Moje Arboretum cz.5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje Arboretum cz.5

Post »

Moni no cóż życie jest bezlitosne, muszę dbać o swoje szkło, nie ważne kto ma parcie ;:306
:;230
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
Mondfa
500p
500p
Od: 21 mar 2016, o 09:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

;:306

Jak tak dalej pójdzie to Pana Stasia zobaczymy w nowym programie: "Ogrodnik szuka żony" :;230

Ja pierwsza napiszę list :tan ;:306
Wielu ludzi nigdy nie łączy się ze swoimi prawdziwymi talentami i nigdy nie dowiaduje się, do osiągnięcia czego tak naprawdę są zdolni./Ken Robinson
Ogródkowo
Doniczkowo
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

O matko, masz rację Moni muszę trochę spasować ;:14
O głupstwach mówimy a tu deszcz padał, burza była. Ale podlało wszystko pięknie i nadal zapowiadają deszcze. Owszem potrzebne, ale po co burze, Bąbla straszą :;230 Teraz będzie wszystko pięknie rosło. Róże już już zaczynają , ale głównie te małe , sporo dosadziłam i niecierpliwie czekam aż zakwitną, zwłaszcza niebieska :)

A swoją drogą Ty się tak nie rozpędzaj za tym ogrodnikiem , bo Ty masz młodszego przystojniaka , uważaj ;:224
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
Mondfa
500p
500p
Kontakt:

Post »

Niebieska róża ;:oj ja nawet nie sądziłam, że takie istnieją, a Ty czekasz na kwitnienie ;:306 Ty to jednak jesteś...
A Bąbel Ci nie podlewa kwiatków? :;230 Mi moje sierściuchy podlewają  ;:145 i palą je żywcem normalnie ;:223 ;:223 ;:223
U mnie ma padać w piątek i w sobotę, ale upały zapowiadają... co mnie baaaaaardzo cieszy :evil: :;230 będę w piwnicy siedzieć ;:306

Nie, nie, ja bym mojego przecież nie wymieniła na żadnego innego ;:168
Wielu ludzi nigdy nie łączy się ze swoimi prawdziwymi talentami i nigdy nie dowiaduje się, do osiągnięcia czego tak naprawdę są zdolni./Ken Robinson
Ogródkowo
Doniczkowo
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moni no to jesteśmy dogadane, każda zostaje przy swoim :;230 ;:333
Jest piękna niebieska róża, blu coś tam :wink: , kupiłam jesienią 8i teraz niecierpliwie czekam:0 A kupiłam też 3 filetowe, czy też niby niebieskie-zobaczymy co z tego wyniknie. Kupiłam wiosną to nawet pąków nie mają. Może dopiero w przyszlym roku :( Zobaczymy.
Dużo róz dosadziłam , zrobiłam nową różaną rabatę , jak mi w ub. r. wyschło trochę roślin w tej suszy .
Teraz niecierpliwie czekam , co i jak zakwitnie :wink: :wit
Bąbel szkód mi nie robi, najwyżej tak jak wczoraj-ja sadziłam fasolkę a on za mną wybierał :( Jedna para kapci na tydzień to norma :wink:
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
Mondfa
500p
500p
Kontakt:

Post »

To ja w całym ogrodzie mam 7 róż ;:306 ale u mnie marzną, a ja nie mogę okrywać, bo co okryję to mi pies powyciąga... i taka robota... ostatnio nazbierałam skórki od banana znowu i pocięłam elegancko w kosteczkę i zaczęłam podsypywać roślinom, co by ekologicznie było. Kątem oka widziałam tego mojego zbója co się ;:204 tak o rozgląda, ale nie wpadłabym, że się pokusi... po chwili wracam a tam wszystko wyżarte ;:223 myślałam, że mu może zaszkodzi, ale skąąąąd :;230
Ogródkowo
Doniczkowo
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moni dziewczyny mówiły ,że banany i skorupki jaj to dobra też odżywka. No to nazbierałam i posypałam pod róże. No i co , jak u Ciebie , Bąbel skórki od banana porozciągał po całym podwórki a skorupy zjadł i resztę po trawie. Wyglądało to ohydnie więc też dałam spokój. Przykrywam trochę korą, dla wilgoci i może się przydać dla mrozów. Też oczywiście Bąbel żre, ale jest tego pod tyloma krzewami ,ze nie daje rady. Czas od czasu przygarnę rozgrzebaną korę i tak mam :wink:
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beti nie będę robiła żadnych napojów, bo jeszcze sama wypiję , już wolę nalewkę ;:306
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Karolka przecież sama mówiłaś że Bąbel to jarosz, więc nie dziw się, że skórki, skorupki wcina ;:306
Awatar użytkownika
Mondfa
500p
500p
Kontakt:

Post »

To by się dogadały... dwie żarłoczne bestie :;230
Beti a taka kompozycja to nie jest wybuchowa przypadkiem? :;230
Mi się nawóz kurzy latem zaczął tlić ;:306 więc wolę zachować ostrożność ;:306 a jak wodą zalałam to sama "urosłam" ;:306 pfuu... jak sobie przypomnę :lol:
Ogródkowo
Doniczkowo
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A co kwitnie dzisiaj :

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Co to za roślinka na pierwszej fotce czyżby pelargonia z cudnymi kwiatami ????? Bąbel rozrabiaka jak gryzie i niestety stanowczo trzeba mu zabronić .Tak to jest to bezstresowe wychowanie :wink: Wszystko cudnie kwitnie czy Gizelka zaczęła juz pokazywać cudne kwiaty
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Mondfa
500p
500p
Kontakt:

Post »

Te czteropłatkowe kwiaty to derenie?
Ogródkowo
Doniczkowo
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Mój ulubiony widok stokrotkowej łąki! ;:oj Te dwa pierwsze kwiaty nad wyraz piekne i egzotyczne! Co to?
Derenie cudowne! Nie mam takich, ale się przymierzam... ;:173
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Miłko, Jadziu wiedziałam ,że Was te kwiatki zainteresują --to doniczkowe ;:306
Masz rację Jadziu, wychowuję Babla bezstresowo, ale mam już dosyć, zwłaszcza kiedy jestem ładnie ubrana a on skacze i pazurkami zaciąga lub brudzi. Musze zabraniać mu tego skakania i koniec :)
Miłko stokrotki odrosły po koszeniu i znów skoszone, ale będą tak odrastać :) Derenie uwielbiam , ale w tym roku słabo kwitną, bo susza nie pozwoliła zawiązać wielu pąków w ub.r. Miłko masz zamknięty wątek ?

-- 26 maja 2016, o 18:54 --

Tak Moni to derenie, uwielbiam je, ale w tym roku słabo kwitną :(mam jeszcze dwa inne kolory :)
Moje Arboretum
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”