka - Dzięki, i mnie się ścieżka podoba, bo nareszcie się jej doczekałam

- duju

- Od: 13 paź 2008, o 12:31
Ścieżka pierwsza klasa. Najlepsze warzywka - to swoje. My pielimy, bo chwasty idą jak burza. Musiałam dokupić pomidorków - 6 sztuk malinówek, bo ptaki z moich odgryzły mi czubki. Zresztą nawet winogrono dostało.
Pozdrawiam - Justyna
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Ach ta mordeczka z koszyczka
Małgosiu zapowiada się że i u mnie zakwitnie gailardia, oczywiście z siewu bo kupowane i dostawane znikały po sezonie. Okazuje się że są jednoroczne i byliny
Rośnie młoda forumowiczka 
-
DTJ_1

- Od: 14 lis 2013, o 15:50
A kici to nie za wygodnie
, ale spańsko sobie znalazła
. To pierwsze to dzwonek?. Krowiak musi być przekompostowany, już raz świeżym sobie robali nawiozłam, a ja nie mam miejsca na kompostowanie. Granulat będzie za rok
.