26 nowych fotek, które wyselekcjonowałem z ok 50 zrobionych wczoraj i dziś. Zaczynamy
W tym roku wzbogaciłem się o chyba kilka odmian (o ile nie są te same...). Na razie kwitną tylko te wczesne i lekko późniejsze. Tak jest zawsze, każdego roku. To jest ten lekko późniejszy, nieco jaśniejszy od tego wczesnego (albo na odwrót, już nie pamiętam

:
Z kilku odmian orlików zostały u mnie w tym roku trzy, dwa już pokazałem, pozostał tylko trzeci fioletowy:
Dzisiaj zakwitły dwa kwiaty maków wschodnich

Z czego jeden co miał 3 "klapki" w połowie zgnił od wczoraj, czyli tylko pół kwiatu zakwitło

A to jest ten prawidłowy z dwoma "klapkami":
Ładna kompozycja, kosaćce z makami:
Teraz płynnie przechodzimy do irysów:
Te dwa nieco ciemniejsze:
A te już z widocznym fioletem:
Lubię zaglądać do środka
W tym roku po rocznej przerwie zawitała naparstnica, na chwilę obecną kwitnie biała, jutro w pełni rozkwitnie różowa:
Goździki kropkowane. W zeszłym roku miałem tylko najciemniejsze, w tym doszły jaśniejsze:
Mydlnica pięknie się rozrasta i prezentuje na skalniaku:
Żurawki

Kupiona lata temu ma takie kwiatki:
wysiane w zeszłym roku, w tym roku co prawda malutkie, ale niektóre mają kwiatostany:
Zmiana tematu. Dynie ozdobne rosną w oczach:
Wysiałem też "kulki" z pokarmu dla gołębi (mam dwie cukrówki). Myślałem, że to groch, a okazało się, że to peluszka, a może wyka. Albo to i to zważywszy na ukształtowanie liści i wąsów.
para liści i ogromne wąsiska:
trzy pary liści i wąsy:
Wnet zakwitną to się dowiem co jest co