A w planach był tylko trawnik...

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
klarag
500p
500p
Od: 13 lut 2014, o 23:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: A w planach był tylko trawnik...

Post »

Różanecznik zaczął swój popis, niestety zaczynają mu żółknąć liście. Podnawoziłam go dzisiaj, mam nadzieję, że to wystarczy.

Obrazek

W ubiegłym roku kupiłam zdechłe maleństwo, a w tym toku to piękny królewicz Orlik:

Obrazek

Czy ktoś może wie, kiedy przestanie padać? Muszę opryskać róże przed bruzdownicą a jak to zrobić kiedy wciąż pada, leje lub siąpi?
Ogród pełen pięknych kwiatów i roślin- to marzenie, które zamierzam spełnić
Kasia
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kasiu orlik odwdzięczył się za troskę, pięknie kwitnie. ;:oj Mam podobnego już piąty rok, a podobno to krótkowieczne rośliny. ;:131 Może rododendron ma za wysokie pH, jak masz kwasomierz, to zmierz.
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Kasiu, to chyba tylko u Ciebie ciągle pada. U mnie dzisiaj od rana równiutko spadają kropelki z nieba, ale to pierwszy raz od.......sama nie wiem kiedy ;:224 Susza była już niemożebna, ciągle tylko latałam z wężem i lałam wodę. Orlik pięknie Ci się odwdzięczył za opiekę. Zauważyłam, że często rośliny zabiedzone, które ratujemy przed śmiercią na śmietnikach, lub kupione na tzw. przecenach( zazwyczaj są w opłakanym stanie) odwdzięczają się nam bujnym wzrostem. Clematis Albina Plena- piękny :heja A skoro taki jest, to wcale nie dziwi, że padasz przed nim na kolana ;:306 Każdy musi znać swoje miejsce w szeregu ;:224
Awatar użytkownika
andzia458
500p
500p
Od: 19 sty 2014, o 18:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kasiu, byłam dzisiaj w Lublinie i w końcu przed wieczorem i do mnie dotarł deszczyk od Ciebie. Aż się z Lublina nie chciało wyjeżdżać, bo tak pięknie deszczem pachniało ;:108
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91408" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje siedlisko na Lubelszczyźnie :)
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

U Ciebie ciągle pada, a u mnie wciąż sucho :( Niby wczoraj coś tam spadło z nieba, ale tyle co kot napłakał. Dmuchnij trochę tych chmur do mnie. Może dolecą i poprawią wilgotność, bo jak nie, to będę zmuszona znów podlewać :roll:
Awatar użytkownika
klarag
500p
500p

Post »

Soniu u mnie glina o obojętnym odczynie, ale rodka posadziłam w kwaśnym torfie i jeszcze mu kory nasypałam na wierzch, więc pH ma na pewno ok. Czytałam, że brak żelaza daje takie efekty na liściach. Wysłała męża po nawóz- pisząc- nawóz dolistny z żelazem, doczytał ze nawóz i pamiętał, że dla różanecznika i kupił- wieloskładnikowy w granulacie. Mam nadzieję, że też pomoże, w składzie było tez żelazo.
Iwonko to racja, rośliny potrafią się odwdzięczyć. Albina plena zaczęła piąć się w górę, ale ja swoje miejsce w ogrodzie znam i często na kolana padam.
Aniu ja wiem, że woda potrzebna, ale martwię się o róże, czy mi ich znowu bruzdownica nie zaatakuje.
Dorotko już dmucham. Chociaż dziś nie pada, za to wieje i ziębi jakby zimna Zośka wciąż miała nas we władaniu.
Zmarzłam dziś tak, że jutro chyba założę majtki z golfem i góralskie skarpety.
Kasia
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Ty, Kasiu, zaklinasz deszcz, by poszedł sobie precz, a ja skaczę z radości, bo wreszcie zaczęło u mnie porządnie lać. ;:306 ;:306
Co do rododendronów, to takie samo podłoże na mojej działce: ciężka glina. Pewnie to jest przyczyna , dla której kolejne Rh mi powoli umierały.
Ostatnio dostałam sadzonkę od sąsiadki, jak sobie ze mną poradzi, się okaże.... Bo może one mnie zwyczajnie nie lubią.... ;:174
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Kasieńko orliczek śliczny, deszczu bardzo Ci zazdroszczę, u mnie sucho i nie widać chmur na horyzoncie ;:3
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
klarag
500p
500p

Post »

Nie pisałam ostatnio bo u nas smutek w domu. Nasz ukochany kocurek _oleander_ przez nieszczęśliwy wypadek przeszedł przez tęczowy most.
Płaczemy z mężem i nie idzie się przyzwyczaić, że nie trzeba go wyjmować z lodówki, składać bez końca ubrań które zrzucał moszcząc się w garderobie, nie ładuje się na kolana nie zważając na to co się robi, nie kradnie z talerza i że nie ma z nami tego uśmiechniętego pyszczka.
Kasia
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Kasiu, strasznie przykro czytać takie wiadomości. Nasze zwierzaki są jak członkowie rodziny, kochamy nasze sierściuchy miłością bezwzględną. Jak odchodzą, bardzo to przeżywamy ;:174 Upłynie dużo czasu, zanim dojdzie do Was, że już go z Wami nie ma.
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Rozumiem kochana co czujecie. My niedawno straciliśmy Melcię. ;:145
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Edi w ogrodzie
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 15 maja 2016, o 21:40

Post »

Pani Kasiu, przyszłam z rewizytą, a tu takie smutne wieści :( też mam kocurka i nie wyobrażam sobie domu bez jego psot... Pozdrawiam
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Kasiu utulam Cię w żalu ;:4 Bardzo mi przykro, że straciłaś ukochanego kocurka :cry:
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Kasiu bardzo mi przykro
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
klarag
500p
500p

Post »

Iwonko, Dorotko, Edytko, Dorotko i Marlenko dziękuję za słowa wsparcia. Już się trochę pozbieraliśmy, ale nigdy nie myślałam, że strata zwierzaka może być tak bolesna.
Coraz bardziej ukwiecony ogród daje otuchę.
Iryski
Obrazek
Ognik jak biała piana
Obrazek
Ostróżka kupiona na targu jako "chyba biała"
Obrazek
Pierwsza zakwitła moja niezawodna Regensberg, wygląda jak biała róża, którą ktoś nieudolnie usiłował przemalować na różowo.
Obrazek
Kasia
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”