Clematisowo -różany świat Aneczki -czyli czwarty sezon ogródkowania. Cz. 6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Clematisowo -różany świat Aneczki -czyli czwarty sezon ogródkowania. Cz. 6

Post »

A ja uwielbiam żółć w ogrodzie, ostry pomarańcz zresztą też. Myślę, że przy niebiesko-fioletowo- białej rabatce fajnie żółty będzie wyglądał. Aniu, muszę Ci zmartwić, ale oprysk Rudomilem u mnie niewiele pomógł ( a stosowałam go pierwszy raz w życiu), niemniej jak dowiesz się, czym zatrzymać żółknienie, opadanie związane być może z mączniakiem, to daj koniecznie znać.
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Anka, pada u Ciebie, bo u mnie leje aż miło :heja
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Śliczne naparstnice ;:215 Moje wciąż w pąkach :D
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja tam na niebieski dawno sfiksowałem,dlatego chabry mi się rozpanoszą i żadnego nie mam serca ruszyć ;:170
No i wszystko co niebieskie biorę x3,w końcu zawsze tego koloru mało ;:173
A niby nad nami niebieska kopuła,jednak to za mało,niebieskiego do bólu ;:306
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Naparstnice już Ci kwitną ? Jejciu, jak ja je uwielbiam ;:167 Cudowne byliny :D
Na widok powojników już szybciej bije mi serce, nie wiem jak dalej to zniosę. Tyle cudów pokazujesz i wszystkie chciało by się mieć, tylko to miejsce .... :roll:
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piękne naparstnice, powojniki także..zresztą wszystko u ciebie pięknie rośnie i kwitnie a na to składa się cała działeczka. ;:215 . Dziś Aniu chyba nie narzekasz na brak deszczu, dopadało. :tan. Tylko przez ten deszcz w starociach nie pogrzebałam, byłam..deszcz nas wygonił :uszy
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Witajcie. :wit
Dziś troszkę popadało ale to nadal za mało. :oops: Na szczęście zapowiadają na kolejne trzy popołudnia burze i deszcze. Burze niekoniecznie ale deszcze to ja poproszę. ;:333
Stałam się dziś posiadaczką kolejnych dwóch powojników. Przytargałam kolejnego Polish Spirita i nabyłam też Pink Fantasy. W końcu czaję się na nią już od dawna. ;:224

Kasiu ;:196

Zeniu i ja byłam dziś na giełdzie, jak z niej schodziliśmy to zaczęło kropić. Kupiłam sobie dwa powojniki i koszyczek truskawek. :D
W rupieciach nic ciekawego nie wypatrzyłam. Pewnie Mariusz był pierwszy, przede mną. ;:306

Wiolu naparstnice już kwitną. I to siewki co się same wysiały. ;:215 I trafiła się biała! :tan
Pozazdrościłam Tobie i sama dziś nabyłam sobie dwa powojniki. Pink Fantasy, zawsze chciałam ją mieć i trzeciego już Polish Spirita. A trzeciego już, bo jak widzę jaki on ma wigor do rośnięcia to aż mi się serce raduje! Posadzę go przy altanie niech rośnie wraz z różą New Dawn. :tan

Tulapku tez uważam, że niebieski kolor u roślin jest nad wyraz atrakcyjny. Doskonale Cię rozumiem. ;:108

Monia późniejsze kwitnienie niż u innych ma też swój ogromny plus -innym przekwitnie a Ty będziesz się cieszyć ze swojego kwitnienia. ;:215
Wiesz, że Eskimo nie dała znaku życia do tej pory? ;:145 Łudzić się jeszcze czy nie ma już sensu?

Zuz u mnie zaczęło padać troszkę po Twoim wpisie. To jednak stale za mało. ;:224 Zapowiadają deszcze więc póki co nie marudzę. :wink:

Ewuniu czytałam u Ciebie, że oprysk już dwukrotnie robiłaś i na niewiele się zdał. Bardzo to smutne. U mnie też listki nadal żółkną. Drugi oprysk, jeśli potwierdzą się prognozowane deszcze wykonam dopiero w czwartek. :oops:
Nie wiem co to za dziadostwo i to już w maju do naszych róż się przyczepiło. ;:222

Obrazek
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Aneczka, ale te pajęczaki potworne. Zwykle nie zwracam uwagi na takie maliznoty, ale przez twoje zdjęcia znowu czuję, że będę omijała paskudztwa szerokim łukiem. bllleeee..
Za to całkiem inaczej wygląda sprawa z czosnkami ;:oj Mam też patent na te paskudne liście. Posadziłam część (tak na próbę) między krzakami piwonii i irysów i okazuje się, że tam wyglądają najlepiej - widać kwitnące kule, a nie muszę oglądać liści ;:183
Róże jeszcze kilka dni. U mnie już kwitną w najlepsze Alchymist, Louise Odier i Mary Rose. Biegam do nich jak głupia i wącham ;:306 Sezon różany rozpoczęty ;:108
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00

Post »

Aniu, czy wśród Twoich licznych clematisow, któryś jest prowadzony płożąco? Zastanawiam się czy nie spróbować, ale podchodzę do tematu z nieśmiałością ;:218
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

Aniu wszystko piękne, ale ostatnia kompozycja rewelacyjna, chyba ją zgapię ;:306 , mogę?. Muszę swoje róże poobserwować, bo nie miałam czasu, a u prawie każdego coś się przypałętało.
Może już nie mam róż, a nie wiem :;230 , przez ten remont w domu nie mogę ogarnąć ogrodu. ;:223
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

No i u mnie już sucho ;:222 Jak będzie powtórka z zeszłorocznego lata to niefajnie ;:185
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu skoro nowy aparat ma służyć do tak niecnych celów to lepiej niech ci go em nie kupuje ;:306 Musiałabym omijać twój ogród szerokim łukiem, a tu spektakl moich ulubionych ślicznot rozpoczęty :lol: Jeśli ten żółty irys jest taki sam jak mój, to oprócz wyglądu kusi jeszcze zapachem ;:173 Moje naparstnice jeszcze w pąkach ;:224 Ja swój ogród podlewam codziennie, niby trochę popadało, ale...
Patiann
200p
200p
Od: 6 maja 2012, o 12:40

Post »

Choruje na biale naparstnice, jednak sobie sprawie ;:167 . Aneczko........ obfocilas juz dzisiaj jakas ciezarna pajeczyce :;230 ?
Musialam poczekac, az przeleci kilka stron Twojego watku, aby nie nadziac sie na tego paskudnego "giganta";)
Pozdrawiam Patrycja- Ania
Zgoda na brak polskiej czcionki
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Ja tak na szybko... Aaaa!!! Kwitną mi róże i nawet pająk kwietnik siedzi na pączku Comte de Chambord i czeka na sesję. ;:215 No to Em szybko pojechał po aparat, bo ja gapa zapomniałam. ;:224 A tu takie prezenciki od Comte, Flammentanz, Doktorka, Gertrudy i LO. :tan :tan :tan
Wieczorem będzie sesja i odpowiedzi. ;:168
Ależ jestem rozanielona!!!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”