Mój wiejski świat

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój wiejski świat

Post »

Też się melduję w nowej odsłonie szaliczka. Pamiętam, Marysiu te pola :) i nie dziwię się, że lubisz tam chodzić. To, co najpiękniejsze mamy na wyciągnięcie ręki. Nie trzeba szukać i uciekać daleko. Piękny ogród i wspaniałe miejsce ;:4 .
Awatar użytkownika
Rzepka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 mar 2014, o 14:55

Post »

Marysiu, cieszę się, że moje sadzoneczki będą rosły u Ciebie, niech obficie plonują.
Za komplement dziękuję, nie sądzę jednak, bym na niego zasłużyła. :oops:
Z Małgosią miałam okazję się spotkać i bardzo miło to spotkanie wspominam, mam nadzieję, że my też się kiedyś spotkamy.
Kureczka wędrowniczka bardzo lubi groszek ptysiowy, sądzę, że to po niego przychodzi, czasem bierze w dziobie na wynos.
Lubię obserwować sąsiadowe kury, jak sąsiad ruszy widłami, ustawiają się w rządku, by polować na białko, a jak zaczną owocować porzeczki, to skaczą do nich, jakby aerobik ćwiczyły. :;230

Udanego tygodnia życzę

Pozdrawiam Irena
Awatar użytkownika
Lyanna
1000p
1000p
Od: 5 mar 2013, o 09:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Sadzenie drzewek ku uciesze zwierzyny ;:306 , ale znam to. Czy możliwe, że jelonki jeszcze zrzucają poroże, bo się nie znam a co chwilę jakiś krzaczek zmasakrowany. Poza tym truskawki zjedzone razem z łodygami. I takie tam...
Pozdrawiam,
Asia
Na łące
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

I jak tu nie gonić do przodu, jak poczytam takie miłe wpisy to same palce latają po klawiaturze ;:306
Burza przeszła bokiem ale ogród podlany i ciemno jest nadal więc to jeszcze nie koniec.

Bożenko odpoczywam, ale leje i ciepło to co będzie????

Bea jak lato będzie łaskawe to ani się obejrzymy i 67 przeleci ;:306

Elu może chodzi Ci o Bez Meyera? pięknie pachnie chociaż maleństwo :D Dziękuję i Tobie miłego ;:168

Asiu Ty mnie rozumiesz ;:168 Chociaż zwiedzać inne piękne miejsca też lubię :D Serdecznie dziękuję i zapraszam ;:180

Irenko Sosnowiec jest blisko i mam M tam urodzonego ;:306 A może przyjechałabyś na Małopolskie czerwcowe spotkanie. Zapraszam i wtedy coś z mojego ogrodu trafi do Ciebie ;:168 Na każdy komplement zasłużyłaś ;:108

Asiu spałowana świdośliwa i chociaż na razie cisza to moje uwielbiają młode przyrosty malin! Ktoś poradził rozwiesić mydełka i zbieram końcówki. Na zimę powiesiłam i był spokój ;:333 Cóż trzeba zbierać kasę na ogrodzenie chociażby siatką leśną ;:131
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16

Post »

Maryś u mnie pochmurno bezdeszczowo,ciepło! ale cosi naciągnie!
Awatar użytkownika
Rzepka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 mar 2014, o 14:55

Post »

Marysiu dziękuję za zaproszenie, o ile termin spotkania nie będzie kolidował z moją pracą to bardzo chętnie ;:180
Pozdrowienia dla Małżonka Zagłębiaka. :D

Pozdrawiam Irena
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Witaj Marysiu w nowym wątku. ;:168 . Burza przeszła bokiem a ogródek masz podlany. Czyli jednak popadało, u mnie także. :tan . Widzę bez Meyera, zaczyna mi się podobać. :D Dziś podglądałam u sąsiada, muszę popytać jak się go rozmnaża. ;:224 . Nie wiem czego ci życzyć, słonka czy deszczu. :?: . Najlepiej w dzień słonko a deszczyk w nocy. ;:173
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Marysiu kochana ;:196 , czytam, że masz podlane, a ja to chyba wielka grzesznica jestem bo na moją działkę za nic padać nie chce, a tak dziś obiecali pięknie padać miało, no może gdzieś padało, a u nas na działeczce tylko pomżyło chwilkę, znowu wąż w użyciu był, ale muszę się pochwalić, Adaś patio buduje, takie przy wejściu do domku, ale się cieszę ;:138 , zaczął znaczy, kiedy skończy nie wiem :wit
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Jak Ty to robisz, że już masz trzecią stronę ;:oj Trudno za Tobą nadążyć.
Doczekałaś się puszystego potomstwa ;:63 Takie śliczne, puszyste kuleczki i na dodatek w różnych kolorach :heja Słodziaki ;:196
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21

