Moje Arboretum cz.5
- karolacha
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moje Arboretum cz.5
Moni no cóż życie jest bezlitosne, muszę dbać o swoje szkło, nie ważne kto ma parcie

Jak tak dalej pójdzie to Pana Stasia zobaczymy w nowym programie: "Ogrodnik szuka żony"
Ja pierwsza napiszę list
Wielu ludzi nigdy nie łączy się ze swoimi prawdziwymi talentami i nigdy nie dowiaduje się, do osiągnięcia czego tak naprawdę są zdolni./Ken Robinson
Ogródkowo
Doniczkowo
Ogródkowo
Doniczkowo
- karolacha

O matko, masz rację Moni muszę trochę spasować
O głupstwach mówimy a tu deszcz padał, burza była. Ale podlało wszystko pięknie i nadal zapowiadają deszcze. Owszem potrzebne, ale po co burze, Bąbla straszą
Teraz będzie wszystko pięknie rosło. Róże już już zaczynają , ale głównie te małe , sporo dosadziłam i niecierpliwie czekam aż zakwitną, zwłaszcza niebieska 
A swoją drogą Ty się tak nie rozpędzaj za tym ogrodnikiem , bo Ty masz młodszego przystojniaka , uważaj
O głupstwach mówimy a tu deszcz padał, burza była. Ale podlało wszystko pięknie i nadal zapowiadają deszcze. Owszem potrzebne, ale po co burze, Bąbla straszą
A swoją drogą Ty się tak nie rozpędzaj za tym ogrodnikiem , bo Ty masz młodszego przystojniaka , uważaj
Niebieska róża
ja nawet nie sądziłam, że takie istnieją, a Ty czekasz na kwitnienie
Ty to jednak jesteś...
A Bąbel Ci nie podlewa kwiatków?
Mi moje sierściuchy podlewają
i palą je żywcem normalnie
U mnie ma padać w piątek i w sobotę, ale upały zapowiadają... co mnie baaaaaardzo cieszy
będę w piwnicy siedzieć
Nie, nie, ja bym mojego przecież nie wymieniła na żadnego innego
A Bąbel Ci nie podlewa kwiatków?
U mnie ma padać w piątek i w sobotę, ale upały zapowiadają... co mnie baaaaaardzo cieszy
Nie, nie, ja bym mojego przecież nie wymieniła na żadnego innego
Wielu ludzi nigdy nie łączy się ze swoimi prawdziwymi talentami i nigdy nie dowiaduje się, do osiągnięcia czego tak naprawdę są zdolni./Ken Robinson
Ogródkowo
Doniczkowo
Ogródkowo
Doniczkowo
- karolacha

Moni no to jesteśmy dogadane, każda zostaje przy swoim
Jest piękna niebieska róża, blu coś tam
, kupiłam jesienią 8i teraz niecierpliwie czekam:0 A kupiłam też 3 filetowe, czy też niby niebieskie-zobaczymy co z tego wyniknie. Kupiłam wiosną to nawet pąków nie mają. Może dopiero w przyszlym roku
Zobaczymy.
Dużo róz dosadziłam , zrobiłam nową różaną rabatę , jak mi w ub. r. wyschło trochę roślin w tej suszy .
Teraz niecierpliwie czekam , co i jak zakwitnie
Bąbel szkód mi nie robi, najwyżej tak jak wczoraj-ja sadziłam fasolkę a on za mną wybierał
Jedna para kapci na tydzień to norma 
Jest piękna niebieska róża, blu coś tam
Dużo róz dosadziłam , zrobiłam nową różaną rabatę , jak mi w ub. r. wyschło trochę roślin w tej suszy .
Teraz niecierpliwie czekam , co i jak zakwitnie
Bąbel szkód mi nie robi, najwyżej tak jak wczoraj-ja sadziłam fasolkę a on za mną wybierał
To ja w całym ogrodzie mam 7 róż
ale u mnie marzną, a ja nie mogę okrywać, bo co okryję to mi pies powyciąga... i taka robota... ostatnio nazbierałam skórki od banana znowu i pocięłam elegancko w kosteczkę i zaczęłam podsypywać roślinom, co by ekologicznie było. Kątem oka widziałam tego mojego zbója co się
tak o rozgląda, ale nie wpadłabym, że się pokusi... po chwili wracam a tam wszystko wyżarte
myślałam, że mu może zaszkodzi, ale skąąąąd 
Ogródkowo
Doniczkowo
Ogródkowo
Doniczkowo
- karolacha

Moni dziewczyny mówiły ,że banany i skorupki jaj to dobra też odżywka. No to nazbierałam i posypałam pod róże. No i co , jak u Ciebie , Bąbel skórki od banana porozciągał po całym podwórki a skorupy zjadł i resztę po trawie. Wyglądało to ohydnie więc też dałam spokój. Przykrywam trochę korą, dla wilgoci i może się przydać dla mrozów. Też oczywiście Bąbel żre, ale jest tego pod tyloma krzewami ,ze nie daje rady. Czas od czasu przygarnę rozgrzebaną korę i tak mam 
- karolacha

Beti nie będę robiła żadnych napojów, bo jeszcze sama wypiję , już wolę nalewkę 
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Karolka przecież sama mówiłaś że Bąbel to jarosz, więc nie dziw się, że skórki, skorupki wcina 
To by się dogadały... dwie żarłoczne bestie
Beti a taka kompozycja to nie jest wybuchowa przypadkiem?
Mi się nawóz kurzy latem zaczął tlić
więc wolę zachować ostrożność
a jak wodą zalałam to sama "urosłam"
pfuu... jak sobie przypomnę 
Beti a taka kompozycja to nie jest wybuchowa przypadkiem?
Mi się nawóz kurzy latem zaczął tlić
Ogródkowo
Doniczkowo
Ogródkowo
Doniczkowo
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Co to za roślinka na pierwszej fotce czyżby pelargonia z cudnymi kwiatami ????? Bąbel rozrabiaka jak gryzie i niestety stanowczo trzeba mu zabronić .Tak to jest to bezstresowe wychowanie
Wszystko cudnie kwitnie czy Gizelka zaczęła juz pokazywać cudne kwiaty
Te czteropłatkowe kwiaty to derenie?
Ogródkowo
Doniczkowo
Ogródkowo
Doniczkowo
- takasobie

- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Mój ulubiony widok stokrotkowej łąki!
Te dwa pierwsze kwiaty nad wyraz piekne i egzotyczne! Co to?
Derenie cudowne! Nie mam takich, ale się przymierzam...
Derenie cudowne! Nie mam takich, ale się przymierzam...
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- karolacha

Miłko, Jadziu wiedziałam ,że Was te kwiatki zainteresują --to doniczkowe
Masz rację Jadziu, wychowuję Babla bezstresowo, ale mam już dosyć, zwłaszcza kiedy jestem ładnie ubrana a on skacze i pazurkami zaciąga lub brudzi. Musze zabraniać mu tego skakania i koniec
Miłko stokrotki odrosły po koszeniu i znów skoszone, ale będą tak odrastać
Derenie uwielbiam , ale w tym roku słabo kwitną, bo susza nie pozwoliła zawiązać wielu pąków w ub.r. Miłko masz zamknięty wątek ?
-- 26 maja 2016, o 18:54 --
Tak Moni to derenie, uwielbiam je, ale w tym roku słabo kwitną :(mam jeszcze dwa inne kolory
Masz rację Jadziu, wychowuję Babla bezstresowo, ale mam już dosyć, zwłaszcza kiedy jestem ładnie ubrana a on skacze i pazurkami zaciąga lub brudzi. Musze zabraniać mu tego skakania i koniec
Miłko stokrotki odrosły po koszeniu i znów skoszone, ale będą tak odrastać
-- 26 maja 2016, o 18:54 --
Tak Moni to derenie, uwielbiam je, ale w tym roku słabo kwitną :(mam jeszcze dwa inne kolory