Post »

Nie załapałam się na pierwszą stronę ,ale Twój wątek Marysiu strasznie szybko leci ,wystarczy że człeka nie ma kilka dni a tu zmiany . U Ciebie kwitnie już krzewuszka i maki a ja czekam na swoje .Fajnie że masz kury bo czujesz rano że mieszkasz na wsi .Wiesz ,ja często marzę o samotności z dala od ludzi . Miasto to nie moja bajka ,nie czuję wolności . Masz co robić przy takim areale .Zdrówka Ci życzę . ;:167
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Marysiu cały dzień na działce, upał,słońce, duszno,wietrznie ale deszczu ani kropelki, chyba po indiańsku zacznę tańczyć przyzywając deszcz.Może poproś swój deszcz aby do mnie skręcił :lol:
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21

Post »

Chodziło mi o tego kwiatka Marysiu.
http://www.fotosik.pl/zdjecie/5c33f482ce04e788
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Jakże ja Ci tego deszczu zazdroszczę, Marysiu! ;:oj
U mnie tak wczoraj zlało, że dzisiaj już z wężem zmuszona byłam biegać. ;:222 Niedziela.... psignat. ;:223 ;:223
Pochmurnie, owszem, było przez większą część dnia, ale potem wyszło słońce, które prażyło niemiłosiernie. ;:3 ;:3 ;:3

Tobie życzę dużo tego słońca, bo zdaje się, że deszczu już Ci wystarczy.
Udanego tygodnia. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Bożenko opatrzność czuwa ogród napity ale bez burzy czy inszych przygód. Niestety maki ucierpiały :wink:
Planuję spotkanie w Będkowicach w czerwcu.

Irenko czy piątek (17) będzie Ci (Wam) odpowiadał?
Pozdrowienia odwzajemnione :wit

Zeniu chyba życzenia nocą deszczyk i w dzień słońce dla wszystkich są odpowiednie :D Dalej jesteś na działce? Znalazłam o rozmnażaniu lilaka http://budujesz.info/artykul/lilak-meye ... 178,2.html i już mam chęć zaszczepić go na ligustrze :D ale trzeba poczekać cały rok ;:131 Miłego wypoczynku ;:196

Iwonko szczec. są takie miejsca, które deszcze omijają ale czy zawsze Twoją działkę omijały? chyba nie :wink: Adaś na pewno szybko wybuduje, bo będzie Ci chciał przyjemność zrobić ;:173 Życzę Ci przynajmniej dwudniowego siąpiącego deszczyku ;:196

Iwonko1 na pytanie będziesz musiała sama sobie odpowiedzieć Obrazek Kuleczki są pocieszne i zamiast plewić obserwuję co robią ;:306 ale plewienie mam cały czas a kuleczki za chwilę wyrosną ;:306

Elu pracowałaś ciężko przez te dni. Zrobiłaś tyle co ja przez dwa tygodnie, podziwiam ;:168 Nie wszystkie krzewuszki kwitną ale niektóre tak, maki dostały deszczem po płatkach i pod nimi czerwony dywan :uszy Kur u nas na wsi jest trochę i właściwie wróciły, bo był czas że wszyscy likwidowali to co śmierdzi....takie państwo ;:306 Mam sporo areału ale znaczna część jest nieużytkiem, bo nie dałabym rady zresztą kupiłam w takim stanie że doprowadzenie do lepszego kosztowałoby mnie dużo pieniędzy pracy i znajomości na wsi ;:202 I Tobie zdrowia życzę ;:196

Julciu mój deszcz gdzieś pognał a gdzie nie wiem, mam nadzieję że i do Ciebie dojdzie ;:224 Wieczorem powietrze świeże i jest czym oddychać :D

Kasiu to jarzmianka, była kiedyś połowę niższa, a w tym roku poszła w górę ;:224

Coś mi się dzieje z pisaniem muszę wysłać i zresetować c.d.n.
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16

Post »

A TERAZ już rozumiem! oj chętnie bym się z Tobą spotkała! ale jak wiesz nie mogę! mam opiekę nad matką! KIEDYŚ CIEBIE ZAPROSZĘ DO SIEBIE!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”